Dodaj do ulubionych

objawy świadczące o bakterii w moczu

28.02.06, 22:41
Jakie są objawy świadczące o bakterii w moczu. Moja córka 5 m-cy raczej mało
przybiera na wadze. Jest tak od urodzenia. Ma zaczerwienione ujście cewki
moczowej.Czy to może świadczyć o bakterii?
Obserwuj wątek
    • igorgo Re: objawy świadczące o bakterii w moczu 01.03.06, 08:25
      Brak apetytu jest jednym z objawów bakterii w moczu. U mojego dziecka właśnie
      brak apetytu jest taką wskazówką , ale też wymioty , gorączka , zmiana
      nastroju, wybudzanie w nocy moga świadczyć o bakteriach .
      Ale nie zawsze, ja juz jestem przewrażliwiona na punkcie tych bakterii więc
      każdą zmianę w zachowaniu syna tym tłumaczę, oczywiście zaraz robię badania.I
      parokrotnie się pomyliłam.
      Poprostu zrób ogólne + posiew
      • stasiomama Re: objawy świadczące o bakterii w moczu 01.03.06, 08:51
        A zrobiłas badanie ogólne i posiew, takl jak wczoraj pisałysmy?
        Dzis powinnas miec już wstepne wyniki posiewu (będzie informacja czy cos
        rośnie) a ogólne powinnas miec w ten sam dzień.
    • basia7712 Re: objawy świadczące o bakterii w moczu 01.03.06, 10:56
      właśnie mąż zawiózł mocz do badania Czekam na wyniki.
    • horneta Re: żadnych objawów 01.03.06, 13:46
      u nas nie było i nadal nie ma żadnych objawów, a syn (10 miesięcy) ma w moczu e-
      coli 10^5, przy czym badanie ogólne moczu jest zupełnie prawidłowe. Taka
      sytuacja powtórzyła się drugi raz. Syn nie ma i nie miał żadnych objawów,
      bardzo ładnie przybiera na wadze, ma apetyt, dobre stolce, jest wesoły i
      pogodny, nie ma temperatury. O tym, że ma bakterie w moczu dowiedziałam sie
      wielkim przypadkiem, mianowicie jak syn miał rota wirusa to w szpitalu zrobiono
      mu wszytskie badanie w tym oglne moczu i posiew. Z uwagi na fakt, ze ogólne
      było bardzo dobre a posiew zły to badanie powtórzono i wyszedł taki sam wynik.
      W trakcie kuracji biseptolem posiew był w porządku a kilka dni po zaprzestaniu
      brania leku znowu sytuacja sie powtórzyła - ogólen ok a w posiewie e-coli 10^5.
      Aktualnie syn dostaje furagin 3 razy dziennie po1/2 tabletki i cebion.
      • julamimi Re: żadnych objawów 01.03.06, 14:19
        > W trakcie kuracji biseptolem posiew był w porządku a kilka dni po zaprzestaniu
        >
        > brania leku znowu sytuacja sie powtórzyła - ogólen ok a w posiewie e-coli
        10^5.
        >
        > Aktualnie syn dostaje furagin 3 razy dziennie po1/2 tabletki i cebion.

ja sie pewnie powtorze, ale wiem, ze lekarze nie zawsze tego pilnuja. Po
        wlasciwym leczeniu dziecko jeszcze przez przynajmniej kilka tygodni powinno
        dostawac dawke profilaktyczna leku odkazajacego (np furaginy), w przeciwnym
        razie moze byc nawrot zakazenia
        pozdr
        • edie28 Re: żadnych objawów 01.03.06, 14:26
          > ja sie pewnie powtorze, ale wiem, ze lekarze nie zawsze tego pilnuja. Po
          > wlasciwym leczeniu dziecko jeszcze przez przynajmniej kilka tygodni powinno
          > dostawac dawke profilaktyczna leku odkazajacego (np furaginy), w przeciwnym
          > razie moze byc nawrot zakazenia

Dokładnie tak !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka