Dodaj do ulubionych

Kołaj i chojenka

03.12.12, 08:35
Dla dzieci
dok.pl/kalendarz-imprez-2/215-miko%C5%82aj-w-rynku-05-12-2012.html
A chojenka na Rynku ubrana tylko do połowy, czyli jak zwykle, do tego jakaś taka wysoka, a mało gęsta. Może chociaż mikołaj będzie bardziej puszysty niż choinka:)

PS Kołaj mówił mój chrześniak, a chojenka mówi moja ciocia;)
Obserwuj wątek
    • voxave Re: Kołaj i chojenka 03.12.12, 14:31
      Dawno nie byłam na Rynku---nie wiem co tam sie dzieje:)
    • sibeliuss Gwiazdor i jołka :) 03.12.12, 15:33
      Tak mówiła nasza krewna, którą repatriowano dopiero w 1956 :)
      • matri_caria Re: Gwiazdor i jołka :) 04.12.12, 09:58
        Ładnie mówiła :) Zwłaszcza ta jołka mi się podoba
        A kto Wam przynosił prezenty?
        U mnie 6 grudnia Mikołaj, zawsze w nocy, więc z rana stała już paczka na krzesełku obok łóżka, a w Wigilię panowała dowolność, jak się udało. Albo Aniołek, albo Gwiazdor, albo drugi raz Mikołaj. Zależało to od fantazji moich kuzynek (10 lat starszych), które brały mnie na dwór i "śledziły" jak Doręczyciel skacze po dachach. Nigdy nie zauważyłam go w porę bo "właśnie wszedł przez to okno", albo "o, wskoczył do komina". Zawsze jednak jakimś cudem, jak wracałyśmy prezenty leżały pod choinką:)
        No i oczywiście nie można ich było rozpakować przed kolacją. Za to odpuszczali przy kawie i cieście. Starsi sobie jedli, a ja nurkowałam pod choinkę i rozdawałam prezenty razem z młodszą kuzynką.
        • voxave Re: Gwiazdor i jołka :) 04.12.12, 14:56
          Jak fajnie być głupim i niewinnym dzieckiem---po co nam ta wiedza--nie jesteśmy przez to szczęśliwsi.
          Mikołaj kładł prezenty pod poduszkę,jak poduszka mocno odstawała to było dużo i bogato:)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka