Dodaj do ulubionych

Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy?

29.06.05, 20:55
niech ktoś zdejmie hipnozę z Romana G.
Obserwuj wątek
    • kwiopas jak długo? 30.06.05, 00:31
      Załóżmy osobę podatną na hipnozę (np. ulegjącą hipnozie w 10 próbach na 11, jak
      w artykule) i załóżmy, że jest ona zahipnotyzowana. Jak długo może trwać w tym
      stanie "nieobudzona"?
      • czad_komando Re: jak długo? 30.06.05, 13:48
        Nie jestem specem, ale z tego co słyszałem to dość długo. Jeśli
        zahipnotyzowanego zostawi się samemu sobie, prędzej czy później usypia jednak a
        potem budzi się już przytomny. Niestety, sugestia pohipnotyczna może trwać
        latami. W Stanach skazano kiedyś psychoanalityka - erotomana, który za jej
        pomocą podporządkowywał sobie pacjentki. Kobiety nic nie pamiętały, udało się
        go oskarżyć dopiero przy pomocy biegłych psychiatrów.
    • kamajkore dlaczego tak mało badanych? 30.06.05, 11:26
      >Do badań wybrano 16 osób w wieku 20-35 lat wyselekcjonowanych spośród stu >chętnych

16 badanych to strasznie mało - szczególnie przy 4 grupach. może ktoś wie na
      jakiej podstawie ich wyselekcjonowano z tych 100 chętnych?
    • aniaczepiel Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 30.06.05, 13:23
      takemoto napisał:

> niech ktoś zdejmie hipnozę z Romana G.

Niech ktoś zahipnotyzuje Marka B. ;)
      • cichy5 Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 30.06.05, 13:43
        aniaczepiel – zgadzam się ze zdjęciem stanu hipnozy z Romana, jednak czy można
        zahipnotyzować zahipnotyzowanego??? Hipnotyzer polityków, mas niszowe zajęcie,
        ale jeśli złapie ten interes,to mamy know how do opatętowania
        • dr_evil Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 30.06.05, 15:17
          a znacie sztuczki derrena browna? co o tym sądzicie?
          • noise213 Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 30.06.05, 15:26
            dr_evil napisał:

> a znacie sztuczki derrena browna? co o tym sądzicie?
            Nie jestem w temacie; możesz przybliżyć nieco tą sprawę??
            • sparrowhawk Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 30.06.05, 18:03
              Derren Brown to taki błyskotliwy brytyjski psychomagik, współczesny Houdini
              umysłu. Jest showmanem, ale zupełnie innego kalibru niż David Copperfield i jego
              telewizyjne sztuczki. Znajomość z nim warto zacząć od stron
              www.derrenbrown.co.uk
              i
              www.channel4.com/entertainment/tv/microsites/M/mindcontrol/
              - sporo jego programów krąży też po Sieci (emule, etc.) Polska TV pokazała dotąd
              tylko jeden z jego licznych programów - "Rosyjską ruletkę na żywo".
              Jego zdolności niewątpliwie robią wrażenie.
              • kolejar W sprawie Roman G. i inni 01.07.05, 02:31
                Przepraszam, ale to porąbane - artykuł był o hipnozie, a nie Romanie. Czy
                jesteście aż tak owładnięci hipnozą nienawiści?
                A co do przedmiotowego Romana G., to sprawa czysto karna - podejrzenie
                współpracy ze służbami obcego mocarstwa - było (dziad i ojciec - Maciej) i trwa.
        • dr_evil Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 01.07.05, 20:57
          pytałem sie co sądzicie o tych sztuczkach derrena browna i dostałem linki do
          jego oficjalnych stron. to nie o co mi chodziło. a na necie można poszukać
          ()warto) filmiku p.t. zombie arcade - koniecznie no i na emulu - wiadomo - b.
          dużo jego filmów jest. jak ktoś wie jak zrobił np. trik z wypłaceniem kasy za
          przegrane kupony na wyścigach niech mi na mejla napisze bo to b. ciekawe ;-)
    • a11b12 Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 01.07.05, 10:27
      Oni napisali w skrócie, że dzięki hipnozie,mózg skupił się na kolorze
      czcionki, a nie na czytaniu słów oznaczających kolory, i dlatego ludzie
      zahipnotyzowani robili mniej błędów.

Wiadomo tylko, że w tej sytuacji ludzie zahipnotyzowani robili mniej błędów.
      Nie wynika z tego że mózg intensywniej odróżniał kolory.
      Mózg wyłączył obszar potrzebny do czytania.

A więc w istocie działał gorzej.
      Wystarczyło by im założyć okulary, tak zniekształcające obraz by się nie dało
      czytać. Pewnie wyszło by to samo.

• monia515 Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 01.07.05, 10:56
        Ja mam wrażenie, że mam zahipnotyzowaną koleżankę. Mając 27 lat poznała faceta
        lat 73 - lekarza psychiatrę - i od razu (pierwszego dnia znajomości!) zakochała
        sie w nim... Zakochała się naprawdę! Bo na pewno nie poleciała na kasę- facet,
        mimo że lekarz, nie jest majętny (a nawet ma problemy finansowe), do tego
        wygląda jak staruszek, mieszka w maleńkiej kawalerce i jest zwykły. A koleżanka
        zakochała się do tego stopnia, że sprzedała swoje mieszkanie i oddała mu całe
        pieniądze na spłatę jego długów... poza tym mówi o nim jak o chłopcu-
        najpiękniejszym, najprzystojniejszym, wspaniałym w sprawach seksu... Dla mnie
        to on jest trochę zakręcony- ma gabinet, leczy hipnozą, współpracuje z policją
        w sprawach zaginięć osób- jest jasnowidzem; w domu robi jakieś dziwne seanse-
        jak ostatnio do nich przyszłam- to wszędzie na podłodze stały świeczki bo
        robili seans uzdrawiania na odległość. A do tego wmówił mojej koleżance, że ona
        też ma takie zdolności i razem eksperymentują. Trwa to już 3 lata- dziewczyna
        zmieniła się strasznie- zbabiała, roztyła się, rozmawia tylko o nim lub
        sprawach z nim związanych... zupełnie nie przypomina tej młodej, pełnej życia
        kobiety. Ona jest anglistką- kiedyś pracowała w szkole, dawała korepetycji,
        wiecznie nie miała czasu- teraz siedzi w domu i zajmuje się uzdrawianiem na
        odległość. Jak myślicie? Czy to może być taka długotrwała hipnoza? Bo to, że
        omamił ją w jakiś sposób nie ulega wątpliwości...
        • olcia1511 Hipnoza a odchudzanie 01.07.05, 21:08
          Czy myślicie, że hipnoza może być pomocna w leczeniu nadwagi??Czy jak mnie ktoś
          zahipnotyzuje to nie będę jadła słodyczy i zacznę chodzić na siłownię?;)
    • monia515 Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 01.07.05, 15:26
      up
    • strazaczka1 Re: Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 05.07.05, 21:39
      A czy w Polsce hipnoza możebyć ludzię użwyana bo ja juz siadsam jak mi ktoś
      niepomoże niestety to ja sie wykoncze psychicznie lub znowu popełnie bład i
      spróbuje sie zabić i to bedziemoj ostatni ra cche wszytsk oz pamieic wymazac a
      sie tak nieda mma dosc;(:(pomocy POMOCY:(:(
    • rmk28 Co się dzieje w głowie pod wpływem hipnozy? 13.07.05, 21:01
      Ciekawe....
      forumhumanitas.ipbhost.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka