Dodaj do ulubionych

Ból w plecach

26.09.05, 08:06
Jaka może być przyczyna bólu w plecach? Nie boli stale ale przy poruszaniu
się. Ból jest umiejscowiony pośrodku pleców i gdzieś w głębi. Wiem, że
powinnam iść do lekarza, ale w tej chwili nie mam czasu. Dziękuję za
podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: Ból w plecach 26.09.05, 08:33
      I co zrobisz z naszymi podpowiedziami? Wybierzesz najmniej groźną i dalej nie
      będziesz miała czasu na lekarza?
    • jagoda85 Re: Ból w plecach 26.09.05, 12:07
      Przyczyny mogą być różne, począwszy od zmian zwyrodnieniowych w tej części
      kręgosłupa, przeciążenie mięśni, nieprawidłowa postawa podczas wykonywania
      różnych czynności lub nawet, tak jak u mnie niestabilność tej części kręgosłupa
      i fibromialgia, która atakuję pewne mięśnie lub grupy mięśni. Ale faktyczną
      przyczynę bólu musi ustalić lekarz, poprzez rtg i inne badania. Polecam wizytę
      u lekarza.
    • abek2 Re: Ból w plecach 26.09.05, 23:15
      Głęboki ból w plecach może mieć związek z dyskiem,ale także z innymi
      strukturami takimi jak np:przepona,stawy żebrowe i inne ale to trzeba dokładnie
      zbadać podałaś za mało szczegółów...
    • wer44 Re: Ból w plecach 27.09.05, 07:25
      Jeśli nie masz czasu -spróbuj to wygrzać w nocy -plaster
      w wannie- sól , plastry borowinowe w aptece niec.10 zł.
      Można też delikatnie rozruszać -powiś za ręce ,najlepiej za nogi.
      Lekarz (państwowy) pomoże ci tyle że zrobisz rtg za darmo.
      Te dzieciątka nie mają pojęcia oczym piszą .
      • abek2 Re: Ból w plecach 27.09.05, 09:51
        Pozycja w wannie w przypadku dysku spowoduje przemieszczenie mas na zewnątrz co
        pogorszy stan,a jeśli masz pogłębioną kyfozę piersiową to wiszenie za ręce może
        spowodować uszkodzenie w obrębie dysku
        • wer44 Re: Ból w plecach 27.09.05, 09:56
          Jeśli przeżyjesz to co Ja g...u to będziesz mógł mędrkować.
          • abek2 Re: Ból w plecach 27.09.05, 10:17
            Leczę takie i inne stany zaburzeń w aparacie ruchu od kilkunastu lat po
            kilkanaście przypadków dziennie i widziałem ludzi,którzy stosowali się do
            takich rad jak Twoje.Wyglądali żałośnie,więc nie dawaj głupich rad
            ludziom,których stanu nie znasz.Ból jest symetryczny i głęboki a słyszałeś o
            jak wygłąda proces rozrostowy w kręgosłupie we wczesnym stadium choroby???????
            • repair Re: Ból w plecach 27.09.05, 10:38
              Możesz podać namiary na siebie na priva?
              • abek2 Re: Ból w plecach 27.09.05, 11:09
                mogę ale nie wiem jak się to robi
                • repair Re: Ból w plecach 27.09.05, 13:25
                  Napisz maila na repair(małpa)gazeta.pl. Bądź po prostu kliknij na "repair" nad
                  moim postem.
            • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Ból w plecach 27.09.05, 13:34
              Jak boli proces rozrostowy?
            • wer44 Re: Ból w plecach 28.09.05, 07:39
              Spotkałem takich leczących 10ki -dosłownie.
              Pokaż czy kogoś wyleczyłeś i czy są dowody że poprawa nastąpiła dzięki twoim
              działaniom.
              Mogę się mylić , ale wydaje mi się że jesteś zbyt młody by wydawać taki
              kategoryczne opinie -to jest typowa postawa "naukowcuf" w tym kraju .
              Okrzepnnij ,nabierz dystansu kręgosłup to zbyt złożona sprawa by jakieś
              lekarskie dziecko -wyuczone na tych super uczelniach mieszało ludziom w głowach.
              Powtarzm jeszcze raz -2 lata (prawie)z mojego życia nauczyło mnie odpowiedniego
              do was podejścia -"lekarze".
              Oczywiście co do Teorii masz rację -ale teoria to tylko10% -nie mieszaj
              gó..arzu ludziom w głowach -bo nie wiesz co to jest
              cierpienie ,nadzieja ,utrata nadzieji,itp.szczególnie w rzeczywistości którą
              zgotowali nam min twoi rodzice lub im podobni.
              • malkontent_jeden Re: Ból w plecach 29.09.05, 01:23
                wer44 napisał:

> Spotkałem takich leczących 10ki -dosłownie.
                > Pokaż czy kogoś wyleczyłeś i czy są dowody że poprawa nastąpiła dzięki twoim
                > działaniom.
                > Mogę się mylić , ale wydaje mi się że jesteś zbyt młody by wydawać taki
                > kategoryczne opinie -to jest typowa postawa "naukowcuf" w tym kraju .
                > Okrzepnnij ,nabierz dystansu kręgosłup to zbyt złożona sprawa by jakieś
                > lekarskie dziecko -wyuczone na tych super uczelniach mieszało ludziom w
                głowach
                > .
                > Powtarzm jeszcze raz -2 lata (prawie)z mojego życia nauczyło mnie
                odpowiedniego
                >
                > do was podejścia -"lekarze".
                > Oczywiście co do Teorii masz rację -ale teoria to tylko10% -nie mieszaj
                > gó..arzu ludziom w głowach -bo nie wiesz co to jest
                > cierpienie ,nadzieja ,utrata nadzieji,itp.szczególnie w rzeczywistości którą
                > zgotowali nam min twoi rodzice lub im podobni.

Masz racje- jakichs samych niekompetentnych spotkales- leczyli kregoslup a
                nalezalo najwyrazniej leczyc glowe.
                Sprobuj jeszcze ortopedow- podobno na nogi nigdy nie jest za pozno.
        • havlicek Re: Ból w plecach....................... i Po bolu 27.09.05, 11:57
          Znajdz doslownie chwile na wizyte w Poradni Chorob Kregoslupa VIGOR u dr
          Niesluchowskiego, Warszawa, Bialobrzeska, tel. 659 88 32 lub w Sulejowku u dr
          Buczek tel. 7834 157, zadaj to samo pytanie, co nam, tyle, ze to wybitni
          fachowcy, zapewne nie tylko ci odpowiedza, ale i pomoga i jak wiele osob ,
          wyjdziesz BEZ BOLU!! czego z calej duszy zycze! HH
      • jagoda85 Re: Ból w plecach 28.09.05, 21:07
        Nieprawda, że lekarze państwowi są do niczego. Nie zgadzam się z tym. Ja leczę
        się naprawdę u dobrych specjalistów, właśnie tych państwowych. Dostaję w razie
        potrzeby skierowania na różne badania, i to te drogi też. Więc nie opowiedaj,
        że nic nie pomogą, bo nie jest to prawdą.
      • malkontent_jeden Re: Ból w plecach 29.09.05, 01:16
        wer44 napisał:

> Jeśli nie masz czasu -spróbuj to wygrzać w nocy -plaster
        > w wannie- sól , plastry borowinowe w aptece niec.10 zł.
        > Można też delikatnie rozruszać -powiś za ręce ,najlepiej za nogi.
        > Lekarz (państwowy) pomoże ci tyle że zrobisz rtg za darmo.
        > Te dzieciątka nie mają pojęcia oczym piszą .
        Brawo. Skad wiesz, ze nie boli ja z powodu (tfu) przerzutu nowotworowego do
        kregoslupa wlasnie??? Jakie masz prawo podsuwac ludziom takie brednie? Dyplom
        hydraulika czy moze elektryka ze Stoczni G?
    • ela282 Re: Ból w plecach 27.09.05, 07:36
      Dziękuję za podpowiedzi. Chyba jednak będę musiała iść do lekarza (och jak ja
      nie cierpię tam chodzić!). Dziwne te bóle, bo cały czas nie dokuczają, tylko
      jak się poruszę. Bóle mają charakter rozpierający. Raz mnie boli z tyłu pleców
      a czasami pod żebrami. Co może boleć na "okrągło"? To_jaa ma rację. Pozdrawiam.
      • iwotlen Re: Ból w plecach 28.09.05, 22:29
        A moze to bole wiencowe? Moj Tatus mial identyczne objawy tylko podczas
        chodzenia, byl leczony na kregoslup, a okazalo sie ze to byly bole wiencowe.
        Lekarz (ale madry) jest niezbedny. Pozdr. IWO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka