Dodaj do ulubionych

Strajk służby zdrowia

03.07.07, 20:22
Popieracie czy jesteście przeciwni?
Dla mnie cel jest słuszny, ale forma staje się niedopuszczalna. Ewakuacje
szpitali, utrudnianie życia niewinnym pacjentom i robienie łaski z pomocy
drugiemu człowiekowi.
Obserwuj wątek
    • eppl Re: Strajk służby zdrowia 03.07.07, 21:00
      Tak,masz racje,cel sluszny,metody niedopuszczalne.Nie mozemy tez zapominać,ze
      właściwie każdy zawód i stanowisko jest w Polsce źle opłacane i to nie tylko
      pielegnarki i lekarze maja prawo do strajku.A co ze zwykłymi
      robotnikami,pracującymi w zagranicznych zakladach za 800 zl? Wszyscy powinni
      zarabiac wiecej a czy wszyscy maja wyjść na ulice? Skąd pieniadze na to?
      • sibeliuss Re: Strajk służby zdrowia 03.07.07, 23:27
        Co mają powiedzieć pracownicy poczty, nauczyciele i inni ludzie zarabiający
        śmieszne pieniądze za ciężką pracę?
        • kamilla801 Re: Strajk służby zdrowia 04.07.07, 08:50
          No właśnie, czy wszyscy mamy wyjść na ulicę...?
          Potrafię zrozumieć złość pielęgniarek ale cóż to za metody. Zwykły śmiertelnik
          za to wszystko płaci. A co do lekarzy fakt powinni zarabiać duże pieniądze, ale
          czy ktoś z Was zna biednego lekarza, bo ja przyznam się że nie znam. Możliwe że
          te pieniądze ciężko zarabia ale on ma możliwości a co z tymi którzy zarabiają
          800PLN i nie mają możliwości dorobić do tych "pieniędzy"?

• olga001 Re: Strajk służby zdrowia 10.07.07, 16:29
            Hej po co te nerwy na lekarzy i pielęgniarki ja jestem młodą początkującą
            lekarką zarabiam groszeeee pracuję po 24 godz. na dyżurach odpowiadam za życie
            pacjentów zanim dorobię się własnego gabinetu wiele jeszcze upłynie uczyłam się
            kilkanaście lat i co z tego??
            • sibeliuss Re: Strajk służby zdrowia 10.07.07, 22:09
              I to z tego, że wybierając medycynę wiedziałaś jakie zarobki mają lekarze i
              służba zdrowia.
              • olga001 Re: Strajk służby zdrowia 11.07.07, 21:33
                Nie zostałam lekarzem dla pieniędzy jestem po to by leczyć pomagać wspierać
                chorych ludzi to jest cudowne móc komuś pomóc komuś uratować życie
                • adrafka Re: Strajk służby zdrowia 11.07.07, 22:51
                  Na którym oddziale pracujesz? W razie "W" chciałabym trafić w dobre ręce :)
                • sibeliuss Re: Strajk służby zdrowia 11.07.07, 22:57
                  olga001 napisała:

> Nie zostałam lekarzem dla pieniędzy jestem po to by leczyć pomagać wspierać
                  > chorych ludzi to jest cudowne móc komuś pomóc komuś uratować życie

Przeczytaj jeszcze raz poprzednią wypowiedź i zastanów się, czy jesteś
                  konsekwentna w tym co piszesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka