11.02.12, 12:08
bardzo swędziały mnie uszy wewnątrz przy bębenkach więc wybrałam się do laryngologa,który stwierdzil. grzybicę uszu i przepisał maść triderm.stosowałam ją przez 2 tyg i swędzenie minęło,jednak teraz po miesiącu wróciło :/ chciałam poczytać trochę o właściwościach tridermu i ku przerażeniu znalazłam pełno informacji,że składnikiem tej maści jest 1 mg gentamycyny,a gentamycyna uszkadza słuch, ba może nawet prowadzić do jego utraty.co gorsza ja smarowałam tą maścią praktycznie błonę bębenkową.odstawiłam tą maść,bo przestraszyłam się.czy dobrze zrobiłam?pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • artstylle Re: triderm 15.02.12, 14:25
      Witaj. Temat mi bliski ponieważ również zmagam się z problemem grzybicy.Jeśli mogę cokolwiek doradzić z własnego doświadczenia zacznij od oczyszczenia organizmu.Ja używam koncentratu aloesu,działa rewelacyjnie.Miejscowo smaruję chore miejsca sokiem ze świeżego czosnku.Wada-niestety zapach,dlatego najlepiej używać na noc.Co do zalet- po kilku dniach niezwykły efekt,ogniska zaczynają znikać.Oczywiście jak wspomniałem terapię najlepiej połączyć z oczyszczaniem organizmu,bo problem tak naprawdę bierze się wnętrza,dlatego trzeba leczyć przyczynę a nie tylko skutek.W razie potrzeby służę pomocą.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka