Dodaj do ulubionych

Szukam wózka

07.06.13, 22:18
Za nieco ponad 3 miesiące urodzę 2 dziecko i szukam wózka głęboko-spacerowego.
Dziecko będzie jeździło w gondoli zimą.
Szukam wózka używanego i oglądam x lander xa, ostatnio zainteresowałam się mutsy transporter,można kupić używany w niskiej cenie, tylko zastanawiam się dlaczego taka niska cena, bo wózek wygląda nawet fajnie.
Może macie o nim jakieś opinie lub coś mi doradzicie.
Obserwuj wątek
    • ironia-losu11 Re: Szukam wózka 07.06.13, 22:22
      Nie kupuj wózka 2 w 1, bo takie wózki na ogół mają kiepską spacerówkę... Kup jakiś wózek z samą gondolą, a jak młoda/-y już z niego wyrośnie, to sprzedasz, dołożysz co nieco i kupisz fajną, wygodną spacerówkę w rozsądnej cenie. Popatrz może na Jedo Fyn jako "pierwszy wózek".
      • onewoman Re: Szukam wózka 07.06.13, 22:24
        Patrzyłam też na jedo fyn, ale bez spacerówki nie ma możliwości kupić, a spacerówka podobno do kitu.
        Mam po córce mamas&papas aria, ale gdybym kupiła samą gondolę teraz to ta aria chyba na następną zimę i śnieg nie będzie dobra.

• ironia-losu11 Re: Szukam wózka 07.06.13, 22:27
          Można, mozna, trzeba poszukać :-) Tyle, że używane. Allegro, tablica, forum to wózkowe i po sąsiedzku forum Wózkomania, wrzuć swoje ogłoszenia o kupnie. Albo np Emmaljungę?
          • onewoman Re: Szukam wózka 07.06.13, 22:29
            Ale była możliwość kupna jedo fyn bez spacerówki?
            A x lander? Ma dobre opinia gondola i spacerówka i za jednym razem byłby kłopot z głowy.
            • ironia-losu11 Re: Szukam wózka 07.06.13, 22:36
              Wiesz co, na początku się wydaje że to będzie dobre i rozsądne rozwiązanie, ale potem wychodzi, że wcale nie jest wygodnie pchać taką krowiastą spacerówkę z coraz cięższym dzieckiem... Pewnie większośc forumek Ci podobnie podpowie. Może rzeczywiście nie jest łatwo upolowac akurat Fyna tylko z gondolą, ale to może popatrz na inne wozki? Bo ogólnie naprawdę nie warto kupowac zestawu 2w1, po okresie "gondolowym" na ogół fajniej jest się "przesiąść" do mniejszej, lżejszej (!!) spacerówki, bardziej zwrotnej itd. Poszperaj za wózkami z samą gondolą, serio :-)
              • onewoman Re: Szukam wózka 07.06.13, 22:38
                A jaką byś polecała spacerówką, do której można przesadzić dziecko ok. 7 miesiąca?
                I żeby dała radę w zimę z ponad roczniakiem.
    • ironia-losu11 Re: Szukam wózka 08.06.13, 13:12
      To zależy, ile kasy chesz na to przeznaczyć, nowy czu używany, i czy np. chcesz od razu tzw parasolkę, czy najpierw taką solidniejszą spacerówkę, a dopiero potem parasolkę. Z parasolek zerknij np. na Cybexy, Maclareny, Peg Perego - mozna położyć siedzenie do spania, obejrzyj sobie różne modele tych marek. Z większych zerknij na Baby Jogger City Mini, BJCM GT, Britax Agile, obejrzyj moze Bugaboo (można upolowac fajne używki), zobacz rożne wózki Quinny, ewentualnie jakieś Jane. Dziewczyny chwalą też np. Navingtona.
      • onewoman Re: Szukam wózka 08.06.13, 13:15

• ironia-losu11 Re: Szukam wózka 08.06.13, 13:22
          A może Joolz?
          • onewoman Re: Szukam wózka 08.06.13, 13:23

• onewoman Re: Szukam wózka 08.06.13, 13:27
              Nie wiem może właśnie navington sama gondola
            • ironia-losu11 Re: Szukam wózka 08.06.13, 13:28
              Joolz Day, myślałam o nim. Tu np. masz mnostwo wózków do pooglądania, sa pogrupowane jak tylko chcesz :-)
              www.bobowozki.com.pl/
              Może zerknij na tym forum, tam dziewczyny "trenują" różne modele, na pewno pomoga coś dobrać:
              forum.gazeta.pl/forum/f,101614,Wozki_Dzieciece_Wozkomania.html
    • koala0405 Re: Szukam wózka 08.06.13, 21:41
      Ja w lipcu urodzę dziecko i już mam przygotowane wózki po obecnie 3-letnim synku. Na początek jedo Betina tj sama głęboka wersja Bartatiny /też Jedo/. Jak dziecko podrośnie to mam świetną trzykołową spacerówkę Mountain Buggy Swift. Koszt takiej nowej to ok. 2500 z dodatkami więc niemało a ja kupiłam używany jeszcze na gwarancji. Mam jeszcze Mutsy Transportera z tym mocniejszym stelażem i regulowanym podnóżkiem. Pomimo używania go 2 lata na zmianę z innymi wózkami nadal wygląda świetnie. Mąż mnie namówił do sprzedaży Mutsy ale jakoś szkoda mi go sprzedawać za grosze bo ma bardzo dużo gadżetów ułatwiających spacery /śpiworek, folia, adaptery, pompowane koła + piankowe, torba/. Dałam już ogłoszenie na tablicy ale czy się sprzeda to nie wiem.
      • kkitka Re: Szukam wózka 09.06.13, 22:18
        Miałam Mutsy Transportera i w sumie to nie był zły wózek, chociaż sprzedałam ;) wkurzała mnie mała budka w spacerówce, miałam dodatkowo koła pompowane więc amortyzacja jakaś tam była, kosz mi się podobał i był lekki. Ale dzisiaj z perspektywy czasu zrobiłabym dokładnie tak jak koala0405 :) Na początek gondola np. Roan albo Jedo. Swift jest genialny jako spacerówka, mam go i szkoda że kupiłam tak późno, na szczęście teraz wymieniłam na Urbana Jungle i jest jeszcze lepiej :)
        Także zakup wózka 2w1 to niekoniecznie i mam wrażenie, że często kupuje się niepotrzebnie te wszystkie dodatki, powiększają koszty a najczęściej są zbędne.
    • gorajka Re: Szukam wózka 29.06.13, 21:34
      I co kupilaś, wybralaś coś?
      Dziewczyny dobrze radzą, kup niedrogo samą gondolę, uzywaną, taką z podnoszonym dnem żeby dziecko starsze mogło coś z niej widzieć
      i woź się nią rok, nie sadzaj 7-miesięcznego dziecka w spacerowce.
      Dziecko nie siedzące samodzielnie nie powinno jeździć takim wózkiem, nie wspominając o tym że nawet to już siedzące ma jeszcze miękki kręgosłup i siłą rzeczy nie siedzi prosto.
      W Polsce jest jakaś chora moda kto szybciej wsadzi dziecko do spacerówki.
      • onewoman Re: Szukam wózka 30.06.13, 10:47
        Tak, kupiłam używany jedo fyn za 800 zł, który wygląda kompletnie jak nowy.
        super fajna duża gondola, skórzana rączka, podoba mi się.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ka09chf34.png

• goszajaworska Re: Szukam wózka 30.06.13, 13:10
      Witam drogie Mamy,
      ja również poszukuję wózka dla mojego dziecka.
      Gdybyście chciały wymienić się opiniami na ten temat, to zapraszam do odwiedzenia mojego bloga wpisymamy.blogspot.com/2013/06/odpowiedni-wybor-wozka.html
      • elusia_pysia Re: Szukam wózka 04.07.13, 01:12
        Ja mam Jedo Fyn od urodzenia do obecnego wieku mojego malucha tj. 1,5 roku. Gondola jest rewelacyjna , tylko nie wiem czy masz z miękką wkładką z gąbki, jak nie, to proponuję kupić, będzie bardziej miękko. Urodziłam w grudniu 2011, więc zima była śnieżna i wózek świetnie dawał radę, choć mój maluch nie lubił spacerów jak nic nie widział, ale to inna historia. Spacerówka też nie jest tragiczna, choć na początku mnie wkurzała, to polubiłam ją. Pałąk jest kiepski, szkoda, że nie jest elastyczny, albo przynajmniej troszkę wyżej, bo ciężko zapakować dziecko zawinięte w koc. W każdym razie pamiętaj, że Fyn ma regulowane amortyzatory, można ustawić miękkie lub twarde, w zależności od wieku i ciężaru dziecka
        • sanrioo Re: Szukam wózka 04.07.13, 10:24
          hm tak czytam i dochodzę do wniosku że w sumie czemu nie kupić najpierw gondoli a potem faktycznie spacerówki, nie wiem tylko czy koszt nie będzie większy. wtedy mogłabym kupić podobającą się spacerówkę mamas&papas :P nie martwiąc się o poradność na śniegu ;)
    • selena86 Re: Szukam wózka 09.07.13, 11:33
      Przyłączam się do dyskusji, ponieważ również potrzebuję porady odnośnie wyboru wózka. Zastanawiam się nad !Peg Perego Switch, widziałam go za całkiem przyzwoitą cenę w babyland.pl.
      Niestety na zdjęciu to nie to samo co w rzeczywistości. Znacie tę firmę, warto zainwestować w taki wózek?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka