Dodaj do ulubionych

załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa

11.07.14, 12:00
Z rejonu śląsko- małopolskiego, prywatnie ze wskazaniem na możliwe wizyty i badania na NFZ.
Nie mam już całkiem sił i nie wiem co robić. A co mi dolega:
-stany depresyjne od ponad 20 lat. Stwierdzona dystymia. Leczenie nic nie daje, polepszenie zazwyczaj po odstawieniu lekarstw ( na lekach pogorszenie)
- osłabienie, zmęczenie prawie stale. Od 3 miesięcy nie dające normalnie żyć a jedynie wegetować. Jeszcze pracuję ale tylko dzięki nie fizycznej pracy.
- szumy uszne od 10 lat
- odrealnienie po wysiłku fizycznym
- coraz większa pustka intelektualna
- bolące ( zmiennie) i mocno chrupiące kolana
- strzelanie w szyi, strzelanie w uchu przy np przełykaniu śliny
- ucisk w zatoce nosowej, od 3 miesięcy, RTG zatok ok
- ból głowy od 2 miesięcy, przewlekły, niezbyt intensywny ale dobijający
- chyba chrapanie nocne od około 2 miesięcy (problem z gardłem po przebudzenie, czasami uczucie duszenia się)
- cierpnięcie dłoni od ponad miesiąca zaraz po przebudzeniu ( nie każdego dnia ale często)
- okresowy ból w okolicy lędźwiowej kręgosłupa od 10 lat z objawami nie adekwatnymi od prześwietleń
- ból w udach po wewnętrznej stronie ( okolice krocza) od około 2 lat, węzły chłonne ok

Gdyby nie zmęczenie i senność to reszta jest nieistotna. Z życia mam teraz tyle, że wracam do domu i się kładę a to nie jest życie :(
Można zwalić objawy na depresję, ale gdzieś jest we mnie optymizm, że gdyby nie to osłabienie to mógłbym jeszcze żyć i życie może być piękne. Niestety z tymi objawami większość wyśle mnie do psychiatry a wiem, że mi to nie pomoże.
Pisałem tu o tym, że mnie jakiś robale żarły. Pierwszy raz ponad 20 lat temu i mam ślad do dzisiaj, w tym roku też dwa razy i pogorszenie i tak nie za dobrego stanu zdrowia mogę z tym połączyć. Najpierw 3 miesięcy temu, brzydko wyglądające, jadzące się i z rozlewającą zmianą skórną ( jak siniak ale lekarze orzekli, że to nie rumień). Potem miesiąc później już znacznie łagodniejsze. Mam świra na punkcie boreliozy, dwa standardowe badania ( w zeszłym i w tym roku 1,5 miesiąca po ugryzieniu negatywne). Kleszcza nie widziałem. Tylko, że jeśli to borelka, to jest to nieuleczalne, a nie mam ani zdrowia by brać antybiotyki i znosić herxy latami, ani kasy na to. Może to nie borelka a inne paskudztwo? Dla tego potrzebuję lekarza, który to ogarnie a zwykły rodzinny może wiedzieć w tych sprawach mniej niż ja.
Siedzę teraz i piszę i jest mi duszno, a temperatura jest całkiem przyjemna.
Próbowałem szukać przyczyn i robię to od lat. Ostatnio robiłem krzywą cukrową, badania krwi, usg węzłów chłonnych pachwinowych i narządów wewnętrznych. Profilaktycznie trułem robale i lamblie. W maju chodziłem na zabiegi rehabilitacyjne( kręgosłup) i przy okazji fizjoterapeuta robił mi dość delikatną terapię odcinka szyjnego, może przez to teraz, choć nie od razu, to drętwienie dłoni rano. W zeszłym roku TK głowy, raczej wykluczyłem też problemy z tarczycą. Z szumem usznym ( miałem robione przepływy krwi jedynie) laryngolog zalecił mi się pogodzić. I tak ze wszystkim się godzę, mobilizuję i mimo przeciwności staram sie nawet od czasu do czasu pobiegać ( co bardzo lubię). Życie towarzyskie nie istnieje. Nie jest łatwo bo mam sporą nadwagę, ale czy ktoś powiedział, że ma być łatwo?
Tylko to wszystko co robie to na siłę.
Czasami po alkoholu mam lekką poprawę, po większym piciu na dzień czy dwa. No ale nie zawsze i nie mogę tyle pić bo następnej choroby mi nie trzeba.

Obserwuj wątek
    • fionka21 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 11.07.14, 15:24
      Wygląda na boreliozę, ale jeśli masz takie hobby, żeby z nią wegetować to good luck!
    • easyblue Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 11.07.14, 19:30
      Wygląda faktycznie na boreliozę - poszukaj w okolicy lekarza i idź do niego.
      • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 11.07.14, 20:27
        wiem, że to wygląda na boreliozę i to przedawnioną. Ostatnie ugryzienia mogły spotęgować skutki. To prawie jak wyrok.
        No ale to może być i depresja a szumy uszne, strzelajcie kolana, drętwiejące dłonie i ból głowy może mają inne podłoże.
        Dobrego specjalistę ciężko znaleźć tym bardziej, że mnie jest ciężko zwyczajnie żyć i gdziekolwiek ruszyć a mieszkam w małym miasteczku.
        • fionka21 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 11.07.14, 20:47
          kyrob, jaki wyrok! Co ty pleciesz!

Czytaj, a nie zmiataj problemu pod dywan! I zbieraj kasę na leczenie!
          • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 11.07.14, 21:04
            ostatnio czytałem, na forum. Kobieta leczyła się ponad 8 miesięcy i bez efektów a w zasadzie było gorzej. Tylko ona już nie miała nic do stracenia bo i tak nie funkcjonowała. Na to kwietniowe ugryzienie dostałem antybiotyk na 10 dni ( nie na borelkę, bardziej na zakażenie) i podczas zażywania czułem się jeszcze gorzej. No a gdzie tu do lat ze znacznie większymi dawkami? I jeszcze pracować?

Coś mi ostatnio gorąco, zmierzyłem temp i mam 36,8. Oczywiście temp normalna, ale od lat nie przekraczałem 36,2
            • fionka21 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 11.07.14, 21:53
              kyrob, miałeś po tym antybiotyku herxa! - stąd złe samopoczucie.

A herx jest dowodem, że leczenie jest skuteczne. Tyle, że o wiele za krótkie!

Leczyłam baaaardzo starą boreliozę ponad 3 lata i cały czas pracowałam, więc nie mów mi, że się nie da!

Po leczeniu wróciłam do życia i uważam, że to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć:)
    • mastiff72 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 11.07.14, 20:51
      witaj, mialam podobne dolegliwosci zwlaszcz jesli chodzi o dusznosci i szumy uszne, polecam poczytac o zawansowanej kandydozie i dietach w leczeniu ww dolegliwosci, mnie stosowanie restrykcyjnej diety przez 24msc wyleczylo calkowicie, dolegliwosci oczywiscie powracaja natychmiast po spozyciu wiekszej ilosci cukru. Raczej zaden lekarz nie przyzna ze odchody grzybow candidia daja takie dolegliwosci, pogrzebalo by to koncerny farmceutyczne. Pozdrawiam cie serdecznie, zycze zdrowia i wytrwalosci i uwierz da sie na tej diecie zyc i zgubic skutecznie i bezbolowo kilka kilogramow, w koncu robimy to dla swojego samopoczucia. Trzymam kciuki
      • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 11.07.14, 20:57
        o candidzie też myślałem, tym bardziej, że bez słodkiego nie mogę żyć. Nie jem dużo ale właśnie słodycze mnie gubią ale jak już nie wyrabiam to trochę pomagają.
        Serio wyleczyłeś szum uszny dietą? Już się z tym pogodziłem ale tak wspaniale byłoby usłyszeć znów ciszę
        • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 11.07.14, 21:02
          A czy miałeś prześwietlany kręgosłup szyjny ? Drętwienie rąk prawdopodobnie jest od tego.
          • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 11.07.14, 21:09
            rok temu po lekkim wypadku a raczej gwałtownym hamowaniu. Wyszło wszystko ok, pobolało parę dni. No ale to rok temu, w maju miałem terapię na tą szyję, bo od zawsze mam lekko przyblokowany skręt w lewo, no i strzela coraz bardziej. Drętwienia pojawiły się ze 3 tygodnie po zabiegach.
            • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 12.07.14, 10:40
              Mogę Ci też polecić lekarza,który zajmuje się szukaniem przyczyny chorób.Jest drogi.

To co robi, to raczej uzdrawianie, niż leczenie w tradycyjnym sensie, (czyli doprowadzenie do tego, by organizm wrócił do równowagi) Diagnozuje też przyczyny psychiczne chorób.
              www.drkrupka.pl/
              • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 15.07.14, 13:49
                dzięki, zastanawiam się nad tym czy iść do niego czy szukać lekarza leczącego metodą ILADS. Tylko wciąż mam opory by leczyć coś czego może nie mam.
        • mastiff72 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 04:19
          nie tylko szum w uszach, ale wszystkie objawy zwlaszcza te zwiazane ze stanami depresejnymi, wiem, ze trudno uwiezyc, ze dieta sprawia cuda, a jednak. Jesli chodzi o borylioze, znajomek robil jakies dodatkowe testy, wyszlo, ze ma jakas odmiane i branie antybiotykowe przez 3msc w roznej kombinacji prawie zupelnie nie zmienilo poziomu przeciwcial, po takiej wspanialej kuracji antybiotykowej 6msc byl na diecie oczyszczajace i wzmacniajacej, polaczonej z ziolkami od chinskiego medyka i wreszcie po 8msc wyszedl na prosta, czuje sie swietnie, a poziomu przeciwcial postanowil wiecej nie robic. Wracajac do diety to nie tylko nie jedzenie slodyczy, to mega restrykcyjna dieta, bo u ciebie chodzi o pozbycie sie odchodow candidi, ktore zatruwaja twoj organizm, a nie tylko o powstrzymanie namnazania sie nowych. Poszperaj dokladnie w necie, a znajdziesz na pewno ludzi z podobnymi obiawami i dokladna rozpiske produktow calkowicie zakazanych. Wytrwalosci
    • goodman41 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 11.07.14, 21:55
      Przyczyna twoich dolegliwości jest wieloraka. Jeśli chodzi o bóle kręgosłupa to poczytaj ten post:

www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=23045
      Brak energii jest spowodowany najprawdopodobniej grzybem z rodziny Candida.
      Udaj się do laboratorium niech zrobią wymaz z gardła oraz skrobanie języka (koniecznie, bo w samym wymazie tego grzyba może nie być) i z tych próbek zrobić posiew na grzyby. Jeśli wyrosną grzyby typu Candida, to należy jeszcze określić jaka to jest Candida, aby dobrać odpowiedni antybiotyk.

Szumy w uszach mogą powodować grzyby dostające się do ucha środkowego poprzez trąbkę Eustachiusza. Również to może być spowodowane zwapnieniem ucha środkowego z powodu nadmiaru wapnia w organizmie. U ciebie najprawdopodobniej występują obydwa zjawiska.

Bardzo wątpię ze znajdziesz lekarza, który się na tym zna. Na studiach tego nie uczą wiec skąd maja wiedzieć, a w pracy zawodowej myślą tylko o pieniądzach i na samokształcenie nie maja czasu.

Współczuje ci walki z konowałami, bo z własnego doświadczenia wiem jak to wygląda.
      • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 11.07.14, 22:01
        Może znajdź takiego chińskiego lekarza, który zajmuje się irydologią. Oni naprawdę z oka i pulsu potrafią o wiele więcej powiedzieć, niż nasi lekarze. Ja przynajmniej mam takie doświadczenia.
      • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 11.07.14, 22:04
        Może znajdź takiego chińskiego lekarza, który zajmuje się irydologią. Oni naprawdę z oka i pulsu potrafią o wiele więcej powiedzieć, niż nasi lekarze. Ja przynajmniej mam takie doświadczenia.
        Tutaj akurat zgadzam się z Goodmanem, że nasi lekarze nie potrafią takich chorób diagnozować.
        • snajper55 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 12.07.14, 12:41
          Najlepsza będzie wróżka albo jakiś jasnowidz. Oni na pewno postawią diagnozę. A leczenie warto powierzyc szeptunce lub biohydroenergoterapeucie. Najlepsze są wszak metody naturalne, które nie szkodzą nie dając żadnych efektów ubocznych.

S.
          • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 12.07.14, 19:05
            Widzę,że kpisz z tego, co napisałam. Nie dziwię się, bo pewnie ileś lat temu wstecz mogłabym taki sam wpis zrobić.
            Tak, jak już napisałam wyżej, muszę tutaj zgodzić się Goodmanem; że żaden konwencjonalny lekarz nie postawi mu diagnozy. Skąd wiem? Wiem to z własnego doświadczenia. Nasi lekarze medycyny konwencjonalnej są całkowicie bezradni wobec przewlekłych chorób,co ostatnio jeden z nich sam mi powiedział. Ja przez 20 lat krążyłam bezskutecznie między specjalistami z kilku dziedzin medycyny. Leczyłam się prywatnie i na ubezpieczenie i były to sławy w swoich specjalnościach -wszyscy z doktoratami nauk medycznych i rezultat był taki ,że poprawy nie było żadnej, a czułam się coraz gorzej.
            Prawdopodobnie ,gdybym w końcu nie wzięła swojego zdrowia w swoje ręce i sama nie zaczęła drążyć tematu to, albo bym już nie żyła, albo była w takim stanie, że nie byłabym zdolna pisać na forum. Przez lata łykałam różne przepisywane mi pigułki, które nie dość , że mi nie pomagały, to niszczyły skutecznie wątrobę. Nie chcę się tutaj wywnętrzać i spowiadać ze wszystkich moich chorób, ale powiem tylko, że 20 lat temu jeden z prowadzących lekarzy chciał mnie posłać na rentę inwalidzką. Chora wątroba to chory cały organizm.
            Zainteresowałam się medycyną naturalną ,bo nie miałam innego wyjścia. Wzięłam udział w turnusie oczyszczania wątroby prowadzonego przez prof. Michała Tombaka. Na własne oczy widziałam rezultaty tej kuracji. Ludzie, którzy wyjeżdżali z turnusu, a było nas tam ze sto osób, nie tylko z Polski, ale również z zagranicy, wyglądali zupełnie inaczej, niż przed oczyszczeniem.
            Kuracja jest drakońska,ale skuteczna. Mąż powiedział, że wróciłam o 10 lat młodsza.
            Oczyszczenie wątroby spowodowało, że ustąpiły kłopoty z sercem, na które przedtem się leczyłam,też bezskutecznie.
            Wiem, że są choroby, których badania laboratoryjne nie wykryją.
            To co napisałam o chińskich lekarzach, to też tego nie wzięłam z powietrza, tylko z własnego doświadczenia.
            Ktoś tutaj pytał o puchnące powieki i napisał, że nerki ma zdrowe. Nie wiem; czy tak jest w istocie? Mnie też swego czasu puchły powieki, a badania z moczu miałam prawidłowe. Nasi lekarze wzruszali ramionami i nie potrafili określić przyczyny. Skorzystałam z diagnozy irydologicznej u lekarza chińskiego, który zalecił mi jakiś ich specyfik i po paru dniach zażywania opuchlizna zeszła. Nerki mogą słabo pracować,a mocz może być w normie.

Lekarz, do którego podałam link jest doktorem nauk medycznych i ordynatorem w szpitalu.
            Oprócz konwencjonalnego leczenia,jakie stosuje w szpitalu, zajmuje się też innymi stosowanym metodami przywracania zdrowia.
            • goodman41 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 12.07.14, 21:02
              Doborowe towarzystwo. Szamanka i szaman Tombak.
              pl.wikipedia.org/wiki/Michał_Tombak
              • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 02:35
                z sławę medyczną."
                A co do cyt.w Wiki,,które mają go ośmieszyć,że człowiek cierpiący na nieprawidłowe trawienie może mieć tyle kamieni kałowych w sobie, to polecam książkę " Jak się odmłodzić" autorstwa dr Normana W.Walkera ,który leczył i prowadził badania tysięcy pacjentów.

Sama miałam też okazję widzieć, co wyszło z jednego bardzo sceptycznego,Anglika,którego żona zaciągnęła na turnus oczyszczania , prowadzony dla osób z różnymi przewlekłymi chorobami.Przestał być sceptykiem.( to nie bylo u Tombaka˝)
                • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 08:51

Wcięło mi w nocy pierwszą część postu. Ten opis w Wiki jest szalenie tendencyjny, nie ma tam ,ani jednego pozytywnego zdania o nim.
                  Tymczasem, tysiące pacjentów jest mu wdzięcznych. On ożenił się z Polką i mieszka w Polsce,ale pracuje i jest znany też za granicą. Czy tam miesięcznik "Szaman" i czytam listy pacjentów, którzy poddali się temu zabiegowi oczyszczania wątroby.
                  Nie weryfikowałam jego tytułów naukowych. W posiadanych przeze mnie książkach jest podane,że ukończył wydział biologii i chemii Rosyjskiego Państwowego Uniwersytetu i przez wiele lat był dyrektorem Naukowego Centrum Zdrowia w Moskwie i jest doktorem habilitowanym.
                  Osobiście wątpię ,by ryzykował powoływanie się na nieposiadane tytuły, ale nawet gdyby tak było ,to powtórzę za profesorem J.Aleksandrowiczem : "Wolę być uzdrowiona przez szarlatana, niż pogrzebana przez sławę medyczną".
                  Zacytuję doktora Walkera,który napisał:
                  "Nie próbuj niczego oceniać, czego nie znasz.Nie masz racji,mówiąc:ja w to nie wierzę! Równie dobrze mógłbyś powiedzieć:to jest złe,bo ja nic o tym nie wiem.Sprawdź najpierw,zanim osądzisz,czy coś jest dobre,czy złe,prawdziwe czy nieprawdziwe.
                  Własne doświadczenie jest dużo więcej warte niż wszystkie zasłyszane opinie."
                  • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 09:51
                    Olga Jelisejewa jest bez wątpienia praktykującym lekarzem i doktorem nauk medycznych.
                    Polecam jej niewielkich rozmiarów książeczkę zawierającą różne sposoby oczyszczania organizmu.
                    Olga Jelisejewa- "Metody oczyszczania i regeneracji organizmu".
                    • snajper55 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 10:11
                      szaman.ka napisała:

> Olga Jelisejewa jest bez wątpienia praktykującym lekarzem i doktorem nauk medy
                      > cznych.

Czyżby? Podaj bliższe dane - gdzie i kiedy się doktoryzowała, w jakiej dziedzinie. Czy była to Wyższa Szkoła Leczenia Kałem w Ułan Bator czy też może Akademia Medyczna Naturalnej w Bukareszcie?

A gdzież praktykuje? W którym to szpitalu leczy chorych?

To po prostu jedna z wielu oszustek i oszustów żerujących na chorych ludziach. Na ich niewiedzy, strachu, naiwności i, cóż, trzeba to napisać, głupocie. Jesteś w tej samej grupie oszukanych co Goodman.

S.
                      • goodman41 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 10:31
                        snajper55 napisał:
                        > Jesteś w tej samej grupie oszukanych co Goodman.
                        > S.
                        A możesz mi kochany snaiperku wytłumaczyć w czym Goodman jest oszukany. Będę Ci bardzo wdzięczny za przedstawienie prawdy.
                      • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 11:04
                        Olga Iwanowna Jelisejewa ukończyła studia medyczne z wyróżnieniem w Samarkandzie w 1963r.-Instytut Medyczny.IP>Pawłowa,pracowała w szpitalu rejonowym podczas epidemii chorób oczu jaglicy,która tam wybuchła.Później przeprowadziła się do stolicy gdzie ukończyła kurs ordynatorski przy Moskiewskim Szpitalu Klinicznym Chorób Oczu,została pracownikiem Wszechzwiązkowego Instytutu Naukowo-Badawczego im.Helmhotza, a także obroniła prace doktorską. W wyniku ogromnego napięcia fizycznego,stresów i nieprawidłowego odżywiania zaczęła chorować i pojawił się u nie cały wachlarz chorób: astmatyczne zapalenie oskrzeli,przewlekłe zapalenie żołądka i jelit,odmiedniczkowe zapalenie nerek z comiesięcznymi zaostrzeniami zapalenia pęcherza moczowego,nadciśnienie tętnicze,metaboliczne zapalenie wielostawowe oraz nadwaga.Zaczęła się tułaczka po szpitalach i poliklinikach.Jednak choroby nie tylko jej nie opuszczały,ale pojawiły się nowe-rozwinęła się osteochondroza z ostrymi bólami kręgosłupa.Bólu tego nie likwidowały sanatoria,zabiegi fizykoterapeutyczne,masaże ani rozciągania.Stan serca gwałtownie się pogorszył,nie pomagał już "Cordaron"
                        Umęczona bólami kręgosłupa zwróciła się do profesora Centralnego Moskiewskiego Instytutu Traumatologii i Ortopedii z błaganiem"Proszę mnie zoperować,Niech Pan tnie,piłuje kręgosłup,robi co chce,bo nie ma już siły znosić ból i mogę się rzucić z okna"
                        Ustalono termin operacji i miała wykonać niezbędne badania. W tym czasie spotkała uzdrowicieli,którzy zajmowali się oczyszczaniem organizmu i bez namysłu zastosowala się do ich zaleceń.Zapoznała się z "podziemną" w tym czasie literaturą Bragga,Walkera, Armstronga i sama zaczęła walkę o swoje życie. Po dwóch miesiącach nikt jej nie poznawał,zdrowie zaczęło wracać,po dwóch latach nie musiała już brać hormonów,ani żadnych innych leków.
                        Zrobiła specjalizację z zakresu rentgenologii i stanęła na czele oddziału radiologii Moskiewskiego Instytutu Naukowo Badawczego Chorób Oczu Akademii Nauk Medycznych gdzie uzyskała kwalifikacje najwyższego stopnia.
                        Równolegle zgłębiała irydologię,akupunkturę,ziołolecznictwo.Zaczęła pomagać najpierw swoim znajomym,( to było wtedy zakazane), a później gdy stało się legalne w 1988 założyła jeden z pierwszych oddziałów oczyszczania i regeneracji organizmu.Obecnie prowadzi własne Centrum Uzdrawiania Jelisejewej w Moskwie.

www.eliseeva.ru
                        • snajper55 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 13:12
                          We wszystkie reklamy wierzysz, czy tylko w niektóre?

S.
            • snajper55 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 09:57
              szaman.ka napisała:

> To co napisałam o chińskich lekarzach, to też tego nie wzięłam z powietrza, tyl
              > ko z własnego doświadczenia.

Wielu ludzi chwali wróżki, jasnowidzów czy homeoterapię też na podstawie własnych doświadczeń. Wielu na podstawie własnych doświadczeń twierdzi, że 13 przynosi pecha. Inni na podstawie własnych doświadczeń twierdzą, że istnieją duchy a inni spotykali się z kosmitami. Ludzkie doświadczenia są mylące.

S.
              • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 11:10
                Myślę,że trzeba być bardzo zamkniętym na wszelką inność, by negować kilkutysięczne doświadczenia medycyny chińskiej.Te miliony Chińczyków,którzy nadal korzystają z jej usług pewnie Twoim zdaniem też się myli.
                Prawdę powiedział A. Einstein, że "łatwiej rozbić atom, niż pokonać ludzkie uprzedzenia."
                • snajper55 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 13:17
                  szaman.ka napisała:

> Myślę,że trzeba być bardzo zamkniętym na wszelką inność, by negować kilkutysięc
                  > zne doświadczenia medycyny chińskiej.

Nie ma medycyny chińskiej tak jak nie ma chińskiej matematyki czy chińskiej biologii. Są za to odrzucone przez naukę, przez medycynę zwyczaje, przesądy, nieskuteczne terapie stosowane kiedyś w Chinach (czyli gdzie?). No i oczywiście oszuści, którzy zdecydowani się wabić naiwnych i łatwowiernych klientów na hasełko "medycyna chińska". Sądząc po forach chętnych na oddawanie im kasy nie brakuje. Sam się kiedyś zastanawiałem, że nie zacząć "leczyć" kamieniami. W końcu głupich nie sieją, sami się rodzą.

S.
              • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 11:51
                Tak, zgadzam się z tym,że ludzkie doświadczenia mogą być mylące.

W opisanym przeze mnie wypadku jednak moje powieki o tym nie wiedziały i sklęsły. Nie wiedział o tym też mój układ moczowy,że medycyna chińska jest nic nie warta i tak gwałtownie zaczął się oczyszczać,że dzwoniłam do Łodzi do tego Chińczyka,bo się przestraszyłam bólu,który chyba z dwa dni odczuwałam w przewodach moczowych.
                'Jeśli nie jesteś gotowy zmienić swojego życia,nie można ci pomóc".
                Hipokrates(460-377 p.n.e.)
              • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 16:17
                Nie chce mi się z Tobą dyskutować, bo widzę, że to daremny trud. Twierdzisz,że nie ma medycyny chińskiej ? To pojedź do Chin,a zobaczysz ile ludzi leczy się nadal tradycyjnie.
                Akupunktura do niedawna była traktowana przez lekarzy jak joga przez kościół,a teraz już sami się jej uczą.
                Nie, nie wierzę we wszystkie reklamy.Wierzę własnym doświadczeniom.
                • snajper55 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 15.07.14, 05:03
                  szaman.ka napisała:

> Nie chce mi się z Tobą dyskutować, bo widzę, że to daremny trud. Twierdzisz,że
                  > nie ma medycyny chińskiej ? To pojedź do Chin,a zobaczysz ile ludzi leczy się n
                  > adal tradycyjnie.

Ty byłaś i widziałaś?

S.
                  • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 15.07.14, 07:46
                    Tak widziałam. Nie byłam wprawdzie w Chinach tylko w Japonii,ale tam też medycyna tradycyjna trzyma się mocno. Natomiast o medycynie w Chinach widziałam mnóstwo programów,bo interesuję się tym.
          • zyrafa46 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 20.07.14, 21:09
            I tu się z Tobą NIE zgodzę, Snajperze.
            Naturalne metody rzeczywiście na ogół szkody nie niosą.
            jednak WSZYSTKO może zaszkodzić.
            wystarczy - niewłaściwie zastosować.
            Można też NIE zastosować wcale... I to nie jest dobrym rozwiązaniem.
            Szamanka pisze o wzięciu sprawy zdrowia w SWOJE RĘCE...
            I o to chodzi :).
            Jak sama za nie odpowiadam, to dotąd drążę, aż będzie dobrze.
            Nawet po wypadku - sama musiałam zadbać, sprawdzić... Wrrrr
            W szpitalu prześwietlono mi rękę... Cała...Niezłamana.
            Tylko dlaczego tak jakoś dziwna jest i boli?
            w końcu wysupłałam (po 3 tygodniach) SPORO... na USG - i biało na czarnym
            - złamana. Już na gips za późno...
            Dobra, przepraszam to średnio na temat było.
    • saqigar Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 12.07.14, 23:29
      - odrealnienie po wysiłku fizycznym
      - bolące (zmiennie) i mocno chrupiące kolana, bolacy bark i staw w stopie (okresy po kilka tygodni)
      - strzelanie w szyi, strzelanie w uchu przy np przełykaniu śliny
      - ucisk w zatoce nosowej od lat + zatoki czolowe co jakis czas (pewnie wynik alergii)
      - ból głowy od czasu do czasu - migrenowy i dobijający - prawdopodobnie od napiecia miesni plecow
      - chrapanie nocne od dawna (problem z gardłem po przebudzenie, czasami uczucie duszenia się) (pewnie wynik alergii)
      - cierpnięcie dłoni zaraz po przebudzeniu ( rzadko - czasem spie na niej i krew nie doplywa)
      - okresowy ból w okolicy lędźwiowej kręgosłupa - zespol przeciazeniowy od siedzenia w pracy i samochodzie

Powyzsze mam i wali mnie to. Na bol glowy mocna pigulka, na caloksztalt sport - pomaga najlepiej. Pomimo powyzszych uwazam, ze jestem zdrowy i w moim wieku jest to norma (37).
      • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 01:34
        Może to i jest normą,ale wśród innych chorych.
        Owszem sport i w ogóle ruch pomaga, ale to na pewno nie jest oznaką zdrowia co opisujesz.
        Opisane objawy wskazują na zanieczyszczenie organizmu,odkładanie się soli w stawach,nadmiar kwasu moczowego, oraz możliwe przesunięcie kręgów kręgosłupa szyjnego.
      • goodman41 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 03:21
        saqigar napisał:

> - odrealnienie po wysiłku fizycznym

Wysiłek fizyczny powoduje zakwaszenie organizmu kwasem mlekowym.
        Kwas mlekowy powoduje kwaśną reakcje krwi. Kwaśna krew wchodzi w reakcje z wapniem tworząc rozpuszczalną we krwi sól i ta sól jest wydalana poprzez nerki z moczem. W ten sposób organizm się pozbywa nadmiaru szkodliwego wapnia.

Dodatkowo u ciebie są typowe objawy grzybicy. Tak z ciekawości zapytam, czy masz tłuszczaki?

Żyjemy w erze antybiotyków. Konowały szastają antybiotykami na lewo i prawo.
        Antybiotyki wyniszczają pożyteczne bakterie. Miejsce tych bakterii zajmują wszędobylskie grzyby i produkują swoje trujące odchody, które zatruwają cały organizm.
        Ponadto zawyżona jest norma spożycia wapnia, a na dodatek jeszcze konowały zalecają wapń jako suplement do leczenia chorób reumatycznych. Norma Polska dopuszcza max. 500 mg CaCO3/l = 200 mg Ca⁺⁺/l, podczas gdy zawartość jonów wapnia w pitnej wodzie w oazach długowieczności nie przekracza 20 mg/l. Czyli Polacy w samej wodzie pitnej spożywają 10-cio krotnie wiecej wapnia niż długowieczni. Do tego jeszcze należy dodać ilość wapnia z produktów mlecznych i mamy obraz Polaków - wapniaków.
        Patrz wątek osteochondroza:
        forum.gazeta.pl/forum/w,22,151749309,151749309,Osteochondroza.html
        Należy obniżyć zawartość wapnia w wodzie pitnej (co nie jest łatwe) i ograniczyć spożycie produktów mlecznych z wyjątkiem masła, co jest łatwe do zrobienia.
        Wówczas przy malej ilości spożywanego wapnia uzyskamy kwaśną reakcję krwi jak długowieczni (wapn alkalizuje krew i ja zagęszcza). W kwaśnym środowisku giną prawie wszystkie bakterie chorobotwórcze (w oazach długowieczności ludzie nie znają lekarzy) a my przestaniemy chorować na anginę, zapalenie gardła oraz migdałków i nie będą potrzebne żadne antybiotyki, a organizm nie stworzy niszy dla grzybów.
        • saqigar Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 11:33
          Juz chyba kazdy uprawiajacy sport wie, ze tzw. zakwasy, to sa mikrourazy wlokien miesniowych, a kwas mlekowy jest metabolizowany w watrobie do 2 godzin od wysilku. Ciesze sie, ze dbacie o mnie, ale jak wspomnialem - jestem zdrowy.
          • goodman41 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 14:53
            saqigar napisał:

> Juz chyba kazdy uprawiajacy sport wie, ze tzw. zakwasy, to sa mikrourazy wlokie
            > n miesniowych, a kwas mlekowy jest metabolizowany w watrobie do 2 godzin od wys
            > ilku. Ciesze sie, ze dbacie o mnie, ale jak wspomnialem - jestem zdrowy.

A możesz, "panie zdrowy", wytłumaczyć po co wątroba produkuje ten kwas mlekowy?
            • saqigar Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 15:35
              Uzylem "matebolizowac" na wyrost - chodzilo mi o rozklad kw. mlekowego przez watrobe.
      • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 14:21
        też mnie to w zasadzie wali bo z tym da się żyć. To tylko dodatki. Najgorsze jest zmęczenie, całkowite wyczerpanie sił i nie ważne czy coś robię czy nie.
        • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 16:27
          Możesz mieć kandydozę,ale ta zwykle wiąże się z zakłóconą mikroflorą jelit. Może też to być skutek nadmiernego zakwaszenia organizmu.Tak czy inaczej, warto oczyścić organizm,a zwłaszcza jelito grube i zmienić na jakiś okres dietę. Ja tez się bardzo kiepsko czułam,a na diecie owocowo-warzywnej +tłuszcze zawierające kwasy Omega 3 odzyskałam wigor. Sam zobaczysz czy mam rację czy nie.
          Rano owoce surowe lub gotowane gdybyś nie tolerował surowych,ale bez cukru.Możesz pić też soki,al zrobione samemu,nie z kartonika.
          W porze obiadu warzywa surowe i gotowane. Kolacja talerz zupy jarzynowej-oczywiście nie na mięsnym wywarze i bez śmietany.Taką dietę trzymaj 3 tygodnie,a później możesz włączyć kasze i trochę serka białego.
          • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 13.07.14, 16:44
            Jelito możesz oczyścić robiąc lewatywę,albo pijąc rano roztwór soli gorzkiej.Jest w aptece.Weź łyżeczkę na pół litra wody i wypić na czczo.Zrezygnować przynajmniej na ten okres diety z kawy i herbaty czarnej.
            • goodman41 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 14.07.14, 01:27
              @ szaman.ka
              Twoje wszystkie porady trzeba o kant d… potłuc.
              Najpierw trzeba poznać wroga aby z nim walczyć. Grzyb to pasożyt. Żadną dietą go nie zlikwidujesz. Dietą możesz wzmocnić organizm a grzyb dalej będzie się rozwijać, bo już układ immunologiczny go nie rozpoznaje i traktuje go jako własne białko. Candida albicans to grzyb pleomorficzny w niekorzystnych dla niego warunkach przekształca się w pleśń, a w korzystnych w drożdżaka. Drożdżak pokrywa się biobloną, której żadna dieta nie ruszy, a sam zakorzeniwszy się w komórce dalej się namnaża i niszczy następne komórki wydzielając toksyny.
              Prawidłowa droga walki z tym pasożytem to jego identyfikacja i dobranie antybiotyku na który grzyb nie jest odporny. Np Cadida krusei i Candida parapsilosis są odporne na Fluconazol i dlatego jest bardzo ważne aby zidentyfikować Candidę, aby konował nie zapisywał Fluconazolu.

To jest za trudne do pojęcia dla moderatora ćwierćinteligenta snajpera i ten post będzie odstrzelony. Dziwne, ze administracja wybrała moderatora na zasadzie negatywnej selekcji.
              • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 14.07.14, 10:09
                Ja nie twierdzę,że sama dieta zlikwiduje kandydozę (jeśli ją ma rzeczywiście bo tego nie wiemy na pewno,ale niektóre objawy na nią wskazują)

Oczyszczenie jelit i dieta powinny spowodować wzrost energii i lepsze samopoczucie.

Diagnostyka kandydozy nie jest prosta i wiele jej postaci nie da się wykryć w badaniach laboratoryjnych.Problematyczne jest też jej leczenie antybiotykami, ponieważ antybiotyki nie likwidują przyczyny jej powstania,a jedynie mogą wytłuc te istniejące kolonie.
                Trzeba podnieść odporność organizmu, a wszelkie antybiotyki ja niszczą,poprzez negatywne oddziaływanie na florę bakteryjną jelit.
                Natomiast co do usuwania Twoich postów;myślę,że gdybyś potrafił wyrażać swoje zdanie nie atakując i nie poniżając innych, to nie miałoby to miejsca.
                • goodman41 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 14.07.14, 20:55
                  szaman.ka napisała:
                  > Diagnostyka kandydozy nie jest prosta i wiele jej postaci nie da się wykryć w b
                  > adaniach laboratoryjnych.

Diagnostyka kandydozy jest bardzo prosta. Każdy to może zrobić sam w domu. Tzw. "plucie do szklanki" wyśmiewane przez przedstawicieli medycyny oficjalnej, a sami w zamian niczego nie oferują i nie potrafią obalić tej metody.
                  Druga bardzo prosta metoda jest oglądanie jamy ustnej poprzez USB mikroskop. Tu masz przykład. A metoda ta tez nie jest uznawana przez medycynę oficjalna.

http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/27/d5sl.jpg
                  Te białe plamy to grzyb, a lekarka mi powiedziała, ze to są pożyteczne bakterie.

szaman.ka napisała:
                  >Problematyczne jest też jej leczenie antybiotykami, po
                  > nieważ antybiotyki nie likwidują przyczyny jej powstania,a jedynie mogą wytłuc
                  > te istniejące kolonie.
                  > Trzeba podnieść odporność organizmu, a wszelkie antybiotyki ja niszczą,poprzez
                  > negatywne oddziaływanie na florę bakteryjną jelit.

Co do leczenia antybiotykami nie masz racji. Jak już ten grzyb oszukał układ immunologiczny, to nie ma innego wyjścia jak odpowiednio dobrany antybiotyk.

szaman.ka napisała:
                  > Natomiast co do usuwania Twoich postów;myślę,że gdybyś potrafił wyrażać swoje z
                  > danie nie atakując i nie poniżając innych, to nie miałoby to miejsca.

Używam ostrych sformułowań, bo chce aby tacy jak snajper-kpiarz przeanalizowali swoja (nie)wiedzę i się nie kompromitowali na forum.
                  • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 14.07.14, 21:05
                    Znam ten sposób i nawet go chciałam zamieścić, ale to jest taki domowy sposób,który wymaga potwierdzenia. Ponadto, kandydoza może być w różnych narządach,i wtedy wcale nie musi gardło tak wyglądać, jak na załączonym zdjęciu.
              • saqigar Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 14.07.14, 10:32
                Abstrahujac od tematu posta, bo ten czlowiek najpewniej nie ma nic wspolnego z kandydoza, szamanka ma wiele racji. Najskuteczniejszy sposob poprawienia zdrowia, to osiagniecie rownowagi w organizmie - wtedy sam ma szanse uruchomic swoj uklad odpornosciowy i zwalczyc infekcje, czy to wirusowa, bakteryjna, czy pasozytnicza.
                Za to twoje porady uwazam za wysoce szkodliwe. Nieumiejetne stosowanie preparatow przeciwgrzybicznych (nie wiem czemu nazywasz je antybiotykami) prowadzi najczesciej do powstawania szczepow opornych i tu juz naprawde moze byc problem. Flukonazole maja intreakcje z wieloma lekami i wplyw na nerki, skore i watrobe.
                • goodman41 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 14.07.14, 21:26
                  saqigar napisał:
                  > Flukonazole maja intreakcje z wieloma lekami i wplyw na nerki, skore i watrobe.

To jest prawda co napisałaś, ale od tego jest lekarz, aby prowadził leczenie, a nie straszył pacjenta.
                  Co do reszty to się nie nie będę wypowiadał i radze się dokształcić.

• zyrafa46 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 20.07.14, 21:16
                >To jest za trudne do pojęcia dla moderatora ćwierćinteligenta snajpera i ten po
                st będzie odstrzelony. Dziwne, ze administracja wybrała moderatora na zasadzie
                negatywnej selekcji.<

Nie podoba mi się (najczęściej) stanowisko Snajpera. Czasem ciężko jest przestawić myślenie.
                My wszyscy mamy takie problemy tylko może w innych sprawach, ale mamy.
                Jednak Ty sam Goodmanie sobie wystawiasz świadectwo pisząc - jak piszesz.
          • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 15.07.14, 13:59
            masz może linka do tej diety, jak jeść, co i kiedy ?

Tylko na takiej doecie mogę nie pojechać za długo bo aby mieć enegię trzeba jeść potrawy zbilansowane. No i w domu mam wyznawcę teorii, że źle się odżywiam bo nie jem nabiału, unikam pieczywa i wyrobów mącznych oraz jem niewiele ziemniaków.
    • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 14.07.14, 22:54
      Jeśli masz stwierdzoną dystymię, to jednym z jej objawów jest stałe uczucie zmęczenia.Powinieneś poddać się psychoterapii,tym bardziej, że źle reagujesz na pigułki.
      • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 15.07.14, 08:10
        Teraz przeczytałam,że mieszkasz w małym miasteczku.Jest możliwość leczenia depresji w ośrodkach,które zajmują się leczeniem nerwic i depresji i przyjmują pacjentów z całego kraju. Jeśli będziesz zainteresowany,to podam Ci adresy.
        Natomiast w uzupełnieniu tej diety chciałam Ci polecić picie octu jabłkowego 3x dziennie w ilości 2 łyżeczki do herbaty,rozpuszczone w wodzie.
        W celu uzupełnienia składników mineralnych,które są Ci potrzebne warto skorzystać z melasy- produktu otrzymywanego przy produkcji cukru trzcinowego. Też trzy razy dziennie po 1łyżeczce-też można ją rozpuścić,albo słodzić nią zamiast cukru.
        Pisząc o diecie napisałam o tłuszczach zawierających kwasy Omega 3, które mają działanie przeciwzapalne.Są to: tran norweski i nasz budwigowy olej lniany.Tran i olej przechowujemy w lodówce i nie wolno tego oleju podgrzewać,bo traci właściwości.Inne tłuszcze na ten czas diety wykluczyć.
        To już wszystko co chciałam Ci podpowiedzieć.Czy skorzystasz z tego to Twoja sprawa. Jeśli będziesz potrzebował jakichś wyjaśnień służę pomocą.
        'Jeśli nie jesteś gotowy zmienić swojego życia,nie można ci pomóc".
        Hipokrates(460-377 p.n.e.)
        • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 15.07.14, 09:18
          Zdawało mi się,że wszystko napisałam,ale jeszcze zapomniałam,że jeśli masz ten krąg przesunięty,to warto udać się z tym do kręgarza,tylko takiego naprawdę sprawdzonego,najlepiej lekarza,który równocześnie zajmuje się takimi sprawami,który Ci go może wsunąć na swoje miejsce.Inaczej mozesz mieć ciągle dolegliwości z tego powodu.
          Trzeba też systematycznie się gimnastykować.Jest specjalny zestaw ćwiczeń na kręgosłup. Kręgosłup szyjny możesz gimnastykować w ten sposób,że najpierw robisz 10 skłonów na boki,później po 10 do przodu i tyłu,a później obroty głową z jednej i drugiej strony.Najlepiej byłoby to robić po nagrzaniu np. kąpieli wodnej w wannie,albo po jakimś ciepłym okładzie.
          Tak samo stawy barkowe-obroty w przód i tył oraz podnoszenie rąk w górę,a także kręcenie nadgarstkami -złożyć ręce jak do modlitwy i kręcić w nadgarstkach,a także wyciągać palce i masować.
          I jeszcze jedno po rozpoczęciu diety rozpoczyna się proces oczyszczania i może nastąpić pogorszenie samopoczucia=mdłości,bóle głowy.Trzeba przetrzymać i robić wtedy płukanie jelit tą solą gorzką,na mdłości ssać plasterek cytryny,który należy wypluć.
        • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 15.07.14, 14:19
          jakiś czas łykałem kapsułki z omega 3. Ostatnio myślę, czy nie kupić balsamu kapucyńskiego.
          Już prosiłem ciut wcześniej o dokładniejszą dietę, jeżeli możesz podeślij linka.
          • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 15.07.14, 19:03
            Nie mam linka.Taką dietę zalecił mi ten wskazany Ci lekarz i rezultat przeszedł moje oczekiwania.
            (bez tego octu i melasy) To dodałam,bo melasa zawiera tyle różnych składników,między innymi ma dużo wapnia i zawiera go w łyżeczce więcej, niż szklanka mleka oraz potas i dużo żelaza. Tranu zalecił mi pić 6 łyżek dziennie,ale tyle nie wyrabiałam, później część zastąpiłam olejem lnianym.Można ten olej lniany miksować z twarożkiem, tak jak zaleca dr Budwig i powstaje wtedy taka emulsja,łatwo przyswajalna papka,którą można doprawiać na słodko,albo na słono i stosować jako sos do potraw. .
            Takie diety oczyszczające i odkwaszające mogą być różne.

Dobrej jakości ocet jabłkowy m a również przeogromną ilość różnych aminokwasów i doskonale oczyszcza organizm i stawy. Mnie zalecił też picie peruwiańskich ziół Manayupa,oraz zażywanie minerałów Schindele`s.Tego Ci nie podałam,bo możesz mieć jakieś inne potrzeby.
            Za trzy tygodnie nic ci się złego nie stanie.Głodować zupełnie bez jedzenia można miesiąc i dłużej.Później włączyłam trochę serka i kasze.Teraz jest sezon na owoce,są stosunkowo tanie.Do doprawienia zup używałam kostek rosołowych,ale takich bez glutaminianu sodu -w sklepach ze zdrową żywnością do nabycia.
            Natomiast boreliozy bym w ciemno nie leczyła, zwłaszcza taką ilością antybiotyków,jaka jest stosowana w tej metodzie. Musiałbyś najpierw zrobić ten test u dr Tomasza Wielkoszyńskiego i dopiero gdyby był pozytywny, zająć się leczeniem tego.Nie mam pojęcia ile to kosztuje u niego.
            • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 16.07.14, 10:45
              Po urlopie, jeśli mi to wszystko się nie zmniejszy, wybiorę się do tego lekarza. Może wymyśli coś mądrego. Dzięki za namiary.
              • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 17.07.14, 10:53
                hmmm tak stale myślę czy ten polecany przez Ciebie lekarz czy od razu uderzać w boreliozę i starać się dostać do dr Wielkoszyńskiego . Tyle, że c tego co widzę nie przyjmuje nowych pacjentów. Porządnie nie przebadać i od razu w cenie mieć wizytę u niego ale to kosztuje 2,5 tysiaka. Ech zdrowie jest jednak cenniejsze i może się złamię. TYLKO dobija mnie fakt, że z moim pechem nawet takie testy nie wykryją zakażenia co nie będzie oznaczało, że go nie mam :(
                • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 17.07.14, 11:31
                  Jeśli to kosztuje aż 2,5 tys,to moja rada jest taka: zrób badanie kropli krwi np.tutaj:www.badanie-kropli-krwi.pl/badanie.html
                  To badanie nie wykryje boreliozy,ale powinno pokazać: czy organizm jest zakwaszony i są złogi kwasów,które są przyczyną bólu. Ten test nie jest powszechnie uznawany,ale ten lekarz twierdzi,że jest pomocny diagnostycznie.Zapłacisz 120,-zł,a nie 2,5 tys. Będziesz trochę więcej wiedział czy ten test u Ciebie jest faktycznie potrzebny.

Jeszcze jedno: nie myśl negatywnie,bo sam się negatywnie programujesz. A z tą psychoterapią -to musiałeś trafić na patałacha.
                  • felinecaline Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 23.08.14, 23:44
                    Przepraszam - jakie "zlogi kwasow"??????????
      • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 15.07.14, 14:00
        przechodziłem psychoterapię, jestem na nią odporny.
    • goodman41 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 15.07.14, 14:02
      A ja ci polecam jeszcze wytarzać się nago w mrowisku lub pokrzywie, najlepiej z szamanka.
      • zyrafa46 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 18.07.14, 22:49
        goodman41 napisał:

> A ja ci polecam jeszcze wytarzać się nago w mrowisku lub pokrzywie, najlepiej z
        szamanka.<
        Znam osobiście panią, która co roku jeździ do Borów Tucholskich aby właśnie skorzystać z pomocy mrówek
        w dolegliwościach reumatycznych. Jest tęga (co w tym wypadku ma znaczenie - powierzchnia skóry...). Kładzie się nago na mrowisku najpierw na plecach potem odwrotnie. Oczywiście, że piecze. Ale twierdzi, że przynosi jej to ukojenie. Nie mam powodu, by nie wierzyć. Substancje, które są w substancji wydzielanej przez mrówki* mają zbawienny wpływ na reumatyków.

1 - Czasem jak żartujesz Goodman, to pomyśl... z kogo :D. Trzeba uważać... żeby się nie okazało, że z siebie.
        2 - Żart jest dobry, gdy WSZYSCY się śmieją.

*nie napisałam kwas mrówkowy bo przecież nie wiem co tam dokładnie jest.

Nie mniej - cieszę się, że nie masz takich problemów :).
    • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- update 15.07.14, 14:15
      sypię się na całego. Od tygodnia mam głuchy ból w klatce piersiowej promieniujący do pleców, lub odwrotnie. Czasami boli w piersiach, czasami w placech a czasami razem. Zaczęło się dość silnym bólem w obu miejscach, przez jakiś czas nie bolało, lub bolało okresowo. Od wczoraj boli stale. Biorę to na przeczekanie, nie piecze i nie mam słabości. Piszę o tym bo może da się to jakoś dodatkowo powiązać z resztą dolegliwości.
      • szaman.ka Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- update 15.07.14, 19:07
        Prawdopodobnie kręgosłup odcinka piersiowego. Jeśli miałeś wypadek,to czasami tak bywa później.
    • no1teresa Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 18.07.14, 00:15
      olejki dr Nemo - ponoć świetna (skuteczna i bez skutków ubocznych) alternatywa dla antybiotykoterapii przy boreliozie, i nie pamiętam, ale pewnie też przy Candidzie; ja bym nie robiła drogich i nie do końca miarodajnych testów, tylko przeleczyła dla pewności
    • kyrob update 2 21.07.14, 08:44
      od wczoraj goni mi nerw w prawej dłoni. Drży przestrzeń między kciukiem a palcem wskazującym, oraz rusza na boki palec wskazujący.

Poczytałem o ziołolecznictwie i nic z tego nie wiem. Leczenie wg Ilads też widzę, że nie wszystkim służy, jeśli w ogóle służy bo dużo sie leczy a nie wiadomo ilu się wyleczyło i na jak długo. Bo tyle antybiotyków nie może być obojętne dla organizmu.

Jestem zrezygnowany i zmęczony. Miałem już zamiar przestać zajmować się tym tematem po kolejnej lekturze nt chorób odkleszczowych i wrócić do tematu jak już faktycznie nie dam rady funkcjonować. Tyle, że wtedy nic już nie zrobię bo do lekarzy mam daleko a zmęczenie już teraz utrudnia mi życie. Chwilę potem zaczęła drżeć dłoń, po pewnym czasie przeszło, wróciło w nocy i tak jest do tej chwili. Byłem przerażony, teraz zobojętniałem. Ciekawe co dalej

• kyrob Re: update 2 21.07.14, 08:46
        nerw drży mi w lewej ręce, pewnie bez znaczenia ale sie poprawiam ( jasność umysłu też szwankuje)
        • zyrafa46 Re: update 2 21.07.14, 10:47
          Kyrob, napisz do mnie na priva, proszę: zyrafa46@gazeta.pl
          • kyrob Re: update 2 21.07.14, 20:15
            napisałem
    • maran2803 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 23.08.14, 22:26
      Witam. To co napisałeś w pierwszym poście w większości przypomina moje dolegliwości z ostatnich dwóch lat. Cała ta gonitwa po lekarzach specjalistach niema żadnej racji bytu. Chcesz wiedzieć czy to borelia - to zrób badania. Jeżeli uważasz że jest to stara infekcja to zapraszam do instytutu reumatologii w warszawie (badanie na przeciwciała 340 zł) jest to najbardziej wiarygodne badanie bo ono dało mi odpowiedź na co ja choruje + elisa na bartonellę. WB i Elisa dawały negatywne wyniki borelię. Wyszła i borelia i bartonella. Obecnie leczę się już od trzech miesięcy z zajebistą poprawą. Dupy nie urywa ale od groma objawów odpadło. W moim przypadku przeważały objawy neurologiczne (badanie na SM). Nie leczy mnie lekarz ILADS tylko rodzinny - ale ogarnięty. Łykam doksycykline ( 2.5 zł za opakowanie 50% refundacja) i czasami metronidazol ( tyle co średniej klasy flacha wódy) dodatkowo jakieś bakterie ( zasadniczo chyba najwięcej kasy na to idzie ale bez afery). Te herxy o których mowa niweluje ziołami od tybetanki na oczyszczenie wątroby i krwi (działają na mnie w 100%) i praktycznie spadły do minimum.
      Według mnie masz złe nastawienie. Zacznij działać a nie szukać detektywów. Więcej kasy wydasz na inne leki, które ci przepiszą lekarze. Nie załamuj się, bylem w takiej samej sytuacji, ba.... objawów miałem więcej. Zadbaj o siebie, walnij dietę ( ja lecę na dukanie z efektami) dodaj trochę sportu (marszobieg, bieg). Najpierw trzeba wiedzieć z czym się walczy - zrób badania !!!!!!!!!! Pozdrawiam!
      • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 24.08.14, 18:44
        Załamuję się bo jak już pisałem nie wiem co mi jest. Odkleszczowe, tarczyca a może nerwica. Po badaniu RM doszło mi straszne pieczenie podeszw stóp i wnętrza dłoni, teraz po 3 tygodniach zostało lekkie mrowienie a znacznie pomógł mi lek na alergię.
        We wszystkich chorobach jest coś co nie pasuje do reszty. W przypadku boreli brak wrażliwości na alkochol a nawet lekka poprawa po nim, w niedoczynności tarczycy duża tolerancja zimna, szczególnie w lecie bo generalnie nie trawię zimna. Wróciłem z nad Bałtyku i znajomi chodzili wyubierani i było im zimno a ja na letniaka ;) . No i nie mam "brudnych" kolan ani łokci. Depresję leczyłem, może zawsze nie za długo bo zawsze po lekach było mi gorzej, ale gdyby to było nerwicowe to byłaby poprawa, no i nerwica nie strzela w szyi i nie ma problemów z kolanami. Faktem jest, że nasilenie objawów to ten rok, a coś mnie użarło a dodatkowo mam problem z uciskiem w nosie i może stąd pogorszenie stanu zdrowia. Lekarz, który mnie skierował na RM z powodu strzelania w uszach spowodowanego np przełykaniem ( wynik OK) mówi, że żeby wykluczyć komplikacje trza zrobić TK zatok. Nie mam już siły łazić po lekarzach, na dobrą sprawę mógłbym olać wszystkie symptomy gdybym mógł normalnie żyć i funkcjonować a nie byś stale zmęczonym, zamulonym i śpiącym.
        Wróciłem znad morza, tam zawsze czuję się znacznie lepiej, zmiana klimatu i objawy nie są takie dokuczliwe. Wróciłem i brak sił też wrócił, w uszach piszczy głośniej a kolana znowu bolą. Na urlopie więcej alkoholu, choć podczas tego wyjazdu i tak ie dużo. Może to alkoholizm a ja szukam nie wiadomo czego, lubię się napić ale rzadko mam potrzebę picia.
        No i nie wiem czy pisałem ale jestem pod obserwacją okulisty bo mam graniczne wyniki i podejrzenie o początki zaćmy. Może to nic ale okulistka mi nie odpuszcza.
        • maran2803 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 26.08.14, 21:05
          tak jak napisałem zrób badania na borelie i resztę gówna od-kleszczowego. To co dodałeś po moim poście jest toczka w toczkę co ja miałem. Odnosząc się do alkoholu, gdy byłem pod jego wpływem czułem się rewelacyjnie - czułem się po nim tak jak bym był trzeźwy (trochę dziwne), nie mogłem się upić, jak nie piłem to czułem się fatalnie i wszystkie objawy wracały. Powiem ci szczerze zasadniczo zalogowałem się tylko i wyłącznie dlatego że przeczytałem twój post - jakbym sam go napisał. Przynajmniej tyle mogę zrobić - doradzić. Badania + objawy = pewność i wdrożenie odpowiedniego leczenia. Rozumiem cie bardzo dobrze twoje samopoczucie jest fatalne, nikt nie rozumie jak się czujesz. Moje otoczenie uważało że jestem hipochondrykiem, lekarze wymyślali różne choroby (alergia, nerwica dominowała) ale jak usłyszałem że to może SM ? No to zacząłem działać. Wyszło na moim bo tego się spodziewałem, bo mi najbardziej pasowały objawy. Pamiętaj jedno że żaden lekarz bez podstawy nie będzie cię leczył - musi być wynik pozytywny. Pozdrawiam.
          • maran2803 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 26.08.14, 21:15
            Ps. deprechy nie leczyłem bo do specjalistów z tej branży nie doszedłem. Oczywiście w twoim przypadku bez pozytywnych wyników badania na od-kleszczowe choroby nie można wykluczyć innych chorób. hej
          • green_land Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 26.08.14, 23:14
            W superowej sytuacji są ci, którym wyniki wyjdą dodatnie. Moja borel jest ujemna i jedynie zakaźnik, która mnie leczy (ilads) patrzy na mnie całościowo - reszta jak na ufoludka:)
            Jakie badania pod kątem borel miałeś robione?
            • zyrafa46 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 27.08.14, 00:11
              Green, jeśli amsz objawy a nie masz wyników to traktuj je sprytem.
              Jeśli borelka się nie chce ukazać oficjalnie to potraktuj ją jakby jej nie było...
              Czyli profilaktycznie. Głupio jej się zrobi i... opuści Cię. Są przecież naturalne metody.
              Podobnie podobno "załatwia się" depresję:
              -> O! dopadła mnie deprecha!!! Jak się cieszę :D. Witaj kochana :)
              Depresja nic z tego nie rozumie... Coś nie tak z moim :klientem"...
              Opuszczę go.... Poszukam lepszego...

Ja mam wieczne morze w uszach. Szumi mi a nawet podwizduje....
              Może ktoś wie co z tym zrobić. Jak czytam o boreliozie - to aż mi dziwnie
              z moim małym problemem. A, co szkodzi zapytać...:)
              • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 27.08.14, 08:59
                przyzwyczaić się ;) Od ponad 10 lat mi piszczy, czasami tyka. Przyczyn wiele od problemów z kręgosłupem szyjnym, przez problemy z tarczycą i boreliozę po problemy neurologiczne, laryngologiczne lub nerwicę.
          • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 27.08.14, 08:55
            po alkoholu nieraz jestem "trzeźwiejszy" niż bez niego. Za nic tego nie mogłem zrozumieć, nawet swego czasu pytałem na forum czego to może być przyczyną. Wyrazistość, brak "mgły" umysłu, energia. Nie zawsze tak jest i z upiciem mam faktycznie problem w sensie, że nie mam głupawek i kontroluję co robię aż do momentu kiedy ilość alkoholu mnie usypia.

Wróciłem z nad morza, tam czułem się duuuużo lepiej ale zawsze nad morzem czuję się lepiej. No i alko było przez ten czas więcej bo co dziennie ale w niedużych ilościach.
            Po powrocie, już 4 dzień jest na razie lepiej, nie piłem alko od powrotu ale i nie jestem taki zmęczony i nie mam przeogromnej potrzeby snu koło południa.
            To mnie trochę ukierunkowało by poszukać jeszcze raz problemów z tarczycą bo idąc logiką to tam więcej jodu w powietrzu więc może to jednak tarczyca. Nad Bałtykiem, mniej mi też szumi w uszach ( zawsze jak jestem) a kolana przestały dawać znać, że są
            • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 27.08.14, 09:07
              i jeszcze coś, z czym trudno mi się pogodzić. Kocham lato i ciepło i nienawidzę zimy, jesieni z ich chłodami. Upały mi praktycznie nie przeszkadzają natomiast w lecie znacząco gorzej się czuję a zaczyna się to już wiosną. Wiem, że tak jest w przypadku SM ale tak mam chyba od zawsze ( kiedyś komfort letni psuła mi też alergia na pyłki, którą wyeliminowałem odczulaniem).
              Robiłem w zeszłym roku TK głowy i zmian nie miałem więc to chyba nie SM.
              Przy czym jeszcze wyższe temperatury oznaczają pogorszenie samopoczucia, zmęczenie i senność?
              • zyrafa46 Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 28.08.14, 00:33
                Już Ci pisałam Kyrob. Jeśli nie wiesz co Ci jest, to się dowiedz.
                Myślkenie, myślenie, myślenie, ciągłe myślenie o swoim samopoczuciu...
                To tylko od tego może głowa zaboleć.
                Ja - szukam rozwiązania na uszy. I znajdę!
                Tak jak na wodę w łokciu i gorszą ruchomość (wypadek). Też znajdę!
                I znowu będę śmigać na rowerze :D. Aż mi w uszach będzie szumiało :D*
                *Już nawet zaczęło :D :D :D
                • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 28.08.14, 11:49
                  tak, tylko nie wiem od czego zacząć i w jaki sposób zacząć a w przypadku borelki w jaki sposób leczyć. Nerwica w pełnej krasie torpeduje mi wszelkie działanie.
                  Wciąż więcej wątpliwości, a wszystko mi się zapętla i rozjeżdża na następne problemy.
                  Borelka, jakie badania zrobić, czy wykosztować się na panel kompleksowy z i wizytą u dr Wielkoszyńskiego, a może zrobić "tylko" WB i koinfekcje. Czym się leczyć, u kogo i co w wypadku wszystkich negatywnych wyników. Przecież to nie oznacza, że nie jestem zainfekowany. No a może skupić się najpierw nad tarczycą bo kupa objawów jest zbieżna.To że wyniki miałem w "normie" nie oznacza, że to nie jest przyczyną. No i po wcześniejszym leczeniu depresji i jednym z podawanych objawów właśnie depresji i nerwicy lekarze mogą mi zalecić psychiatrę a nie leczenie konkretnej dolegliwości. I jak tu nie mieć nerwicy?
                  Napęd po urlopie mi siada, wracam do normalnego dla mnie dna.
    • kyrob Re: załamany,poszukuję dobrego lekarza- detektywa 02.09.14, 10:46
      nerwicę też biorę pod uwagę, tyle że nerwica może być spowodowana innym problemem. Można leczyć objawy a przyczyna tkwić gdzie indziej :(
    • kyrob wyniki badań 15.09.14, 11:07
      tsh 1,980 (0,4 -4 )
      FT3 2,95 (1,8 - 4,2 )
      F44 1,060 ( 0,8 - 1,9)
      anty-TPO 10,30 ( 0 - 35 )

Więc może nie idealne ale w "normie" i z tego co pamiętam podebne do badań sprzed 2 lat

Inne:
      witamina B12 227,6 ( 191 -663) nieznacznie spadła od maja, od 2 lat co miesiąc biorę zastrzyk
      Leukocyty 6, 7 ( 4 -10)
      Erytrocyty 5,01 (4,5 - 5,9 )
      Hemoglobina 15,9 (13,5- 18)
      Hemokryt 47,8 ( 41- 53)
      MCV 95 (80 -98)
      MCH 31,7 (27 -31)

MCHC 33,3 (31,5- 35 )
      Płytki krwi 159 (150 -350)
      MPv 9,3 ( 8 - 12 )
      trójglicerydy 3,07 ( 0,67 -1,69)
      glukoza 4,03 ( 3,9 - 5,5 )
      kreatynina 101 (62 -115)
      białko c-reaktywne 1,8 ( do 5)
      żelazo 19,63 (11,6 -31,3)
      magnez 0,84 (0,63 -1,03)
      Ft4 jak zwykle wyszło niskie, podobnie jak glukoza i krwinki krwi
      dla odmiany trójglicerydy mi poszybowały od ostatniego badania - miałem wtedy coś ponad 2 oraz kreatynina jak zwykle powyżej 100.

W tym tygodniu idę do neurologa, może mnie naprowadzi co dalej robić ( mam całą listę dolegliwości spisaną) ale nie specjalnie liczę na cokolwiek.
      Od paru dni męczy mnie znowu nerwica, nie ma się co dziwić ale czy to przyczyna moich dolegliwości czy skutek ciągłego stresu stanem zdrowia tego nie wiem.

Aktualnie najbardziej dokucza zmęczenie, senność w ciągu dnia jakby troszkę mniejsza. Ponadto od ponad miesiąca stale piekące dłonie i stopy ( czasami tylko mrowienie) i ból kręgosłupa między łopatkami promieniujący do klatki piersiowej)

Myślę nad endokrynologiem prywatnie i stale zrobieniem WB na borelkę oraz może niektóre koinfekcje- na globalny pakiet szkoda mi kasy. Bo co jeśli to nerwica z depresją? Tylko wiem po latach leczenia, że tego sie nie da wyleczyć u mnie a po przejściach ostatnich po odstawieniu antydepresantów ( neuroleptyka) juz się ich panicznie boję :(

• easyblue Re: wyniki badań 15.09.14, 11:56
        Wyniki masz calkiem dobre...
        Trójglicerydy wysokie, ale pewno wiesz, skad się wzięły:) Pofolgowałeś sobie:)

Badania w kierunku borel jak wyjdą dodatnie to super, ale wiesz, jaka jest ich skutecznosć? Max 40-60%. Niedawno na Discovery oglądałam program o młodej kobiecie, która chorowała i chorowała, leczyli ją, wmawiali nerwice i urojenia, aż w końcu wyszłą borelioza. Przeleczyli i spokój. Problem w tym, że jej wcześniej... 9 razy robili badania w kierunku borel i wyszły negatywne.

Ja wybieram się tu: biorezonans.slask.pl/kontakt/
        Mam 15 m-cy tabsów za sobą, zdrowie podziurawione jak tarcza na strzelnicy i zaczynam szukac innego sposobu na wyleczenie. Pomyśl o tym, bo namiary mam od wiarygodnego człowieka, więc jest szansa, że terapia się powiedzie. Trzymaj kciuki:)
        • kyrob Re: wyniki badań 15.09.14, 13:36
          ludzie już mi dawniej na forach nie raz pisali, że te wyniki tarczycy nie są ok...... więc już nic nie wiem
          Daj znać co z tym biorezonansem, bo mam do nich w miarę blisko. No i tak jak piszesz wykrycie borelki to już sukces ale jako że abx-y mnie przerażają to najpierw i tak będę szukał czegoś innego- ziół albo olejków
          • easyblue Re: wyniki badań 18.09.14, 20:38
            tsh 1,980 (0,4 -4 )
            FT3 2,95 (1,8 - 4,2 )
            F44 1,060 ( 0,8 - 1,9)
            anty-TPO 10,30 ( 0 - 35 )

FT4 miało być jako 1,06 czy 1,6?
            Nie są to wyniki złe, powiedziałabym raczej, ze nieprawidłowe, ale nie koniecznie klasyfikujące do leczenia farmakologicznego.
            No ale ja lekarzem nie jestem, sama mam hormony w rozsypce i jest to chyba najmniejszy mój problem:)
            • kyrob Re: wyniki badań 19.09.14, 14:04
              FT4 1,06.
              Neurolog popatrzyła na wyniki i też powiedziała, że dobre. O B12 burknęła tylko ( choć jest z tych miłych), że to sprawa internisty i zlecenia przez nią gastroskopii.
              Natomiast po całej mojej opowiedzianej historii mam termin do przyjęcia do szpitala. Badania pod kontem post polio, pewne przesłanki są i teraz się tego bardzo obawiam. :(
              • nutka135 Re: wyniki badań 26.10.14, 14:52
                jeżeli tu jeszcze zaglądasz to poczytaj o fibriomialgtii i porozmawiaj o tym schorzeniu z lekarzem.
        • snajper55 Re: wyniki badań 15.09.14, 14:26
          easyblue napisała:

> Ja wybieram się tu: biorezonans.slask.pl/kontakt/

Nie prościej pójść do wróżki? Czytałem, że wróżenie z fusów prawdziwej Robusty daje 89,65% sprawdzających się wróżb.

S.
          • easyblue Re: wyniki badań 18.09.14, 20:28
            O kurcze! Dawaj namiary!
    • kyrob życie ucieka.... 19.09.14, 19:05
      .. w pracy był spokój, cały czas męczyło mnie osłabienie i senność. Po pracy szybki powrót do domu - odłożyłem zrobienie zakupów na jutro bo tylko jedna myśl mi towarzyszyła - zamknąć oczy i przespać się. Po obiedzie drzemka 2 godzinna. Teraz ponad godzinę po przebudzeniu oczy mi znów lecą ale wiem, że nie usnę ALE jestem senny dalej. Brak energii mnie dobija, staram się z tym walczyć ale nie zawsze daję radę. Miałem iść dzisiaj "pobiegać" bo bardzo to lubię ale deficyt energii nie pozwala, nie dzisiaj. Stopy i dłonie pieką, termin do szpitala ustalony a ja już zdruzgotany bo jeśli to post polio to już nic nie zrobię. Może to wszystko hipochondria i wystarczy leczyć nerwicę, tylko że już leczyłem depresję i wcale wtedy nie było lepiej. Błędne koło z którego się nie mogę wyrwać.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
  • Kategorie
  • Najnowsze wątki
  • Więcej forów
  • Więcej na tym forum
  • Tagi
  • Polecane
  • Powiązane tematy
  • Najciekawsze
  • Aktywne