villi Re: KTO JEST KIM?? 11.03.06, 22:47 Witam, Ania, mama 5-cio letniego zdrowego Micha i niespełna sześciomiesięcznego Miłka z obustronnym refluxem II stopnia i obecnie z kolejnym ZUMem. Jesteśmy z Poznania. Odpowiedz Link
jeva6 Re: KTO JEST KIM?? 16.03.06, 16:07 Witam serdecznie wszystkie mamusie i dzieciaczki .Mam na imię Ewa i jestem mamą Marcelinki, która ma 5,5 miesiąca.Mieszkam w Krośnie. Do mojej małej przyczepił się pseudomonas, z którym walczymy praktycznie od urodzenia. Bardzo się cieszę,że jest to forum i że mogę sie was radzić i wiem, że nie jestem sama z takimi problemami.Życzę wszystkim zdrowia, abysmy mogły pisac tylko o radosnych rzeczach.ewa Odpowiedz Link
jeva6 Re: KTO JEST KIM?? 19.03.06, 13:20 mam na imię Ewa i jestem mamą trzech dziewczynek, dwóch już dużych bo mają 13 i 10 lat i jednej małej 5,5 miesiąca. mieszkam w Krośnie.trafiłam na wasze forum gdy zaczęłam szukać informacji na temat pseudomonasa który wyszedł u mojej najmłodszej córeczki jak miała 4 tygodnie i niestety jeszcze jest. super że jest to forum, dzeki wielkie dla ZAŁOŻYCIELKI.pozdrawiam wszystkie MAMUSIE I DZIECIĄTKA - DUŻO,DUŻO ZDROWIA!!!!!!!! Odpowiedz Link
jeva6 Re: KTO JEST KIM?? 19.03.06, 13:24 to znowu ja ewa, postanowiłam napisać drugi raz, dlatego ,że za pierwszym nie napisałam o moich starszych córciach.pozdrawiam Odpowiedz Link
litta Re: KTO JEST KIM?? 20.03.06, 15:54 Witam Forumowiczki- Mam na imię Basia, moja córka Lena- urodziła sie 24/01/06, mieszkamy sobie w W-wie . 4 dni temu zdiagnozowano u malutkiej zum Dziekuje założycielce/kom i wszystkim Wam za to że jesteście- Wasze posty to bardzo cenna pomoc dla takich osób jak ja. pozdraffjam Odpowiedz Link
litta Re: KTO JEST KIM?? 15.05.06, 21:42 Ech noi aktualizacja danych niestety: wynik cystografii: lewostronny refluks II/III stopnia.. Odpowiedz Link
agak1975 Re: KTO JEST KIM?? 21.03.06, 10:45 Agnieszka, Bartuś 1,2 roku, Piaseczno. Mamy obustronny reflux (IV i II stopnia) oraz prawą nerkę hypoplastyczną. Mimo tego humor nam dopisuje i wierzymy, że kiedyś rozstaniemy się z refluxem a nerka...... no coż dobrze, że są dwie. Odpowiedz Link
aniusia80 Re: KTO JEST KIM?? 22.03.06, 23:26 Witam! Mam na imię Ania. Jestem mamą 7-miesięcznego Mateuszka (reflux V st. nerki prawej, II st. nerki lewej) Jesteśmy po operacji antyrefluxowej nerek. Podejrzenie kamicy nerkowej (widoczny złóg na nerce lewej)!!! Mieszkamy w Bydgoszczy. Odpowiedz Link
iwoku Re: KTO JEST KIM?? 28.03.06, 03:43 Witamy! Mama Iśka ze swoją gromadką- pięcioletnią Gosią i 16- miesięcznymi bliźniakami Jasiem i Emilką, której ZUM sprowadził nas w te gościnne progi Odpowiedz Link
luiza51 Re: KTO JEST KIM?? 05.04.06, 22:48 Witam wszystkich!Mam na imie Luiza i jestem mamą 5.5 letniej córeczki- Kamilki.Jesteśmy z Świdnika k.Lublina.Od ponad 1.5 roku walczymy z nawracającymi zum-ami,pomimo braku refluksu.Przed nami kolejna próba odstawienia leków-trzymajcie kciuki! Odpowiedz Link
marta-21 Re: KTO JEST KIM?? 19.04.06, 00:45 Witam wszystkie mamy.Jestem mama 10 miesiecznej Julki,mieszkamy w Gliwicach julcia ma wrodzony refluks v stopnia po stronie lewej,po stronie prawej podejrzenie I stopnia,obustonne zdwojenie ukladu kielichowo-miedniczkowego i wodonercze po stronie lewej.Ogolnie w domu była cos okolo 4 miesiecy a pozostala czesc to szpital.Jestemy juz po 2 zabiegach bylysmy przygotowywane do operacji ale jezszcze raz zrobili nam ostrzykniecie tylko teraz pasta defluksowa pierwsze bylo robione krwia.mamy teraz czekac pol roku i zobaczymy.Mam nadzieje ze to cos pomoze pozdrawiam mama julki Odpowiedz Link
she7526 Re: KTO JEST KIM?? 19.04.06, 10:33 Witam mam na imie Monika, mam 3letnią Zuzię. Właśnie wykryto u niej zespół nerczycowy i mamy nadzieję że z nim wygramy. Na razie leki, leki, leki. Życzymy wszystkim siły i nadziei na wyleczenie, choc samej mi na razie tego optymizmu brakuje. Aha, leczymy się w DSK w Lublinie. Odpowiedz Link
gosia.23 Re: KTO JEST KIM?? 23.04.06, 20:48 Witam Gosia mam Mateuszka, który ma teraz 12 miesięcy. Mateuszek ma refluks III stopnia po stronie prawej oraz prawa nerkę szczątkowo wydolną. Mamy za soba już jedno ostrzykiwanie teflonem a jutro czeka nas ostrzykiwanie defluksem i od razu zabieg na niezstapione jąderko i wodniaka jądra. Synek miał parę razy zakażenie E coli. Mamy niestety jeszcze inne problemy takie jak anomalię kręgów piersiowych i problemy z napięciem mięśniowym ale wiem że damy z tym wszytkim radę. Odpowiedz Link
liza12 Re: KTO JEST KIM?? 18.05.06, 08:35 Cześć. Mam na imię Liza. Mój synek ma 10 lat. Urodził się ze spodziectwem. Był operowany 4 razy w Szczecinie. Operacje nie udały sie. Zbieram informacje na temat prof. Perdzyńskiego w Warszawie , ponieważ chciałabym w trakcie wakacji przyjechać do niego na konsultacje. Proszę również o kontakt wszyskich rodzicó, którzy mają starsze dzieci z tą wadą oraz dzieci po kilku operacjach. Jestem strasznie rozgoryczona, ponieważ trafiliśmy do lekarza o bardzo małych kwalifikacjach a nie mogliśmy wtedy zmienić szpitala. To był jedyny lekarz, który operował to schorzenie. Ciesze się, że nie jestem sama. Mam nadzieję, że też będę mogła Wam pomóc w jaki kolwiek sposób. Piszcie proszę. Odpowiedz Link
kataha Re: KTO JEST KIM?? 20.05.06, 17:50 JEstem mamą MArtynki, która ma 5 miesięcy, jak miała 3 miesięce miała zakażenie dróg moczowych. POdawlm jej furagin, był spokój. Za miesiąc zrobilismy posiew wyszła bakteria coli o to dużo. Mała jest już zdrowa przyjmuje furagin Odpowiedz Link
agusiata Re: KTO JEST KIM?? 23.05.06, 13:18 Cześć! Mam na imię Agnieszka i jestem mamą 5 miesięcznej córeczki Martusi. Od dwóch miesięcy walczę z ZUM u Małej. Mieszkamy w Katowicach. Czekamy na diagnostykę... Pozdrawiam! Odpowiedz Link
szymina Re: KTO JEST KIM?? 15.06.06, 16:20 Witaja Was Jasmina z 2 miesiecznym Jonaszem.Od 3 tygodni walczymy z ZUM dlatego trafilam na Wasza strone. Dzieki za wiele informacji, bo w kapitalistycznym kraju (USA) bes wielkich pieniedzy jestesmy pacjentami trzeciej kategorii, dla ktorych doktor ma 30 sek, wiec brak nam fachowej wiedzy. Mam nadzieje, ze to przejciowe i nie dolaczymy do Was, choc jestescie sympatyczni!!! Odpowiedz Link
szymina Re: KTO JEST KIM?? 28.06.06, 16:48 Niestety. Jestesmy po cystografi, reflux na szczecie 1-go stopnia... Dziekuje za forum i stos informacji! Tez dlatego, ze majac pojecie o refluxie rozumiem duzo z anglojezycznych stron. Jesli znacie jakies dobre- polecccie mi je, prosze Odpowiedz Link
502248as Re: KTO JEST KIM?? 17.06.06, 21:35 Jestem z Warmii i Mazur a konkretnie z Olsztyna.Mam 8,5 miesięczną córeczkę Julię.Wykapany tata.Jest to pierwsze moje dziecko.Dlatego jestem załamana sytuacją w jakiej znalazła się moja córcia.W mojej rodzinie wszystkie dzieci rodziły się zdrowe i nie miały żadnych problemów takich poważnych ze zdroweim. Na mnie pech trafił.Chyba osiwieje w krótkim czasie.Szykuje się przecież operacja.Ma odpływy oraz podwójne moczowody w jednej i drugiej nerce.Ze wzgledu na III i IV stopień bedzie operowana.Nie wytrzymam tego!!! Odpowiedz Link
maladorotka Maladorotka witam 19.06.06, 14:26 Czesc dziewczyny, jestem mama 5 letniej coreczki Anastazji i 10 letniego synka Mikołaja. Dlaczego tu jestem? Zachęciła mnie Madzia, bo sama stoczyłam dwuletnia walke z choroba mojej coreczki. Mala miala zapalenie sromu i pochwy Escherichia coli. Udalo mi sie dzieki forum zdrowie, mala dostala uro -vaxom, rewelacja, brala tez i inne leki. Wazne jest to zeby nie dac sie zbyc lekarzom, nie zaszufladkowac do jednego worka wszystkich chorob. Moja miala dobre wyniki z moczu, a uplawy, swiad sromu. Odpowiedz Link
aniutar Re: KTO JEST KIM?? 21.06.06, 14:18 Witam mam na imie Ania i jestem mamą 2-miesięcznego Marcinka.Jestesmy z Gliwic. Marcinek urodził się z zakażeniem dróg moczowych, zdiagnozowany w 9 dobie życia w szpitalu w Gliwicach, oprócz spadku wagi i żółtaczki nie mial żadnych objawów-wypisany jako zdrowy ze szpitala w Tychach, miał 10^7 w badaniu bakteriologicznym E.coli oraz E.faecalis.Ostatnio zrobiliśmy kontrolny posiew moczu i niestety leczenie rozpoczynamy od nowa. Odpowiedz Link
bopi1 Re: KTO JEST KIM?? 26.06.06, 15:40 Witam!!! Na imię mi Bogusia, mam 8 - miesięcznego synka Kacperka, mieszkamy w Warszawie. Mój mały jest po 2 -krotnym zumie i związanej z nim urosepsie. Wszystkie informację czerpię z tego forum. Pozdrawiam wszystkich!!! Odpowiedz Link
majowa_maja Re: KTO JEST KIM?? 26.06.06, 21:39 Monika- mama Mateusza 2lata i 3 m-ce i Miłosza 7,5 tygodnia. Miłosz powiększone miedniczki i zaznaczone moczowody w trakcie diagnozowania, MAti do kontroli USG (z racji dziedziczenia). Pzdr, M. Odpowiedz Link
adag7 Re: KTO JEST KIM?? 01.07.06, 15:38 ada mama 6 mies.Miłosza zakopane własnie wrócilismy ze szpitala - ZUM ZAKAZILISMY SIE POSOCZNICA NERKOPOCHODNA TZW. UROSEPSA. zaczeło sie od temperatury 40 stopni niewiadomo skad - myslelismy ze to zabki ale kiedy nocka tempratura sie podniosla znowu nie czekalimy tylko pojechalismy do szpitala tam zrobiono nam badania ogólne moczu i krwi i okazalo sie ze spedzimy conajmniej tydzien w szpitalu - bylismy tam 10 dni. Miloszkowi podano kroplowke i od razu zastosowano antybiotyk dozylnie , który okazał sie trafny bo pomógł. jestesmy wdzieczni bardzo lekarzom którzy bardzo szybko zdiagnozowali nasza chorobe i pomogli nam . Jednak teraz martwie sie zeby to juz do nas nie wrócilo tym bardziej ze nie bardzo wiem skad ta bakteria - chociaz dzisiaj i tak wiem wiecej niz wczesniej. dzieki tej stronie.teraz jestesmy juz w domku dostalismy bactrim i czekamy na dokładne wyniki z posiewu krwi - bakteria przedostała sie do krwi. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok . Odpowiedz Link
elikad Re: KTO JEST KIM?? 11.07.06, 22:21 Ela, mama pięcioletniego Kubusia /z refluxem III i I stopnia/ oraz Ani - tegorocznej maturzystki. Swego wieku nie ujawniam . Mieszkamy w województwie podkarpackim, niedaleko Łańcuta /jesli ktoś wie, gdzie to jest/. Niestety dostęp do nowoczesnej medycyny mamy utrudniony, więc Forum jest dla mnie niezastąpionym źródłem wiedzy. Dziękuję wszystkim za dzielenie się swą wiedzą i doświadczeniem, a szczególne uznanie mam dla Madziulca ). Odpowiedz Link
anusia_29 Re: KTO JEST KIM?? 30.09.06, 22:05 pewnie, że wiem gdzie jest Łańcut, wielokrotnie przez niego przejeżdżałam i przejeżdżać będe. Odpowiedz Link
a.p5 Re: KTO JEST KIM?? 14.07.06, 15:03 Witam Jestem mamą dwóch chlopców Bartusia 1 rok i 11 miesięcy i 6 tyg Adasia.U mlodszego synka zdjagnozowano obustronny II st refluksu plus poszerzony i kręty moczowód po lewej stronie. Jesteśmy z W-wy. Odpowiedz Link
a.p5 Re: KTO JEST KIM?? 19.07.06, 09:16 No niestety, muszę zrobić korektę. Adas, refluks lewostronny III/IV st, prawy bez zmian. Odpowiedz Link
kwinta5 Re: KTO JEST KIM?? 14.07.06, 19:40 Witajcie. mam na imię Eliza, moja córa Ida- ma 5lat mieszkamy w Kielcach Ida miała pierwszą operację w 14 dobie życia i nie było fajnie teraz jest ok ,ale nie mamy zaufanego lekarza, który by nas dalej poprowadził do pełnoletnosci. Odpowiedz Link
dominika_adamczyk Re: KTO JEST KIM?? 16.07.06, 19:36 Moj synek urodzil sie z refluksem V i II/III stopnia . Ma wyloniona przetoke pecherzowo-skorna i czekamy na operacje. Na razie leczymy sie w CZD w wawie, i tez tu mieszkamy Odpowiedz Link