antykret_live 16.06.08, 13:30 Czy znacie jakies metody naturalne łagodzace astmę? Kiedys były w aptekach mieszanki ziołowe, ale teraz nie mogę ich znaleźć. Podobno napar z tymianku pomaga - stosował ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama200 Re: Metody naturalne 23.06.08, 22:31 sama jestem zainteresowana tematem... wiem tylko tyle ze jak osoba chorujaca na astme juz dluzszy czas wyczuwa u siebie nadchodzacy napad dusznosci a nie ma przy sobie lekow to moze wypic filizanke kawy-na jakis czas podobno pomaga,osobiscie nigdy nie probowalam bo nie pije kawy,a o tym sposobie czytalam w jednej z ksiazek medycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Metody naturalne 24.06.08, 01:21 Kawa faktycznie troche pomaga( a wlasciwie kofeina), tylko prawdziwa kawa, a nie jakies rozpuszczalne nie wiadomo co. Mi lekarz kazal grac na jakims instrumencie detym, wczoraj bylam na drzwiach otwartych w szkole muzycznej, rozmawialam z oboista, ktory stwierdzil, ze to zalecenie jest jak najbardziej sluszne, grajac cwiczy sie oddech i zwiekasza pojemnosc pluc, w orkiestrze maja ponoc kilku astmatykow, ktorzy dzieki systematycznej grze pozbyli sie calkiem atakow. Takich historii slyszalam wiecej, podobnie jest ze sportem. Regularne treningi zwiekszaja wydolnosc pluc, dzieki czemu ataki stopniowo zanikaja. No, a ja durna zamiast wziasc sie za moj ukochany oboj albo wrocic do fletow, to sie na lekcje wiolonczeli zapisalam Jakos nie moglam sie oprzec, zwlaszcza, ze moj 4-letni syn koniecznie chce grac (oboj tez mu strasznie do gustu przypadl), ale niestety przyjmuja od 6-ciu lat, jedynie nauczycielka wiolonczeli ma doswiadczenie z takimi maluchami i uznala, ze najlepiej, jak rodzic tez sie uczy grac, bo moze dziecku pomoc w domu. Zobaczymy. Oboj za rok Odpowiedz Link Zgłoś
antykret_live Re: metody naturalne 24.06.08, 14:58 Ale mnie nie pociąga gra na oboju ani na niczym dętym.... ) Są podobno opracowane jakies specjalne ćwiczenia oddechowe dla astmatyków. Może znacie? Odpowiedz Link Zgłoś
konst.ancja Re: metody naturalne 26.06.08, 16:55 Tu jest coś na ten temat: recepta.interia.pl/astma/leczenie/news?inf=614530 . Odpowiedz Link Zgłoś