Gość: agnieszka.l IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 31.10.03, 12:39 stomatolog powiedział, że mam bardzo miękką tkankę zęba. czy spotkaliście się z czymś takim? mam 38 lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ami Re: 'miękkie' zęby IP: 80.51.237.* 01.11.03, 13:10 A nie brałaś ostatnio preparatów z żelazem (w płynie)? Fatalnie działają na zęby... A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka.l Re: "miękkie" zęby IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.11.03, 12:54 Nie brałam żelaza. Może wapń się u mnie źle wchłania? Albo jem za mało produktów z wapniem? Nie piję mleka, bo mi nie smakuje ...ale podobno u osób po okresie dojrzewania, spożywanie mleka krowiego nie jest wskazane. Jakie są inne objawy niedoboru tego pierwiastka? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazik Re: "miękkie" zęby IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 21:31 Mam ten sam problem. Podobno po mamie:-) A poważnie nie wiadomo od czego i co z tym fantem zrobić. Non stop biegam do dentysty bo moje zęby są przez to strasznie słabe. Według stomatologów muszę bardziej uważać na to co jem tzn. na szczególnie twarde rzeczy, gorące i lodowate, szczególnie dbać o higienę jamy ustnej.Tego typu rady są jedynymi jakie uzyskałam od kilku (podobno dobrych) stomatologów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka.l Re: "miękkie" zęby IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.11.03, 18:12 czyli to raczej genetyczne? odżywianie nie ma znaczenia? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś