dominionek
19.04.14, 15:43
Witam, bardzo bym prosił o podpowiedź (bo do lekarzy czekam w kolejkach) co to może się dziać.
Pewnego dnia (już miesiąc temu) siedząc przy komputerze poczułem w głowie, że mi się zakręciło i że zaraz miałbym się przewrócić. Trwało to 20 min i potem nawet ustąpiło.
Lecz od następnego dnia (i do tej pory) mam cały czas poczucie niestabilności, tak jakby mnie miało wywrócić (najczęściej na lewą stronę) ale się nie przewracam. Po prostu takie dziwne uczucie. Czy stoję, czy siedzę, cały czas to samo. Chodzenie jest nieprzyjemne bo nie mam pewności czy się nie wywrócę.
Dodatkowo zrobił mi się problem ze wzrokiem (nie wiem czy od tego czy to coś osobnego), mianowicie czasami jak szybko spojrzę w jakąś stronę to takie mam dziwne uczucie, że obraz się nie może wyostrzyć i czasem bardzo lekko mnie głowa zaboli od tego. Ogólnie jakoś tak czasami "ciężko" mi się patrzy gdziekolwiek. (Ale jakość widzenia jest bez zmian)
No i też przez to jak zasypiam to czasem oczy szaleją i nie mogę utrzymać ich w miejscu. A jak obudzę się w nocy to mi przez to ciężko zasnąć dalej (czasem mnie boli głowa dosłownie nad nosem przy czole).
Byłem u laryngologa, zrobił płukanie uszu, pooglądał tam w uszach i stwierdził, że błędnik jest ok. Potrzebna wizyta u okulisty albo neurologa. (Czy aby na pewno?)
Dodam że miałem w międzyczasie tydzień spokoju (nagle wszystko przeszło).. Ale teraz znowu mam te zachwiania równowagi.
Bardzo bym prosił o informację czy ktoś ma coś takiego, co to może być? Może to być nerwica? Czy od oczu? Może jednak coś neurologicznego? Dziękuję za porady.