Dodaj do ulubionych

Mam okropny problem . Co robić?

18.10.24, 19:27
Na poważnie pytam , mam potworny problem proszę bez głupich komentow. Mam problem z oddaniem stolca już któryś dzień nawet nie liczę byłam w aptece , w końcu tam ludzie znają się na tych lekach itp i kupiłam , ale to do tej pory wgl nic nie zadziałało dalej bardzo chce mi się do wc ale nic sie nie da , bo mój tylek wgl nie otwiera się... co jest czy w takiej sytuacji mogę iść na sor czy pomogą, czy jest inny sposób? Bo źle sie czuje już :( praktycznie cały dzień jestem w wc i próbuje ale nie da się za nic :( a już minęło no 10h jak kupiłam taka xenne . Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • koziorozka zaparcie, zatwardzenie 18.10.24, 19:43
      Dlaczego na sor?
      Tam tylko w przypadku gorączki i silnych bólów brzucha
      Jeśli już to do lekarza pierwszego kontaktu.
      2-3 czopki glicerynowe, lewatywa (np. clisma lax, enema, proctanol za kilkanaście zł) to stare domowe sposoby
      • onaola19 Re: zaparcie, zatwardzenie 18.10.24, 19:49
        Może trochę się przeraziłam tym bo okropne mam to zatwardzenie i zle sie czyje przez to. Niby byłam w aptece i polecili mi ta xenne ale nic wgl nic od rana.
      • onaola19 Re: zaparcie, zatwardzenie 18.10.24, 19:51
        A nie wiem ale to bardzo możliwe że od masła orzechowego bo dostałam od znajomych z zagranicy i pół słoika zjadłam takie było ehh dobre
    • sp9tcu Re: Mam okropny problem . Co robić? 18.10.24, 21:42
      Masła orzechowego w ogóle nie jem bo to jest dużo tłuszczu i jest ciężkostrawne zacznijmy może od podstawowego pytania czy masz gazy Jeśli masz gazy to wszystko okej Jeśli nie masz gazów to trochę gorzej czy cię w ogóle te jelita bolą szycie te jelita bolą to jest pytanie podstawowe i drugie pytanie mówisz że zaparcia ja mam zaparcia ponieważ mam zespół jelita drażliwego zespół jelita drażliwego A wiem że takie naciskanie że już już już już już już nie doprowadza do nic dobrego bo powoduje jeszcze większe napięcie jeszcze większe napięcie jelit i nerwów Co proponuje Proponuję kupić sobie Bisacodyl ale to tylko raz a najlepiej może na wstępie rano i około 5:00 6:00 wypić pół litry wody przegotowanej z czajnika i na pewno w godzinach południowych i południowych popołudniowych będziesz miała wypróżnienie Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka