takemoto 29.06.05, 20:55 niech ktoś zdejmie hipnozę z Romana G. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiopas jak długo? 30.06.05, 00:31 Załóżmy osobę podatną na hipnozę (np. ulegjącą hipnozie w 10 próbach na 11, jak w artykule) i załóżmy, że jest ona zahipnotyzowana. Jak długo może trwać w tym stanie "nieobudzona"? Odpowiedz Link Zgłoś
czad_komando Re: jak długo? 30.06.05, 13:48 Nie jestem specem, ale z tego co słyszałem to dość długo. Jeśli zahipnotyzowanego zostawi się samemu sobie, prędzej czy później usypia jednak a potem budzi się już przytomny. Niestety, sugestia pohipnotyczna może trwać latami. W Stanach skazano kiedyś psychoanalityka - erotomana, który za jej pomocą podporządkowywał sobie pacjentki. Kobiety nic nie pamiętały, udało się go oskarżyć dopiero przy pomocy biegłych psychiatrów. Odpowiedz Link Zgłoś
kamajkore dlaczego tak mało badanych? 30.06.05, 11:26 >Do badań wybrano 16 osób w wieku 20-35 lat wyselekcjonowanych spośród stu >chętnych 16 badanych to strasznie mało - szczególnie przy 4 grupach. może ktoś wie na jakiej podstawie ich wyselekcjonowano z tych 100 chętnych? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaczepiel Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 30.06.05, 13:23 takemoto napisał: > niech ktoś zdejmie hipnozę z Romana G. Niech ktoś zahipnotyzuje Marka B. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cichy5 Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 30.06.05, 13:43 aniaczepiel – zgadzam się ze zdjęciem stanu hipnozy z Romana, jednak czy można zahipnotyzować zahipnotyzowanego??? Hipnotyzer polityków, mas niszowe zajęcie, ale jeśli złapie ten interes,to mamy know how do opatętowania Odpowiedz Link Zgłoś
dr_evil Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 30.06.05, 15:17 a znacie sztuczki derrena browna? co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
noise213 Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 30.06.05, 15:26 dr_evil napisał: > a znacie sztuczki derrena browna? co o tym sądzicie? Nie jestem w temacie; możesz przybliżyć nieco tą sprawę?? Odpowiedz Link Zgłoś
sparrowhawk Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 30.06.05, 18:03 Derren Brown to taki błyskotliwy brytyjski psychomagik, współczesny Houdini umysłu. Jest showmanem, ale zupełnie innego kalibru niż David Copperfield i jego telewizyjne sztuczki. Znajomość z nim warto zacząć od stron www.derrenbrown.co.uk i www.channel4.com/entertainment/tv/microsites/M/mindcontrol/ - sporo jego programów krąży też po Sieci (emule, etc.) Polska TV pokazała dotąd tylko jeden z jego licznych programów - "Rosyjską ruletkę na żywo". Jego zdolności niewątpliwie robią wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar W sprawie Roman G. i inni 01.07.05, 02:31 Przepraszam, ale to porąbane - artykuł był o hipnozie, a nie Romanie. Czy jesteście aż tak owładnięci hipnozą nienawiści? A co do przedmiotowego Romana G., to sprawa czysto karna - podejrzenie współpracy ze służbami obcego mocarstwa - było (dziad i ojciec - Maciej) i trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_evil Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 01.07.05, 20:57 pytałem sie co sądzicie o tych sztuczkach derrena browna i dostałem linki do jego oficjalnych stron. to nie o co mi chodziło. a na necie można poszukać ()warto) filmiku p.t. zombie arcade - koniecznie no i na emulu - wiadomo - b. dużo jego filmów jest. jak ktoś wie jak zrobił np. trik z wypłaceniem kasy za przegrane kupony na wyścigach niech mi na mejla napisze bo to b. ciekawe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
a11b12 Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 01.07.05, 10:27 Oni napisali w skrócie, że dzięki hipnozie,mózg skupił się na kolorze czcionki, a nie na czytaniu słów oznaczających kolory, i dlatego ludzie zahipnotyzowani robili mniej błędów. Wiadomo tylko, że w tej sytuacji ludzie zahipnotyzowani robili mniej błędów. Nie wynika z tego że mózg intensywniej odróżniał kolory. Mózg wyłączył obszar potrzebny do czytania. A więc w istocie działał gorzej. Wystarczyło by im założyć okulary, tak zniekształcające obraz by się nie dało czytać. Pewnie wyszło by to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 01.07.05, 10:56 Ja mam wrażenie, że mam zahipnotyzowaną koleżankę. Mając 27 lat poznała faceta lat 73 - lekarza psychiatrę - i od razu (pierwszego dnia znajomości!) zakochała sie w nim... Zakochała się naprawdę! Bo na pewno nie poleciała na kasę- facet, mimo że lekarz, nie jest majętny (a nawet ma problemy finansowe), do tego wygląda jak staruszek, mieszka w maleńkiej kawalerce i jest zwykły. A koleżanka zakochała się do tego stopnia, że sprzedała swoje mieszkanie i oddała mu całe pieniądze na spłatę jego długów... poza tym mówi o nim jak o chłopcu- najpiękniejszym, najprzystojniejszym, wspaniałym w sprawach seksu... Dla mnie to on jest trochę zakręcony- ma gabinet, leczy hipnozą, współpracuje z policją w sprawach zaginięć osób- jest jasnowidzem; w domu robi jakieś dziwne seanse- jak ostatnio do nich przyszłam- to wszędzie na podłodze stały świeczki bo robili seans uzdrawiania na odległość. A do tego wmówił mojej koleżance, że ona też ma takie zdolności i razem eksperymentują. Trwa to już 3 lata- dziewczyna zmieniła się strasznie- zbabiała, roztyła się, rozmawia tylko o nim lub sprawach z nim związanych... zupełnie nie przypomina tej młodej, pełnej życia kobiety. Ona jest anglistką- kiedyś pracowała w szkole, dawała korepetycji, wiecznie nie miała czasu- teraz siedzi w domu i zajmuje się uzdrawianiem na odległość. Jak myślicie? Czy to może być taka długotrwała hipnoza? Bo to, że omamił ją w jakiś sposób nie ulega wątpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
olcia1511 Hipnoza a odchudzanie 01.07.05, 21:08 Czy myślicie, że hipnoza może być pomocna w leczeniu nadwagi??Czy jak mnie ktoś zahipnotyzuje to nie będę jadła słodyczy i zacznę chodzić na siłownię?;) Odpowiedz Link Zgłoś
strazaczka1 Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 05.07.05, 21:39 A czy w Polsce hipnoza możebyć ludzię użwyana bo ja juz siadsam jak mi ktoś niepomoże niestety to ja sie wykoncze psychicznie lub znowu popełnie bład i spróbuje sie zabić i to bedziemoj ostatni ra cche wszytsk oz pamieic wymazac a sie tak nieda mma dosc;(:(pomocy POMOCY:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 13.07.05, 21:01 Ciekawe.... forumhumanitas.ipbhost.com Odpowiedz Link Zgłoś