ceclor 14.03.06, 09:40 Warszawa - Wiśniowa Szukam opinii osób mających wiedzę o tej instytucji, a szczególnie korzystających z usług w zakresie rehabilitacji stawu kolanowego Za wszystkie opinie z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
repair Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 14.03.06, 14:19 Jako inspirator odpowiem :-) Lepiej niż w FRMS, ciut słabiej niż w CMC. Mam na myśli poziom organizacji i liczbę pacjentów na fizjoterapeutę w danej chwili. Wielu ludzi z Kliniki odeszło kilka lat temu z CMC. Ci kórych znam na temat rehabilitacji kolan i nie tylko wiedzą sporo :-) R Odpowiedz Link Zgłoś
ceclor Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 14.03.06, 17:44 Dzięki repair ;-) za info. i życzliwość Odpowiedz Link Zgłoś
orku do repaira 10.07.06, 17:33 czytałam wiele Twoich porad i postanowialam skorzystać - zwyrodnienie szyjnego "+ wiele innych ale akurat to swiństwo się odezwało" - zadzwonilam do KR i rehabilitanci którch polecasz (Tomek, Jacek) już tam nie pracują - może wiesz dokąd gdzie się przenieśli lub możesz polecieć fachowca od kręgosupa - chodzilam do Vigoru i jestem podobnego zdania - nie polecam, zostali w tyle a byli jedni z pierwszych. Jezlei chodzi o CMC to nie moge wybrac rehabilitanta (chciałą do pllecanego przez Ciebei Artura. Ide ze skierowanie do konkretnego teapeuty wskazanego przez lekarza z CMC z tego co wiem w AVI robią głównie kolana Moze repair bedziesz mógł jeszcze raz pomoc i uaktualnisz liste, Aha - no i do Sobola umowilam sie ale dopiero za tydzień a boli mnie ostro wiec coś musze przez ten tydzień zrobić, dziękuje i pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: do repaira 10.07.06, 21:11 W drodze wyjątku się odezwę :-) Przede wszystkim duzym błędem jest leczenie się jednocześnie o kilku terapeutów/lekarzy. Niech to będzie jedna osoba, czy też zespół ale stanowiący całość. Nakładanie się efektów leczenia z kilku źródeł może prowadzić do cudów, niekoniecznie korzystnych dla cierpiącego. Poza tym od jednej osoby masz prawo oczekiwać jasnej diagnozy i rezultatów. Jak znam życie to Tomek i Jacek mogli przejśc do Centrum Rehabilitacji Sportowej w Warszawie, ul. Powązkowska 59, 022 211 35 80 R Odpowiedz Link Zgłoś
orku Re: do repaira 11.07.06, 09:52 dzięki repair za to 'wyjątkowe' odezwanie się - zawsze cieszę się kiedy mogę liczyć na poradę ludzi dobrego serca i/lub kompetentnych najchętniej "i" Nie wiem czy akurat Tomek i Jacek, nie chcialabym wracać do Vigorui dlatego szukam. Poza tym oprocz szyi mam jeszcze problemy z biodrami a to kolejna para kaloszy i inna para specjalisty - tez marze żeby pojść do jednego lekarza, który postawi diagnoze, ustali leczenie w stanach ostrych i rehabilitację na moje kręgosłupowe problemy ale jeszcze takiego nie znalazłam - moze wlaśnie Sobol, bo w klinice ruchu nie ma lekarza, nie wiem jak jest na tej Powązkowskiej. Jestem bardzo wdzięczna za odpowiedz i na pewno będe śledzić Twoje rady jeżeli nas zupełnie nie opuścisz, Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: do repaira 11.07.06, 14:25 Biodra i kręgosłup to części tego samego narządu ruchu. Gotów jestem się założyć, że problemy są powiązane. Toteż jeden specjalista. Nie piszę lekarz. Oni mają często tendencję to wybiórczego patrzenia na pacjenta. J. Sobol lekarzem nie jest. Na Powązkowskiej przyjmuje znany ortopeda. Potrafi on zerknąć szerzej. R Odpowiedz Link Zgłoś
orku Re: do repaira 11.07.06, 15:11 dzięki wielkie - a czy oni tam maja jakąś stronę - chiałąm zobaczyć nazwiska lekarzy, chyba ze jest jeden. pewnie ze kregosłup ro jedna budowla, tym bardziej, ze mam noge trochę krotsza, wiec wszystko jest zaburzone, wczesniej mialam chorobe schoermanna??, piersiowy też mnie ciągnie. Ale na biodra radzą operacje (dziekuje zaczekam) a szyja boli od razu jak usiade przy komputerze. A jak sie powinno siedziec przy komputerze, poradzisz?? MOnitor w górze, centarlnie czy z boku, łokcie na stole wyżej czy niżej? wiem, męczę trochę ale cóż, czytam to forum i uważam że warto słuchać (czytać) Twoje posty, zrobiła się "Klinika Repaira" a nie Ruchu :)) pozdrawiam, orku Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: do repaira 11.07.06, 16:53 Przykład pewnego zespołu. Radzę też kliknąć w "Kontakt". www.ortopeda.zdrowemiasto.pl/ortopedia/003.html Szyja przy brodzie, monitor na wysokości oczu. Zmiany zwyrodnieniowe w biodrach można podobno zatrzymać prostymi ćwiczeniami. Jeśli konieczna endoproteza to też nie za późno, aby mięśnie były w dobrym stanie. R Odpowiedz Link Zgłoś
orku Re: do repaira 11.07.06, 17:17 zapisałam się już na Powązkowską!!!! pozdrowienia i podziękowania - teraz, żeby się tylko udało (poprawiło) Odpowiedz Link Zgłoś
zapominajka664 Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 15.03.06, 09:31 Przechodzę rehabilitację w "Klinice Ruchu" od kilku tygodni. Przedtem miałam do czynienia wyłącznie z "kasowo-chorymi" ośrodkami rehabilitacji (np. na Gałczyńskiego w Warszawie) i widzę ogromną różnicę na plus. Rehabilitanci w Klinice znają się na rzeczy, wszystko dokładnie tłumaczą i mają dużo cierpliwości. Chyba mogę polecić każdemu z czystym sumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
orku Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 13.07.06, 15:53 cześć repair - rzeczywiście polecony lekarz jest 'globalny' - niestety nie mam zdjęć kręgosłupa w całości żeby coś ustalić ale po raz pierwszy ktoś na mnie popatrzył caościowo, natomiast pomoc na razie żadna a mnie boli szyjny buuu:(( a najbardziej przy komputerze. MUSZĘ uzbroić się w cierpliwość dzięki za polecenie tego Pana, może z nim zostanę na dłużej :) Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 13.07.06, 16:23 Ja te zdjęcie załatwiłem tego samego dnia i się u niego zameldowałem po kilku godzinach. Jak 90% zdjęć niczego do procesu leczenia nie wniosło. Zresztą dziś nawet nie rozumiem co mogłoby wnieść. Sama terapia manulana (w Klinice) natomiast się bardzo przydała. R Odpowiedz Link Zgłoś
orku Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 13.07.06, 16:51 rozumiem, że chodzi o b. terapeutów z KR, którzy teaz sa w forcie. Ja tez nie wiem dlaczego nie można by zacząć terapii juz od dzisiaj a zdjęcia donieść, ale cóż posłuszna jestem, to się pomęczę, doniose zdjęcia (nie jestem taka szybka jak Ty) i może doczekam rezultatu. Ile razy trzeba chodzic na zabiegio zeby się coś zmieniło. J achodizlam wcześniej do Balika na terapię manualą - jest świetny ale na urlopie a ja czuje ze tym razem to ostry stan i chcialabym dostać jakąś blokade, leki, i poćwiczyć pod okiem rehabilitanta żeby potwm moc ćwiczyć sama. Bo w manualą i Balika wierzę od dawna, ale u mnie to jescze biodre, skolioza, krotsza noga - próchno po prostu i musze miec jakiegos sensowengo ortopedę, to na razie - dzięki - ten watek nie ma już nic wspólnego z tematem - jest taki osobny "do repaira" -moze tam się podłączę? Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 13.07.06, 19:52 Ten wątek to jest chyba od wyzwisk w moim kierunku :-). Także może odezwij sie na gazetowy mail albo GG 32942 Odpowiedz Link Zgłoś
orku Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 24.07.06, 16:53 witaj repair, jestem po wizycie u Jacka - pierwsza rehabilitacja - na szczescie szyja przestała boleć wcześniej i nie jest to już tak istotne - do pierwszego zaostrzenia. Myślę że trochę pochodzę i się ponaciągam i będzie to miale sens. To tyle na razie - nie mam gg ale moze dam znać na maila albo założ enowy wątek bo mnie juz ta klinika denrewuje chociaż bez cudzysłowu to by się nawet zgadzalo. Jak myslisz ile powinno się chodzić na rehabilitację żeby to mialo sens (biorąc pod uwagę ograniczenia finansowe - wydać przez kilka tygodni, dwa razy w tygodniu 70 zł to niebagatelna sprawa) pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 24.07.06, 17:16 Ustal czas trwania z rehabilitantem. Podjerzewam, że to będzie 6 tygodni. Poprawa ma być waszym wspólnym celem. R Odpowiedz Link Zgłoś