Dodaj do ulubionych

Budze sie w nocy cala mokra

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.12.04, 11:57
Pomozcie! Od pewnego czasu zyje w ciaglym stresie, na ktory sklada sie kilka
czynnikow, w domu, pracy, w rodzinie. Od jakichs paru miesiecy budze sie w
nocy, nieraz kilkakrotnie, cala mokra i zziebnieta. Nie mam wtedy
temperatury, poza tym nie choruje specjalnie czesto. Przebierac sie musze
kilkakrotnie w ciagu nocy.
Teraz juz sama nie wiem, czy to stres, czy moze cos innego?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirka Re: Budze sie w nocy cala mokra IP: *.net.pl 28.12.04, 14:25
      Możesz mieć napadowe kołatanie serca- wynik stresu. Albo może to być tez objaw
      niedocukrzenia. Spróbuj na noc magnez z wi. B6 (np. Zdrowitu) 3-4 tabl. i do
      tego potas (np. Kaldyum)- 2 tabl. Zmierz sobie tętno w nocy, jak się obudzisz,
      jeśli będzie 80 i więcej, albo nieregularne, to zaburzenia rytmu. Potas z
      magnezem pomogą, jeśli to z powodu serca.
      No, chyba, że skończyłaś już 35 lat- to mogą być pierwsze subtelne objawy...
      • malaga1234 do Mirki 28.12.04, 15:03
        Ja mam dokładnie takie same objawy: pływam w łóżku, a jednocześnie jest mi
        zimno. Mireczko,a po zażyciu tych leków, które poleciłaś nie będzie bezsenności?
        Bo i tak kiepsko sypiam.Pzdr
        • Gość: Mirka Re: do Mirki IP: *.net.pl 28.12.04, 15:09
          No skąd- duże ilości magnezu własnie są zalecane w bezsenności. Magnez tonizuje
          i reguluje prace serca. Bezsenność może mieć właśnie u Ciebie związek z
          zaburzeniami rytmu serca. Strzez się propranololu- pogłębia bezsenność!
      • Gość: karina Re: Budze sie w nocy cala mokra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 15:12
        Hej, mam bardzo podobne objawy, też cierpię na bezsenność jak moja
        poprzedniczka ale nie jest mi zimno, wręcz przeciwnie :( Wiem na pewno, że mam
        wysokie tętno. Magnez niczego nie zmienił, biorę już od lutego. Czy mam
        rozumieć, że sugerujesz przekwitanie? Mam dopiero 33 lata, dwa lata temu
        urodzilam dziecko...
        • Gość: Mirka Re: Budze sie w nocy cala mokra IP: *.net.pl 28.12.04, 15:29
          Jeśli masz szybkie tętno, to raczej zaburzenia pracy serca (ew,
          niedocukrzenie). Ja męczyłam sie z tym chyba z 5 lat. Prowadził mnie kardiolog.
          Po całodobowym EKG orzeczono, że to sprawa serca (zaburzenia miewałam głównie
          noca- tętno do 130 i wtedy budziłam się cała zlana potem a w pokoju było i tak
          chłodno). Cisnienie miewałam raczej w rganicach normy. Dostałam Bisocard ,
          magnez i potas. Teraz biorę tylko magnez (duuuuże dawki) i czasami potas. Z
          bisocardu zrezygnowałam parę miesięcy temu, bo miałam za niskie cisnienie.
          Teraz budzę się rzadko, najczęściej pod koniec cyklu. Mam 34 l. i pierwsze
          objawy też (obserwuję swoją temperaturę i śluz)- trochę za wcześnie, ale tak to
          jest (bardziej skąpy śluz, krótsza faza lutealna,plamienia okołoowulacyjne a w
          badaniach wzrost FSH i niższy progesteron...
          Jeśli duże dawki magnezu niczego nie zmieniaja, to potrzebujesz
          diagnostyki.Jedynym objawem przedawkowania magnezu jest luźniejszy stolec
          nazajutrz. Ja biorę nawet 5-6 tabletek (czasami), a i tak w badaniach magnez
          mam w dolnej granicy.
          Czasami też ratuję się ziołowymi tabletkami nasennymi Aflopy- biorę 6-8
          tabletek na noc.
          • Gość: Majka Re: Budze sie w nocy cala mokra IP: *.wroclaw.mm.pl 28.12.04, 23:00
            Gość portalu: Mirka napisał(a):

> Jeśli masz szybkie tętno, to raczej zaburzenia pracy serca (ew,
            > niedocukrzenie). Ja męczyłam sie z tym chyba z 5 lat. Prowadził mnie
            kardiolog.
            >
            > Po całodobowym EKG orzeczono, że to sprawa serca (zaburzenia miewałam głównie
            > noca- tętno do 130 i wtedy budziłam się cała zlana potem a w pokoju było i
            tak
            > chłodno). Cisnienie miewałam raczej w rganicach normy. Dostałam Bisocard ,
            > magnez i potas. Teraz biorę tylko magnez (duuuuże dawki) i czasami potas.

MI takie historie zdarzaja się, ale tylko czasami. Chciałam zrobić sobie
            Holtera, ale skąd mam wiedzieć której nocy tak mi sie zdarzy??

Czy ty Mirko miałaś te zaburzenia dzień w dzień? Czy pomimo, ze ja nie odczuwam
            tego kołatania to na Holterze to i tak wyjdzie?

Gdy brałam duzo magnezu to miałam bardzo niskie ciśnienie. Podejrzewam ze od
            magnezu.

Proponuje Ci, zebyś spróbowała innego preparatu magnezu. Może akurat ten nie
            wchłania sie u Ciebie najlepiej.
            • Gość: Mirka Re: Budze sie w nocy cala mokra IP: *.net.pl 29.12.04, 16:07
              Ja mam zaburzenia i w dzień i w nocy, ale w dzień raczej mi to nie przeszkadza
              i czuję łomotanie serca dopiero wtedy, gdy świadomie słucham się w siebie. Z
              nocami teraz bywa różnie- raczej zdarza się rzadziej, bo wybudzam się nie co
              noc. Wcześniej prawie każdej nocy było po kilka napadów i czasami musiałam
              wychodzić na balkon- tak mi gorąco było.Ale na Holterze mi wszystko wyszło,
              chociaż i tak nie była to najgorsza noc.Jeśli chodzi o preparaty magnezu to
              zazwyczaj zmieniam co opakowanie- czasami nie ma np. Magnefaru albo Magvitu-nie
              przywiązuję się zbytnio do nazwy, ale nie zauważam, żeby któryś preparat był
              lepszy czy gorszy. Zdrovit polecam głównie ze względu na cenę.Nie sądzę, by
              magnez mógł w tak bardzo znaczny sposób obniżać ciśnienie krwi. Inna sprawa, że
              kołatanie może wystapić np. przy bardzo niskim cisnieniu- jako kompensacja.
          • Gość: Mirka Re: Budze sie w nocy cala mokra IP: *.net.pl 29.12.04, 16:19
            Chyba jednak źle sypiam- chodziło mi o leki ziołowe uspokajające Labofarmu, a
            nie Aflopy, oczywiście. Przepraszam.
      • Gość: celine Re: Budze sie w nocy cala mokra IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.12.04, 20:03
        Mirko, dziekuje za podpowiedz z magnezem, sprobuje.
        Mam 25 lat, wiec to nie pierwsze objawy...
        Cisnienie ogolnie mam niskie, lecz dzisiaj rano walilo mi tak serce przez
        jakies pol minuty, ze az sie przestraszylam... tak nieregularnie i mocno.
        • Gość: lecho Re: Budze sie w nocy cala mokra IP: 81.219.126.* 28.12.04, 23:27
          a moze jakies tabletki bierzesz
          psychotropy nawet najsłabsze często wywołują potliwosc
          • Gość: celine Re: Budze sie w nocy cala mokra IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.12.04, 00:14
            nie, tylko srodki antykoncepcyjne Mercilon, ale to juz od dawna. Ostatnie
            badania krwi robilam rok temu, takze sie chyba do lekarza wybiore.
        • Gość: Mirka Re: Budze sie w nocy cala mokra IP: *.net.pl 29.12.04, 16:15
          Jeśli bierzesz jakąś antykoncepcje, to raczej niedobory magnezu murowane. To
          walenie serca też może wynikać np. z niedokrwistości czy zbyt niskiego
          cisnienia tętniczego krwi.Ale jeśli masz ostatnio trochę stresu, a badania
          laboratoryjne w normie, to raczej skurcze dodatkowe- objaw przykry, ale
          niegroźny.Na EKG rzadko kiedy wychodzą, chyba że Holter, ale na to tak prędko
          skierowania nie dostaniesz, niestety...
          Przy nadczynności tarczycy byłyby też obecne inne objawy- ale raczej nie niskie
          cisnienie.
    • kia5 Re: Budze sie w nocy cala mokra 28.12.04, 15:34
      Może być stres. Może tez zrób sobie poziom hormonów - tarczyca. Tak czy
      inaczej - lekarz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka