Dodaj do ulubionych

krew z nosa

IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.03, 23:44
juz dwa razy(wczoraj i dzis)zdazylo mi sie ze tak z niczego leci mi krew z
nosa. normalnie cieknie mi siurkiem..z jedenj dziurki.. z jakiej to moze byc
przyczyny? myslicie ze powinnam isc do lekarza? jakiego?
Obserwuj wątek
    • givenchy Re: krew z nosa 01.08.03, 09:36
      może jakieś osłabienie po niedawnej chorobie ?
      Oczywiście, udaj się jak najszybciej do internisty. Przyczyn może być wiele.
    • Gość: Mariusz Re: krew z nosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 18:03
      Jeżeli nie masz innych krwawień, jesteś ogólnie zdrowa, nie bierzesz leków
      zmniejszających krzepliwość, masz prawidłowe ciśnienie tętnicze krwi to
      bardziej prawdopodobna jest przyczyna miejscowa, wizyta u laryngologa jest
      konieczna.
      Pozdrawiam.
    • Gość: e Re: krew z nosa IP: 132.198.175.* 01.08.03, 18:46
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46&w=7078979
      • Gość: vbc Re: krew z nosa IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.03, 02:25
        faktycznie, kupilam klimatyzacje do domu..i moze to jest powodem. ale na
        wszelki wypadek skocze do lekarza. dziekuje
        • Gość: z USA KLIMATYZACJA - przyjemne nie zawsze oznacza.. IP: *.client.comcast.net 04.08.03, 06:01
          POZYTECZNE.. jak tylko zaczelo sie lato to kazdego dnia mialem po 2-3
          krwotoki.. w nosie sucho jak na pustyni do tego stopnia ze powstaly otwarte
          rany.. zakupilem jakis plyn za $2 i pompowalem :) kilka razy dziennie.. w koncu
          ustapilo!!!

p.s. KLIMATYZACJA utrzymuje temp. w domu przez caly sezon letni.. w zimie zas
          jest sucho od ciepla.. pomimo tego iz mam miernik wilgotnosci w domu.
          • slo-onko Re: KLIMATYZACJA - przyjemne nie zawsze oznacza.. 04.08.03, 13:59
            Moja corka tez ma dosc czeste krwawienia . czasem jest to 2-3 razy w tygodniu
            a czasem dluga przerwa kiedy nie ma krwawienia. raz wyladowalysmy w szpitalu i
            laryngolog zalecil tamowanie poprzez zacisniecie skrzydelek i uwieszona glowa
            lekko ku dolowi. zaprzestaje niemal natychmiast. zacisniecie powoduje
            zamkniecie naczynek i zupelne zatamowanie. natomiast laryngolog, ktory leczyl
            corke kilkakrotnie stwierdzal, ze nie ma powodu zamykania naczynek poprzez tak
            zwana koagulacje ( o ile dobrze zapamietalam nazwe zabiegu). a krwotoki dalej
            dokuczaja. czy powinnam uprzec sie na zamkniecie naczynek? bo to jest w koncu
            uciazliwe zwlaszcza w czasie roku szkolnego.
            • Gość: Kasia Re: KLIMATYZACJA - przyjemne nie zawsze oznacza.. IP: *.crowley.pl 07.08.03, 22:31
              Są do nabycia w aptece gąbki hemostatyczne - Gelaspon Strip,tampony do
              tamowania krwawienia z nosa, dziecko może nosić przy sobie jeden i samo włożyć
              do noska, po ustąpieniu krwawienia tampon wyjmujemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka