ariana1 09.09.03, 23:14 W jaki sposób zlikwidować to świństwo? Badziewie ,jest chyba nie do zdarcia! I jak unikać nawrotów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
puma002 Re: Ratunku! kurzajki 10.09.03, 10:11 Spróbuj babcinej metody, czyli smarowania kurzejek kilka razy dziennie pomarańczowym sokiem z łodyg jaskółczego ziela (bardzo pospolita roślinka): www.grzyby.pl/rosliny/gatunki/Chelidonium_majus.htm Teraz jesienią podobnież sok z jaskółczego ziela jest bardziej skuteczny niż kiedy indziej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_za Re: Ratunku! kurzajki IP: *.res-polona.com.pl 11.09.03, 15:41 puma002 napisała: > Spróbuj babcinej metody, czyli smarowania kurzejek kilka razy dziennie > pomarańczowym sokiem z łodyg jaskółczego ziela (bardzo pospolita roślinka): > Potwierdzam. Kilkoro moich znajomych pozbyło się w ten sposób kurzajek na zawsze, dodam tylko, że przed posmarowaniem trzeba kurzajkę troszkę rozdrapać, żeby sok łatwiej do niej przeniknął. I jeszcze przytoczę jedną metodę, metodę babci mojej koleżanki ze szkoły. Byłyśmy wtedy małymi dziewczynkami, jej palce były dosłownie oblepione kurzajkami. Babcia kazała jej wziąć garstkę ryżu, natrzeć nim dokładnie ręce i "kurzajkowy" ryż wyrzucić na parapet okna recytując przy tym wierszyk, nie pamiętam dokładnie jaki, ale coś w rodzaju: przylećcie ptaszki, zabierzcie moją chorobę. Koleżanka odprawiła całą ceremonię, po czym obie o tym zapomniałyśmy. Dopiero po jakims tygodniu zauważyłam, że jej rece są zupełnie gładkie, ani śladu kurzajek. Ona sama była niezmiernie zdziwina, nie zauważyła kiedy zniknęły. Nie wiem jak wytłumaczyć te "czary", wtedy bylam za mała, żeby widzieć w tym coś dziwnego. Podświadomość? Nadświadomość? Nie mam pojęcia. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamelka Re: Ratunku! kurzajki IP: *.biaman.pl 10.09.03, 13:32 Miałam jedną brodawkę. Kilka razy była zamrażana. Bolało strasznie. Za każdym razem brodawka odrastała. Kupiłam w aptece Brodacid smarowałm kilka razy dziennie. Pomogło. Można brodawkę też wypalić ( elektrokoagulacja) lub usunąć chirurgicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyy Re: Ratunku! kurzajki IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 11.09.03, 11:59 Sprawdzonym sposobem jest moczenie kurzajki w wodzie z dużą ilością soli kilka razy dziennie po pół godziny.Sam miałem dwie duże kurzajki i w ten sposób je wyleczyłem.I jeszcze pytanie :czy jestes spod znaku Koziorożca? Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Ratunku! kurzajki 11.09.03, 13:01 Nie , Lwa. A ma to jakieś znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś