Dodaj do ulubionych

Guarana - ktoś stosował?

20.05.05, 22:05
...jak w tytule i z jakim skutkiem? Mam zamiar zacząć zażywać na podniesienie
bardzo niskiego ciśnienia. Kawa skutkuje tylko rano i to na krótko, a po za
tym jej nie lubię . Próbowałam brać Cardiamid-Coffein oraz tabletki Coffex -
bez efektu. Z góry dzięki za wszelkie informacje. Pozdr.
Obserwuj wątek
    • beata825 Re: Guarana - ktoś stosował? 20.05.05, 22:14
      ja stosowałam krotko, moge powiedziec ze jest lepsza niz kawa a do smaku tez
      mozna sie przyzwyczaic;)
    • anula36 Re: Guarana - ktoś stosował? 20.05.05, 22:15
      ja tylko pije te napoje Tymbark life z guarana- efekt lepszy niz po kawie -
      duzo energii bez "trzesianki"- bralam tez guarane w tbl ale bez spektakularnych
      efektow.
      • zyrafa46 Re: Guarana - ktoś stosował? 21.05.05, 06:06
        Pierwszy raz słyszę o tej guaranie(z takim zastosowaniem), choc nazwa nie jest
        mi obca. Czy to jest roślina? Gzy jest używana przy nadwadze? Ja ma stale zbyt
        niskie ciśnienie. Czy można jej używać długo? Gdzie się ją kupuje i dlaczego
        tak drogo ;-). Ile kosztuje? Dlaczego tylko krótko jej używałyście? Za droga?
        Dawała nieprzyjemne skutki uboczne? Szybko i definitywnie skończyły się Wasze
        problemy z niskim ciśnieniem i już nie było potrzeby stosowania? Byłabym badzo
        wdzięczna za odpowiedź. Podobno od niskiego ciśnienia się nie umiera ale co to
        za życie :-(. Dziękuję z góry i pozdrawiam, Żyrafa
        • beata825 Re: Guarana - ktoś stosował? 21.05.05, 08:24
          www.guarana.republika.pl/,
          tylko ze tutaj ta guarana jest droga ,ja kupowałam na allegro w torebkach ,
          chyba po 30 zł, nie pamiętam.Nie zauwazyłam zadnych skutków ubocznych ,jeszcze
          ją mam ale biore tylko od czasu do czasu przy nauce ,pzdr.
          • zyrafa46 Re: Guarana - ktoś stosował? 21.05.05, 14:54
            ...napisało, że im przykro, że ta strona nie istnieje. Mi tez jest przykro :-
            ((. Buuuu, a juz sie ucieszyłam. NIE CIERPIĘ KAWY. Ani jej smaku, ani zapachu
            ani bolesnych kurczy w nogach po nocach - potem :-((((. Beatko, zrób coś z tym
            linkiem. Bardzo czekam, Żyrafa

Ileż to sie trzeba napompować na taką wysokość:-( Może dlatego ciągle słabe
            ciśnienie.
            • beata825 sie robi;) 21.05.05, 15:48
              Guarana jest rośliną pnącą, rosnącą w Ameryce Południowej. Dzięki swoim
              orzeźwiającym właściwościom przez wieki wykorzystywana była przez Indian z
              dorzecza Amazonki.
              Dzisiaj w Brazylii Guarana dodawana jest do lekkich napojów w celu dostarczenia
              organizmowi dodatkowej energii w naturalny sposób. Guarana jest łagodniejsza
              dla układu pokarmowego niż większość innych postaci kofeiny. Dlatego też jest
              przez wiele osób preferowana jako alternatywa kawy.

Naturalny preparat dodający energii.

Działanie: Zwiększa energię, bystrość umysłu, wzmaga koncentrację uwagi, usuwa
              zmęczenie, zwiększa przepływ krwi przez naczynia mózgowe, wzmaga wydzielanie
              hormonów i enzymów trawiennych, hamuje ośrodek snu i pobudza ośrodek czuwania,
              usprawnia przewodnictwo nerwowe, reguluje gospodarkę wodną w organizmie.

Wskazania: Wyczerpania fizyczne, ospałość, osłabienie, zaburzenia koncentracji,
              brak energii, nadmierna senność. Produkt doskonały dla kierowców oraz dla osób
              z nadwagą.

Dostępne jako tabletki lub herbatka.

Jeżeli się odchudzasz, redukcja spożywanych kalorii może mieć znaczący wpływ na
              Twoją witalność i objawiać się jako zmęczenie fizyczne. A może jesteś jedną z
              tych osób, która zwykle ma problemy z koncentracją w godzinach popołudniowych?
              Guarana może być 'energetycznym pomocnikiem', szybko się wchłania i bardzo
              szybko działa. Herbalife wykorzystała naturalne właściwości tego jednego z
              najbardziej energetycznych ziół w swoich produktach - herbatce i tabletkach.
              Dostarczają one dodatkowej energii i uczucia witalności w ciągu całego dnia,
              niezależnie do przyczyny spadku Twojej witalności. Również przy aktywnym trybie
              życia nasze produkty stanowią wyśmienity dodatek, który utrzyma Cię na topie

ps. tyle ze ja jak juz pisałam kupiłam z Allegro a nie z Herbalifew bo tu maja
              strasznie drogo,pzdr.
              • zyrafa46 Re: sie robi;) 21.05.05, 17:27
                dzięki, Beatko. W tak zwanym międzyczasie poszukałam sobie na googlach i
                znalazłam o tej roslinie. Wymarzyłam sobie, by miec cos takiego. Śliczne to. W
                domciu cieplutko, jakas dobra lampa...ech, marzenia. Żeby domuś ciutę większy
                był ;-). Na allegro sie troche boję. Raz spróbowałam i ten właśnie raz mnie
                oszukano :-(. To juz teraz nawet mi sie WCALE nie chce dmuchać:-(. Poszukam
                moze sie da jakos inaczej. W kazdym razie, z opisu bardziej mi sie to podoba
                niż kawa. Jeszcze raz dziekuje Beatko za opis. Żyrafa
    • zyrafa46 Re: Guarana - ktoś stosował? 21.05.05, 17:55
      Beatko, co spojrzę na ten wątek i Twoje pisanie to mi sie miło robi i głupio,
      ze tyle fatygi sobie zadałaś. Więc choć raz jeszcze podziękuję, Żyrafa
      • beata825 spoko Zyrafko przeciez ja to skopiowałam;) 21.05.05, 18:03
        z tej strony która nie chciała sie wczesniej otworzyc .pzdr.:)
        • zyrafa46 Re: spoko Zyrafko przeciez ja to skopiowałam;) 22.05.05, 00:54
          Niby powinnam z góry wszystko widziec a poruszam sie w tych komputerowych
          sprawach jak "niskopienna" owca ;-). Dobrze, że nie jestem tu sama :-)
          Pozdrawiam, Żyrafa
          • alaskahuska żyrafko,beatko... 22.05.05, 12:33
            i inni dzięki za informacje! Mam jeszcze jedno pytanie. Widziałam w aptece
            guaranę w tabletkach firmy Wallmark, czy tę także ktoś stosował? Spotkałam się
            też z herbatką z dodatkiem guarany firmy Bio Active, ale zapewne działanie jest
            mniejsze?
            Pozdr.
            • zyrafa46 Re: żyrafko,beatko... 22.05.05, 14:44
              Alaskahuska, to nie do mnie pytanie. Nic nie wiem. Szukam tylko i pytam. Teraz
              sobie marze o takiej roslince w domu. Na szczęście marzenia nic nie
              kosztują ;), a są miłe. pozdrawiam Żyrafa
              • krzys993 Re: żyrafko,beatko... 22.05.05, 15:32
                to ja tez dolacze sie do tego posta. jakbym chcial zaczac zazywac to to w jaki
                sposob? mam w aptece poprosic zwyczajnie o tabletki lub herbatke z guarana? czy
                na to jest potrzebna recepta? jaki lekarz jest od takich spraw zeby ewentualnie
                sie z nim skonsultowac? dzieki za odp. pozdrawiam
                • krzys993 Re: żyrafko,beatko... 26.05.05, 19:24
                  chcialbym ponowic pytanie, poniewaz pozostalo ono bez odpowiedzi: 'to ja tez
                  dolacze sie do tego posta. jakbym chcial zaczac zazywac to to w jaki
                  sposob? mam w aptece poprosic zwyczajnie o tabletki lub herbatke z guarana? czy
                  na to jest potrzebna recepta? jaki lekarz jest od takich spraw zeby ewentualnie
                  sie z nim skonsultowac? dzieki za odp. pozdrawiam'
                  dziekuje.
    • alaskahuska Re: Guarana - ktoś stosował? 22.05.05, 17:18
      Po przeczytaniu tego: www.hyperreal.info/drugs/go.to/art/2435
      jestem zdecydowana wypróbować na sobie to cudo :)
      pozdr.
      • samosia75 Re: Guarana - ktoś stosował? 23.05.05, 01:18
        Guarana zawiera kofeine i inne podobne w budowie chemicznej składniki czynne.
        Tak wiec działanie podobne do kawy. Przy bardzo niskim cisnieniu stosuje sie
        leki podnoszące cisnienie- sa tylko na recepte (jezeli oczywiscie jest taka
        potrzeba).
        • zyrafa46 Re: Guarana - ktoś stosował? 23.05.05, 09:49
          A ja wolę naturalna kofeinę niz "najepsze" - leki chemiczne. Tez sięgnę po tę
          (właśnie - tę, to znaczy którą, bo nie wiem) guaranę. Kawa - to nie jest to.
          Może guarana będzie lepsza ;-), Żyrafa
    • amb25 Re: Guarana - ktoś stosował? 24.05.05, 10:24
      Cześć
      Stosowałam guaranę w tabletkach (Herbalifu) zero efektu (nawet po czterech
      tabletkach - więcej na raz bałam się wziąść). U mnie na podniesienie ciśnienia
      działa kawa popijana coca-colą (lub na odwrót) ale stosuje sporadycznie, bo jak
      często to nie działa.
      Podobno dobry koniaczek z rana , ale nie cierpię koniaku.
      • chochlik5 Re: Guarana - ktoś stosował? 24.05.05, 11:26
        Stosowałam. Herbalife ma swoja stronę z informacjami www.herbalifepolska.pl
      • zyrafa46 Re: Guarana - ktoś stosował? 26.05.05, 20:49
        Od kawy "wychodzi" mi magnez. Odczuwam to bolesnie. (kurcze, nie blade, tylko w
        nogach)Od coca-coli "wyjdzie mi wapń. jestem za guaraną. NA razie teoretycznie.
        Koniaczku sie boję. Tak codziennie... JUz nawet nie mówię o smaku. W końcu kawy
        też nie cierpię. Myśle o czymś innym :-(. Żyrafa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka