Dodaj do ulubionych

Słowniczek terminów:

IP: *.238.87.33.adsl.inetia.pl 20.01.05, 12:28
Wie ktoś co ile się zmienia te soczewki na nowe???
Obserwuj wątek
    • Gość: Pablo Re: Słowniczek terminów: IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.02.05, 09:57
      To zależy jakie to soczewki. Zwykle są to miesieczne czyli trzeba zmieniac co miesiac. Ale sa tez roczne, kwartalne, dwutygodniowe i dzienne. Do tych ostatnich nie trzeba uzywac plynu do czyszczenia.

Najtańsze soczewki kupisz na stronie www.twojesoczewki.com
      • Gość: ew Re: Słowniczek terminów: IP: 212.182.102.* 05.04.05, 16:03
        ale płyny już chyba nie są tam najtańsze (mam na myśl www.twojesoczewki.pl) bo
        np płyn do soczewek twardych Boston Simplus kosztuje 155 zł, za 105 ml, a ja
        kupuję u mojego okulisty 120 ml za 35 zł, ale może, trzeba jednak poszukać
        okulisty, u którego będzie się stale zaopatrywać wtedy jako stały klient ma sę
        taniej :)
    • Gość: ew Re: Słowniczek terminów: IP: 212.182.102.* 05.04.05, 15:58
      zależy jeszcze które soczewki masz na myśli, ja noszę twarde soczewki (ze
      względu na duży astygmatyzm, nie mogę noosić inych), jest to moja pierwsza para
      soczewek i według mojego lekarza powinnam ją nosić w zależności od tego jak o
      nią będę dbała od roku nawet do dwóch lat, zobaczymy jak to będzie u mnie :)
      • Gość: alisia Re: Słowniczek terminów: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 18:28
        Przyznam się do czegoś, moje twarde soczewki noszę już...6,5 roku. Do tego
        notorycznie w nich śpię, rzadko zdejmuję, co za tym idzie, rzadko myję.
        Odbiałczałam je może ze dwa razy, nawiasem mówiąc nawet nie wiem, czy twarde
        też trzeba? Nie namawiam Cię, broń Boże, do pójścia w moje ślady, za to
        zastanawiam się, czym mi ta moja niefrasobliwość grozi? Może ktoś coś wie?
        Widzę w nich cały czas dobrze, wydaje mi się:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka