sahel 28.06.01, 12:15 mam zamiar kupic opony letnie o rozmiarze 185/65 R14. Przeznaczam na to 1200 zl. Zastanawialem sie nad Barum Bravura kierunkowymi. Co polecacie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: grzes Re: Jakie polecacie opony IP: *.kopnet.gliwice.pl 28.06.01, 20:03 sahel napisał(a): > mam zamiar kupic opony letnie o rozmiarze 185/65 R14. > Przeznaczam na to 1200 zl. Zastanawialem sie nad Barum > Bravura kierunkowymi. Co polecacie. Witam Miałem kilka tygodni temu ten sam dylemat. Ale mniej pieniędzy. Szukałem sprawdzałem pytałem i ilu sprzedawców tyle opinii.. Wszystko zalezy jakie masz autko i czy nastawiasz się na krajowe czy zachodnie..Z Polskich polecali Kormorany Impulsery, Dębica Passio zbyt krótko na rynku i niewiele da się powiedzieć podobno generalnie Dębica jest słabsza.. Z zachodnimi: duzo markowych opon na rynku w różnych testach różne wyniki ale za 300zł można kupić dobrą oponkę Ja ostatecznie kupiłem Aquatred Goodyear`a i na mokrej nawierzchni jedzie się jak po suchym, ale za krótko jeszcze na nich jeżdze żeby oststecznie wydać opinie. Barum podobno dobrze wypada w testach i chyba jest lepsza od Polskich, zamiennie do nich polecali Kleber Viaxer(o pół klasy lepsza) Wybór należy do ciebie.... Odsyłam do innych wątków o oponach na forum. Link Zgłoś
Gość: MK Re: Jakie polecacie opony IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.01, 00:17 nie orientuje sie w cenniku opon ale na pewno godne polecenia sa goodyear eagle ventura. wybierajac miedzy kleber a barum bez zastanowienia wybralbym kleber'a! ale to zalezy do jakiego samochodu maja byc te opony no i jak i ile jezdzisz... pozdrawiam Link Zgłoś
sahel Dziekuje za informacje 29.06.01, 12:34 wczoraj wybralem sie do warsztatu i kupilem Barum Bravura za 215 zl/szt. Tansze od Passio i lepsze (na pewno cichsze). Jestem zadowolony - roznice czuc od razu. Dzisiaj jade na Mazury wiec je przetestuje. Link Zgłoś
Gość: Pitz Re: Dziekuje za informacje IP: 157.25.125.* 03.07.01, 15:04 sahel napisał(a): > wczoraj wybralem sie do warsztatu i kupilem Barum > Bravura za 215 zl/szt. Tansze od Passio i lepsze (na > pewno cichsze). Jestem zadowolony - roznice czuc od > razu. Dzisiaj jade na Mazury wiec je przetestuje. Jezdze na takich. Fajne jak sucho - jak przyklejone - ale na mokrym tragedia! Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Dziekuje za informacje IP: *.pg.com 03.07.01, 15:25 O! To mnie zaskoczyłeś! Kilku moich znajomych chwaliło Barum Bravura m.inn. właśnie za świetne zachowanie na mokrym. Ale oni nic nie mówili o kierunkowych. Czy wszystkie Bravury są kierunkowe? Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Jakie polecacie opony IP: *.online-age.net 30.06.01, 01:44 grzes awiec jednak zdecydowales sie .Gratuluje i zycze szerokiej drogi MARCIN Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Jakie polecacie opony IP: *.kopnet.gliwice.pl 30.06.01, 11:29 Gość portalu: marcin napisał(a): > grzes awiec jednak zdecydowales sie .Gratuluje i zycze szerokiej drogi MARCIN Tak Marcinie wybrałem Aquatred i nie zaluje Jako jedyny przekonałes mnie do nich Dzieki za pomoc pozdrawiam Grzes PS W krórym stanie mieszkasz(chodzi mi o klimat) Link Zgłoś
Gość: MARCIN Re: Jakie polecacie opony IP: *.online-age.net 03.07.01, 00:47 WITAJ GRZES JA MIESZKAM W ILLINOIS OK 50KM NA POLNOC OD CHICAGO W MIEJSCOWOSCI BLOOMINGDALE JEZELI COS POTRZEBUJESZ PISZ SMIALO MARCIN Link Zgłoś
Gość: robi Re: Jakie polecacie opony IP: *.citicorp.com 03.07.01, 15:15 czy na polskim prawku jazdy mogę sobie pojeżdzić po Stanach? Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Jakie polecacie opony IP: *.online-age.net 04.07.01, 00:31 jezeli bedziesz mial duzo szczescia to tak ale raczej odradzam lepiej jest isc iwyrobic kosztuje to tylko 5$ nara Link Zgłoś
Gość: aj Re: Jakie polecacie opony IP: *.methodstudios.com 04.07.01, 03:38 Jako turysta mozesz jezdzic po Stanach z polskim prawem jazdy przez 6 miesiecy i niczym to nie grozi, bo takie jest prawo. A tak w ogole Marcin, napisz w ktorym stanie mozna tak latwo zrobic prawo jazdy - napewno nie w Californii. aj Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Jakie polecacie opony IP: *.online-age.net 04.07.01, 21:55 Gość portalu: aj napisał(a): > Jako turysta mozesz jezdzic po Stanach z polskim prawem jazdy > przez 6 miesiecy i niczym to nie grozi, bo takie jest prawo. > A tak w ogole Marcin, napisz w ktorym stanie mozna tak latwo > zrobic prawo jazdy - napewno nie w Californii. > > aj w stanie illinois adokladnie w chicago Link Zgłoś
Gość: mar Re: Jakie polecacie opony IP: *.citicorp.com 03.07.01, 15:28 Michelin Energy 175\65\R14 jest cichsza i nie piszczy w porównaniu z badziewiastym Goodyearem 175\80\R14 GT2 (dwa różne sam). Chciałem odebrać samochód w salonie z Michelinkami, nie mieli i dali to co było założone w fabryce. Skisiłem, byłem za miękki, teraz mogę oddać za pół ceny G-yeary, przebieg 9500km, czy są chętni? Link Zgłoś