Gość: marta IP: *.stok.xen.pl 06.10.03, 15:30 mam pytanie czy w zwiazku z tym ze przyjmuje beta karoten ,moge lyka kapsulki z tranem,nie przedwakuje witaminy A? prosze o pomoc;-)z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hania Re: Pilne!!!!!!!!-do Justy :-)))))))))ale nie tyl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.03, 15:41 "Przedawkowanie witaminy A, w przeciwieństwie do większości pozostałych witamin oraz prowitaminy A – betakarotenu, jest tym bardziej szkodliwe, że organizm nie potrafi sam się pozbyć jej nadmiaru" kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=49 policz ile tam jest - można przyjmować 800 g (2700 j.m.), ale trzeba liczyć, że dużo jest też w samym pożywieniu, choćby w maśle... Poczytaj sobie na tej stronce o hiperwitaminozie A :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Pilne!!!!!!!!-do Justy :-)))))))))ale nie tyl IP: *.sdh.sk.ca 06.10.03, 19:34 Gość portalu: marta napisał(a): > mam pytanie czy w zwiazku z tym ze przyjmuje beta karoten ,moge lyka kapsulki > z tranem,nie przedwakuje witaminy A? prosze o pomoc;-)z gory dziekuje Przedawkujesz nawet samym tranem. Zupelnie nie wiem dlaczego producenci dokladaja do tranu witamine A, ale dokladaja. Wg mnie jak sie bierze tran to nalezy robic przerwy a zeby do tego jeszcze cos tam dokladac do nie do pomyslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Pilne!!!!!!!!-do Justy :-)))))))))ale nie tyl IP: *.stok.xen.pl 07.10.03, 15:36 dzieki za odpowiedzi ,ale nie rozumiem jak mozna przedawkowac tranem ,a moze ktos inny odpowie jeszcze na moje pytanie ,jstes gdzies Justy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Pilne!!!!!!!!-do Justy :-)))))))))ale nie tyl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 16:00 jestem. ale zgadzm się z Arturem, więc na razie milczałam. zdecyduj się na jeden konkretny preparat. a podczas stosowania tranu rób przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Pilne!!!!!!!!-do Justy :-)))))))))ale nie tyl IP: *.stok.xen.pl 07.10.03, 19:06 dzięki bardzo :-))) Odpowiedz Link Zgłoś