Gość: Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 13:31 Od jakiegoś czasu mam problem z nadmierną ilością gazów jelitowych. Jak sobie z tym radzić? To przykre schorzenie sprawia wiele kłopotów. POMOCY! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bass5 Re: Temat TABU 07.10.03, 13:41 polecam herbate zielona, bardzo dobrze robi na trawienie oraz trilac - w aptece bez recepty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatiana Re: Temat TABU IP: *.solcon.nl 07.10.03, 16:28 Czy Trilac to to samo co Espumisan?? Tatiana Odpowiedz Link Zgłoś
asia.su Re: Temat TABU 07.10.03, 20:46 Nie Trilac to bakterie potrzebne w jelitach - ja znam ich zastosowanie w czasie kuracji antybiotykowej. Espumisan to środek mający zapobiegać nadmiernej produkcji gazów. Pewien chirurg powiedział mi kiedyś, że lepiej zamiast 3x2 tabletki wziąć 1x6. Odpowiedz Link Zgłoś
rosanne Re: Temat TABU 07.10.03, 15:27 Czesto jest to problem nieprawidłowego zestawiania produktów. Nie ma na to latwych rozwiazan - trzeba zaczac od przyczyn, a nie zwalczac objawy. W przewodzie pokarmowym inaczej jest trawione bialko, a inaczej weglowodany. Kiedy jesz wszystko razem, jedzenie zamiast byc trawione psuje sie i powoduje powstawanie gazow. Spróbuj przejsc na niełaczenie bialek i weglowodanow, ale najpierw trzeba oczyscic jelita. Wiecej szczegolow w ksiazce "Jak zyc dlugo i zdrowo" lub "Jak zyc 150 lat" M.Tombak powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Temat TABU IP: 2.4.STABLE* / *.4web.pl 07.10.03, 20:52 myślałam żę jestem sama z tym problemem ale jednak nie:)))))) cale szczeście ja też sie kuruje ale zauważylam ze najlepiej jest jak sie regularnie wyprużniam trzeba dbac o to żeby nic nie zalegalo w jelitku no przynajmniej u mnie tak jest Odpowiedz Link Zgłoś