27.03.05, 14:48
Strasznie wypadają mi włosy ,nie wiem już co z tym robić . łykałam
skrzyp ,tran ,myłam głowe szamponami i odżywkami przeciwko wypadaniu
włosów ,teraz stosuje taki lek ,który kupiłam w aptece,ale skutków tez nie
widze :( Nie wiem już co z tym robić ,bo włosy mi wychodzą całymi
pasmami ,całe kłębki :( Może ktoś miał podobny problem ,albo zna dobry sposób
na to . Prosze o rade !!
Obserwuj wątek
    • Gość: 01 Re: Włosy :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 15:23
      zrób badania, bo to moze być oznaką poważnej choroby
    • Gość: intro Re: Włosy :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 16:13
      Idź do dermatologa. Może to zaburzenie gospodarki hormonalnej, samoistne czy
      tez na skutek leków (np. pigułki antykoncepcyjne), nie wspominasz czy jesteś w
      ciąży, czy po porodzie... Jak tu pomóc? Jeśli problem trwa długo a nie ma wg
      Ciebie bezpośredniego powodu jego zaistnienia, to środki wspomagające, jak
      skrzyp, szampony, witaminy to zwyczajna strata czasu. Sprawa może być znacznie
      poważniejsza.
      • Gość: Gośka Re: Włosy :( IP: *.chello.pl 27.03.05, 16:20
        Pierwsze robisz badania tarczycy TSH.ft$ oraz Anti Tpo ,Anti Tg ,usg tarczycy
        oraz trichogram włosów i ewentualnie opieka dermatologiczno--endokrynologiczna
        • mala_czarnaa Re: Włosy :( 28.03.05, 15:01
          Nie wiedziałam ,że ciąża może mieć jakiś wpływ na to. Ja ma 20 lat i nigdy nie
          byłam w ciąży .Żeby zrobić wyniki nie przyszło mi do głowy , dziękuję za
          rady ...
        • Gość: Gośka Re: Włosy :( IP: *.chello.pl 28.03.05, 15:08
          Robisz ft4 przepraszam źle napisałąm ,morfologia ,mocz +poziom żelaza powodzenia
    • Gość: mol333 Re: Włosy :( IP: *.it-net.pl 29.03.05, 19:17
      Cześć mała czarna. Nie wiem co zrobiłaś do tej pory z tym problemem tak na
      poważnie, ale dobrze ci radzę idz do lekarza, bo nie wygląda to dobrze. Może to
      jakieś poważne problemy hormonalne np. z tarczycą. Musisz poprosić o
      skierowanie na badanie poziomu hormonu tarczycy TSH i hormonów żeńskich u
      ginekologa. Zyczę zdrowia. Pozdrawiam Boża
      • Gość: Arabeska Re: Włosy :( IP: *.aster.pl 26.04.05, 22:48
        Ja dzisiaj wróciłam od dermatologa w tej sprawie, niestety niczego nowego nie
        dowiedziałam się. Jeśli wypadanie włosów jest długotrwałym procesem to nie ma
        na niego lekarstwa bo to kwestia hormonów, to jak łysienie u mężczyzn. Pani
        doktor w zeszłym tygosniu ucvzestniczyła w sympzjum poświęconym łysieniu męskim
        i żeńskim, podczas którego wypowiadali się specjaliści dermatologii włosa.
        Wniosek nie można zaradzić łysieniu :( Szkoda pieniędzy na różne specyfiki one
        nie poradzą. Ja sama zażywałam już Vichy i inne preparaty ale bez skutku. Nie
        wiem co jeszcze można zrobić skorto lekarze nie potrafią leczyć tej
        przypadłości.
        • mala_czarnaa Re: Włosy :) 27.05.05, 16:03
          Zrobiłam wszystkie badania :) Wiecie co się okzało,że to przez hormony ..
          CZytałam o tym ( tzn. te nasze sprawy kobiece ;)) Miałam jakieś zabuzenia
          dostałam hormony no i faktycznie włosy zdecydowanie mniej zaczeły mi
          wypadac ,ale wiadomo zanim wróci wszystko do normy trzeba czasu ... Dodatkowo
          piję pokrzywę ,która podobno też dobrz wpływa na włosy .. DZiękiuję za rady i
          pozdrawiam :)
          • jagoda85 Re: Włosy :) 29.05.05, 16:43
            Dołóż sobie do tej pokrzywy skrzyp polny, powinna być poprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka