imagiro 21.11.06, 15:17 strach zasnac i byc obudzonym tylko po to by wsluchiwac sie w arytmiczne bicie serca. w dzien nie jest najgorzej ale noce sa koszmarem. jak sobie z tym poradzic ? zadnej choroby serca nie ma. czy to nerwica ? Imagiro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgana_le_fay Re: nocne palpitacje serca 21.11.06, 16:19 Badałeś hormony tarczycy?, poziom elektrolitów? Może to być też skutek uboczny przyjmowania niektórych leków. Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: nocne palpitacje serca 21.11.06, 16:51 z tego co wiem, poziom elektrolitow jest OK, ale cos za malo potasu wykazaly badania. lekow tez zadnych nie biore. dzieki za odpowiedz. czy to jakas nerwica czy moze cos innego ? jak myslisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
morgana_le_fay Re: nocne palpitacje serca 21.11.06, 18:10 Nie radzę zwalać zbyt chętnie wszystkiego na nerwy, żeby nie przegapić jakiejś somatycznej przyczyny. Jeśli za mało potasu - to bardzo prawdopodobna przyczyna. Lekarz zaordynuje piguły i powinno przejść. Żreć pomidory - mają dużo potasu. Ja bym jeszcze zbadała te hormony tarczycy (pobrać krew na TSH, ew. na T3, T4), bo to naprawdę w tej chwili problem w Polsce (i nie tylko), chociaż nie tak znowu wiele się o tym trąbi. Zapalenie tarczycy, wahania czynności dają takie objawy, a tego problemu się potasem nie załatwi. Wtedy potrzebny endokrynolog. Życzę zdrowia. m, Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: nocne palpitacje serca 21.11.06, 21:05 dziekuje ci serdecznie. wiesz wiecej niz cale stado amerykanskich fizyszynow u ktorych proboje sie cokolwiek dowiedziec o mojej przypadlosci. dla nich to tylko xanax i ambien ... spij czlowieku dobrze a w czasie dnia glupi jas ci wskaze droge. tak wyglada medycyna w USA. dziekuje jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś