Dodaj do ulubionych

Pilne!!!!!!!!-do Justy :-)))))))))ale nie tylko

IP: *.stok.xen.pl 06.10.03, 15:30
mam pytanie czy w zwiazku z tym ze przyjmuje beta karoten ,moge lyka kapsulki
z tranem,nie przedwakuje witaminy A? prosze o pomoc;-)z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Hania Re: Pilne!!!!!!!!-do Justy :-)))))))))ale nie tyl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.03, 15:41
      "Przedawkowanie witaminy A, w przeciwieństwie do większości pozostałych
      witamin oraz prowitaminy A – betakarotenu, jest tym bardziej szkodliwe, że
      organizm nie potrafi sam się pozbyć jej nadmiaru"

kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=49

policz ile tam jest - można przyjmować 800 g (2700 j.m.), ale trzeba liczyć,
      że dużo jest też w samym pożywieniu, choćby w maśle... Poczytaj sobie na tej
      stronce o hiperwitaminozie A

:)))
    • Gość: Artur Re: Pilne!!!!!!!!-do Justy :-)))))))))ale nie tyl IP: *.sdh.sk.ca 06.10.03, 19:34
      Gość portalu: marta napisał(a):

> mam pytanie czy w zwiazku z tym ze przyjmuje beta karoten ,moge lyka kapsulki
      > z tranem,nie przedwakuje witaminy A? prosze o pomoc;-)z gory dziekuje

Przedawkujesz nawet samym tranem. Zupelnie nie wiem dlaczego producenci
      dokladaja do tranu witamine A, ale dokladaja. Wg mnie jak sie bierze tran to
      nalezy robic przerwy a zeby do tego jeszcze cos tam dokladac do nie do
      pomyslenia.
    • Gość: marta Re: Pilne!!!!!!!!-do Justy :-)))))))))ale nie tyl IP: *.stok.xen.pl 07.10.03, 15:36
      dzieki za odpowiedzi ,ale nie rozumiem jak mozna przedawkowac tranem ,a moze
      ktos inny odpowie jeszcze na moje pytanie ,jstes gdzies Justy :-)))
      • Gość: justy Re: Pilne!!!!!!!!-do Justy :-)))))))))ale nie tyl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 16:00
        jestem. ale zgadzm się z Arturem, więc na razie milczałam. zdecyduj się na
        jeden konkretny preparat. a podczas stosowania tranu rób przerwy.
        • Gość: marta Re: Pilne!!!!!!!!-do Justy :-)))))))))ale nie tyl IP: *.stok.xen.pl 07.10.03, 19:06
          dzięki bardzo :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka