aleks06
11.03.08, 22:45
Mój syn w maju skończy 8 lat, chodzi do klasy terapeutycznej. Ma podejrzenie o dysleksje. Do tej pory nie umie czytać, nie zna wielu liter myłi p-b, t-l-ł, n-u, m-w itp. Przeczytałam artykuł o tej wadzie wzroku, ale szukam w internecie gdzie bym mogła mu takie badanie wykonać. Bo już nie wiem co mam zrobić, żeby mu pomóc, on jak ma czytać to dostaje białej gorączki, szybko się męczy przy tym i ja już nie mam siły i nerwów. A mam jeszcze oprócz niego dwoje dzieci: jego siostrę bliźniaczkę i jeszcze prawie dwu letniego synka. Z jednej strony nie chcę go wyzywać itd, ale ja już naprawdę nie wiem co mam robić. Dodam, że byłam u okulisty na ul. Składowej 5 i tam pani dr stwierdziła podam kod choroby H521 (Myopia) to już i tak coś bo odwiedziłam kilku okulistów, którzy nie stwierdzili żadnej wady wzroku, a Pani nauczycielka mi stale mówiła, że syn źle widzi. 4 kwietnia mam wizytę u tej Pani okulistki na dobór okularów i bym chciała do tego czasu może zbadać i tę wadę, żeby w razie czego nie zmieniać znowu okularów.
Z góry dziękuję za jakąś podpowiedź.
Pozdrawiam.