Dodaj do ulubionych

proroctwa w bibli

IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.12, 18:38
www.youtube.com/watch?v=TLf3IZVuU04&feature=related
co myslicie o proroctwach w bibli , podaje link do wyjasnienia proroctw daniela , biblia nie klamie
Obserwuj wątek
    • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.12, 18:40
      o tu jest calosc www.youtube.com/watch?v=XPSR2swwzHI&feature=related
      • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 12.11.12, 21:43
        Końca świata nie będzie, proroctwa pisali ludzie, dla mnie osobiście biblia jest przekłamana i niekąpletna, każdy kto posiada jakąś większą wiedzę może pisać proroctwa, ale Bóg napewno ich nie dyktował:)
        • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.12, 22:06
          twoim zdaniem kazdy kto ma jakas wiedze moze przewidywac co bedzie za 1000 lat z taka dokładnoscia ?
          • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 13.11.12, 07:15
            To nie jest przewidywanie to jest dpoasowywanie wydarzeń do napisanej księgi.Jackowski też przewidział kryzys gospodarczy.
            • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 10:34
              to czemu jackowski nie wie co sie stanie w 2012 jak jest taki dobry
              • ditta12 Re: proroctwa w bibli 13.11.12, 11:15
                A co się ma stać w 2012 dokładnie?
                • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 15:48
                  nie wiem , uwierz w to" jest oswiecony to moze on bedzie wiedzial , a moze wie ale nie moze powiedziec bo sie ukrywa przed FBI albo kims tam
                  • madau Re: proroctwa w bibli 13.11.12, 16:33
                    ja tylko tyle wiem ze jade 21 grudnia do Polski. Niebo sie oberwie?
                    • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 13.11.12, 16:52
                      a co ma się stać w 2012? też nie wiem tak samo jak wszyscy.
                      • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 13.11.12, 16:56
                        wiem ale nie powiem bo mnie FBI ścignie....
                        • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 17:25
                          uwierz w to , a ty bierzesz leki jakies teraz ? ja biore 200 mg solianu
                          • ditta12 Re: proroctwa w bibli 13.11.12, 18:40
                            Chyba ma coś spaść na ziemię 21 grudnia ale nie wiem dokładnie.Morza wyleją,kontynenty się przemieszczą,epoka lodowcowa nastąpi a potem nieoczekiwane ocieplenie na skutek zmiany biegunów ziemskich tego dnia jak donoszą media,jakaś bestia pod numerem 666 która okaże się czipem wszczepionym każdemu z nas po to by ktoś tam miał kontrolę nad naszymi poczynaniami i takie tam.
                            Ogólnoświatowy kryzys,jeszcze gorszy niż teraz bo już nie będzie co jeść chociaż jest tyle jedzenia że się wyrzuca a biednym ludziom nie da.
                            • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 21:08
                              W Ew. Mateusza 24.21 Jezus mówi, „Wtedy bowiem nastanie wielki ucisk, jakiego nie było od początku świata aż dotąd, i nie będzie. Gdyby ów czas nie został skrócony, nikt by nie ocalał”
    • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 20:56
      W Ew. Mateusza 24.21 Jezus mówi, „Wtedy bowiem nastanie wielki ucisk, jakiego nie było od początku świata aż dotąd, i nie będzie. Gdyby ów czas nie został skrócony, nikt by nie ocalał”

• ditta12 Re: proroctwa w bibli 13.11.12, 21:30
        » czasownik ucisk
        synonimy: nacisk, oddziaływanie, napór, ucisk
        » rzeczownik ucisk
        synonimy: ciemiężenie, zaszczucie, osaczenie, ucisk, represja

Kto kogo ma tak bardzo uciskać?Wojna będzie czy co?
        • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 06:09
          Adi Jezus był człowiekiem to my ludzie zrobiliśmy z niego Boga, pamiętaj wiara i religia to przekłamanie,bajeczka dla dzieci.Nie będę się rozpisywał i sypał CI tu argumentami.Interesuję się teologią i wszechświatem od kilku dobrych lat i moge już na ten temat coś niecoś stwierdzić.
          Sama teologia nie wystarczy do poznania prawdy,część symboli jest w chrześcijaństwie ściągnięta z egiptu jak np: krzyż (znak słońca) obrzędy symbolizują oddawanie cześci słońcu itd...
          Biorę solian 200 mg.
          • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 06:11
            Ditta nic nie spadnie i nie uderzy w ziemię, nie czytaj takich bzdór, tego w necie jest multum, nic nie będzie ewentualnie przebiegunowanie a poza tym wejdziemy w nową epokę.Czyli już piątą.
            • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 06:16
              sercenowegoswiata.pl/start/306-wladyslaw-kakol/videos/video/513-prawdziwy-post%C4%99p-duchowy-true-progress-spiritual.html
              • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 06:17
                www.youtube.com/watch?v=_aVq-n1PtJM&feature=player_embedded
                • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 07:01
                  "A jeśli nie chcecie wierzyć Mi na słowo, uwierzcie ze względu na dzieła Ojca"
                  uwazasz ze jezus nie uzdrawial ludzi ?

"Daremnie mi jednak cześć oddają, głosząc nauki, które są nakazami ludzkimi"
                  dlamnie cala ta teologia tych zaklamanych kosciolow jest falszywa

uwierz ty wierzysz w przepowiednie majow w jakies przebiegunowanie ziemi a w biblie nie wierzysz ?
                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 08:05
                    Biblia drogi mój przyjacielu jest dopasowana do potrzeb rządzenia, okrojona nie ma ksiąg o tych których Jezus mówił o reinkarnacji, może i jego nauki były słuszne i napewno słuszne ale to nie Bóg:), Majowie to co innego,nie mam tak okrojonego umysłu żeby wierzyć w Biblijne bajeczki, to jest dobre dla przygłupów nie umiejących myśleć.
                    W mediach o tym nie mówią w książkach piszą, Kościół to instytucja,jak i jego działania.
                    Papież i reszta tych kloszardów doskonale wie o tym że prawda jest inna,doskonale wiedzą i rozsumieją, mają wgląd we wszystkie księgi i te też utajnione.
                    Cała ta otoczka wiary i religi powstała na wielu gruntach nie tylko teologi ale też polityki.Musisz sporo się douczyć i poczytać a sam wkońcu dojedziesz do tego że kupy się tu nic nie trzyma.
                    • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 08:12
                      a skad ty wiesz ze Jezus mówił o reinkarnacji ??
                      • ditta12 Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 12:22
                        Taki podam cytat:
                        " W całym biblijnym Objawieniu Bóg poucza, że dusza ludzka ma związek tylko z jednym ciałem, które kiedyś zmartwychwstanie. Prawdy tej Bóg tak strzegł, że nie pozwalał swemu ludowi naśladować pogan nawet w ich zewnętrznych praktykach, które by sugerowały reinkarnację. Na przykład, poganie wierzyli (i do dnia dzisiejszego niektórzy tak wierzą), że podobnie jak dziecko tuż po urodzeniu związane jest pępowiną ze swoją matką, tak też dusza po wyjściu z ciała jest z nim jeszcze związana niewidocznymi "nićmi".
                        Dopiero po spaleniu ciała staje się ona wolna i może przyjąć następne ciało, albo będąc zupełnie doskonałą, przejść w formę kosmicznego boskiego życia. Aby Izraelitom uświadomić, że dusza i ciało tworzą pełnię ludzkiej natury, więc ciało zmartwychwstanie, dlatego nie pozwalał im palić zwłok, by nie popadli w pogańskie błędy, sądząc, że dusza zmarłego po spaleniu jego ciała wejdzie w inne ciało.
                        Również Jezus Chrystus nie uczył o reinkarnacji lecz o zmartwychwstaniu i przez swoje zmartwychwstanie tę prawdę udowodnił."

Nie chce mi się szukać w Ewangelich czy mówił czy nie mówił ale chyba coś mówił o Janie Chrzcicielu jako o Eliaszu.
                        Dla mnie to temat nie do opanowania bo mnie przy tym nie było i trudno mi stwierdzić co było prawdą a co nie.Jak Niewierny Tomasz,he.
    • ditta12 Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 12:35
      A Ananaki,choćby tu:
      www.youtube.com/watch?v=xzWgYJSD6a8&feature=fvwrel
      • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 13:02
        Jezus nauczał o reinkarnacji, nie tylko ja tak twierdzę ale są księgi które są nie ujawnione i pisma,tak jak w Tybecie Jezus przebywał i tam się kształcił.Watykan i banda czarnuchów nie powiedzą ani nie ujawnią bo wtedy dla nich była by to katastrofa.A skąd wiem bo się tym interesuję od paru lat.Były istniały i są.A te bzdury o zmartchwystaniu to mogą opowiadać dzieciom w przedszkolu,Jezu co za bzdury.....
        • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 13:04
          A skoro to prawdziwe słowa Jezusa że zmartwych wstanie obecne ciało to ten jezusik tez niezły czub wtenaczs był.
          • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 13:06
            jezu ludzie ogarnijcie się na zdrowy rosądek, pogrzebcie w necie i na youtube to zobaczycie, że to pieprzenie chrześcijańskie się kupy nie trzyma.
            • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 13:12
              Myślicie że takich ludzi jak Jezus nie było? było mnustwo, obecnie jest Dynamo człowiek magik i to lepszy od waszego Jezusa.
              • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 13:15
                Chrześcijanizm to jeszcze jako tako ujdzie ale weźcie np: Talmud to dopiero trzeba mieć caban zryty żeby w ten bełkot wierzyć, przypuszczam gdyby ludzie wiedzieli co ta religia mówi to już nawet pomników po żydach na tej ziemi byście nie znaleźli a jedynie w książkach że taka cywilizacja była.
                • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 13:20
                  Ten filmik to jest rasa ludzi zamieszkująca naszą planetę dawno temu, nie pamiętam nazwy tej rasy ale jak poszperacie znajdziecie.Zresztą to jest zakazana archeologia:) bo do niczego nie pauje a tymbardziej darwinizmu hehe widać pewnym grupom ludzsi straszsnie zależy na tym żeby prawda była za kurtyną.
                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 13:22
                    A zresztą dla mnie możecie wierzyć w co wam się podoba.
                    • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 13:25
                      Myślicie że te pryncypały w watykanie nie wiedzą że ludziom bzedety wciskają.
                      • ditta12 Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 13:58
                        www.youtube.com/watch?v=HO3uSXKlcc4&feature=fvwrel
                        A to są ufoludki czy też lalki?
                        Może być tak albo tak.Technicznie można wszystko pokazać tak jakby było prawdziwe a nie jest.
                        Mnie tylko zadziwia to co się nazywa psychozą i dzieję się wtedy ze mną bo sama tego doświadczam osobiście.Natomiast inni którym bym o tym opowiadała mają prawo nie uwierzyć bo sami tak nie mają.Dla mnie jednak nie jest to ważne bo ja jestem pewna.
                        Jeżeli ktoś spotkał UFO to też może być prawdą,dlaczego nie.Jeśli ja nie spotkałam to nie oznacza że kto inny nie mógł.

• ditta12 Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 14:23
                          A to co?
                          www.youtube.com/watch?v=LkVP0cx3xcw
                          • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 15:07
                            ditta12 napisała:

> A to co?
                            > www.youtube.com/watch?v=LkVP0cx3xcw

A o to właśnie nowy Jezus:) tylko że gostek robi wiele rzeczy których ten twój jezusik nie potrafił:)
                            • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 15:08
                              a dokóadniej Dynamo....
                        • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 15:06
                          ditta12 napisała:

> www.youtube.com/watch?v=HO3uSXKlcc4&feature=fvwrel
                          > A to są ufoludki czy też lalki?
                          > Może być tak albo tak.Technicznie można wszystko pokazać tak jakby było prawdzi
                          > we a nie jest.
                          > Mnie tylko zadziwia to co się nazywa psychozą i dzieję się wtedy ze mną bo sama
                          > tego doświadczam osobiście.Natomiast inni którym bym o tym opowiadała mają pra
                          > wo nie uwierzyć bo sami tak nie mają.Dla mnie jednak nie jest to ważne bo ja je
                          > stem pewna.
                          > Jeżeli ktoś spotkał UFO to też może być prawdą,dlaczego nie.Jeśli ja nie spotka
                          > łam to nie oznacza że kto inny nie mógł.
                          >
                          to ma być jakiś argument? pierwszy lepszy filmik z netu haha:)
                          • ditta12 Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 15:13

<to ma być jakiś argument? pierwszy lepszy filmik z netu haha:)>

Argument na co?Bo nie wiem.
                            Moje pytanie:wierzyć czy nie wierzyć a jeśli wierzyć to komu lub w co wierzyć?
                            Błędne koło.
                            • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 15:16
                              ditta12 napisała:

>
                              > <to ma być jakiś argument? pierwszy lepszy filmik z netu haha:)>
                              >
                              > Argument na co?Bo nie wiem.
                              > Moje pytanie:wierzyć czy nie wierzyć a jeśli wierzyć to komu lub w co wierzyć?
                              > Błędne koło.

Ditta masz własny umysł materiału jest mnustwo w necie, poukładać sobie wszystko w głowie itd..mi to zajeło sporo czasu bo oprucz dobrej wiedzy jest pełno bzdur.Chcesz wierz nie chce3sz nie wierz, ja wiem w co wierzę i wierzę a reszta w wasza sprawa.
                              • ditta12 Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 17:49
                                <bo oprucz dobrej wiedzy jest pełno bzdur>

Jak rozpoznajesz Uwierzu które to bzdury a które informacje są prawdą?Ja mam z tym problem.
                                • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 18:43
                                  ditta12 napisała:

> <bo oprucz dobrej wiedzy jest pełno bzdur>
                                  >
                                  > Jak rozpoznajesz Uwierzu które to bzdury a które informacje są prawdą?Ja mam z
                                  > tym problem.

Ditta ja już rozpoznaję,zbyt długo się tym interesuję, może też nie całkiem 100% prawdą ale zbliżoną, na internecie jest sporo bzdur, koniec świata itd.. a Majowie nigy nie mówili o końcu świata to ludzie sobie przytaczają.Ja już jak szukam to konkretnych tematów, nie oglądam ani nie czytam wszystkiego jak leci.Od tego można dostać pomieszania.
                                  Kiedyś tak jak ty co mi wpadło do oglądałem i cztałem:).
                                  Powiem Ci w skrucie.'
                                  1.Nie jesteśmy jedyną rasą na tej planecie.
                                  2.Stworzyła nas inna rasa.
                                  3.Są inne cywilizacje.
                                  To taki mały skrót, oczywiście info szukam wszędzie, w biblię i obecne religie nie wierzę ale za obszerny temat żeby wam tłumaczyć cały mechanizm tego.
                                  Co do ananuki i tych filmów które z nimi wrzucałaś to właśnie rasa która prawdopodobnie nas zmodyfikowała genetycznie,ale tak jak widziałaś w prastarych wierzeniach i mitach ludzie mieli wyobraźnię też, różnie interpretowali.Ale na freskach starożytnych jest wystarczająco dużo dowodów żeby twierdzić że to bzdury.
                                  Żeby zrozumieć cały ten sens tego dlaczego to wszystko nie jest ujawniane i skrywane, trzeba sięgnąć do kilku dziedzin.Teologi,Polityki,Talmudu,Masonerii,Iluminatii poznać mechanizmy rządów poprzednich cywilizacji i obecnej i stopniowo i powoli skaładać układankę.
                                  Materiału jest mnustwo, wystarczy się wgłębić, ja też na początku szukałem i oglądałem bzdurki większe mniejsze itd...błądziłem po omacku.Teraz kiedy już sobie wszystko mniej więcej poukładałem szukam konkretów i analizuję.
                                  Problem w tym że możesz wierzyć lub nie ale są grupy ludzi które celowo robią mętlik także zależy im na nie ujawnianiu prawdy.Często naprawdę fajne rzeczy można dowiedzieć się od archeologów, którzy odkrywają i objaśniają w swoim gronie ponieważ tysiące znalezisk nie jest ujawniana ani publikowana.Często mają zamykane usta utrata pracy jak to sie miało do kilku włochów którzy odkryli w Bośni piramidę większą od Cheopsa.
                                  Trzeba znać mechanizmy komu i dlaczego zależy na tym żeby nas ogłupiać.
                                  To wszystko jest w necie,ja spedziłem tygodnie na tych materiałach.
                                  I teraz dam Ci zwykły przykład:
                                  Czy ty uwarzasz że Jezus był prawdziwym synem Bożym:)?przecież to woła o pomstę do nieba, kiedyś ciemny lód w to wierzył,religia,inkwizycja,nawracanie itd ale w gruncie rzeczy chodziło zawsze o władze i pieniądze.Ditta nie bądź naiwna w Watykanie papież i większa część doskonale rozumie czym jest religia.

• Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 18:52
                                    uwierz chyba pomylilo ci sie chrzescijanstwo z katolicyzmem , katolicy wierzą w innego jezusa www.youtube.com/watch?v=XcYUVJpQS9A&feature=youtu.be

, a co do religi to nawet w biblii w ksiedze objawienia jest napisane ze wszystkie religie tego swiata sa do niczego
                              • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 18:33
                                o ludziach wielkoludach pisze tez w bibli np walka dawida z olbrzymem goliatem ,to zadna tajemnica nie jest
                                • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 18:51
                                  No wiem że pisze ale to była zwykła rasa a nie jacyś tam aniołowie,adi ja ciebie nie będę przekonywał, każdy niech wierzy w co chce ,ty wierzysz w biblię i bardzo dobrze trzeba w coś wierzyć, ja zawsze chciałem znać prawdę o nas ludziach celu życia itd... i się trochę do tej prawdy przybliżyłem.Nie przekonuj mnie na temat bibli bo dla mnie to księga bez wartości,jedynie częśc histori tam jest spisana reszta poprzekształcana do własnych celów.Takich jkie ta biblia miała spełniać i ty jesteś żywym przykładem tego:)
                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 18:54
                                    Jakieś końce świata,zmartchwysanie,sąd boży itd...ludzie dajcie spokój nie rozśmieszajcie mnie,rozumię 200 lat temu w epoce renesansu czy jeszcze średniwiecza kiedy lód był zacofany i ciemny ale w 20 wieku?
                                  • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 19:02
                                    ja mialem podobne doswiadczenia w psychozie co ty , ale nie wyciagalem z tego takich wniosków
                                    i tak sie zastanawiam czy psychoza to moze byc jakies opetanie przez diabla i po tym co ty piszesz dochodze do wniosku że niestety może i dlatego cie chce przekonac , bo ja nie chce byc opentany :) tez mialem psychoze
                                    • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:07
                                      Gość portalu: adi napisał(a):

> ja mialem podobne doswiadczenia w psychozie co ty , ale nie wyciagalem z tego t
                                      > akich wniosków
                                      > i tak sie zastanawiam czy psychoza to moze byc jakies opetanie przez diabla i
                                      > po tym co ty piszesz dochodze do wniosku że niestety może i dlatego cie chce pr
                                      > zekonac , bo ja nie chce byc opentany :) tez mialem psychoze

Powiem Ci tak jeżeli chodzi już o psychozę,to czym człowiek wie więcej na takie tematy tym ta psychoza poszerza jego horyzonty w tych tematach.Jeżeli będziesz miał psychozę religijną to może bedziesz widział diabła czy miał jakieś wizje z tym związane.
                                      Ja osobiście już w czasie psychozy rozwijam myśl ,świadomość i filozofię wszechświata, nie interesuje mnie religia, nie ograniczam się do niej bo to jest pętla nic nowego nie wniesiesz ani nie wyniesiesz.
                                    • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:10
                                      Też adi nie neguję tego że są inne byty które moga poniekąd w nas wstąpić, my widzimy świat prosto dzieli większość ludzi na boga,demony,piekło niebo.W rzeczywistości nie wiedomo ile jest wymiarów,światów itd..Ja podzczas psychozy czasem słyszałem szept lub zawołanie mojego imienia,ale to tak jak by ktoś sprawdzał czy go słyszę i dokładnie za mną,oczywiście nikogo nie było ale to też nie były moje omamy:)
                                    • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 19:22
                                      "każdy kto grzeszy jest niewolnikiem grzechu .
                                      Kto popełnia grzech , z diabła jest gdyż diabeł od początku grzeszy "

moze o to chodzi w psychozie , moze jestesmy jakoś bardziej wrazliwi na grzechy
                                      • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:26

> "każdy kto grzeszy jest niewolnikiem grzechu .
                                        > Kto popełnia grzech , z diabła jest gdyż diabeł od początku grzeszy "
                                        >
                                        > moze o to chodzi w psychozie , moze jestesmy jakoś bardziej wrazliwi na grzechy

twoja psychoza twój wybór, chcesz wierz ale niczego nowego w ten sposób nie ogarniesz.
                                • ditta12 Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 18:55
                                  "Goliat:Jego wzrost miał wynosić sześć łokci i jedną piędź, czyli ok. 3 metry."
                                  Najwyższy człowiek zarejestrowany na ziemi-Robert Wadlow mierzył 2,72m no to prawie trzy i cierpiał na jakąś formę gigantyzmu,natomiast pokazane na filmie kości zdaje się o wiele wykraczają poza powyższe kryteria.
                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:03
                                    A Ditta te kości są rasy Lemurian ona żyła na ziemi kiedyś i być może jeszcze żyje na antarktydzie,jakiś kataklizm ponoć ich zniszczył ale czy istnieje jeszcze? nie wiem.
                                    • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:13
                                      z drugiej strony adi jak ty masz takie mysli i przemysenia to jesteś za mną jakieś 9-10 lat do tyłu w tych analizach ja to przerabiałem właśnie wtedy:)
                                      • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 19:18
                                        a widziales latajace gwiazdy jak byles w psychozie?
                                      • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:19
                                        Już pisałem wcześniej ale napiszę jeszcze raz, chodzi o to że podczas ostatniej psychozy kilka razy miałem kolegów na niebie niedaleko mnie to było UFO jak to się pospolicie pisze,nie wiem jaka rasa jaka cywilizacja kontaktu z nimi nie miałem ale być może byłem obserwowany.
                                        To jeszcze nie wszystko,śmigając samochodem speker radiowy do mnie mówił tak jak by znał moje myśli do tego stopnia że na desce z komputerem wyświetlały mi się ostrzerzenia np: mandat a za chwilę stoi policja.... było tego mnustwo ,mówiąc komuś o tym wiadomo co pomyślą o mnie nie? nawet żonie o tym nie mówiłem a miało to miejsce także przy niej tylko mówiłem jej że policja bedzie stała,lub w radi w tle muzyki słyszałem sygnał syrena a za momęt policja:) no to takie tylko przykłady ,nie wiem jak to wytłumaczyć.
                                        • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:23
                                          Zrozumiałem też pewną ważną rzecz że umrę lub zginę jak przyjdzie na to czas to już jest zakodowane gdzieś zapisane co bym nie robił i czego bym nie robił nie dam rady tego zmienić,więc po prostu się nie boję,psychoza chyba już też dała mi spokuj:) jak człowiek który zrozumiał to i się nie boi może popaść w psychozę:)? pożyjemy zobaczymy,ewentualnie popadnę i co w ziwązku z tym będę rozwijał dalej swoją świadomość na temat tego wszechświata i nie jedna rzecz mnie zaskoczy ,pewnie sygnał a za moment policja,lub speeker radiowy lub coś innego:)
                                    • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 19:23
                                      uwierz a widzialeś latające gwiazdy jak byleś w psychozie ?
                                      • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:24

> uwierz a widzialeś latające gwiazdy jak byleś w psychozie ?

nie:)
                                        • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 19:27
                                          ja widzialem prawie wszystkie gwiazdy sie poruszaly kazda w innym kierunku , co to mogło być twoim zdaniem
                                          • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:30

> ja widzialem prawie wszystkie gwiazdy sie poruszaly kazda w innym kierunku , co
                                            > to mogło być twoim zdaniem

Nie mam pojęcia,obiekty latające,lub jakieś leki.Musiał byś pamiętać cały epizod psychozy w tym momęcie,o czym myslałeś co analizowałeś i zinterpretować to jakoś.
                                            • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:33
                                              Ludzie podczas psychozy wkręcają sobie różne bzdury bez znaczenia i w to brną czyli w świat kreowany przez siebie a nie przez wszechświat a to ślepy tor.
                                        • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 19:32
                                          maialem tez urojenia na temat liczby 999
                                          • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:34

> maialem tez urojenia na temat liczby 999

Chcesz być tym 999 nie ma problemu będziesz bardzo chciał nim zostaniesz to cała filozofia.
                                            • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 19:36
                                              999 to liczba szatana do takich wtedy wnioskow doszlem, nie chce zostac
                                              • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:40

> 999 to liczba szatana do takich wtedy wnioskow doszlem, nie chce zostac

Tak to interpretuje religia, ale faktycznie to liczba mądrości i doskonałości, i teraz pytanie czy to antychryst czy też człowiek który powie prawdę? Chrześcijanin bedzie ślepo wierzył bibli pomimo tego co ten człowiek bedzie mówił a człowiek myslący analizował i wybierał.
                                                Ja uważam że nie jestem pewien jeszcze kim on będzie ale jeżeli będzie myslał podobnie jak ja to napewno nie będzie antychrysem:) tym twoim:)
                                                • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 19:48
                                                  wpakowales sie w niezle bagno jednak diabel dziala w tej chorobie. tylko nie wiem kim sa osoby chore za kogo Bog je uważa , ta choroba to niezle cierpienie jest w sumie , a moze to ci niewolnicy grzechu sa albo jeszcze cos innego :
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:51

> wpakowales sie w niezle bagno jednak diabel dziala w tej chorobie. tylko nie wi
                                                    > em kim sa osoby chore za kogo Bog je uważa , ta choroba to niezle cierpienie je
                                                    > st w sumie , a moze to ci niewolnicy grzechu sa albo jeszcze cos innego

ooo ludzie:) broń nas przed takimi ludźmi:)
                                                • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:49
                                                  Adi jesteś młody, jest internet sporo wiedzy w nim, dopiero zaczynasz rozwijać świadomość, albo rozwiniesz lub nie wybór należy do ciebie,ale jest uwarunkowny rozwojem i zainteresowaniami.Ja niestety w tych tematach siędzę od lat, analizy psychotyczne nie zawsze pozytywne czesto i gęsto błędne dopiero od roku moje analizy daja pozytywny wynik ale musiałem niestety uczyć się wszystkiego, analizować,czytać weryfikować i uczyć się na błędach i teraz dopiero mogę powiedzieć że coś niecoś wiem...zdebko.
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:55
                                                    Adi jestem w stanie wyobrazić sobie twoje postrzeganie świata, ja też tak postrzegałem kiedyś i powiem Ci że ciarki mi przechodzą jak o tym pomyślę:)
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:57
                                                    Powiem Ci tak uwarzam się za człowieka wyzwolonego, to już samo za siebie mówi:)
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 19:59
                                                    A teraz trochę z innej beczki, taki człowiek wyzwolony jak to określiłem jest niebezpieczny,ma własne poglądy,potrafi mysleć indywidualnie, ma swój światopogląd i mało czego się boi a napewno nie śmierci.Teraz pomyśl gdyby takich jak ja była większość na tej ziemi? co by było?
                                                    Obecny system nie miał by prawa bytu.
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 20:03
                                                    jest takie stare przysłowie "wiara czyni cuda" a ja je interpretuje następująco nie wiara czyni cuda tylko sam czynisz cuda:), twoją wolą,siłą woli wiarą w tą rzecz.
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 20:04
                                                    możesz to też interpretować w ten sposób że wiadomo skąd się wzieły samouzdrowienia itd.. ktoś lub ty sam to zrobiłeś lub osoba która chciała Ci pomoc nie Bog:)
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 20:07
                                                    Kiedyś być może osiągniesz mój poziom mojej obecnej świadomości,ja na nim nie poprzestaje.
                                                    I dlatego coraz trudniej mi rozmawia się z ludźmi, strasznie okrojony światopogląd na temat wszechśwaita ,religi,polityki media tak kreują że zamiast mądrzeć głupiejesz.
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 20:10
                                                    Mogę nawet Ci przepowiedzieć co nastąpi za kilka czy kilkanaście lat:) może nowa religia nowego nurtu new age, być może szczera a być może znowu zmanipulowana i manipulowana chęcią władzy nad masami i pieniądzem.
                                                  • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 20:22
                                                    to ze pieniadze rzadza swiatem to sie z toba zgadzam . a tak pozatym to nie wierze w to zebys mial jakas tajemna wiedze , oprucz tego co obejrzales na youtube
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 20:28

> to ze pieniadze rzadza swiatem to sie z toba zgadzam . a tak pozatym to nie wie
                                                    > rze w to zebys mial jakas tajemna wiedze , oprucz tego co obejrzales na youtube

Ja nie mówiłem że mam tajemną wiedzę, nie piszę o niektórych rzeczach bo to niebezpieczne nawet dla mnie,wystarczy mi już zainteresowania moją osobą.
                                                    Nie chce nawet na niektóre tematy pisac choćby nawet dlatego że ty masz inne poglądy, mogę porozmawiać na wizji w cztery lub więcej oczu z osobami które się orientuja o co chodzi, na forum nie piszę.
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 20:31
                                                    Adi chyba nawet byś nie pojoł jak bym Ci zaczoł opisywać pewne struktóry ktróre rządzą tym światem i w jaki sposób zaraz bym był wciągnięty na listę terorystów zapewne.
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 20:35
                                                    Nawet nie wiesz że kupując sprzęt na raty czy na kartę kredytową nie musisz się nigdzie logować a nawet jak się zalogujesz na nie swoim internecie to ludzi którym sie nie spodoba to co piszesz czy też zainteresuja się tobą w ciagu pięciu minut beda znali twoje wszystkie dane.
                                                    Co innego jak kupisz za gotówkę ale na to sa inne metody:)
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 20:40
                                                    jedna prosta z nich nawet jak kupisz za gotówkę z hurtowni,to wybieraj taki żeby nie miał kamerki internetowej wbudowanej:)bo to tak jak byś swoje zdjęci wrzucił w net:)
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 20:46
                                                    Tak samo np: na temat Pisu można powiedzeć że to OPUS DEI chociaż głośno się o tym nie mówi nie wiadomo czy jeszcze organizacja istnieje ale to jest wojna już nie tylko polityczna ale rasowa ,religijna i cywilizacyjna.Oni nie powiedza głośno dlaczego tak walczą i z kim bo ośmieszyli by się społecznie ale doskonale wiedza i rozumieją, nikt w ciemie bity nie jest.
                                                  • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 20:49
                                                    wiem że twurca OPUS DEI zostal swietym , beatyfikowany przez jp2, wiec cos w tym jest co mowisz
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 20:52

> wiem że twurca OPUS DEI zostal swietym , beatyfikowany przez jp2, wiec cos w ty
                                                    > m jest co mowisz

Został i poniekąd wiem z kim walczą:)
                                                  • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 20:57
                                                    kto walczy watykan ? o co ?
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 21:02

> kto walczy watykan ? o co ?

nie ważne kto zacznij się wgłębiać , a za jakiś czas też już będziesz rozumiał.Watykan sam ze soba walczy jeżeli chodzi o ścisłość:) hehe
                                                  • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 21:11
                                                    to akurat jest dla mnie jasne ze sami ze soba wojne prowadza , po obu stronach barykady maja swoich ludzi
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 21:12

> to akurat jest dla mnie jasne ze sami ze soba wojne prowadza , po obu stronach
                                                    > barykady maja swoich ludzi

można to mniej więcej ująć tak są trzy fronty:)
                                                  • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 21:14
                                                    jaki jest trzeci front ?
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 21:24

> jaki jest trzeci front ?

Powiem Ci ntylko tyle tam też są idealiści, jak wszędzie, jedni rozumieją inni nie, są fanatycy i tacy co wierzą.
                                                  • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 21:32
                                                    ja slyszalem ze w watykanie sa tez satanisci o tym mowil ksiadz natanek
                                                  • Gość: paj-hi-wo Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.12, 13:55
                                                    Adi Ty jesteś moze świadkiem jechowy ? Bo w innym wątku wciaz biblie przytaczasz a z tego co mi wiadomo to swiadkowie jechowy dobrze znają biblie. Jak nie chcesz, to nie odpowiadaj, ale jestem ciekaw.
                                                  • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 20:47
                                                    pewnie uwarzasz ze reptilianie rzadza swiatem :)
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 20:49

> pewnie uwarzasz ze reptilianie rzadza swiatem :)

Być może pośredni lub bezpośredni nie wnikałem w to tak bardzo, ale kwestia czasu kiedy dojde do tego:)
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 20:51
                                                    Jeżeli chodzi o ścisłość to ananuki maja ograniczone pole manewru,mogą rządzić ale nic na siłę:) ktoś inny jeszcze łapę nad nami trzyma:P
                                                  • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 20:56
                                                    ja o ananukach czytalem duzo i doszedlem do wniosku ze to bajka
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 21:07

> ja o ananukach czytalem duzo i doszedlem do wniosku ze to bajka

zależy co czytałeś, część z tego wszystkiego to fantazje lub celowe zmienianie i przeitacznie faktów.Dawne religie ,wierzenia, legendy maja w sobie jakiś procent prawdy.Teraz obecnie w afryce jeszcze się ostały te wierzenia ale watykan robi tam czystki jak, zabiera wszystko z kultór prastarych już nie od odzyskania od tych biednych ludzi,ale sa jeszcze ludzie którzy mówią jaka była prawda, z plemienia Zulusów sporo się zostało,freski st5arszych cywilizacji także inków i Majów w to samo wierzyli.
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 21:00
                                                    Powiem Ci tak polityka to jest walka na najniższym szczeblu, najbardziej widoczna.Wiesz jak się śmieję czytając niektóre propagandowe artykuły a jest ich jakieś 40% w tym jakieś 20% z życia wziętych 40% opisów rzeczywistych różnych wewnetrznych manipulacji, tak pi razy drzwi.I teraz sobie wyobraź jak masz pojecie o tym wszystkim to co ciebie jeszcze może zdziwić? na tym nieszęsnym świecie:) jedyna rozrywka to zrobić wypadzik do pabu na drina:)
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 21:09
                                                    Tu w tym kraju jeszcze przydały by się Greckie służby specjalne to trochę tego syfu być może by wyczyściły:)
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 21:19
                                                    wiesz jak mnie przyjmowali na izbie przyjęć do szpitala ostatnio?:) lekarz za cholerę nie chciał mnie przyjąć po czym zadzwonił telefon i usłyszałem tylko jak lekarz powiedział: tak jest właśnie po sekundzie mina mu się rozchmurzyła a miejsce dla mnie się z miejsca znalazło bez zbędnych pytań, po 2 minutach szedłem na odział.Dziwne? ale już na odziale po jakimś czasie zrozumiałem kilka spraw, z czego wyszedłem na przepustkę po 3 dniach bez przepustki, wracając na chwilkę piguła zrobiła burde jak mogłem wyjść ze szpitala bez przepustki, poszła zadzwonić, za moment przyszła i mnie bez tej przepustki wypu ściła bez gadania, po czym wruciłem posiedziałem jeszcze 2 dni i mnie wypuścili z odpowiednim wpisem:).I co to też normalne? he he.
                                                  • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 21:23
                                                    faszerowali cie tam tabletkami jakimis czy miales spokuj ?
                                                  • uwierz_w_to Re: proroctwa w bibli 14.11.12, 21:25

> faszerowali cie tam tabletkami jakimis czy miales spokuj ?

Powiem tak chyba nic nie dostawałem:) bo stan sie nie zmieniał a na końcu jakieś gó... które i tak po 2 dniach zmieniłem.
                                                  • Gość: adi Re: proroctwa w bibli IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 21:21
                                                    czemu greckie jak oni maja tyle problemow we wlasnym kraju nierozwiazanych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka