Dodaj do ulubionych

Spuchnięty Nos I Powieka Po Wypadku Złamanie???

21.01.17, 14:38
Witam, ostatnio miałem dość niefortunny wypadek, w którym straciłem 2 zęby, rozciąłem wargę i stłukłem nos, i o ten mi chodzi. Po wypadku nos krwawił, ale nie bardzo. Potem spuchł co wiadome. To zdarzyło się w środę po południu. Wczoraj rano, jak się obudziłem zauważyłem, że lewa powieka jest dość mocno spuchnięta, i lekko zaczerwieniona. Wczoraj tj. w piątek przykładałem lód, opuchlizna z oka i z nosa trochę zmalała. Dziś rano, znów to samo opuchlizna na powiece, znów była dość duża z tym, że dużo bardziej czerwona ( Widać na zdjęciu ). Dodam, że nos poza tym, że jest spuchnięty nie boli, chyba, że mocniej go przycisnę. Kiedy chirurg zszywał mi wargę, patrzył na nos, stwierdził, że nie wygląda na złamany. Ale ta opuchlizna przeszła na oko. A czytam teraz o tym, i piszę, że to może być złamanie, jest to możliwe skoro nos mnie nie boli? Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam https://obrazki.elektroda.pl/2359352900_1485005885.jpg
Obserwuj wątek
    • koziorozka Po wypadku 21.01.17, 16:05
      Możesz mieć złamanie bez przemieszczenia, pęknięcie albo nic.
      Wstrząśnienie mózgu też niewykluczone. Idź znów do lekarza
      • lukash68 Re: Po wypadku 21.01.17, 18:30
        Lekarz powiedział, że wstrząs mózgu daje objawy do 48h od uderzenia. Nie mam, żadnych objawów wstrząsu mózgu już od ponad 75h więc wstrząs mózgu raczej nie. A złamanie, czy też przemieszczenie nie bolało by ciągle, tylko po dotknięciu. Może też dlatego, oo zapuchło że przez ok. 38h nie robiłem, żadnych okładów z lodu itp. Myślałem, że nie ma potrzeby a tu może jednak była. Póki co powieka nie jest spuchnięta, lecz tylko czerwona tj. na zdjeciu. Nie miałem nigdy złamań, tym bardziej nosa stąd moje pytania. Zobaczę jak będzie jutro, jeśli oko znów będzie spuchnięte bądź pojawią sie inne objawy w poniedziałek trzeba wybrać się do lekarza. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie, doświadczenia proszę pisać i dziękuję za odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka