bk1970
03.02.14, 23:51
hcv wykryte 14 mies temu. mam genotyp 1, wyniki biopsji s1, g0/1 stłuszczenie brak.
jakie mam szanse na zakwalifikowanie się na leczenie, ile ew. czasu musiałabym czekać na terapię?
w jakim ośrodku się leczyć? jestem z pomorskiego. w gdańsku dopiero w czerwcu mogę się zapisać na wizytę (narazie jestem w kolejce oczekujących na zapisy!), w bydgoszczy termin wizyty w por. na czerwiec.
czy wszędzie to trwa tak długo?!
próby wątrobowe mam w normie. ogólnie wszystkie wyniki są ok ale ja już od 4-5 lat czuję się fatalnie, tzn. ciągle jestem przemęczona, zasypiam na stojąco, nawet mały wysiłek powoduje zadyszkę i niewspółmierne do niego zmęczenie, no i do tego "otępienie" tzn. ciągle coś zapominam, jestem rozkojarzona itp. (do tej pory byłam aktywna osobą - w pracy wszystko na tip-top, w domu 3 dzieci i wszystko ogarnięte jak się należy, do tego zimą aerobic, wiosna i jesienią rower, latem działka, a teraz szkoda słów - jak staruszka. moja mama po mastektomii, chemii i radioterapii ma więcej sił i wigoru niż ja- 43latka!)
proszę o jakieś wskazówki co mam dalej robić. ( czy może sobie odpuścić i poczekać aż wyniki się pogorszą?)
niby nie boję się tego wirusa, ale......