Dodaj do ulubionych

BÓl pleców rwący przy kichaniu poruszaniu szyją

11.02.10, 20:03
Witam sredecznie. od jakichs 2 tygodniu czuje bol w okolicy ledzwiowej kregoslupa. Czuje rwacy bol przy poruszaniu szyja tak jakby naciaganie. Bol przy kichaniu, kaszlu. czasem pojawia sie niewiadomo kiedy bez przyczyny powodując tak jakby mocne sciskanie ktore az zabiera dech w piersiach. czy to moze byc cos powazenego?? Wybrac sie lepiej do lekarza? czuje tez bol gdy wstaje z lozka po nocy nie moge czasem od razu wstac i nie bardzo moge lezec na boku. Dodam ze mam 20 lat.
Obserwuj wątek
    • aga.as1 Re: BÓl pleców rwący przy kichaniu poruszaniu szy 14.02.10, 17:58
      Może być coś poważnego, ale nie musi... nikt poważny nie postawi Ci
      diagnozy na podstawie tego, co napisałaś, nikt nie wyleczy Cię przez
      internet. Wędruj jak najszybciej do lekarza, weź skierowanie, zrób
      rtg i wtedy będzie można określić przyczynę bólu. Jak będziesz miała
      zrobione rtg to zrób skan i podeślij na forum lub na pocztę
      gazetową. Wtedy będzie można ocenić co masz zrobić z tym bólem
      dalej, żeby pozbyć się go jak najszybciej. Pozdrawiam
      • katherine24 Re: BÓl pleców rwący przy kichaniu poruszaniu szy 20.04.12, 15:18
        Zgadzam się.
        A jeśli ból pojawia się po nocy to przyczyną może być też niewłaściwy materac. Powinien być dopasowujący się do kształtu ciała, ale nie za miękki. Jeśli problem dotyczy też odcinka szyjnego to przyczyną może być źle dobrana poduszka do spania.
    • najeczka87 Re: BÓl pleców rwący przy kichaniu poruszaniu szy 26.09.10, 09:20
      Może to być jakaś choroba o podłożu reumatoidalnym... polecam zrobić badania krwi i z wynikami udać się do lekarza. przede wszystkim zbadaj sobie CRP czy nie ma jakiś odczynów zapalnych. Jak już będziesz wiedzieć co jest grane daj znać mi na maila ( najka_x@poczta.fm ) :) może coś pomogę :) pozdrawiam
      • puenta7 Re: BÓl pleców rwący przy kichaniu poruszaniu szy 13.02.11, 18:13
        Najlepiej poproś lekarza o skierowanie na tomograf kręgosłupa, zrób badanie i z wynikiem pójdź do dobrego ortopedy z Twojej miejscowości-najlepiej do lekarza, który zajmuje się kręgosłupami. Ja miałam podobne objawy przy dyskopatii, ale nie możesz się tym sugerować. Bez badań i wizyty u lekarza nie da się nic powiedzieć.
    • redolka Re: BÓl pleców rwący przy kichaniu poruszaniu szy 18.02.11, 11:40
      A nie sądzicie, że to mogą być tylko korzonki? Też się objawiają bólami w okolicach lędźwiowych, największy ból jest przy porannym wstawaniu, przy schylaniu się, zmianach pozycji, a nawet właśnie przy kichaniu. A korzonki nie są poważną sprawą, nawet tylko jakieś specjalne tabletki mogą pomóc. Ale oczywiście najlepiej udać się do lekarza i niech on Ci zleci różne badania, zdiagnozuje Cię, pewnie później zaleci rehabilitację, na którą warto pójść. Ja jakiś czas temu też miałam problem z kręgosłupem, poszłam do lekarza, zrobił mi różne badania, ale w sumie nie stwierdził o co konkretnie może chodzić:/ Kolega polecił mi rehabilitanta, żebym do niego poszła i może on zrobi jakieś standardowe zabiegi i pomoże. Faktycznie poszłam do KRM i w sumie po 3 zabiegach bóle ustąpiły, do tej pory raczej nie mam problemów. Więc widać, że to nie mogła być nic poważnego, na szczęście. Tobie też radzę przede wszystkim pójść do dobrego lekarza, a później na jakąś porządną rehabilitację:) Powodzenia!
    • pomorskirehabilitant Re: Rehabilitacja domowa Pomorski Rehabilitant 16.07.11, 09:41
      Jeżeli ktoś potrzebuje profesjonalnej domowej rehabilitacji na terenie Trójmiasta to zapraszam. Pomorski Rehabilitant www.pomorskirehabilitant.pl/buttons.htm
    • patrykm82 Re: BÓl pleców rwący przy kichaniu poruszaniu szy 07.06.13, 15:29
      Na bóle kręgosłupa najlepszy jest dobry materac. Polecam sprawdzony przeze mnie materac Natura typu bonell polskiej myśli i konstrukcji. Bardzo ważnym elementem naszego materaca jest jego górna część, uniwersalna na lato i zimę, z którą ludzkie ciało ma kontakt w czasie snu i odpoczynku.
      Wykonana jest ona z materiałów w 100% naturalnych tj.:
      bawełny
      łuski gryki
      naturalnej skóry
      Dzięki nim materac "NATURA" posiada wiele walorów leczniczo-zdrowotnych, a pozytywne opinie o naszym materacu stawiają go w grupie o najwyższej jakości klasy sprzętu. WWW.eko-med.otwarte24.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka