Dodaj do ulubionych

kolor ligaturek

21.11.06, 15:59
No właśnie. Ciekawa jestem jakie kolory wybieracie najchętniej? Ja na razie
noszę separatory, ale za tydzień zakładam aparat metalowy. I tak się
zastanawiam: iść w kolor, czy nie?
Obserwuj wątek
    • owieczka.k Re: kolor ligaturek 21.11.06, 16:49
      Kolorowe ligaturki są weselsze smile Ja mam turkusowy smile
      • pimienta Re: kolor ligaturek 21.11.06, 16:54
        Też mi się podopają turkusowe. Wydają mi się takie higieniczne z wyglądu smile)
    • agus863 Re: kolor ligaturek 22.11.06, 12:06
      Ja jestem jakaś konserwatywna i mam przezroczyste, już się nawet moja orto
      śmieje "to jakie? czyżby przezroczyste?", na codzień ubieram się dość
      elegancko, najchętniej wybieram czerń, biel, ciemny fiolet i brąz, więc jakbym
      miała uśmiechać się np. na zielono, to nie czułabym się komfortowo. Ale to
      bardzo indywidualna sprawa. Podobno na początek zawsze warto wziąć
      przezroczyste, dla niektórych aparat jest jakimś szokiem i jeśli jest jak
      najbardziej jak to możliwe neutralny, to jest najlepiej. Moja koleżanka zaczęła
      testować z szalonymi kolorkami (czerwony, czarny, złoty) dopiero jak jej się
      zęby wyprostowały i myślę że zrobię być moze podobnie.
    • sub69 Re: kolor ligaturek 22.11.06, 16:50
      ja dotychczas mialam zakladane albo turkusowe albo mietowe...sa
      super...pozdrawiam
      • owieczka.k Re: kolor ligaturek 22.11.06, 18:45
        To wszystko zalezy od osoby. Jedni lubią zwracać na siebie uwage i chcą mieć
        jak najbardziej rzucający się w oczy kolorki inni wolą przezroczyste.
        Sprawa zupełnie indywidualna smile
        • pimienta Re: kolor ligaturek 22.11.06, 22:16
          Zgadza się. Po prostu ciekawa jestem, jakie Wy wybieracie kolory. A Tu
          owieczko, jakie masz?
          • owieczka.k Re: kolor ligaturek 22.11.06, 22:43
            Ja mam turkusowe dośc mocno rzucają sie w oczy ale mi właśnie o to chodzi smile
            Nawet mój dentysta zachwycał sie jak zobaczył kolor mojego aparatu że tak
            ładnie wygląda. Następny kolor bedzie czerwony smile
            A wogóle to najlepiej wybierać intensywne kolory bo mniej sie przebarwiają i
            wyblakają. A przezroczyste podobno dość szybko się przebarwiają.
            • gorzkawodka Re: kolor ligaturek 23.11.06, 11:25
              ja nosze aparat od ok 2,5 mca. dotychczas mialam gumki: fioletowo- zółte (co 2
              zab), niebieskie- jasne, które sie odbarwiły na zielone, i turkusowe wink w ogole
              to ja mam slabosc do niebieskiego. i zgadzam sie ze lepiej wybierac kolory
              intensywne... nie jakies pastelowe... bo sie mniej odbarwiaja i poza tym jak juz
              mamy te aparty to sie nimi chwalmywink
              • pigulka1 Re: kolor ligaturek 23.11.06, 15:00
                Ja nosiłam na początku przezroczyste- do aparatu metalowego, ale ostatnio orto
                zakłada mi srebrne, nie widać ich wcale na metalowych zamkach i nie
                przebarwiają się tak jak te okropne przezroczyste. A jak jeszcze trochę mi się
