sly38 19.11.09, 20:59 pytanie jak wy podchodzicie do obłudy kościoła i kłamstwa jakie nam wciskają Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: kosciół 20.11.09, 09:27 Oddzielam wiarę od kleru. Sama idea była kiedyś piękna, ale jej wprowadzenie i trwanie nie koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sly38 Re: kosciół 20.11.09, 17:14 czyli " nie ten co mi mówi panie panie dostąpi królestwa mego a ten co przestrzega przepisów moich " tez mam podobne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: kosciół 21.11.09, 13:00 Co nie zmienia faktu, że wiara to nie rękawiczki. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_jarq_macho Re: kosciół 23.11.09, 20:24 Wydaje mi się że nie masz pojęcia o czym piszesz. A skoro wiesz ze to kłamstwo i obłuda to pewnie znasz PRAWDE Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji na gg Odpowiedz Link Zgłoś
sly38 Re: kosciół 24.11.09, 17:19 a czym jest prawda bo jest kilka prawd np historyczna . a nie dziwi cie degradacja kosciola przez swe czyny afery, pijanstwo księzy posiadanie dzieci, obluda a może tak cie wiara zaslepia ze nie widzisz tego Odpowiedz Link Zgłoś
monelo Re: a jechowici sly38 to są swiete ptaszki? 27.11.09, 14:36 sly38 ty lepiej powiedz coś o jechowitach i na ich temat to chetnie posłuchamy. Odpowiedz Link Zgłoś
sly38 Re: a jechowici sly38 to są swiete ptaszki? 27.11.09, 15:59 co do jehowych nie wiem ,wydaje mi sie ze każda wiara to ludzie a ludzie popełniają błędy . najgorsze co może byc w wierze to bezgranicznośc ufności w ludzi kapłanow , któzy sami nie robia tego co mówia . napisałem ten wątek bo mnie to bulwersóje moge sie wypisac z tej wiary ale żyjąc w polsce nie ma za bardzo alternatyw.wiem tylko ze jeśli np. jakaś partia ma machlojki to na nią nie głosuje więcej z wiara nie jest już tak łatwo Odpowiedz Link Zgłoś