Dodaj do ulubionych

Doki - ty CIEMNIAKU!!!!

25.05.03, 12:04
Gość portalu: Doki napisał(a):

> Gość portalu: Mariusz napisał(a):
>
> > Jednocześnie muszę odnieść się do postu niejakiego
> (niejakiej?) uve.
>
> Nie wiem jak dlugo sledzisz to forum, Mariusz, ale
> odradzam. Ten uve jest niereformowalny, ja juz sie
> odnosilem do jego szarlatanskich postow, ale bez
> rezultatu. Zrobisz jak zechcesz, ja tam radze: nie rusz
> gowna, bo smierdzi.
>
> PZDR

Nie wyzywaj, kogos, kogo nie znasz durniu!!!
Szef ma za soba dwa fakultety, jezeli skonczy ten co teraz robi, to bedzie
sie nazywal Doctor of Naturopathy, jezeli jest to dla ciebie szarlatan, to ty
jestes poprostu pospolity duren, z zakutym lbem.

Pozatem, durniu zadzwon do Andrzeja w Bialymstoku, (719-6590), dwa lata temu
umieral na dystrofie, bo mu tacy specjalisci od noza, i wiertla jak ty nie
mogli pomoc, i nawet nie chcieli, dali mu wyrok smierci, on jednak skorzystal
z naszej pomocy, i zyje nadal.
Ale coz takiemu glabowi tlumaczyc?? Glab i tak nie zrozumie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: czapski Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: utp.:* / 10.10.9.* 25.05.03, 13:18
      akurat doki pomaga tu swoja wiedzą zupelnie bezinteresownie wielu ludziom, wiec
      troche kultury prostaku, bo sloma z butow Ci wychodzi
      • Gość: uve Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: *.vc.shawcable.net 26.05.03, 02:48
        Gość portalu: czapski napisał(a):

> akurat doki pomaga tu swoja wiedzą zupelnie bezinteresownie wielu ludziom,
        wiec
        >
        > troche kultury prostaku, bo sloma z butow Ci wychodzi

Nie twierdze - ze nie pomaga! Ale skoro sie bierze za takie rzeczy jak porady
        lekarstkie na forum Zdrowie, powinien byc bardziej otwarty na inne metody
        leczenia, czasami takie opinie nie moga pomoc, pomagaja szybciej umrzec.
        I, dobrze ze ta sloma tylko w butach, niestety ale wielu ma ja w glowie!
    • Gość: Doki Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: *.168-201-80.adsl.skynet.be 25.05.03, 13:33
      uve napisał:

> Nie wyzywaj, kogos, kogo nie znasz durniu!!!

Wzajemnie. Dziekuje.

> Szef ma za soba dwa fakultety,

To tak jak ja.

jezeli skonczy ten co teraz robi, to bedzie
      > sie nazywal Doctor of Naturopathy,

Lo matko! Zauwaz jednak, ze nie samo brzmienie tytulu sie
      liczy, ale takze to, kto go nadal. Moze zdradzisz kto
      taki przyznaje takie fajne tytuly? Tez sie zglosze.

> umieral na dystrofie

Dystrofie czego?

Na razie mnie nie przekonales. Nie wyobrazaj sobie, ze
      zadzwonie do obcego czlowieka i bede sie domagal
      szczegolow jego historii choroby. Tak sie nie robi.

A moze przyznasz sie na ile tego Andrzeja skasowaliscie?
      • Gość: uve Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: *.vc.shawcable.net 26.05.03, 02:55
        Gość portalu: Doki napisał(a):

> uve napisał:
        >
        >
        > > Nie wyzywaj, kogos, kogo nie znasz durniu!!!
        >
        > Wzajemnie. Dziekuje.

Ja cie pierwszy nie nazwalem, a wiec????

> > Szef ma za soba dwa fakultety,
        >
        To tak jak ja.

To swietnie macie sporo szans, mozecie jeszcze sporo zmienic na tym swiecie.

> jezeli skonczy ten co teraz robi, to bedzie
        > > sie nazywal Doctor of Naturopathy,
        >
        > Lo matko! Zauwaz jednak, ze nie samo brzmienie tytulu sie
        > liczy, ale takze to, kto go nadal. Moze zdradzisz kto
        > taki przyznaje takie fajne tytuly? Tez sie zglosze.

Jedna z uczelni w USA, po co Ci wiedziec, masz juz dwa fakultety, po co masz
        byc lepszy???

> > umieral na dystrofie
        >
        > Dystrofie czego?

muscular dystrophy

>
        > Na razie mnie nie przekonales. Nie wyobrazaj sobie, ze
        > zadzwonie do obcego czlowieka i bede sie domagal
        > szczegolow jego historii choroby. Tak sie nie robi.

Nie oto mi chodzi zeby ktos dzwonil, chodzi o to ze posiadamy fakty, to jest
        wazne.

A moze przyznasz sie na ile tego Andrzeja skasowaliscie?

O wiele mniej niz kasuja za podobne uslugi specjalisci z Vilcacory.

Pozatem, Doki, przepraszam i cofam slowa ktore napisalem! kultura i ludzkie
        podejscie tak nakazuje, a wiec wybacz mi!!
        Tylko choroba, ze slow nie mozna juz tak bardzo cofnac.
    • Gość: & Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: *.idzik.pl 25.05.03, 13:51
      Doki - nie dyskutuj w żaden sposób z oszołomami spod znaku Radia M
      to jest ta kasta która wie wszystko lepiej bo walczy zawsze w jedynie słusznej
      sprawie. Tak jak Ty nie wierzę w cuda,Ci ludzie w nie wierzą i niech tak
      zostanie. Nie daj się prowokować.Ilu naiwnym i łatwowiernym ludziom
      takie "dochtory" skróciły żywot na tym padole łez jeden Bóg wie. Zawsze będą
      mieli wyznawców. Pzdr.
      • Gość: uve Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: *.vc.shawcable.net 26.05.03, 03:00
        Gość portalu: & napisał(a):

> Doki - nie dyskutuj w żaden sposób z oszołomami spod znaku Radia M
        > to jest ta kasta która wie wszystko lepiej bo walczy zawsze w jedynie
        słusznej
        > sprawie. Tak jak Ty nie wierzę w cuda,Ci ludzie w nie wierzą i niech tak
        > zostanie. Nie daj się prowokować.Ilu naiwnym i łatwowiernym ludziom
        > takie "dochtory" skróciły żywot na tym padole łez jeden Bóg wie. Zawsze będą
        > mieli wyznawców. Pzdr.

No, sporo osob uwaza ze Radio M. nie jest az takie zle, to jest indiwidulane
        podejscie.
        Niestety wiele osob nie wierzy w cuda, a cuda istnieja niezaleznie od tego czy
        oni w to wierza czy nie.
        To sie zgadza ze rozne 'dochtory' sa, i trzeba byc ostroznym.
        Tak jest, ci ktorzy potrafia zaufac zyskuja, niektorzy nawet w bardzo
        krytycznych sytuacjach.
    • Gość: Mariusz Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.03, 14:01
      Potwierdza się, że życie jest trudne nie tylko na dyżurze. Doki ostrzegał mnie
      wczoraj przed podważaniem autorytetu uve a sam oberwał. Droga uve, może coś
      przykrego napisesz o mnie? Czekam z niecierpliwością. W końcu nie każdy może
      mieć szefa z dwoma i to jakimi fakultetami. A tak na poważnie chyba należy
      faktycznie przestać reagować na głupoty wypisywane przez uve. Tylko szkoda
      osób, które jak widzę są w ciężkiej sytuacji i moga być podatne na Jej (Jego)
      rady, oczywiście proponowane metody leczenia są z pewnościa bezpłatne. Mam
      rację uve? Dobroć ludzka nie ma granic. Doki nie przejmuj się! Widzę, że jesteś
      kompetentny i chcesz pomagać a to się liczy. Pozdrawiam.
      P.S. Ciekawe co Herbalife (zgadłem?) proponuje na ludzką złośliwość. Uve napisz
      koniecznie. Może nawet zasponsoruję Ci to?
      • Gość: uve Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: *.vc.shawcable.net 26.05.03, 03:10
        Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Potwierdza się, że życie jest trudne nie tylko na dyżurze. Doki ostrzegał
        mnie
        > wczoraj przed podważaniem autorytetu uve a sam oberwał.

Nie mialem zamiaru kogos 'bic' czasami mnie nazywa nie tak jak powinien, stad
        ta reakcja.

Droga uve, może coś
        > przykrego napisesz o mnie? Czekam z niecierpliwością. W końcu nie każdy może
        > mieć szefa z dwoma i to jakimi fakultetami.

Nie mam zamiaru pisac na twoj temat, bo i po co? Kim szef jest to jego sprawa.

A tak na poważnie chyba należy
        > faktycznie przestać reagować na głupoty wypisywane przez uve.
        Moze dla ciebie to sa glupoty, dla kogos innego moze to byc iskierka nadziei,
        wiecej droga do nowego zycia.

Tylko szkoda
        > osób, które jak widzę są w ciężkiej sytuacji i moga być podatne na Jej (Jego)

Zgadza sie, jest sporo ludzi ktorzy szukali pomocy gdzie indziej, i nigdzie nie
        znalezli, skorzystali z naszej i nie zaluja.

> rady, oczywiście proponowane metody leczenia są z pewnościa bezpłatne. Mam
        > rację uve? Dobroć ludzka nie ma granic. Doki nie przejmuj się! Widzę, że
        jesteś
        >
        > kompetentny i chcesz pomagać a to się liczy. Pozdrawiam.

Nie jestesmy organizacja charytatywna zebysmy za darmo swiadczyli nasze uslugi,
        pozatem cena jest naprawde uczciwa.

> P.S. Ciekawe co Herbalife (zgadłem?) proponuje na ludzką złośliwość. Uve
        napisz
        >
        > koniecznie.

Nie mamy do czynienia z zadna firma, ktore produkuje jakiekolwiek leki, mamy do
        czynienia tylko z dostawcami z roznych stron swiata, a wszystko robimy sami.
        Nasze podejscie do pacjenta jest indiwidualne, a wiec lekarstwa sa przygotowane
        indiwidulanie dla kazdego w zaleznosci od problemu, wieku, predyspozycji, i
        innych rzeczy.

Może nawet zasponsoruję Ci to?

Dziekujemy za dobre checi, ale jak narazie radzimy sobie swietnie sami, i od
        sponsorow to raczej staramy sie byc jak najdalej.
    • Gość: mati Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 25.05.03, 15:16
      Doki jest osobą która już kilkakrotnie pomógła mi na tym forum. Interpretował
      wyniki moich badań (zawsze prawidłowo), radził i udzielał wskazówek. Pomógł nie
      tylko mi. Stanowczo PROTESTUJE przeciw obrażaniu osoby która poświęca swój czas
      bezisntersownie pomagając obcym ludziom. To zwykłe chamstwo! Człowieku, opanuj
      się!!
      • Gość: uve Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: *.vc.shawcable.net 26.05.03, 03:12
        Gość portalu: mati napisał(a):

> Doki jest osobą która już kilkakrotnie pomógła mi na tym forum. Interpretował
        > wyniki moich badań (zawsze prawidłowo), radził i udzielał wskazówek. Pomógł
        nie
        >
        > tylko mi. Stanowczo PROTESTUJE przeciw obrażaniu osoby która poświęca swój
        czas
        >
        > bezisntersownie pomagając obcym ludziom. To zwykłe chamstwo! Człowieku,
        opanuj
        > się!!

Nie zaprzeczam tago ze ci pomogl. I celem niniejszego postu nie bylo obrazenie.
        On pierwszy mi dogryzl, a wiec sie odgryzlem.
        W przyszlosci bede sie staral trzymac jezyk za zebami, bo i po co sie wysilac???
    • moboj Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! 26.05.03, 10:30
      ja stanowczo protestuję przeciw obrazaniu Dokiego.
      a tak poza tym: jestem logopedą i w naszym ośrodku spotykam się z dziećmi
      autystycznymi lub z zespolami downa - ich rodzice tez bywaja naciągani przez
      takich "doctorów of naturo coś tam" i za każdym razem odejście od normalnej
      rehabilitacji kończy się fatalnie. zawsze w ośrodku apelujemy do rodziców, żeby
      nie dawali się nabrać takim cwaniakom.
      • Gość: uve Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: *.vc.shawcable.net 27.05.03, 09:13
        moboj napisała:

> ja stanowczo protestuję przeciw obrazaniu Dokiego.
        > a tak poza tym: jestem logopedą i w naszym ośrodku spotykam się z dziećmi
        > autystycznymi lub z zespolami downa - ich rodzice tez bywaja naciągani przez
        > takich "doctorów of naturo coś tam" i za każdym razem odejście od normalnej
        > rehabilitacji kończy się fatalnie. zawsze w ośrodku apelujemy do rodziców,
        żeby
        >
        > nie dawali się nabrać takim cwaniakom.

Jesteswmy cwaniakami ktorzy juz nie jednemu uratowali zycie.
        Niestety jest sporo problemow przy ktorych wasze; noze, aspiryna, antybiotyki i
        inne chemikalia zdaja sie na nic! Sporo postow na tym forum jest przykladem
        numer 1. W wielu przypadkach jestescie zdolni tylko do interpretacji wyniko,
        czy ktos sie miesci w pewnych ramkach czy tez nie, ale nic wiecej.
        Nie dziwic sie zatem iz niektorzy zaczynaja pytac coraz czesciej na temat
        czosnku i cebuli.
        Ironia jest to ze w poszczegolnych krajach sie wydaje milliardy na badania,
        nastepne tyle na leczenie tak zwanych nieuleczalnych chorob, a tymczasem 'cure'
        lezy w zasiegu reki, a koszty? pewien procent - procentu, w porownaniu do tego
        ile wydaje na te rzeczy medycyna nowoczesna.
        No coz, biznes musi sie krecic, z jednej strony sie ludzi truje, a z drugiej
        leczy, inaczej byloby zbyt wielu bezrobotnych.
        • Gość: moboj Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: 62.233.250.* 27.05.03, 09:19
          Gość portalu: uve napisał(a):

> Jesteswmy cwaniakami ktorzy juz nie jednemu uratowali zycie.
          > Niestety jest sporo problemow przy ktorych wasze; noze, aspiryna, antybiotyki
          i
          >
          > inne chemikalia zdaja sie na nic! Sporo postow na tym forum jest przykladem
          > numer 1. W wielu przypadkach jestescie zdolni tylko do interpretacji wyniko,
          > czy ktos sie miesci w pewnych ramkach czy tez nie, ale nic wiecej.
          > Nie dziwic sie zatem iz niektorzy zaczynaja pytac coraz czesciej na temat
          > czosnku i cebuli.
          > Ironia jest to ze w poszczegolnych krajach sie wydaje milliardy na badania,
          > nastepne tyle na leczenie tak zwanych nieuleczalnych chorob, a
          tymczasem 'cure'
          >
          > lezy w zasiegu reki, a koszty? pewien procent - procentu, w porownaniu do
          tego
          >
          > ile wydaje na te rzeczy medycyna nowoczesna.
          > No coz, biznes musi sie krecic, z jednej strony sie ludzi truje, a z drugiej
          > leczy, inaczej byloby zbyt wielu bezrobotnych.

słuchaj, ja napisałam o konkretnych przypadkach. czy sądzisz, że jakieś naturo -
          cos tam metody wyleczą zespół downa, autyzm bądź dziecięce porażenie mózgowe?
          nie rozsmieszaj mnie.
          • Gość: uve Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: *.vc.shawcable.net 27.05.03, 10:17
            Gość portalu: moboj napisał(a):

> Gość portalu: uve napisał(a):
            >
            > > Jesteswmy cwaniakami ktorzy juz nie jednemu uratowali zycie.
            > > Niestety jest sporo problemow przy ktorych wasze; noze, aspiryna, antybiot
            > yki
            > i
            > >
            > > inne chemikalia zdaja sie na nic! Sporo postow na tym forum jest przyklade
            > m
            > > numer 1. W wielu przypadkach jestescie zdolni tylko do interpretacji wynik
            > o,
            > > czy ktos sie miesci w pewnych ramkach czy tez nie, ale nic wiecej.
            > > Nie dziwic sie zatem iz niektorzy zaczynaja pytac coraz czesciej na temat
            > > czosnku i cebuli.
            > > Ironia jest to ze w poszczegolnych krajach sie wydaje milliardy na badania
            > ,
            > > nastepne tyle na leczenie tak zwanych nieuleczalnych chorob, a
            > tymczasem 'cure'
            > >
            > > lezy w zasiegu reki, a koszty? pewien procent - procentu, w porownaniu do
            >
            > tego
            > >
            > > ile wydaje na te rzeczy medycyna nowoczesna.
            > > No coz, biznes musi sie krecic, z jednej strony sie ludzi truje, a z drugi
            > ej
            > > leczy, inaczej byloby zbyt wielu bezrobotnych.
            >
            > słuchaj, ja napisałam o konkretnych przypadkach. czy sądzisz, że jakieś
            naturo
            > -
            > cos tam metody wyleczą zespół downa, autyzm bądź dziecięce porażenie
            mózgowe?
            > nie rozsmieszaj mnie.

Dlaczego nie? Jak dotychczas nie mielismy takich pacjentow. Mielismy ale z
            innymi problemami. Zauwazylismy ze proces leczenia u dzieci nastepuje o wiele
            szybciej niz u doroslych.
            Te problemy wyzej, wymagaja dosc dlugiego leczenia, ale kto wie?
            • Gość: moboj Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: 62.233.250.* 27.05.03, 11:42

> Dlaczego nie? Jak dotychczas nie mielismy takich pacjentow. Mielismy ale z
              > innymi problemami. Zauwazylismy ze proces leczenia u dzieci nastepuje o wiele
              > szybciej niz u doroslych.
              > Te problemy wyzej, wymagaja dosc dlugiego leczenia, ale kto wie?

czyli, jak rozumiem, masz naturalne sposoby na leczenie wady genetycznej, jaka
              jest trisomia, tak?
              dobre sobie...
              • Gość: uve Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: *.vc.shawcable.net 28.05.03, 21:26
                Gość portalu: moboj napisał(a):

>
                > > Dlaczego nie? Jak dotychczas nie mielismy takich pacjentow. Mielismy ale z
                >
                > > innymi problemami. Zauwazylismy ze proces leczenia u dzieci nastepuje o wi
                > ele
                > > szybciej niz u doroslych.
                > > Te problemy wyzej, wymagaja dosc dlugiego leczenia, ale kto wie?
                >
                > czyli, jak rozumiem, masz naturalne sposoby na leczenie wady genetycznej,
                jaka
                > jest trisomia, tak?
                > dobre sobie...

Nie powiedzialem ze mamy. Powiedzialem tylko, kto wie? Pozatem czlowiek to cudo
                stworzenia, organizm potrafi wyleczyc siebie samego nawet w nagorszych
                wypadkach, nalezy tylko wiedziec jak mu w tym pomoc. Wydaje sie ze tak duzo
                wiemy, ale sie okazuje ze jest odwrotnie.
                • Gość: moboj Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: 62.233.250.* 28.05.03, 21:39

> Nie powiedzialem ze mamy. Powiedzialem tylko, kto wie? Pozatem czlowiek to
                  cudo
                  >
                  > stworzenia, organizm potrafi wyleczyc siebie samego nawet w nagorszych
                  > wypadkach, nalezy tylko wiedziec jak mu w tym pomoc. Wydaje sie ze tak duzo
                  > wiemy, ale sie okazuje ze jest odwrotnie.

jakos nie wydaje mi sie , żeby można było w cudowny sposób wyleczyć wady
                  genetyczne. to nie jest cos, co można wyleczyc syropkiem z trawy i
                  przykładaniem rąk.
                • bluetab70 trisomia: do ignoranta 28.05.03, 22:59

> > > Dlaczego nie? Jak dotychczas nie mielismy takich pacjentow. Mielismy
                  > ale z innymi problemami. Zauwazylismy ze proces leczenia u dzieci nastepuje
                  > o wiele szybciej niz u doroslych.
                  > > > Te problemy wyzej, wymagaja dosc dlugiego leczenia, ale kto wie?
                  > >
                  Pozatem czlowiek to cudo stworzenia, organizm potrafi wyleczyc siebie samego
                  nawet w nagorszych wypadkach, (...)

Trisomia jest to nieprawidłowość chromosomalna, polegająca na tym, że do pary
                  chromosomów doczepiony jest trzeci, dodatkowy chromosom. Do takiej wady
                  genetycznej dochodzi już na poziomie podziału komórkowego, jak więc
                  zamierzacie leczyć trisomię??? Wyeliminować z każdej komórki organizmu ten
                  dodatkowy, 47 chromosom???

ale o tym uve zapewne nie wie, inaczej nie wypisywałby cytowanych bzdur.

PS. Moboj, szkoda czasu na dyskusje, ten człowiek i tak niczego nie rozumie
                  • Gość: uve Re: trisomia: do ignoranta IP: *.vc.shawcable.net 28.05.03, 23:43
                    bluetab70 napisała:

>
                    > > > > Dlaczego nie? Jak dotychczas nie mielismy takich pacjentow. Miel
                    > ismy
                    > > ale z innymi problemami. Zauwazylismy ze proces leczenia u dzieci nastepuj
                    > e
                    > > o wiele szybciej niz u doroslych.
                    > > > > Te problemy wyzej, wymagaja dosc dlugiego leczenia, ale kto wie?
                    > > >
                    > Pozatem czlowiek to cudo stworzenia, organizm potrafi wyleczyc siebie samego
                    > nawet w nagorszych wypadkach, (...)
                    >
                    > *********
                    >
                    > Trisomia jest to nieprawidłowość chromosomalna, polegająca na tym, że do pary
                    > chromosomów doczepiony jest trzeci, dodatkowy chromosom. Do takiej wady
                    > genetycznej dochodzi już na poziomie podziału komórkowego, jak więc
                    > zamierzacie leczyć trisomię??? Wyeliminować z każdej komórki organizmu ten
                    > dodatkowy, 47 chromosom???
                    >
                    > ale o tym uve zapewne nie wie, inaczej nie wypisywałby cytowanych bzdur.
                    >
                    > PS. Moboj, szkoda czasu na dyskusje, ten człowiek i tak niczego nie rozumie

No jest oczywiste ze wszystkiego nie wiem? Gdybym wiedzial, to kim bym byl?
                    Problem jest taki ze mozemy wskazac palcem na fakt, ale jest trudniej wskazac
                    na przyczyne.
                    Przyczyna zespolu Downa jest trisomia 21, a przyczyna trisomii 21 jest co? moze
                    byc wiele, poczynajac od spraw dziedzicznych, poprzez wirusy, chemikalia, i kto
                    wie jeszcze co?.
                    A pozatym masz racje, po co te dyskusje? Ja mam swoj swiat, wy macie swoj.
                  • Gość: moboj Re: trisomia: do ignoranta IP: 62.233.250.* 28.05.03, 23:46
                    bluetab70 napisała:

> PS. Moboj, szkoda czasu na dyskusje, ten człowiek i tak niczego nie rozumie

też mi się wydaje, że nic nie zrozumie. tylko szkoda mi rodziców, którzy tak
                    bardzo chcą mieć zdrowe dziecko, że dają się nabierać takim cwaniakom, tracą
                    kupe forsy, a dzieci cenny czas, który może byc przeznaczony na rehabilitację.
      • Gość: doktor Re: Doki - ty CIEMNIAKU!!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 08:28
        moboj napisała:

> ja stanowczo protestuję przeciw obrazaniu Dokiego.
        > a tak poza tym: jestem logopedą i w naszym ośrodku spotykam się z dziećmi
        > autystycznymi lub z zespolami downa - ich rodzice tez bywaja naciągani przez
        > takich "doctorów of naturo coś tam" i za każdym razem odejście od normalnej
        > rehabilitacji kończy się fatalnie. zawsze w ośrodku apelujemy do rodziców,
        żeby
        >
        > nie dawali się nabrać takim cwaniakom.

Jedną z najgorszych wad polaków jest to że nigdy nie potrafili współpracować
        ze sobą zamiast tego wolą bić się na słowa.

pozd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka