eddy182 19.10.19, 14:04 Witam, czy ktoś stosował ten środek z Ukrainy do oczyszczania organizmu? Proszę o porady. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: Enterosgel - oczyszczanie organizmu stosował 19.10.19, 14:24 eddy182 napisał(a): > Witam, czy ktoś stosował ten środek z Ukrainy do oczyszczania organizmu? Proszę > o porady. Pozdrawiam Do oczyszczania używam żelu pod prysznic. S. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Enterosgel 19.10.19, 16:04 EnterosGel to wyrób medyczny, substancja czynna kwas metylokrzemowy, dystrybutorem jest legalna polska firma. Do Polski jest też sprowadzany z Ukrainy Enterosżel firmy Kreoma Pharm z tą sąmą substancją czynną. Jednak co naprawdę znajduje się w takim opakowaniu? Nie dowiesz się, bo nikt w Polsce tego nie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Enterosgel 19.10.19, 18:14 Polymethylsiloxane polyhydrate 70%, reszta 30% to oczyszczona woda. Dobrze, że chociaż wodę oczyścili ;) To są właśnie naciągacze, działają na pograniczu prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
eddy182 Re: Enterosgel 19.10.19, 19:35 No ja się właśnie zastanawiam nad tym z Ukrainy podobno jest lepszy od Polskiego, poproszę znajomego on kupi oryginalny w aptece więc będzie pewny produkt. Dużo o tym czytałem i nie znalazłem ani jednej negatywnej opinii tego produktu a mam duże problemy z żołądkiem, jelitami i wątrobą więc chce spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Enterosgel 21.10.19, 10:44 ddy182 napisał(a): > No ja się właśnie zastanawiam nad tym z Ukrainy podobno jest lepszy od Polskiego - Tiaaa, lepszy do czego? Tak jak ci pisałam, nie wiesz, co jest w opakowaniu, nikt tego nie sprawdza. Inaczej jest, gdy kupujesz w aptece. "Bezpieczeństwo, skuteczność i jakość wyrobów medycznych sprawdzają Państwowa Inspekcja Farmaceutyczna oraz Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych" Twoja kasa, twoja decyzja Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Enterosgel 20.10.19, 13:04 koziorozka napisała: > EnterosGel to wyrób medyczny, substancja czynna kwas metylokrzemowy, dystrybuto > rem jest legalna polska firma. Wyrób medyczny? Czyli wyrób nie mający działania farmakologicznego. Zwracam uwagę na ten "niuans". Wyrób mający działanie lecznicze to wyrób leczniczy. "W procesie ich [wyrobów medycznych] rejestracji nie wymaga się wyników wieloletnich badań klinicznych, a chcąc rozpocząć sprzedaż wystarczy poinformować o tym fakcie określone instytucje. W ten sposób na aptecznych półkach pojawiają się farmaceutyki, które upodabniają się do produktów leczniczych, a w rzeczywistości nimi nie są." radioklinika.pl/wyrob-medyczny-to-nie-lek/ S. Odpowiedz Link Zgłoś
eddy182 Re: Enterosgel 20.10.19, 18:26 Odpowiem tak: "Enterosżel został opracowany w latach 80-tych, na zamówieni Ministerstwa spraw obrony ZSRR........Sorbent udowodnił swą skuteczność w leczeniu rannych w Afganistanie, Azji Środkowej, przy likwidacji skutków awarii na AES w Czarnobylu". Przepraszam za te cytaty ale wg mnie żołnierzom nie podali by byle czego ponieważ osłabiło by to armie i nie miało by żadnego sensu. Zamówię 2 sztuki zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Enterosgel 20.10.19, 18:37 eddy182 napisał(a): > Odpowiem tak: "Enterosżel został opracowany w latach 80-tych, na zamówieni Mini > sterstwa spraw obrony ZSRR........Sorbent udowodnił swą skuteczność w leczeniu > rannych w Afganistanie, Azji Środkowej, przy likwidacji skutków awarii na AES w > Czarnobylu". Przepraszam za te cytaty ale wg mnie żołnierzom nie podali by byl > e czego ponieważ osłabiło by to armie i nie miało by żadnego sensu. Zamówię 2 s > ztuki zobaczymy. Przytaczasz fragment reklamy dla... łatwowiernych. Każdy tak może napisać. Maść Zmojejdupy opracowano na zlecenie NASA specjalnie dla kosmonautów amerykąńskich. Maść udowodniła swą skuteczność w leczeniu astronautów w kosmosie a także przy leczeniu ofiar katastrofy elektrowni Fukushima. Oryginalna maść Zmojejdupy tylko u mnie za jedyne 257,36 zł (z VAT) za słoiczek. S. Odpowiedz Link Zgłoś
eddy182 Re: Enterosgel 20.10.19, 19:39 Snajper55 przestań tu wypisywać głupoty lepiej poczytaj fora co ludzie piszą o tym preparacie, pozatym jak masz pisać takie głupoty to wgl. nie pisz bo tylko pok każdym postem spam robisz..... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Enterosgel 21.10.19, 04:41 eddy182 napisał(a): > Snajper55 przestań tu wypisywać głupoty lepiej poczytaj fora co ludzie piszą o > tym preparacie, pozatym jak masz pisać takie głupoty to wgl. nie pisz bo tylko > pok każdym postem spam robisz..... Tak, tak. Ludzie piszą. Obejrzyj reklamy w telewizji. Tam też ludzie opowiadają jaka to wspaniała pasta do zębów czy maść na porost włosów. Nawet lekarze różne produkty zachwalają. Leć i kupuj. :D I dziwić się że ludzie wierzą w obietnice różnych partii... S. Odpowiedz Link Zgłoś
eddy182 Re: Enterosgel 21.10.19, 16:52 Snajper55 nie wiem po co tu się wgl. wypowiadasz po co takie rzeczy piszesz jeśli nie wierzysz w leki to o czym my tu mamy rozmawiać. Najlepiej zamilcz do robisz tylko spam na tablicy :D Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Enterosgel 23.10.19, 03:20 eddy182 napisał(a): > Snajper55 nie wiem po co tu się wgl. wypowiadasz po co takie rzeczy piszesz jeś > li nie wierzysz w leki to o czym my tu mamy rozmawiać. Najlepiej zamilcz do rob > isz tylko spam na tablicy :D To nie jest lek. To jest wyrób medyczny. S. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter jak kwas metylokrzemowy może leczyć? 21.10.19, 17:24 Argument, że żołnierzom nie podano by byle czego, jest ńiepoważny. To jest twoja sprawa, co będziesz sobie aplikował. Żryj co chcesz, tak jak do tej pory. Z niczego się twoje dolegliwości nie wzięły. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter spieprzaj eddy gdzie pieprz rośnie 19.10.19, 18:19 Spamer zadał pytanie, zwrócił uwagę na coś i się cieszy. To jego pierwszy wpis. Zadanie dla moderacji. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Enterosgel - oczyszczanie organizmu stosował 20.10.19, 00:46 Na oczyszczenie organizmu (cokolwiek to znaczy 😉) najlepsza jest głodówka. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter można też włożyć dwa palce do gardła 20.10.19, 04:51 i wszystko wyrzygać, będzie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Enterosgel - oczyszczanie organizmu stosował 20.10.19, 13:08 majenkir napisała: > Na oczyszczenie organizmu (cokolwiek to znaczy 😉) najlepsza jest głodówka. Polemizowałbym. Bez zdefiniowania "oczyszczania" nie da się tego określić. Powiedz mi na przykład co jest najlepsze dla sepulek? S. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Enterosgel - oczyszczanie organizmu stosował 21.10.19, 23:21 obierajac skórkę z ziemniaka oczyszczamy ziemniaczki Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Enterosgel - oczyszczanie organizmu stosował 22.10.19, 11:45 oooo, to zupełnie tak samo jak z penisem! Też ściągamy skórkę żeby oczyścić :) Odpowiedz Link Zgłoś
eddy182 Re: Enterosgel - oczyszczanie organizmu stosował 22.10.19, 23:46 Przesyłka dotarła od jutra zaczynamy kuracje :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Enterosgel - oczyszczanie organizmu stosował 23.10.19, 03:27 eddy182 napisał(a): > Przesyłka dotarła od jutra zaczynamy kuracje :) Nie wątpię, że będą oszałamiające. :) A ile kosztował? Gdyż jak pokazały badania, im droższe placebo, tym ma silniejsze działanie. :D Skuteczność zwiększają też trudności w jego zdobyciu, stąd preparat z Ukrainy ma silniejsze działanie niż preparat z pobliskiej apteki, a już specyfik z Chin to umarłego potrafi postawić na nogi. :) Ważny też jest kolor i smak oraz... ulotka informująca o efektach ubocznych. :) Zachęcam do lektury: www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/apteczka/dlaczego-placebo-dziala-skutecznosc-leczenia-placebo-aa-YUAb-mY29-SFGB.html S. Odpowiedz Link Zgłoś
eddy182 Re: Enterosgel - oczyszczanie organizmu stosował 23.10.19, 09:56 60 zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Enterosgel - oczyszczanie organizmu stosował 23.10.19, 11:22 eddy182 napisał(a): > 60 zł :) Jakby kosztował więcej, to działanie byłoby dużo silniejsze. :) S. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Enterosgel 23.10.19, 12:00 eddy182 napisał(a): > od jutra zaczynamy kuracje :) ------------- Na jakie dolegliwości ma pomóc? Kiedy spodziewasz się rezultatów? (Oczyszczanie organizmu - cokolwiek to znaczy - jest nie do zbadania. Mam nadzieję, że nie oznacza to przeczyszczania) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Enterosgel 23.10.19, 15:49 koziorozka napisała: > (Oczyszczanie organizmu - cokolwiek to znaczy - jest nie do zbadania. > Mam nadzieję, że nie oznacza to przeczyszczania) Oczyszczanie organizmu to pozbywanie się z niego toksyn, złogów, kamieni kałowych, wirusów, bakterii i pasożytów. Z głowy odpadają kołtuny razem z łupieżem a z zębów kamień nazębny. S. Odpowiedz Link Zgłoś
eddy182 Re: Enterosgel 23.10.19, 20:17 Ja mam zakwaszony organizm, ogólne problemy ukł. trawiennego, problemy z wątrobą i nerki. Ja mam 2 opakowania, jedno wystarczy na tydzień myślę ze po 2 tygodniach powinno być już lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Enterosgel 24.10.19, 14:57 eddy182 napisał(a): > Ja mam zakwaszony organizm, ogólne problemy ukł. trawiennego, problemy z wątrobą i nerki --------------- Zakwaszony? Aha... Problemy z wątrobą i nerkami, czyli masz jakieś badania, których wyniki odbiegają od normy. Po dwu tygodniach znów zrobisz badania i wtedy będziesz wiedział, czy ten specyfik działa, czy nie. "problemy ukł. trawiennego" - to mogą być wzdęcia, zatwardzenie/rozwolnienie, zgaga i jeszcze kilka przypadłości. Nie wypytuję, co ci jest, tylko zwracam uwagę, że takie ogólniki nic nie znaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
eddy182 Re: Enterosgel 25.10.19, 00:15 Koziorozka: Tak mam badania leczę się od w poradni gastrologicznej i chorób zakaźnych ok 2 lat, tak masz rację ale poczytaj ulotkę witamy C też ma szerokie zastosowanie więc proszę też o uszanowanie tego zastosowania żelu, antybiotyki tez maja min 10 zastosowań w ulotce jak się ją otworzy. Nigdzie nie ma 1/1 leku. Odpowiedz Link Zgłoś