sciaaa 06.09.06, 18:26 jak Wasze doswiadczenia z tym lekiem? jest skuteczny? czy dziala tez tak beznadziejnie jak metoclopramid??... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rkkrakow Re: gastronax 06.09.06, 21:15 hmm lek ma inny mechanizm działania. moze akurat bedzie dla Ciebie lepszy, ale na reflux lepsza jest właściwa profilaktyka niz leki (np.:dieta itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
sciaaa Re: gastronax 07.09.06, 08:28 dziekuje za odpowiedz. mam nadzieje, ze ten lek okaze sie pomocny. moj refluks jest o tyle dziwny, ze nie mam, jak u wiekszosci "refluksiarzy", tych najbardziej dokuczliwych objawow, typu wracanie tresci pokarmowej do przelyku, podraznionego przelyku, odbijania kwasem, zgagi. dokucza mi glownie bol, ucisk, "kotlowanie" w zoladku, mdlosci i silne uczucie pelnosci po posilkach, niesmak w ustach (kwaskowato - gorzki). dieta (ktora od lat jest ok u mnie) w moim przypadku niewiele daje - a moze sie myle?... moze wlasnie dzieki niej nie mam wszystkich objawow od refluksa?... Odpowiedz Link Zgłoś