mama.oli1 28.01.07, 14:15 Od czego zależy? Dla czego u mnie jest go bardzo malutko?, a u mojego męża powstaje go bardzo dużo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oladeniro Re: Kamień na zębach 28.01.07, 22:02 Kamien nazebny to naturalna sprawa i pojawia sie na kazdych zebach, w roznych ilosciach. Osadza sie na przyklad po herbacie, wiec ma na niego wplyw tez czestotliwosc szczotkowania zebow. Najlepszym sposobem pozbycia sie go est wizyta u dentysty na tak zwanym czysczeniue( koszt 80-100zl). Dentysci zalecaja wykonanie takiego zabiegu raz na pol roku!! Zabieg jest bezbolesny, przynosi bardzo dobre rezultaty. Po jakims czasie kamien i tak powraca, ale mozna stowowac rozne plyny do zachowania lepszej ochrony dla zebow( Listerine, Denivit). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozec1979 Re: Kamień na zębach 29.01.07, 00:12 oladeniro napisała: > Kamien nazebny to naturalna sprawa i pojawia sie na kazdych zebach, w roznych > ilosciach. Nie,kochana to jest tylko sprawa odpowiedniego szczotkowania zębów. Osadza sie na przyklad po herbacie, wiec ma na niego wplyw tez > czestotliwosc szczotkowania zebow. mylisz z osadem-też można go usunąć np.pastą dla palaczy(papierosów oczywiście) Najlepszym sposobem pozbycia sie go est > wizyta u dentysty na tak zwanym czysczeniue( koszt 80-100zl). Dentysci zalecaj > a > wykonanie takiego zabiegu raz na pol roku!! Zabieg jest bezbolesny, przynosi > bardzo dobre rezultaty. Po jakims czasie kamien i tak powraca, ale mozna > stowowac rozne plyny do zachowania lepszej ochrony dla zebow( Listerine, Denivit Płyny-zgoda są po to,żeby je stosować,ale kamień nie musi się ponownie odkładać- proście dentystę żeby pokazał wam,jak PRAWIDŁOWO czyścić zęby.Gwarantuję,że zapomnicie o kamieniu.Jeśli kamień się pojawi,płyn niewiele da-nie dociera do zęba,który jest przy szyjce "słonięty" warstwą kamienia.Polecam porządną szczoteczkę z częścią do czyszczenia języka-zdziwicie się ile jest na nim osadu,który też wpływa na osadzanie kamienia. Odpowiedz Link Zgłoś
oladeniro Re: Kamień na zębach 31.01.07, 13:52 Tak, przyznaje, macie racje. Pisalam ze kamien wraca, ale nie dodalam ze wciaz nosze luk korygujacy zgryz po aparacie stalym. Tam kamien odklada sie naprawde szybko, nitka nie siega, szczoteczka nie daje rady. Na gladkiej powierzchni zebow osadza sie znacznie mniej. Niemniej jednak, stomatolog poleca takie czyszczenia kamienia w gabinecie, jesli zajdzie potrzeba. Usunac kamienia sie nie da latwo pasta do zebow, to co mozna zrobic to jemu zapobiegac:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Kamień na zębach 31.01.07, 17:45 Proszę mi więc wyjaśnić:używam szczoteczki Browna (chyba niezła?), nici z fluorem stosuję regularnie,dbam o zęby,a kamień usuwać muszę dość często, raz na rok to chyba w moim przypadku za mało.Co więc jest przyczyną? Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Kamień na zębach 31.01.07, 22:20 kamien zawsze bedzie sie osadzal, u jednych szybciej u drugich wolniej, moj dentysta czysci mi zeby co pol roku. Venus Odpowiedz Link Zgłoś