Dodaj do ulubionych

"Klinika Ruchu" w Warszawie

14.03.06, 09:40
Warszawa - Wiśniowa
Szukam opinii osób mających wiedzę o tej instytucji, a szczególnie
korzystających z usług w zakresie rehabilitacji stawu kolanowego
Za wszystkie opinie z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • repair Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 14.03.06, 14:19
      Jako inspirator odpowiem :-)
      Lepiej niż w FRMS, ciut słabiej niż w CMC. Mam na myśli poziom organizacji i
      liczbę pacjentów na fizjoterapeutę w danej chwili. Wielu ludzi z Kliniki
      odeszło kilka lat temu z CMC. Ci kórych znam na temat rehabilitacji kolan i nie
      tylko wiedzą sporo :-)
      R
      • ceclor Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 14.03.06, 17:44
        Dzięki repair ;-) za info. i życzliwość
      • orku do repaira 10.07.06, 17:33
        czytałam wiele Twoich porad i postanowialam skorzystać - zwyrodnienie
        szyjnego "+ wiele innych ale akurat to swiństwo się odezwało" - zadzwonilam do
        KR i rehabilitanci którch polecasz (Tomek, Jacek) już tam nie pracują - może
        wiesz dokąd gdzie się przenieśli lub możesz polecieć fachowca od kręgosupa -
        chodzilam do Vigoru i jestem podobnego zdania - nie polecam, zostali w tyle a
        byli jedni z pierwszych.

Jezlei chodzi o CMC to nie moge wybrac rehabilitanta (chciałą do pllecanego
        przez Ciebei Artura. Ide ze skierowanie do konkretnego teapeuty wskazanego
        przez lekarza z CMC

z tego co wiem w AVI robią głównie kolana

Moze repair bedziesz mógł jeszcze raz pomoc i uaktualnisz liste,

Aha - no i do Sobola umowilam sie ale dopiero za tydzień a boli mnie ostro wiec
        coś musze przez ten tydzień zrobić,

dziękuje i pozdrowienia
        • repair Re: do repaira 10.07.06, 21:11
          W drodze wyjątku się odezwę :-)
          Przede wszystkim duzym błędem jest leczenie się jednocześnie o kilku
          terapeutów/lekarzy. Niech to będzie jedna osoba, czy też zespół ale stanowiący
          całość. Nakładanie się efektów leczenia z kilku źródeł może prowadzić do cudów,
          niekoniecznie korzystnych dla cierpiącego. Poza tym od jednej osoby masz prawo
          oczekiwać jasnej diagnozy i rezultatów.
          Jak znam życie to Tomek i Jacek mogli przejśc do Centrum Rehabilitacji
          Sportowej w Warszawie, ul. Powązkowska 59, 022 211 35 80
          R
          • orku Re: do repaira 11.07.06, 09:52
            dzięki repair za to 'wyjątkowe' odezwanie się - zawsze cieszę się kiedy mogę
            liczyć na poradę ludzi dobrego serca i/lub kompetentnych najchętniej "i"

Nie wiem czy akurat Tomek i Jacek, nie chcialabym wracać do Vigorui dlatego
            szukam. Poza tym oprocz szyi mam jeszcze problemy z biodrami a to kolejna
            para kaloszy i inna para specjalisty - tez marze żeby pojść do jednego
            lekarza, który postawi diagnoze, ustali leczenie w stanach ostrych i
            rehabilitację na moje kręgosłupowe problemy ale jeszcze takiego nie znalazłam -
            moze wlaśnie Sobol, bo w klinice ruchu nie ma lekarza, nie wiem jak jest na tej
            Powązkowskiej.

Jestem bardzo wdzięczna za odpowiedz i na pewno będe śledzić Twoje rady jeżeli
            nas zupełnie nie opuścisz,
            • repair Re: do repaira 11.07.06, 14:25
              Biodra i kręgosłup to części tego samego narządu ruchu. Gotów jestem się
              założyć, że problemy są powiązane. Toteż jeden specjalista. Nie piszę lekarz.
              Oni mają często tendencję to wybiórczego patrzenia na pacjenta. J. Sobol
              lekarzem nie jest. Na Powązkowskiej przyjmuje znany ortopeda. Potrafi on
              zerknąć szerzej.
              R
              • orku Re: do repaira 11.07.06, 15:11
                dzięki wielkie - a czy oni tam maja jakąś stronę - chiałąm zobaczyć nazwiska
                lekarzy, chyba ze jest jeden.

pewnie ze kregosłup ro jedna budowla, tym bardziej, ze mam noge trochę krotsza,
                wiec wszystko jest zaburzone, wczesniej mialam chorobe schoermanna??, piersiowy
                też mnie ciągnie. Ale na biodra radzą operacje (dziekuje zaczekam) a szyja
                boli od razu jak usiade przy komputerze. A jak sie powinno siedziec przy
                komputerze, poradzisz?? MOnitor w górze, centarlnie czy z boku, łokcie na
                stole wyżej czy niżej?

wiem, męczę trochę ale cóż, czytam to forum i uważam że warto słuchać (czytać)
                Twoje posty,

zrobiła się "Klinika Repaira" a nie Ruchu :))

pozdrawiam,

orku
                • repair Re: do repaira 11.07.06, 16:53
                  Przykład pewnego zespołu. Radzę też kliknąć w "Kontakt".
                  www.ortopeda.zdrowemiasto.pl/ortopedia/003.html
                  Szyja przy brodzie, monitor na wysokości oczu.

Zmiany zwyrodnieniowe w biodrach można podobno zatrzymać prostymi ćwiczeniami.
                  Jeśli konieczna endoproteza to też nie za późno, aby mięśnie były w dobrym
                  stanie.
                  R
                  • orku Re: do repaira 11.07.06, 17:17
                    zapisałam się już na Powązkowską!!!!

pozdrowienia i podziękowania - teraz, żeby się tylko udało (poprawiło)
    • zapominajka664 Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 15.03.06, 09:31
      Przechodzę rehabilitację w "Klinice Ruchu" od kilku tygodni. Przedtem miałam do
      czynienia wyłącznie z "kasowo-chorymi" ośrodkami rehabilitacji (np. na
      Gałczyńskiego w Warszawie) i widzę ogromną różnicę na plus. Rehabilitanci w
      Klinice znają się na rzeczy, wszystko dokładnie tłumaczą i mają dużo
      cierpliwości. Chyba mogę polecić każdemu z czystym sumieniem
    • orku Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 13.07.06, 15:53
      cześć repair - rzeczywiście polecony lekarz jest 'globalny' - niestety nie mam
      zdjęć kręgosłupa w całości żeby coś ustalić ale po raz pierwszy ktoś na mnie
      popatrzył caościowo, natomiast pomoc na razie żadna a mnie boli szyjny buuu:((
      a najbardziej przy komputerze. MUSZĘ uzbroić się w cierpliwość

dzięki za polecenie tego Pana, może z nim zostanę na dłużej :)
      • repair Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 13.07.06, 16:23
        Ja te zdjęcie załatwiłem tego samego dnia i się u niego zameldowałem po kilku
        godzinach. Jak 90% zdjęć niczego do procesu leczenia nie wniosło. Zresztą dziś
        nawet nie rozumiem co mogłoby wnieść. Sama terapia manulana (w Klinice)
        natomiast się bardzo przydała.
        R
        • orku Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 13.07.06, 16:51
          rozumiem, że chodzi o b. terapeutów z KR, którzy teaz sa w forcie.

Ja tez nie wiem dlaczego nie można by zacząć terapii juz od dzisiaj a zdjęcia
          donieść, ale cóż posłuszna jestem, to się pomęczę, doniose zdjęcia (nie jestem
          taka szybka jak Ty) i może doczekam rezultatu.

Ile razy trzeba chodzic na zabiegio zeby się coś zmieniło.

J achodizlam wcześniej do Balika na terapię manualą - jest świetny ale na
          urlopie a ja czuje ze tym razem to ostry stan i chcialabym dostać jakąś
          blokade, leki, i poćwiczyć pod okiem rehabilitanta żeby potwm moc ćwiczyć
          sama. Bo w manualą i Balika wierzę od dawna, ale u mnie to jescze biodre,
          skolioza, krotsza noga - próchno po prostu i musze miec jakiegos sensowengo
          ortopedę,

to na razie - dzięki - ten watek nie ma już nic wspólnego z tematem - jest taki
          osobny "do repaira" -moze tam się podłączę?
          • repair Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 13.07.06, 19:52
            Ten wątek to jest chyba od wyzwisk w moim kierunku :-). Także może odezwij sie
            na gazetowy mail albo GG 32942
            • orku Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 24.07.06, 16:53
              witaj repair,

jestem po wizycie u Jacka - pierwsza rehabilitacja - na szczescie szyja
              przestała boleć wcześniej i nie jest to już tak istotne - do pierwszego
              zaostrzenia.

Myślę że trochę pochodzę i się ponaciągam i będzie to miale sens. To tyle na
              razie - nie mam gg ale moze dam znać na maila albo założ enowy wątek bo mnie
              juz ta klinika denrewuje chociaż bez cudzysłowu to by się nawet zgadzalo.

Jak myslisz ile powinno się chodzić na rehabilitację żeby to mialo sens (biorąc
              pod uwagę ograniczenia finansowe - wydać przez kilka tygodni, dwa razy w
              tygodniu 70 zł to niebagatelna sprawa)

pozdrowienia,
              • repair Re: "Klinika Ruchu" w Warszawie 24.07.06, 17:16
                Ustal czas trwania z rehabilitantem. Podjerzewam, że to będzie 6 tygodni.
                Poprawa ma być waszym wspólnym celem.
                R

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka