Dodaj do ulubionych

bez wysiłku zniwelowałam wypadanie włosów

28.05.10, 12:20
Pisałam już w innym wątku, ale chcę napisać tutaj, w bardzo wielu przypadkach
na wypadanie włosów wystarczy zmiana diety, nie na jakiś czas, na całe życie.
Ja miałam problem z włosami od zawsze, aż do niedawna, lśniące zdrowe i
niewypadające włosy bez większego wysiłku, jedynie co trzeba zrobić to jeść
tak aby organizm miał z czego czerpać potrzebne nam wartości dla zdrowia.
Odkąd jem więcej owoców i warzyw, orzechów, nasion, kiełków, nie piję mleka i
nie słodzę nie mam problemu z włosami, dla mnie to było jak cud, a tak
naprawdę to oczywiste.
Obserwuj wątek
    • mala200333 Re: bez wysiłku zniwelowałam wypadanie włosów 19.08.10, 22:10
      Musze poprobowac...
    • timek33 Re: bez wysiłku zniwelowałam wypadanie włosów 31.01.13, 18:30
      Mnie pomogło odstawienie farb do włosów.
    • crystal1989 Re: bez wysiłku zniwelowałam wypadanie włosów 07.11.13, 12:17
      A mi pomogła zbiórka leków głównie Loxon 2 % i 5%, laticort w płynie, tabletki Novophane... Więcej opisałam tutaj na moim blogu: fraise1989.pinger.pl/m/20367280
    • platforma-forex Re: bez wysiłku zniwelowałam wypadanie włosów 16.05.14, 01:12
      Spotkałem się z łysieniem jakieś dwa lata temu. Wtedy też zauważyłem, że włosów na czubku głowy mam coraz mniej. Próbowałem masę środków z Polski i zagranicy. Niektóre z nich to kompletna bzdura. Teraz wiem już co działa i jest skuteczne [url=http://stop-lysienie.pl]stop-lysienie.pl[/url]
    • kasojan Re: bez wysiłku zniwelowałam wypadanie włosów 16.07.15, 18:46

Polecam zagęszczanie włosów. Myślałam, że już nic nie poprawi mojego wyglądu a jednak!
      Poszłam z przypadku na bezpłatną konsultację do Kliniki Włosów w Krakowie. Nie wiedziałam, jak się to odbywa ale usłyszałam, że można przyjść i wypytać o wszystko.
      Wreszcie nie wstydzę się swoich rzadkich włosów .
      Efekt natychmiastowy!
      Są to tzw systemy integracyjne, metody specjalnie przystosowane dla osób z problemami łysienia, hormonalnymi i osłabionymi włosami. Mam teraz burzę włosów na głowie! smile

Bardzo dyskretne, idealne wink I nie widać, że miałam kiedyś problemy! Znajome mnie nie poznają smile

Zajrzyj na internet , tam mają wszystko opisane na ich stronie Beauty for You.

jakby coś to podpowiem, napisz prywatną wiadomość

Cena ? rozsądna, ale efekt jest tego warty!
      Pozdrawiam
    • tiguan123 Re: bez wysiłku zniwelowałam wypadanie włosów 31.07.24, 09:32
      Moje włosy - naturalnie lekko kręcone, dość jasne (jestem szatynką z jasnymi refleksami), były bardzo cienkie, kruszące się i rozdwajające na końcach, mimo regularnego podcinania. Najgorsze było to, że bardzo wypadały, a badania krwi niczego nie wykazywały. Sytuacja była dramatyczna, szczególnie przy skórze głowy, nawet w okolicach uszu. Suche jak wiór, elektryzujące się - prawdziwy koszmar. Na szczęście, trafiłam na forum, gdzie jedna z dziewczyn polecała produkty z Konopnej Farmacji, które jej pomogły w podobnej sytuacji. Postanowiłam spróbować i oto, co zaczęłam stosować:

1. Myję głowę odżywczym szamponem do włosów Smocza Krew Editt.
      2. Płuczę włosy naparem z suszonej pokrzywy, zawsze letnią wodą.
      3. Łykam tabletki MSM firmy Pharmovit.
      4. Czeszę włosy kilka razy dziennie antystatycznym grzebieniem, mimo że może to być przerażające przy wypadaniu.
      5. Suszę włosy zimnym powietrzem lub pozwalam im wyschnąć naturalnie, ale jeśli się spieszę, używam letniego powietrza i termoochrony. Mokre włosy są bardziej podatne na uszkodzenia, więc przed snem lepiej je wysuszyć.
      6. Myję włosy letnią lub zimną wodą dwa razy, unikając gorącej wody. Następnie nakładam serum z kofeiną od Cannaderm - parę kropelek tylko na skórę głowy i spłukuję zimną wodą.
      7. Przed myciem, na noc nakładam na włosy, brwi i rzęsy olej rycynowy, ważne, aby był bez toksycznego heksanu. Na włosy aplikuję go tylko na skórę głowy, aby nie wysuszył końcówek.
      8. Na końcówki stosuję dwufazową odżywkę wzmacniającą w sprayu Joanna Konopie, również na noc przed myciem, jak olej rycynowy.

Efekty? Już po około dwóch miesiącach zauważyłam mnóstwo nowych, małych włosków! Moje rzęsy są dłuższe, a choć brwi jeszcze potrzebują czasu, widzę znaczną poprawę.

U mnie te produkty również zadziałały, ale kluczem jest systematyczność. Jeśli zmagasz się z podobnymi problemami, zdecydowanie polecam produkty z Konopnej Farmacji nie jestem z Poznania ale bez problemu je zamówiłam do paczkomatu. Moje włosy nigdy nie wyglądały lepiej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka