misiulu 12.09.06, 14:53 O czym może świadczyć nadmierne krwawienie dziąseł? U dentysty nic nie zdziałałam dziś z tego powodu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eriga Re: krwawiące dziąsła 12.09.06, 15:02 powodem może być niedobór płytek krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
malaga1234 Re: krwawiące dziąsła 12.09.06, 18:00 Zapewne stan zapalny spowodowany osadzaniem sie kamienia nazębnego lub początki parodontozy.Jeśli to drugie to udaj się do Akademii Medycznej do Zakladu Chorób Błon śluzowych i Przyzębia. Odpowiedz Link Zgłoś
albusdent Re: krwawiące dziąsła 29.04.16, 16:15 Krwawiące dziąsła to być może oznaka zapalenia dziąseł, która w zaawansowanych sytuacjach może przejść w paradontozę. Ta prowadzi do odsłaniania szyjek zębowych, chwiejności zębów, a nawet do ich wypadania. Niestety to też czasem objaw różnych chorób, niezwiązanych z zębami. Mówimy tu o cukrzycy, anemii, niedoborze witaminy K i C, chorej wątrobie. Może być skutkiem ubocznym stosowania leków na nadciśnienie tętnicze, astmę, alergie, tabletek hormonalnych. Ponieważ nie da się jednoznacznie stwierdzić co jest przyczyną dolegliwości, należy jak najszybciej udać się do stomatologa lub do lekarza konkretnej specjalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
olivia02 Re: krwawiące dziąsła 05.05.16, 23:23 Jak sobie radzić z tymi krwawiącymi dziąsłami??? Odpowiedz Link Zgłoś
blada9 [...] 25.11.16, 11:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: krwawiące dziąsła 25.11.16, 15:21 blada9 napisał(a): > Kochani nie bagatelizujcie krwawienia z dziąseł !!! to może być początek paradontozy !!! u mnie zaczynało się podobnie, krew przy szczotkowaniu zębów, myślałam że to normalne albo że po prostu za mocno szczoteczką przejechałam po dziąsłach, parę lat później i co? Diagnoza i paradontoza... na szczęście zęby jeszcze się nie ruszały, wystarczył kiretaż poza tym trafiłam w dobre ręce dentystów z [tu była nazwa firmy], sytuację udało się uratować i na szczęście nie skończyłam ze sztuczną szczęką, ale ten scenariusz był możliwy !!! Kiedy ostatnio napisałaś coś na forum bez reklamy firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
jagmac86 Re: krwawiące dziąsła 30.11.16, 15:02 Nadwrażliwość dziąseł może??? Spróbuj użyć specjalnej pasty Odpowiedz Link Zgłoś