martaw1 18.03.05, 18:49 Co sadzicie o wozkach Nestor? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nordynka1 Re: Wózek Nestor 02.08.05, 21:02 właśnie,,,kto ma jakieś z nimi doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka1999 Re: Wózek Nestor 10.10.05, 20:09 moja przyjaciółka ma wózek Nestor. Bardzo go chwali sobie. Oglądałam. Mnie też się bardzo podoba. Solidny, praktyczny, wygodny, zwrotny. Świetne kółka i zawieszenie. Sama poważnie się zastanawiam nad wózkiem tej marki. No, ale ja mam jeszcze dużo czasu na wybór;) pzdr Marsjanka (7tc) Odpowiedz Link Zgłoś
nalle_marta Re: Wózek Nestor 10.10.05, 21:30 Na początek dostaliśmy go w prezencie od teściowej ;-) I powiem tak: gdybym mieszkała w domku lub w budynku z windą - do dzisiaj używałabym właśnie jego. Jest duży, solidny, dobrze amortyzuje, ma wszystkie "bajery" jakie posiadają drogie wózki. Rewelacyjnie sprawdził się jako wózek głęboki w tą zimę (0,5m zaspy śnieżne), bardzo dobrze chroni od wiatru i deszczu Ma tylko jedną a właściwie dwie wady - jest potwornie ciężki a po złożeniu wcale nie jest mały i o ile ktoś nie dysponuje kombi może mieć problem z przewiezieniem wózka ;-) Teraz czeka w piwnicy na synka sąsiadki (w lutym termin) - bo naprawdę jako gondola zimą - rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: Wózek Nestor 14.10.05, 21:30 e,kombi nie potrzebne ,nasz wchodzil do aut taksowkarzy ( swojego nie mamy) ,ale i do Uno chyba by wszedl Ja miałma jeszcze model z 2003 Damin I i byl super ,naprawde ,sluzyl nam bardzo dlugo i w zime rewelacja. Teraz widze ,ze maja ciut inne zawieszenie i wiecej bajerów ,ale nadal bbardzo mi sie podobaja i cena super. Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: Wózek Nestor 17.10.05, 09:08 Ja mam model Damian Plus Plus www.nestor-wozki.com/wozki/wozki6/6.html . Ogólnie jak na tą cenę wózek jest OK. Zajmuje niewiele (jak na pierwszy wózek dziecka) miejsca, bo nie ma gonodoli. Maleństwo wozi się w wyciąganym nosidle, a potem już bez nosidła w rozłożonej na poziomo spacerówce. Dzięki temu cały wózek mieści nam się do bagażnika Yarisa (próbowaliśmy wcisnąć inne wózki - bez powodzenia). Wózek ma sporo kombinacji, przekladaną rączkę, regulowany podnóżek, itp. Z wad dla mnie istotnych to: brak możliwości złożenia zupełnie budki (konstrukcyjnie budka składa się do około 4/5, przez co starsze dziecko leżąc się irytuje, bo nie widzi nad sobą świata), jakość jest polska (czyli lekko rozlatane elementy), cięzki dostęp do kosza na zakupy gdy wózek jest rozłożony do poziomu. No i nie sluchajcie sprzedawców, ze kółka piankowe są bardzo dobre, bo lżejsze, a wózek jest nadal miękki. My po pierwszym spacerze dokupiliśmy porządne pompowane koła (i parasolkę w tej samej tapicerce), bo Synkowi się na każdych nierównościach głowa telepała i czuć było bieżnik tych piankowych kółek. Na wiosnę mam dla synka lekką spacerówkę, ale ten też zostawiam, bo na zimę wydaje mi się lepszy ze względu na koła (no i jeszcze synek nie siedzi, więc do czasu gdy dziecko nie zacznie siadać spacerówka odpada). Podsumowując gdybym miała wybierać wózek jeszcze raz to raczej wybrałabym ten ze względu na bagażnik samochodu, ale gdybym nie była tym ograniczona to jednak kupiłabym inny, lepszy wózek np. używaną Emmaljungę. Odpowiedz Link Zgłoś
monjik Re: Wózek Nestor 17.10.05, 12:54 U nas się sprawdził rewelacyjnie - mieszkam przy lesie więc zakupiłam model na dużych pompowanych kołach, z paskowym zawieszeniem. W teren naprawdę świetny, wjedzie wszędzie, pokona każdą zaspę, cena bardzo przystępna. Trochę gorzej sprawdza się w warunkach miejskich - nadal ma dużo zalet bo bez problemu podjedzie pod każdy krawężnik i pokona każdą nierówność na chodniku, ale już żeby pokonać jakiś bardziej stromy podjazd na schodach to bardzo ciężko. Ja mogłam go zostawiać na parterze i całe szczęście bo nie wyobrażam go sobie wnośić. Składanie troche uciążliwe, po zdjęciu kółek i gondoli powinien zmieścić się do prawie każdego bagażnika. Zostawiła ten wózek dla swojego drugiego dziecka, ale jak wyrośnie z etapu gondoli to spacerówkę kupię inną - napewno jakąś lżejszą. Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Wózek Nestor 09.03.06, 19:30 oglądałam i wypróbowywałam już różne wózki i dochodze do wniosku ze nie ma sensu kupowac droższego wózka-ten ma wszytsko to co chce aby miał dobry solidny wózek prowadzi się lekko, ma obszerne wyciągane nosidło z budka od naszych polskich wiatrów, sprzedawca mi powiedział, że po ten wózek masowo przyjeżdzaja do niego Szwedzi są zachwyceni jakościa i ceną! Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a Re: Wózek Nestor 09.03.06, 20:34 A jak z wagą?Z wyglądu przypominają trochę tako prawda?czy wagowo też,czyli jakieś 14-18kg w zależności od modelu?i czy szelki w wózku są obszyte miękkim materiałem? Zauważyłam zalete któej chyba tako nie ma ale nie jestem pewna...hamulec na przedniej i tylnej osi to ważne przy przełożeniu rączki.A jak się prowadzi właśnie z przełożoną rączką?bo chyba zmienia się punkt ciężkości wózka..czy jest gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Wózek Nestor 10.03.06, 19:38 w sklepie, w którym ja oglądałam i testowałam różne wózki, "jeździłam" też nestorem;), prowadzi się nadzywczaj lekko i gładko (aż się zdzwiłam że lepiej niż np. X-lander), ma hamulce na wszystkie koła, (rodzaj kół do wyboru), rączka przekładana i regulowana wysokość, materiał ponoć niedawno ulepszyli jest teraz grubszy i lepszej jakości, z budki w upalne dni można zdjąc materiał odsłaniajac moskitiere powodującą przewiewnośc wózeczka, wózek ma regulowana wysokośc rączki także jak dziecko już siedzi jest kilka fajnych pozycji i ważne ze nie pod kątem 90 stopni (co wiele wózkow własnie tak ma-a żadne dziecko nie lubi siedziec pod takim niewygodnym kątem), JAKO SPACERÓWKA MA WYGODNY PODNOŻEK (dziecku nie zwiasają nóżki, w innych wózkach nieststy zauważyłam ten defekt),pan sprzedający (okazało się, że własciciel sklepu, również od lat reperujący różne wózki) polecił mi własnie Nestora, mówił że sam dla siebie tez by jego własnie kupił ; cena mnie powaliła, wózek ten kosztuje w sklepie 550zł (z folia przeciwdeszczowa Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a Re: Wózek Nestor 10.03.06, 21:18 hmm..faktycznie cena kapialna.A jak jest z nosidłem?i torbą?znacyz czy torbę trzeba osobno?a nosidło czy jesrt usztywniane?i dośc przestrzenne? Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Wózek Nestor 15.03.06, 14:59 torba jest całkiem elegancka, zaś nosidło oobszerne! (specjalnie mi właściciel wyciągnął) usztywniane i co ważne z możliwością wyciągnięcia tej deseczki, która je usztywnia! wózek spełnia swe zadanie do 2 lat Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Wózek Nestor 15.03.06, 15:01 ponadto oczywiście istnieje możliwość wyboru rodzaju kół Odpowiedz Link Zgłoś
4kwiatek Re: Wózek Nestor 14.05.06, 14:43 Kupilismy wozek nestor w grudniu 2005. Mial byc niebieski a akurat nestor taki byl ;) (ze swiezo upieczona matka ojciec raczej nie dyskutuje :). Kosztowal 550 zl z folia. Torba za doplata. Kupilismy w sklepie przy dworcu w Gdyni (podobno sklep i serwis firmowy Nestora). Model Damian plus. Sprzedawca zachwalal ze jeden z niewielu wozkow ktore wchodza do CC. Jak sie okazalo - moze i wchodzi do CC ale do naszego Nissana nie. Musimy go wozic na siedzeniu. Fakt jest faktem. Bardzo dobrze wykonany z dobrych(grubych) materialów. Potwierdza - duza wyjmowana gondola w komplecie. Baaardzo wygodna. Zona po ciazy miala klopot z noszeniem ciezarow po schodach (odnowily sie stare dolegliwosci). Jednak gondola z miekkimi uchwytami i wlasna integralna (odpinana) budka. Zreszta na poczatku MK wozilismy w tej gondoli zamiast w foteliku. Z innych cech - faktycznie - budka zewnetrzna nie sklada sie do konca. Pasy bezpieczenstwa nie sa dodatkowo obszyte. Podnożek sie reguluje. Składanie jest wygodne (po odblokowaniu praktycznie sam sie składa pod ciężarem). Niestety częste składanie powoduje "szarpanie" materiału na osłonie nóg malucha. Ma tez hamulce z przodu i z tyłu. Ale uwaga - tylko jeden jest w pełni skuteczny. Jeden ma poprzeczkę która powoduje że jednym ruchem blokujemy oba kółka, drugi (niestety ten częściej uzywany) to są dwa hamulce po jednym na każde koło. Zdarza się że pomimo zaciągniecia jednego wózek jedzie !!! Wynika to z duzego skoku sprezyny amortyzatora. Pytal ktos także o wyważenie po przełożeniu rączki - no cóż wtedy zdecydowanie trudniej się prowadzi :). Regulacja pochylenia rączki jak dla mnie jest wystarczająca. I jeszcze waga - trudno mi porównywać emmaljunga dla blizniaków była na pewno cięższa ;). Trochę czasu mi zajęło znalezienie wygodnego uchwytu przy wnoszeniu (3 pietro). Zwracam tez uwage ze wozek można złożyć WYŁĄCZNIE gdy jest położony na płasko. Inaczej odkształci się konstrukcja (tak twierdził sprzedawca). Aha - budka ma ząbki które dosyć hałasują podczas przestawiania. Podobno można temu zaradzić podkładką w mechaniznie (nie sprawdzałem - MK nie reaguje). Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewanka Re: Wózek Nestor 14.05.06, 17:54 Może ktoś podać aktywny link do wózków tej firmu, bo jakoś znaleść nie mogę, a wtym co jest podany wyświetla się błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
mahalia1 Re: Wózek Nestor 21.05.06, 12:47 Wejdz przez google i napewno sie dostaniesz, tylko ostrzegam karta kolorow na ich stronie niewiele ma wspolnego z rzeczywistoscia. Ja osobiscie polecam. Uzywalam 4 lata temu przy pierwszej corci i w zeszlym tygodniu kupilismy nowy dla drugiej, ktora juz tuz,tuz... Obecny ma troche wiecej bajerow niz pierwszy, wiec podejrzewam ze bedzie rownie dobrze sie prowadzil jak poprzedni. Cena 580zl; w tym folia, torba i dodatkowa nakladka do spacerowki taka plastikowa niby tacka z miejscem na butelke lub kubeczek wymieniana z tradycyjnym "pałąkiem". Chyba dobrze to okreslilam :) Odpowiedz Link Zgłoś