Gość: Agacia IP: *.idea.pl 17.03.05, 21:37 Witam czy ktos zna grafik, dzień po dniu, odczulania dziecka (ok. 11 mcy) na mleko? czy to w ogóle daje rezultaty? Agata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mamuśka Re: Odczulanie na mleko IP: 213.199.196.* 18.03.05, 08:18 Moje dziecko karmiłam przez 2 lata piersią. W tym czasie nie przyjmował żadnych pokarmów mlecznych i pochodnych mleka, pluł, zamykał buzię i nic nie dał sobie "wcisnąć". Po zakończeniu karmienia nabrał ochoty na mleko ale skończyło się to okropna skazą białkową. Lekarze przepisywali straszne ilości lekarstw, płynów, maści itp. Wydawałam masę pieniędzy i nie przynosiło to rezultatu. Później, lekarka pediatra (Rosjanka, która była u rodziny w Polsce) poleciła abym podawała mu mleko zaczynając od pół łyżeczki i dziennie zwiększała tę dawkę o kolejne pół. Musiałam też całkowicie odstawić leki. Trwało to wieki ale w chwili obecnej mój syn pozbył się całkowicie skazy, mleko pije gdy tylko ma na to ochotę. Pomogło tylko trzeba było mieć anielską cierpliwość. Życzę ci powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Odczulanie na mleko IP: *.echostar.pl 18.03.05, 21:19 a nie pomyślałaś że to jest poprostu NIENATURALNE ???? Dlatego Weganizm jest najlepszym rozwiązaniem i dla Matek w ciazy i tych już karmiacych dzieci o raz dla ich maluchów. Polecam wychowałam 2 bardzo zdrowych dzieciaków - weganów. Etycznie i naturalnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś