Dodaj do ulubionych

ŁUPIEŻ PSTRY !!! RATUNKU !

IP: 62.29.138.* 06.04.05, 12:20
czesc. bardzo prosze o pomoc od roku walcze z lupiezem pstrym. ( nizoral plus
clotrimazol, wczesniej dodatkowo doustnie flumycon ) i nic!!! teraz poszlam
na solarium, gdyz niedlugo mam slub i plamy wyszly!!! ohyda!!! czym to
leczyc? czy ktos moze polecic mi jakis skuteczny i silny lek? moze byc nawet
na recepcte to sobie zalatwie. blagam pomozcie!!!
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: ŁUPIEŻ PSTRY !!! RATUNKU ! 06.04.05, 12:25
      Przecież z chorobami skóry nie chodzi się do solarium... To teraz idź do
      dermatologa zamiast załatwiać sobie wirtualnie recepty.
      • Gość: JUSTKA Re: ŁUPIEŻ PSTRY !!! RATUNKU ! IP: 62.29.138.* 06.04.05, 12:30
        nie nie o to chodzi. na solarce bylam zeby sprawdzic czy wyleczylam i okazalo
        sie ze nie. bylam u kilku dermatologow ale wszyscy ciagle to samo nizoral i
        clotrimazol!!! jesli ktos z was zna dobry i skuteczny lek bo sam mial ten
        problem ( nawet jesli na recepte) to prosze o pomoc. wirtualnie recept sobie
        nie zalatwiam bo pracuje w prywatnej przychodni wiec w kazdej chwili moge sobie
        zalatwic recepte z tym ze jest tyle lekow i do tego drogich ze chcialabym
        prosic o polecenie jakiegos.
    • Gość: elle Re: ŁUPIEŻ PSTRY !!! RATUNKU ! IP: 213.241.34.* 06.04.05, 12:44
      czy leczona była też skóra głowy? (powinna, nawet, jeśli nie ma objawów)
      czy pozbyłaś się ciuchów z okresu choroby?
      • Gość: JUSTKA Re: ŁUPIEŻ PSTRY !!! RATUNKU ! IP: 62.29.138.* 06.04.05, 12:47
        tak skora glowy byla leczona ( nizoral do mycia glowy i wcierania w skore-
        rece,plecy,dekold raz w tygodniu tak kazali lekarze) ubrania zdezynfekowane i
        wyprasowane.
        • Gość: Hiena Re: ŁUPIEŻ PSTRY !!! RATUNKU ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 13:11
          miałam, znam problem :( oczywiście wylazło po solarium, mnie pomógł clotrimazol
          i od 3 lat nie mam nawrotów...ale też i unikam solarium jak ognia, nawet
          stojącego, opalać na słońcu mogę się do woli ...nie mogłaś po ślubie spróbować?
          ech baby...my to zawsze takie ładne chcemy być, rozumiem cię :(

ps. spróbuj przecierać miejsca odbarwione kwasem bornym.
          • Gość: JUSTKA Re: ŁUPIEŻ PSTRY !!! RATUNKU ! IP: 62.29.138.* 06.04.05, 13:23
            wiesz na slub nie chcialam pojsc blada ;)
            dziekuje za porade co do kwasu bornego :)
            • Gość: amadobo Re: ŁUPIEŻ PSTRY !!! RATUNKU ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 14:31
              Prawdop[odobnie pocisz się nieco, na takiej skorze łatwo o nawroty. Powinnaś
              wygotować reczniki, pościel, uważać, bo mozesz zarazić bliską osobę,wlasnie
              przez reczniki.Spytaj w aptece, jest taki srodek, cholernie śmierdzący,
              zapomnialam jego nazwy, ale jest skuteczny. Mialam kiedy to paskudztwo i ze
              trudno sie to leczy, wiem doskonale. Niesatety, biale plamy pozostaną, dopoki
              opalona skora nie zblednie. Porozmawiaj z farmaceutą, oni czesto są lepsi niż
              niedouczeni dermatolodzy.
              • Gość: JUSTKA Re: ŁUPIEŻ PSTRY !!! RATUNKU ! IP: 62.29.138.* 06.04.05, 14:37
                bardzo dziekuje za rady :)
                podobno wlasnie cos jest smierdzacego jak ocet... dowiem sie.
                poki co na razie przez 7 dni postanowilam lykac flukonazol 100 mg i zastosowac
                3 saszetki ( codziennie) pevaryl pv, po czym na noc bede smarowac clotrimazolem
                i zluszczac peelingiem, a po tygodniu pojde na solarke i zobacze czy plamy
                wyleza na nowo. mam jeszcze pytanie jak zachowa sie chora skora przy uzywaniu
                samoopalacza? czy tak jak po solarium ze wyjda biale plamki?
                • Gość: Hiena Re: ŁUPIEŻ PSTRY !!! RATUNKU ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:58
                  Justka, nie chodź na solarium!!!! Po co się leczysz, skoro zaraz chcesz zrobić
                  to samo????!!!!
                  Wykorzystaj słoneczne dni, posiedź na słonku, na balkonie, tarasie, na działce.
                  W zaciszu można się już śmiało oplalać. Skóra nabierze fajnego koloru, a plam
                  nie dostaniesz.

Zapomnij o solarium - to błędne koło.
                  • sylka77 Re: ŁUPIEŻ PSTRY !!! RATUNKU ! 07.04.05, 10:11
                    Też miałam ten problem przed swoim ślubem, Nizoral codziennie na ciało i głowę
                    na 5 min, do tego Flumycon doustnie przez 2 tygodnie i żel Micetal codzinnie
                    przed kąielą na skórę i włosy, mi pomogło. Ja raczej w tej sytuacji nie
                    stosowałabym peelingu, możesz rozsiać grzybka. Żadnych kąpieli w wannie, tylko
                    krótki prysznic. Jak już całkowicie się wyleczysz to na solarium.
                    • Gość: Mona Re: ŁUPIEŻ PSTRY !!! RATUNKU ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:19
                      witam, znam ten problem, od dwóch tygodni biore Mycosyst(na receptę) i miejsce
                      gdzie mam plame przy kazdej kapieli przemywam Lubexem(bez recepty 28zł). I
                      widze ze znika. Powodzenia. Aha! tez to zlapalam w solarium, mój dermatolog
                      kategorycznie zabromił mi tam wiecej chodzić.
                  • Gość: JUSTKA Re: ŁUPIEŻ PSTRY !!! RATUNKU ! IP: 62.29.138.* 11.04.05, 10:06
                    no tak ale mam swoj slub w czerwcu, wiec musze jakos sie lekko przypalic...
    • Gość: ewa Re: ŁUPIEŻ PSTRY !!! RATUNKU ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:33
      miałam to samo
      najlepszy jest pevaryl, ale za jakies 3 m-ce musisz powtórzyc kurację
      • Gość: JUSTKA Re: ŁUPIEŻ PSTRY !!! RATUNKU ! IP: 62.29.138.* 11.04.05, 10:08
        no walsnie uzylam pevaryl pv. i zeby sprawdzic zy zeszlo musze isc na solarke i
        sie opalic, zeby zobaczyc czy wyjda biale plamy.
        • Gość: Hiena Re: ŁUPIEŻ PSTRY !!! RATUNKU ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:10
          Justka, wywal się na słonko, w zaciszu - masz sporo czasu, po co solarka???!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka