basia7712 28.02.06, 22:41 Jakie są objawy świadczące o bakterii w moczu. Moja córka 5 m-cy raczej mało przybiera na wadze. Jest tak od urodzenia. Ma zaczerwienione ujście cewki moczowej.Czy to może świadczyć o bakterii? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igorgo Re: objawy świadczące o bakterii w moczu 01.03.06, 08:25 Brak apetytu jest jednym z objawów bakterii w moczu. U mojego dziecka właśnie brak apetytu jest taką wskazówką , ale też wymioty , gorączka , zmiana nastroju, wybudzanie w nocy moga świadczyć o bakteriach . Ale nie zawsze, ja juz jestem przewrażliwiona na punkcie tych bakterii więc każdą zmianę w zachowaniu syna tym tłumaczę, oczywiście zaraz robię badania.I parokrotnie się pomyliłam. Poprostu zrób ogólne + posiew Odpowiedz Link
stasiomama Re: objawy świadczące o bakterii w moczu 01.03.06, 08:51 A zrobiłas badanie ogólne i posiew, takl jak wczoraj pisałysmy? Dzis powinnas miec już wstepne wyniki posiewu (będzie informacja czy cos rośnie) a ogólne powinnas miec w ten sam dzień. Odpowiedz Link
basia7712 Re: objawy świadczące o bakterii w moczu 01.03.06, 10:56 właśnie mąż zawiózł mocz do badania Czekam na wyniki. Odpowiedz Link
horneta Re: żadnych objawów 01.03.06, 13:46 u nas nie było i nadal nie ma żadnych objawów, a syn (10 miesięcy) ma w moczu e- coli 10^5, przy czym badanie ogólne moczu jest zupełnie prawidłowe. Taka sytuacja powtórzyła się drugi raz. Syn nie ma i nie miał żadnych objawów, bardzo ładnie przybiera na wadze, ma apetyt, dobre stolce, jest wesoły i pogodny, nie ma temperatury. O tym, że ma bakterie w moczu dowiedziałam sie wielkim przypadkiem, mianowicie jak syn miał rota wirusa to w szpitalu zrobiono mu wszytskie badanie w tym oglne moczu i posiew. Z uwagi na fakt, ze ogólne było bardzo dobre a posiew zły to badanie powtórzono i wyszedł taki sam wynik. W trakcie kuracji biseptolem posiew był w porządku a kilka dni po zaprzestaniu brania leku znowu sytuacja sie powtórzyła - ogólen ok a w posiewie e-coli 10^5. Aktualnie syn dostaje furagin 3 razy dziennie po1/2 tabletki i cebion. Odpowiedz Link
julamimi Re: żadnych objawów 01.03.06, 14:19 > W trakcie kuracji biseptolem posiew był w porządku a kilka dni po zaprzestaniu > > brania leku znowu sytuacja sie powtórzyła - ogólen ok a w posiewie e-coli 10^5. > > Aktualnie syn dostaje furagin 3 razy dziennie po1/2 tabletki i cebion. ja sie pewnie powtorze, ale wiem, ze lekarze nie zawsze tego pilnuja. Po wlasciwym leczeniu dziecko jeszcze przez przynajmniej kilka tygodni powinno dostawac dawke profilaktyczna leku odkazajacego (np furaginy), w przeciwnym razie moze byc nawrot zakazenia pozdr Odpowiedz Link
edie28 Re: żadnych objawów 01.03.06, 14:26 > ja sie pewnie powtorze, ale wiem, ze lekarze nie zawsze tego pilnuja. Po > wlasciwym leczeniu dziecko jeszcze przez przynajmniej kilka tygodni powinno > dostawac dawke profilaktyczna leku odkazajacego (np furaginy), w przeciwnym > razie moze byc nawrot zakazenia Dokładnie tak !! Odpowiedz Link