                zęby wyprostują, to zamierzam poszaleć z kolorami. Teraz noszę łańcuszki i są
                one w takim samym kolorze jak ligaturki, więc jak już zęby będą proste i nie
                będę potrzebowała żadnych udziwnień w aparacie, to na pewno wezmę kolorowe.
                Najchętniej inne za każdym razem....
                • pimienta Re: kolor ligaturek 23.11.06, 20:53
                  A widzicie, ciekawe rzeczy mi tu piszecie. Nie wiedziałam, że pastele też są
                  podatne na odbarwianie, myślałam, że tylko białe i przezroczyste. Na razie
                  typuję turkus, pod kolor moich ulubionych kolczyków. Ale zobaczymy, co będzie w
                  środę przy zakłądaniu aparatu. Póki co to mi dzisiaj separator wypadł i mi mąż
                  przy pomocy dwóch szydełek (!) wcisnął go z na miejsce.
                  • justus2777 Re: kolor ligaturek 24.11.06, 10:58
                    Ja od pół roku zadrutowana...A kolory od początku były wszystkie prawie... Z
                    wyjątkiem przezroczystego i czarnego wink Zgadzam się z Przedmówczyniami,
                    pastelowe szybciej się przebarwiają...Mocne kolory dłużej są błyszczące...
                    Miałam: ciemno zielone, potem każda inna, żeby sobie dobrać kolor, który mi
                    najbardziej odpowiada...Fioletowo-pomarańczowe,zielone jasne z czerwonymi,
                    zielono-pomarańczowe, liliowo-zielone (na przemian i jescze na dodatek, jak na
                    dolnej jedynce miałam jeden kolor to na górze drugi kolor)...Teraz mam 3
                    odcienie niebieskiego...Ale chcę jeszcze założyć jeden kolor na górze a inny na
                    dole... wink pozdrawiam Justyna
                    • jolie_angelina Re: kolor ligaturek 24.11.06, 11:01
                      a ja mam pytanie, ile to kosztuje extra?? takie kolorowe gumki ;??
                      • sub69 Re: kolor ligaturek 24.11.06, 11:32
                        nicsmile
                        • littlefrog Re: kolor ligaturek 24.11.06, 14:47
                          ja na dolnym aparacie metalowym noszę gumki jasnoróżowe, na górnym (porcelana)
                          miałam zawsze bezbarwne, a ostatnio zmieniłam je na takie białe z perłowym
                          połyskiem, na razie trzymają się nieźle i nie żółkną smile
                          • magda8817 Re: kolor ligaturek 25.11.06, 18:11
                            Zmiana gumek to świetna zabawa. zawsze poprawia Ci się humor gdy się
                            uśmiechniesz i widać Ci kolorowe piękne ligaturki. Ja osobiście starsznie
                            żałuje ze moge je tylko zmieniać na dole bo na górze mam cały czas łańcuszek.
                            Ale przynjamnije dół mam wesoły, w chwili obecnej niebieski jasny. Słiczny,
                            wczesniej miałam jeszcze poamrańczowe, różowe, fioletowe(nie polecam, taka mi
                            sie ciemna buzia przez nie wydawała) przezroczyste i morelowe.
                    • 19amelie Przebarwione są dużo dyskretniejsze od kolorowych 17.06.07, 10:41
                      justus2777 napisała:

> pastelowe szybciej się przebarwiają...Mocne kolory dłużej są błyszczące...

Przebarwiają się i gumki estetyczne, np. białe perłowe czy w delitaknych
                      kolorach, jak i te w intensywnych. Tylko, że gumki o intensywnych kolorach już
                      na starcie są tak mocno zabarwione, że przebarwień od jedzenia na nich nie
                      widać. Bo przebarwienia od jedzenie są bardzo delikatne, dyskretne.

Zwróćcie uwagę, że nawet przebarwione gumki estetyczne są duuuuużo
                      dyskretniejsze niż gumki o intensywnych kolorach.

Wiem, bo mam aparat kryształowy i przetestowałam i perłowe, i kolorowe gumki.
    • stokrotka-mw Re: kolor ligaturek 25.11.06, 19:11
      Ja od poczatku mialam juz ligaturki:
      - blekitne,
      - blekitne, seledynowe z jasnorozowym,
      - czarne z rozowym,
      - czerwone, pomaranczowe z zoltym (sa sliczne),
      - a teraz mam czerwone.
    • shila87 Re: kolor ligaturek 01.12.06, 11:37
      Aparat noszę od 4 miesiecy i od początku miałam jakieś kolorki. Na początku
      turkusowe, potem różowe a teraz mam 4 kolorki (żółty, pomarańczowy, zielony i
      fioletowy). I dzisiaj mam następna wizytę i tak sie nad czerwonym zastanawiam,
      no ale zobacze jeszcze co i jak. Pozdrawiamsmile
    • damy1 Re: kolor ligaturek 16.12.06, 20:12
      ej a ja nie mam zadnych ligaturek, czy tak czasem jest????ktos tez nie ma???mam
      aparat 2 tyg. jestem zielona w tym temacie i to jeszcze nie na miejscu , bo za
      granica i nie mam nawet tu kogo zapytacsad((
      • owieczka.k Re: kolor ligaturek 17.12.06, 09:59
        Może masz aparat Damon ten aparat nie ma ligaturek.
        A ja mam teraz czerwone pod kolor mikołaja tongue_out
        • damy1 Re: kolor ligaturek 17.12.06, 13:27
          aha dzieki owieczkasmile) poszukam cos na temat tego aparatu.ps. fajne czerwonesmile))
          • pimienta Re: kolor ligaturek 18.12.06, 11:07
            Pytałam Was o kolor ligaturek. Teraz już mam aparat założony, a gumki wybrałam
            jasnoróżowe. Wyglądają fajnie, podobają sie wszystkim zaglądaczom w moje zęby smile)
            Pozdrawiam serdecznie
    • panda_78 Re: kolor ligaturek 17.06.07, 12:00
      A ja mam obecnie niebieskie, pod kolor oczu smile i na razie przy nich pozostanę
      • pimienta Re: kolor ligaturek 26.07.07, 23:52
        Trochę czasu minęło. Jak tam Wasze zęby i kolory gumek? U mnie ostatnio królują
        zielone, choć ostatnio znowu założyłam sobie turkusowe. Teraz zastanawiam się
        nad szarymi.
        • owieczka.k Re: kolor ligaturek 27.07.07, 12:20
          Ja przez długi czas nie nosiłam wogóle gumek tylko paskudne łańcuszki które się
          przebawiały po 1 dniu na żółte i wyglądało to paskudnie, ale teraz na miesiąc
          mam przerwe od łańcuszków i mam ciemno różowe gumki z metalicznym połyskiem smile
    • beatrice22 Re: kolor ligaturek 27.07.07, 15:35
      Czesc dziewczynysmile
      Ja za tydzien bede miala zakaladany aparat metalowy.czy jest rowniez mozliwosc
      zalozenia gumek?A c to sa te łancuszki,bo ak czesto wpsominacie o nich w swoich
      postach??
      Pozdrawiam aparatkismile
    • gorace_slonce Re: kolor ligaturek 03.08.07, 21:17
      A ja miałam na początku jasne niebieskie a teraz mam ciemnoróżowe i uważam ze te
      1 były o wiele fajniejszewink Mam pytanko nie wiecie gdzie w Warszawie można kupić
      ligatury??
    • karoolina_92 ja mam srebrne:) aparat od 2 tygodni:) 17.08.07, 12:40
      ja mam aparat 2 tygodnie i pierwsze gumki założyłam srebrne. Orto nawet mi nie
      proponowała przezroczystych. Zapytałam się jej czy ma takie to powiedziała ze
      nie proponuje takich bo wie że się przebarwiają i pacjenci nie są z nich
      zadowoleni. Ja wzięłam na 1 raz srebrne - zupełnie ich nie widaćsmile Ale potem jak
      się przyzwyczaję do aparatu to poeksperymentuję z koloremsmile
      • kate91 Re: ja mam srebrne:) aparat od 2 tygodni:) 18.08.07, 17:39
        Ja co miesiąc (przy kazdej zmianie drutu) wybieram inny zestaw. Teraz mam szachownicę: u góry - połowa niebieska, połowa różowa, a u dołu połowa różowa, połowa niebieska. Moja koleżnak miała kiedyś cieniowane niebieskie- na jedynkach granatowe, a im dalej, tym jaśniejsze. Ja kiedyś wziełam u góry białe, u dołu czerwone - tak patriotycznie, ale białe zżółkły...
    • karolcia8881 Re: kolor ligaturek 11.12.07, 11:55
      Witajcie!!
      Myślę, że te kolory lignaturek to fajna sprawa i według mnie umilają
      noszenie aparatu. Na ostatniej wizycie zażyczyłam sobie czerwone,
      takie świątecznesmile Wyglądają bardzo fajnie. Z resztą mi się podoba
      każdy kolor jaki miałam. Lubię zmiany, więc za każdym razem biorę
      inny kolor.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka