IP: *.chello.pl 23.12.04, 11:34
Witajcie, mama pytanie, czt ktoś stosował Skinoren żel? Ten bez recepty?
Działa? Jakie mieliście wrażenia? Bardzo proszę o odpowiedź, bo chciałabym
spróbować, a to jednak dość drogie.... Napiszcie proszę!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaga Re: SKINOREN IP: *.chello.pl 23.12.04, 12:07
      Działa po miesiącu pierwsze efekty tyle tylko że polskim odpowiednikiem jest
      Acne-derm identyczny skład a kosztuje około 20 zł ,także nie opłaca się
      przepłacać,preparat stosuje sie w niewielkiej ilości na zmiany trądzikowe usuwa
      też przebarwienia potrądzikowe z tym że wymaga to czasu ,najlepiej stosować na
      noc ,może pojawic się przejściowe pieczenie przy wrażliwej skórze,pozdrawiam
      [najczęściej to zanika po [paru dniach]
      • Gość: alis Re: SKINOREN IP: *.chello.pl 23.12.04, 12:58
        o, nie wiedziałam! Bardzo dziękuję!
      • Gość: elle Re: SKINOREN IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 23.12.04, 22:29
        nie ma żadnego odpowiednijka Skinorenu w żelu. ma on stęż 15%, no i jest żelem,
        nie kremem. Odpowiedniki są do Skinorenu w kremie, który ma 20% (acne-derm,
        hascoderm)
        • Gość: alis Re: SKINOREN IP: *.chello.pl 23.12.04, 23:15
          Tak, właśnie zakupiłam. Jest jak mówisz. Tzn. powiedziałam farmaceutce, że
          dowiedziałam się, że polskim odpowiednikiem Skinorenu jest Acne-derm, który
          poproszę. Ona była nawet zdziwiona, przeczytała skład i mówi: -Hm, faktycznie...
          A czy żel, czy krem...mnie chodziło o cos bez recepty, a Skinoren w żelu jest
          bez recepty, inaczej, niż Skinoren - krem. Czyżby gdzieś indziej było inaczej?
          Bardzo dziękuję za odpowiedzi, a w radosnym oczekiwaniu na efekty preparatu
          życzę Wesołych Świąt:)
          • Gość: elle Re: SKINOREN IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 23.12.04, 23:25
            obecnie, zarówno Skinoren żel jak i Skinoren żel mają status leków bez recepty.
            • Gość: elle Re: SKINOREN IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 23.12.04, 23:26
              tfu, skinoren krem jest bez recepty.
              • Gość: Jaga Re: SKINOREN IP: *.chello.pl 24.12.04, 16:01
                Krem jest lepszy po żelu może nastąpić zaostrzenie sytuacjii,krem po prostu
                lepiej działa,nie widziałam sensu żeby przepłacać za skinoren sjkoro Acne-derm
                też jest good.Mam nadzieje że nie masz do mnie żalu?Serdecznie pzdrawiam
                • Gość: alis Re: SKINOREN IP: *.chello.pl 24.12.04, 17:31
                  Żartujesz???
                  Po pierwsze w dwóch okolicznych aptekach powiedzieli mi że krem skinoren jest
                  ns receptę. Nie sprzedałyby i koniec.
                  A po drugie: nie wiedziałam o polskim odpowiedniku.
                  Bardzo Ci za te info dziękuję, w dodatku krem jest rzeczywiście dobry, po
                  pierwszej aplijkacji widzę wyraźny efekt. Co to będzie po miesiącu?!
                  Po trzecie: Merry Christmas!
                  • Gość: elle Re: SKINOREN IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 24.12.04, 23:10
                    to mają nieaktualne informacje lub nie chce sie im zajrzeć do książki.
                    Acne-derm, który kupiłaś jeszcze ok.1,5 roku temu była na receptę. teraz jest
                    bez recepty.
                    Skinoren też BYŁ na receptę. teraz w każdej postacie jest bez recepty.
                    Wesołych Świąt!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka