Dodaj do ulubionych

KTO JEST KIM??

• villi Re: KTO JEST KIM?? 11.03.06, 22:47
      Witam, Ania, mama 5-cio letniego zdrowego Micha i niespełna sześciomiesięcznego
      Miłka z obustronnym refluxem II stopnia i obecnie z kolejnym ZUMem. Jesteśmy z
      Poznania.
    • jeva6 Re: KTO JEST KIM?? 16.03.06, 16:07
      Witam serdecznie wszystkie mamusie i dzieciaczki .Mam na imię Ewa i jestem mamą
      Marcelinki, która ma 5,5 miesiąca.Mieszkam w Krośnie. Do mojej małej przyczepił
      się pseudomonas, z którym walczymy praktycznie od urodzenia.
      Bardzo się cieszę,że jest to forum i że mogę sie was radzić i wiem, że nie
      jestem sama z takimi problemami.Życzę wszystkim zdrowia, abysmy mogły pisac
      tylko o radosnych rzeczach.ewa
    • jeva6 Re: KTO JEST KIM?? 19.03.06, 13:20
      mam na imię Ewa i jestem mamą trzech dziewczynek, dwóch już dużych bo mają 13 i
      10 lat i jednej małej 5,5 miesiąca. mieszkam w Krośnie.trafiłam na wasze forum
      gdy zaczęłam szukać informacji na temat pseudomonasa który wyszedł u mojej
      najmłodszej córeczki jak miała 4 tygodnie i niestety jeszcze jest.
      super że jest to forum, dzeki wielkie dla ZAŁOŻYCIELKI.pozdrawiam wszystkie
      MAMUSIE I DZIECIĄTKA - DUŻO,DUŻO ZDROWIA!!!!!!!!
      • jeva6 Re: KTO JEST KIM?? 19.03.06, 13:24
        to znowu ja ewa, postanowiłam napisać drugi raz, dlatego ,że za pierwszym nie
        napisałam o moich starszych córciach.pozdrawiam
    • litta Re: KTO JEST KIM?? 20.03.06, 15:54
      Witam Forumowiczki- Mam na imię Basia, moja córka Lena- urodziła sie 24/01/06,
      mieszkamy sobie w W-wie .
      4 dni temu zdiagnozowano u malutkiej zum sad
      Dziekuje założycielce/kom i wszystkim Wam za to że jesteście- Wasze posty to
      bardzo cenna pomoc dla takich osób jak ja.
      pozdraffjam wink
      • litta Re: KTO JEST KIM?? 15.05.06, 21:42
        Ech noi aktualizacja danych niestety: wynik cystografii: lewostronny refluks
        II/III stopnia..
    • agak1975 Re: KTO JEST KIM?? 21.03.06, 10:45
      Agnieszka, Bartuś 1,2 roku, Piaseczno. Mamy obustronny reflux (IV i II stopnia)
      oraz prawą nerkę hypoplastyczną. Mimo tego humor nam dopisuje i wierzymy, że
      kiedyś rozstaniemy się z refluxem a nerka...... no coż dobrze, że są dwie.
    • aniusia80 Re: KTO JEST KIM?? 22.03.06, 23:26
      Witam! Mam na imię Ania. Jestem mamą 7-miesięcznego Mateuszka (reflux V st.
      nerki prawej, II st. nerki lewej) Jesteśmy po operacji antyrefluxowej nerek.
      Podejrzenie kamicy nerkowej (widoczny złóg na nerce lewej)!!! Mieszkamy w
      Bydgoszczy.
    • iwoku Re: KTO JEST KIM?? 28.03.06, 03:43
      Witamy!
      Mama Iśka ze swoją gromadką- pięcioletnią Gosią i 16- miesięcznymi bliźniakami
      Jasiem i Emilką, której ZUM sprowadził nas w te gościnne progi
    • luiza51 Re: KTO JEST KIM?? 05.04.06, 22:48
      Witam wszystkich!Mam na imie Luiza i jestem mamą 5.5 letniej córeczki-
      Kamilki.Jesteśmy z Świdnika k.Lublina.Od ponad 1.5 roku walczymy z
      nawracającymi zum-ami,pomimo braku refluksu.Przed nami kolejna próba
      odstawienia leków-trzymajcie kciuki!
    • marta-21 Re: KTO JEST KIM?? 19.04.06, 00:45
      Witam wszystkie mamy.Jestem mama 10 miesiecznej Julki,mieszkamy w Gliwicach
      julcia ma wrodzony refluks v stopnia po stronie lewej,po stronie prawej
      podejrzenie I stopnia,obustonne zdwojenie ukladu kielichowo-miedniczkowego i
      wodonercze po stronie lewej.Ogolnie w domu była cos okolo 4 miesiecy a
      pozostala czesc to szpital.Jestemy juz po 2 zabiegach bylysmy przygotowywane do
      operacji ale jezszcze raz zrobili nam ostrzykniecie tylko teraz pasta
      defluksowa pierwsze bylo robione krwia.mamy teraz czekac pol roku i
      zobaczymy.Mam nadzieje ze to cos pomoze pozdrawiam mama julki
    • she7526 Re: KTO JEST KIM?? 19.04.06, 10:33
      Witam mam na imie Monika, mam 3letnią Zuzię. Właśnie wykryto u niej zespół
      nerczycowy i mamy nadzieję że z nim wygramy. Na razie leki, leki, leki. Życzymy
      wszystkim siły i nadziei na wyleczenie, choc samej mi na razie tego optymizmu
      brakuje. Aha, leczymy się w DSK w Lublinie.
    • gosia.23 Re: KTO JEST KIM?? 23.04.06, 20:48
      Witam
      Gosia mam Mateuszka, który ma teraz 12 miesięcy. Mateuszek ma refluks III
      stopnia po stronie prawej oraz prawa nerkę szczątkowo wydolną. Mamy za soba już
      jedno ostrzykiwanie teflonem a jutro czeka nas ostrzykiwanie defluksem i od
      razu zabieg na niezstapione jąderko i wodniaka jądra. Synek miał parę razy
      zakażenie E coli. Mamy niestety jeszcze inne problemy takie jak anomalię kręgów
      piersiowych i problemy z napięciem mięśniowym ale wiem że damy z tym wszytkim
      radę.
    • liza12 Re: KTO JEST KIM?? 18.05.06, 08:35
      Cześć. Mam na imię Liza. Mój synek ma 10 lat. Urodził się ze spodziectwem. Był
      operowany 4 razy w Szczecinie. Operacje nie udały sie. Zbieram informacje na
      temat prof. Perdzyńskiego w Warszawie , ponieważ chciałabym w trakcie wakacji
      przyjechać do niego na konsultacje. Proszę również o kontakt wszyskich rodzicó,
      którzy mają starsze dzieci z tą wadą oraz dzieci po kilku operacjach. Jestem
      strasznie rozgoryczona, ponieważ trafiliśmy do lekarza o bardzo małych
      kwalifikacjach a nie mogliśmy wtedy zmienić szpitala. To był jedyny lekarz,
      który operował to schorzenie. Ciesze się, że nie jestem sama. Mam nadzieję, że
      też będę mogła Wam pomóc w jaki kolwiek sposób. Piszcie proszę.
    • kataha Re: KTO JEST KIM?? 20.05.06, 17:50
      JEstem mamą MArtynki, która ma 5 miesięcy, jak miała 3 miesięce miała zakażenie
      dróg moczowych. POdawlm jej furagin, był spokój. Za miesiąc zrobilismy posiew
      wyszła bakteria coli o to dużo. Mała jest już zdrowa przyjmuje furagin
    • agusiata Re: KTO JEST KIM?? 23.05.06, 13:18
      Cześć! Mam na imię Agnieszka i jestem mamą 5 miesięcznej córeczki Martusi. Od dwóch miesięcy walczę z ZUM u Małej. Mieszkamy w Katowicach. Czekamy na diagnostykę... Pozdrawiam!
    • szymina Re: KTO JEST KIM?? 15.06.06, 16:20
      Witaja Was Jasmina z 2 miesiecznym Jonaszem.Od 3 tygodni walczymy z ZUM dlatego
      trafilam na Wasza strone. Dzieki za wiele informacji, bo w kapitalistycznym
      kraju (USA) bes wielkich pieniedzy jestesmy pacjentami trzeciej kategorii, dla
      ktorych doktor ma 30 sek, wiec brak nam fachowej wiedzy. Mam nadzieje, ze to
      przejciowe i nie dolaczymy do Was, choc jestescie sympatyczni!!!
      • szymina Re: KTO JEST KIM?? 28.06.06, 16:48
        Niestety. Jestesmy po cystografi, reflux na szczecie 1-go stopnia... Dziekuje
        za forum i stos informacji! Tez dlatego, ze majac pojecie o refluxie rozumiem
        duzo z anglojezycznych stron. Jesli znacie jakies dobre- polecccie mi je, prosze
    • 502248as Re: KTO JEST KIM?? 17.06.06, 21:35
      Jestem z Warmii i Mazur a konkretnie z Olsztyna.Mam 8,5 miesięczną córeczkę
      Julię.Wykapany tata.Jest to pierwsze moje dziecko.Dlatego jestem załamana
      sytuacją w jakiej znalazła się moja córcia.W mojej rodzinie wszystkie dzieci
      rodziły się zdrowe i nie miały żadnych problemów takich poważnych ze zdroweim.
      Na mnie pech trafił.Chyba osiwieje w krótkim czasie.Szykuje się przecież
      operacja.Ma odpływy oraz podwójne moczowody w jednej i drugiej nerce.Ze wzgledu
      na III i IV stopień bedzie operowana.Nie wytrzymam tego!!!
    • maladorotka Maladorotka witam 19.06.06, 14:26
      Czesc dziewczyny, jestem mama 5 letniej coreczki Anastazji i 10 letniego synka
      Mikołaja. Dlaczego tu jestem? Zachęciła mnie Madzia, bo sama stoczyłam dwuletnia
      walke z choroba mojej coreczki. Mala miala zapalenie sromu i pochwy Escherichia
      coli. Udalo mi sie dzieki forum zdrowie, mala dostala uro -vaxom, rewelacja,
      brala tez i inne leki. Wazne jest to zeby nie dac sie zbyc lekarzom, nie
      zaszufladkowac do jednego worka wszystkich chorob. Moja miala dobre wyniki z
      moczu, a uplawy, swiad sromu.
    • aniutar Re: KTO JEST KIM?? 21.06.06, 14:18
      Witam mam na imie Ania i jestem mamą 2-miesięcznego Marcinka.Jestesmy z Gliwic.
      Marcinek urodził się z zakażeniem dróg moczowych, zdiagnozowany w 9 dobie
      życia w szpitalu w Gliwicach, oprócz spadku wagi i żółtaczki nie mial żadnych
      objawów-wypisany jako zdrowy ze szpitala w Tychach, miał 10^7 w badaniu
      bakteriologicznym E.coli oraz E.faecalis.Ostatnio zrobiliśmy kontrolny posiew
      moczu i niestety leczenie rozpoczynamy od nowa.
    • bopi1 Re: KTO JEST KIM?? 26.06.06, 15:40
      Witam!!!
      Na imię mi Bogusia, mam 8 - miesięcznego synka Kacperka, mieszkamy w Warszawie.
      Mój mały jest po 2 -krotnym zumie i związanej z nim urosepsie. Wszystkie
      informację czerpię z tego forum. Pozdrawiam wszystkich!!!
    • majowa_maja Re: KTO JEST KIM?? 26.06.06, 21:39
      Monika- mama Mateusza 2lata i 3 m-ce i Miłosza 7,5 tygodnia. Miłosz powiększone
      miedniczki i zaznaczone moczowody w trakcie diagnozowania, MAti do kontroli USG
      (z racji dziedziczenia).
      Pzdr,
      M.
    • adag7 Re: KTO JEST KIM?? 01.07.06, 15:38
      ada mama 6 mies.Miłosza zakopane
      własnie wrócilismy ze szpitala - ZUM ZAKAZILISMY SIE POSOCZNICA NERKOPOCHODNA
      TZW. UROSEPSA. zaczeło sie od temperatury 40 stopni niewiadomo skad -
      myslelismy ze to zabki ale kiedy nocka tempratura sie podniosla znowu nie
      czekalimy tylko pojechalismy do szpitala tam zrobiono nam badania ogólne moczu
      i krwi i okazalo sie ze spedzimy conajmniej tydzien w szpitalu - bylismy tam 10
      dni. Miloszkowi podano kroplowke i od razu zastosowano antybiotyk dozylnie ,
      który okazał sie trafny bo pomógł. jestesmy wdzieczni bardzo lekarzom którzy
      bardzo szybko zdiagnozowali nasza chorobe i pomogli nam . Jednak teraz martwie
      sie zeby to juz do nas nie wrócilo tym bardziej ze nie bardzo wiem skad ta
      bakteria - chociaz dzisiaj i tak wiem wiecej niz wczesniej. dzieki tej
      stronie.teraz jestesmy juz w domku dostalismy bactrim i czekamy na dokładne
      wyniki z posiewu krwi - bakteria przedostała sie do krwi. mam nadzieje ze
      wszystko bedzie ok .

• elikad Re: KTO JEST KIM?? 11.07.06, 22:21
      Ela, mama pięcioletniego Kubusia /z refluxem III i I stopnia/ oraz Ani -
      tegorocznej maturzystki. Swego wieku nie ujawniam wink. Mieszkamy w województwie
      podkarpackim, niedaleko Łańcuta /jesli ktoś wie, gdzie to jest/. Niestety
      dostęp do nowoczesnej medycyny mamy utrudniony, więc Forum jest dla mnie
      niezastąpionym źródłem wiedzy. Dziękuję wszystkim za dzielenie się swą wiedzą i
      doświadczeniem, a szczególne uznanie mam dla Madziulca smile).
      • anusia_29 Re: KTO JEST KIM?? 30.09.06, 22:05
        pewnie, że wiem gdzie jest Łańcut, wielokrotnie przez niego przejeżdżałam i
        przejeżdżać będe.
    • a.p5 Re: KTO JEST KIM?? 14.07.06, 15:03
      Witamsmile
      Jestem mamą dwóch chlopców Bartusia 1 rok i 11 miesięcy i 6 tyg Adasia.U
      mlodszego synka zdjagnozowano obustronny II st refluksu plus poszerzony i kręty
      moczowód po lewej stronie. Jesteśmy z W-wy.
      • a.p5 Re: KTO JEST KIM?? 19.07.06, 09:16
        No niestety, muszę zrobić korektę. Adas, refluks lewostronny III/IV st, prawy
        bez zmian.
    • kwinta5 Re: KTO JEST KIM?? 14.07.06, 19:40
      Witajcie.
      mam na imię Eliza, moja córa Ida- ma 5lat mieszkamy w Kielcach
      Ida miała pierwszą operację w 14 dobie życia i nie było fajnie teraz jest
      ok ,ale nie mamy zaufanego lekarza, który by nas dalej poprowadził do
      pełnoletnosci.
    • dominika_adamczyk Re: KTO JEST KIM?? 16.07.06, 19:36
      Moj synek urodzil sie z refluksem V i II/III stopnia . Ma wyloniona przetoke
      pecherzowo-skorna i czekamy na operacje. Na razie leczymy sie w CZD w wawie, i
      tez tu mieszkamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka