nupik 17.05.05, 15:32 Witam panstwa, mam pytanie, czy przy toczniu OB jest zawszze wysokie? Mowie o pierwszych badaniach diagnostycznych. bede wdzieczna za odpowiedz aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hashi-tess Re: czy przy toczniu zawsze wysokie ob? 17.05.05, 16:38 W/g najnowszych info OB jest niemiarodajnym wynikiem. Tak naprawdę ono nic podobno nie mówi. Zepsuty ząb powoduje wysokie OB. Wejdz na stronę o toczniu, które bardzo prężnie działa.www.psychika.pl/forum/viewtopic.php?t=755&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=736a2c2423bcd49a933377a331562ced Odpowiedz Link
hashi-tess Re: czy przy toczniu zawsze wysokie ob? 17.05.05, 16:40 chyba ten link nie działa, ale napewno znajdziesz. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: czy przy toczniu zawsze wysokie ob? 17.05.05, 22:45 n.enya! Dzięki, za wiele informacji na Waszej stronie o Sjogrenie. Gratuluję. Tess Odpowiedz Link
n.enya Re: czy przy toczniu zawsze wysokie ob? 18.05.05, 08:22 dzięki :-) a ja podpatruje co się dzieje tutaj i na Hashi Forum, wygląda na to że się często uzupełniamy bo siłą rzeczy choroby auto się przeplatają i bezlitośnie lubią występować grupowo... pozdrawiam Odpowiedz Link
analusia Re: czy przy toczniu zawsze wysokie ob? 18.05.05, 16:51 Witajcie! Właśnie w poniedziałek wyszłam ze szpitala (miałam posocznicę nerkopochodną) :( I co ciekawe OB miałam "tylko" 4, a za to CRP (+)24. Wydaje mi się że to badanie jest miarodajniejsze. Trzymajcie się, ja jadę teraz do Kliniki na dalsze leczenie i diagnostykę. U mnie też podejrzewają toczeń. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link