sibeliuss 03.07.07, 20:22 Popieracie czy jesteście przeciwni? Dla mnie cel jest słuszny, ale forma staje się niedopuszczalna. Ewakuacje szpitali, utrudnianie życia niewinnym pacjentom i robienie łaski z pomocy drugiemu człowiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eppl Re: Strajk służby zdrowia 03.07.07, 21:00 Tak,masz racje,cel sluszny,metody niedopuszczalne.Nie mozemy tez zapominać,ze właściwie każdy zawód i stanowisko jest w Polsce źle opłacane i to nie tylko pielegnarki i lekarze maja prawo do strajku.A co ze zwykłymi robotnikami,pracującymi w zagranicznych zakladach za 800 zl? Wszyscy powinni zarabiac wiecej a czy wszyscy maja wyjść na ulice? Skąd pieniadze na to? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Strajk służby zdrowia 03.07.07, 23:27 Co mają powiedzieć pracownicy poczty, nauczyciele i inni ludzie zarabiający śmieszne pieniądze za ciężką pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla801 Re: Strajk służby zdrowia 04.07.07, 08:50 No właśnie, czy wszyscy mamy wyjść na ulicę...? Potrafię zrozumieć złość pielęgniarek ale cóż to za metody. Zwykły śmiertelnik za to wszystko płaci. A co do lekarzy fakt powinni zarabiać duże pieniądze, ale czy ktoś z Was zna biednego lekarza, bo ja przyznam się że nie znam. Możliwe że te pieniądze ciężko zarabia ale on ma możliwości a co z tymi którzy zarabiają 800PLN i nie mają możliwości dorobić do tych "pieniędzy"? Odpowiedz Link Zgłoś
olga001 Re: Strajk służby zdrowia 10.07.07, 16:29 Hej po co te nerwy na lekarzy i pielęgniarki ja jestem młodą początkującą lekarką zarabiam groszeeee pracuję po 24 godz. na dyżurach odpowiadam za życie pacjentów zanim dorobię się własnego gabinetu wiele jeszcze upłynie uczyłam się kilkanaście lat i co z tego?? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Strajk służby zdrowia 10.07.07, 22:09 I to z tego, że wybierając medycynę wiedziałaś jakie zarobki mają lekarze i służba zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
olga001 Re: Strajk służby zdrowia 11.07.07, 21:33 Nie zostałam lekarzem dla pieniędzy jestem po to by leczyć pomagać wspierać chorych ludzi to jest cudowne móc komuś pomóc komuś uratować życie Odpowiedz Link Zgłoś
adrafka Re: Strajk służby zdrowia 11.07.07, 22:51 Na którym oddziale pracujesz? W razie "W" chciałabym trafić w dobre ręce :) Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Strajk służby zdrowia 11.07.07, 22:57 olga001 napisała: > Nie zostałam lekarzem dla pieniędzy jestem po to by leczyć pomagać wspierać > chorych ludzi to jest cudowne móc komuś pomóc komuś uratować życie Przeczytaj jeszcze raz poprzednią wypowiedź i zastanów się, czy jesteś konsekwentna w tym co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś