Dodaj do ulubionych

Historia zamiast W-F

21.06.06, 17:39
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3431522.html
To chyba pierwszy dobry pomysł Giertycha. W większości szkół 4h to i tak
fikcja a godzina historii więcej nie zaszkodzi,pod warunkiem że branżowy nie
wprowadzi w życie podziału tego przedmiotu. Przyznam że tego ostatniego
trochę się boje....
Obserwuj wątek
    • rabbani Re: Historia zamiast W-F 21.06.06, 17:42
      Bardzo, bardzo dobry pomysł!!!!
    • tehanu73 Re: Historia zamiast W-F 23.06.06, 22:17
      A mi sie nie podoba, uważam, że dzieci maja za mało ruchu i odbieranie tej
      godziny przyniesie więcej szkody. U nas ta czwarta godzina fikcją nie jest.
      • shiva772 Re: Historia zamiast W-F 23.06.06, 22:41
        I ja uważam, że tym razem Romek trafił. Myślę, że 4 godziny obowiązkowego wf to
        grubo za dużo. Są takie dzieciaki, którym nawet 2 godziny to za dużo. Zmuszanie
        tych całkiem antywuefowych jest męką i dla nauczycieli i dla rodziców. U mnie w
        klasie skończyło się to tym, że na 23 osoby w klasie 7 (!) miało całkowite
        zwolnienie z wf-u. Kto lubi sport ten będzie ćwiczył na sksach, zajęciach
        dodatkowych itp. Kto go nie lubi będzie kombinował, uciekał, kłamał. A tego
        przecież nie chcemy.
    • bambolina1 beznadziejny pomysl... 24.06.06, 00:01
      po co komu kolejna historia?????

4 w-f moze i za duzo,ale dodatkowa historia to przesada??

powinien przeznaczyc te lekcje na nauke jezykow lub innego przedmiotu (np.
      informatykoa,multimedia czy cos w tym stylu)!na taki ktory moze sie przydac w
      przyszlosci!

glupota!!!!!!!!!!!!
      • bonadeux Re: beznadziejny pomysl... 24.06.06, 21:16
        Przydała by się rzeczywiście dodatkowa godzina języka obcego. Natomiast co do
        informatyki to trafiłaś kulą w płot...Kolejna godzina siedzenia w intercecie i
        spisywaniu prac domowych...

Myślę również że stopień świadomości historycznej np: gimnazjalistów jest
        powalający. Sam widziałem kwiatki typu: Grunwald czy Wiedeń wsadzano do
        kampanii wrześniowej a Hitlera do polskiego rządu emigracyjnego...
        Wierz mi,że historia może być przedmiotem który może przydać się w przyszłości.
        Znając błędy przeszłości ławtej będzie nie powielać ich w przyszłości.

Z drugiej strony zwiększenie tego przydziału godzin w liceum jest
        nieporozumieniem. Podobnym do obowiązkowej matury z matematyki.
        • cutsson Re: beznadziejny pomysl... 26.06.06, 16:29

Jestem za!
          Uczę w szkole średniej, choć akurat polskiego. Przerażeniem napawa mnie fakt, że
          osoby w klasie maturalnej nie znają daty wybuchu powstania warszawskiego. Ale
          też mają 1 godzinę historii od pierwszej klasy. W-f 3 razy w tygodniu. Nie
          neguję konieczności ruszania się (sama trenuję sztuki walki), ale w mojej klasie
          na 20 osób, 10 miało zwolnienie z w-fu. Jeden normalny pomysł Giertycha.
          --
          "The Darkness around me...
          Shores of the Solar sea..."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka