szwed_nr1 02.04.04, 12:54 Jakie, waszym zdaniem, jest najlepsze, a które najgorsze? (z tych co piliscie oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magikos Re: Piwo 02.04.04, 13:08 A czy zachodnie browary też stają do tej ankiety? Odpowiedz Link Zgłoś
magikos Re: Piwo 02.04.04, 13:32 Ok to obstawiam: najlepsze piwo - nr.1 żywiec, nr.2 tyskie ,nr.3 lech najgorsze: nr.1 porter ,nr.2 carmi , nr.3 reeds - z tych które piłem oczywiście.pozdrawiam wszystkich piwoszy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Piwo 02.04.04, 14:10 To Ty, Magikosie chyba z dlaka od Grudziądza? hehehe Mnie to wsio ryba w zasadzie, piję to co każe mi "elegancka" młodziez, idę z duchem czasu ;-))) ale co tam, Hubal był bardzo dobry!poważnie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szwed_nr1 Re: Piwo 02.04.04, 14:10 Zapomniałem podać moje typy :) Zgadzam sie co do najlepszych.Co do najgorszych to Reds, karmi czy też cooler to dosyc specyficzne piwa (nie wiem nawet czy to nazywa sie piwo)i można powiedzieć (bez urazy płci piękna), że są to napoje dla kobiet (nie wyłącznie). Ale najgorsze z piw to są chyba w marketach. Pił ktoś Koenigera z biedronki? Fe. No i dla mnie jeszcze Królewskie Porter (piłem ciepłe). Również fe. A co na to inni forumowicze? Panie? Panowie? Chyba jest to jeden z dłuższych moich postów... Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Piwo 02.04.04, 18:30 Piwo ??????? Co to za temat ???? W ogóle mnie, nic, a nic nie obchodzi - piszcie sobie co chcecie. Naprawdę, smutny alkoholowy temat :-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Piwo 02.04.04, 19:00 Nie do wiary. Chetor smakuje wszystko. A ja najbardziej lubilam swojskie. Kiedys dawno temu moja mama robila pyszne ciemne. Teraz nie przepadam za zadnym. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Piwo 02.04.04, 20:22 Dobrze napisałaś "Chetor smakuje wszystko" a nie "Chetorowi amkuje wszystko". Dobra, a więc tak. Generalnie prefuruję piwa mocne ale naprawdę piwa, a nie podlane spirytusem piwsko, takie jak warka strong :( Ale orócz mocnych, bardzo lubię normalej mocy piwko, ale smak(!), pilsner urquel, rozkosz w ustach. A poza tym to: tatra mocne fax czarny amsterdam hevelius kaper zywiec porter żubr dojlidy heineken hubal dojlidy porter Żadne tyskie, reds, carmi - to nie dla mnie - chyba, że już nie wiem co piję ;-) Jeszcze niedawno próbowałem każdego nowego, kóre się pojawiło. Teraz już nie bo to takie szcz..... Broń Was panie przed piwem z Browaru Jabłonowo, trutka. Pozdrawiam rozmarzony ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Piwo 02.04.04, 20:26 Wcale sie nie dziwie, zes sie rozmarzyl i tak sie spieszyl, ze pierwsza czesc posciku poprzestawiana na maksa. No i sie nie pomylilam, ze smakujesz wszystko, a czy Ci smakuje, to inna inszosc. Ja nawet nie smakuje i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Piwo 02.04.04, 20:48 pilsner urquel, heineken, reszta nasza Żywiec, Warka, Jest jeszcze angielskie które Alex preferuje, "guines" nie znam pisowni, ale dobre! Sa tez piwa z dodatkami ..rzecz gustu ale pigwowe mi smakuje! No nie jestem smakoszem, ani znawczynią :))) ale jak już sie spotkamy to cośtam wypije, szklaneczzke? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Piwo 02.04.04, 20:53 A tak na marginesie. Dopiero od maja zobaczymy wysyp europejskiego piwa, w szczególności niemickiego i czeskiego. Na nasz jest najwyższa akcyza więc zaleje nas morze z zachodu i południa. Znowu krótkowzrocznośc decydentów ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Piwo 02.04.04, 21:02 No to Partia Piwna, jak najbardziej bedzie miała racje bytu! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Piwo 03.04.04, 19:51 Dzisiaj jeszcze czeka mnie miła chwila. Będę próbował piwko z baaaaardzo daaaaaaleeeekaaaa. Takiego jeszcze nie piłem. Acha, i zastanawiam się czy można zagryzać marcepanem (dzięki Parkowy). Do tego w ustach pozostaje smak naleweczek i "łez Stalina" - jak na zdjęciu ;-))) Pzdr :D Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: Piwo 04.04.04, 06:45 Marcepanem raczej nie zagryzaj.:) Moje preferencje piwne są bardzo zbliżone do Chetorowych,piwa mocne.Próbowałem również nie polecanych piw z Jabłonowa (raczej z sentymentu),tylko jedno z nich można wypić bez uszczerbku dla kubków smakowych.Profanom przypominam,piwo należy pić tylko w odpowiedniej temperaturze!Inaczej każde,nawet te dobre będą smakować jak lura. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Piwo 04.04.04, 09:54 a mnie się teraz przypomniał utwór PIWO, Waszej rodzimej kapeli CELA NR3:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Piwo 04.04.04, 10:03 Jak rzucasz tytuł i Nazwę to moze uświadom nas tekstem? W miejscach "niecenzuralnych mozna kropki... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: Piwo 04.04.04, 10:08 Bardzo proszę;-) PIWO Siądźmy wokół stołu Niech się piwo leje Bo cóż innego pozostało nam Świat się kręci wkoło Jest wesoło Jeszcze kilka złotych w kieszeni mam Już kolejne 0,333 wypełnia brzuch Kolejny full Trawa się zieleni Słonko nam przygrzewa I szumią drzewa Wisła wolno płynie Skarpy nie podmyje Bo przecież gdzieś trzeba pić Już kolejne 0,333 wypełnia brzuch Kolejny full Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Piwo 04.04.04, 12:18 Wolę, też swojski text "Zdrowej Wody" --------------------------------------- Lubię kiedy się zieleni Lubię jak się piwo pieni Gdyby to zrozumieć chciała, moja mała Świat by inne miał wymiary Znikłyby spory i swary No a życie, by płynęło, znakomicie ... ... ------------------------------------ I tak trzymać na wiosnę Pozdrawiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Piwo 04.04.04, 12:56 Hahahahaha, tylko ktos na 0,333 i zdrowa wode musialby zarabiac, to moznaby pozyc. Chociaz ja bym akurat umarla. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Piwo 04.04.04, 16:00 hehehe ... hej na piwo chłopcy żywo! jakos tak szło.... Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Piwo 05.04.04, 08:36 Piwo jest lepsze od kobiety - nigdy nie wrzeszczy gdy zmieniasz je na inne ;P Odpowiedz Link Zgłoś
szwed_nr1 Re: Piwo 05.04.04, 11:16 A gdy nowe okaże się gorsze, to bez problemu można wrócić do starego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Piwo 05.04.04, 11:59 I potem znowu bez problemu można zmienić na inne ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.krzysztof Re: Piwo 05.04.04, 18:51 chetor napisał: > Piwo ??????? Co to za temat ???? W ogóle mnie, nic, a nic nie obchodzi - > piszcie sobie co chcecie. > Naprawdę, smutny alkoholowy temat :-((((( To po cholerę piszesz?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Piwo 05.04.04, 19:46 m.krzysztof napisał: > chetor napisał: > > > Piwo ??????? Co to za temat ???? W ogóle mnie, nic, a nic nie obchodzi - > > piszcie sobie co chcecie. > > Naprawdę, smutny alkoholowy temat :-((((( > To po cholerę piszesz?????????????? A po cholerę to czytałeś gdy sam nic nie napisałeś ???? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Piwo 05.04.04, 15:22 To by Wam sie podobalo!!! wcale sie nie dziwie, tez moze polubie piwko hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
magikos A teraz - Piwo z innej beczki. 05.04.04, 20:39 Dla miłośników rodzimej punkowej formacji Cela Nr.3 link z textami z którego pochodzą w/w słowa : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=225&w=11758832&a=11786440 Odpowiedz Link Zgłoś
sovvva Re: A teraz - Piwo z innej beczki. 05.04.04, 21:38 magikos napisał: > Dla miłośników rodzimej punkowej formacji Cela Nr.3 link z textami z którego > pochodzą w/w słowa : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? > f=225&w=11758832&a=11786440 skorzystałam z okazji i przesłuchałam kilka, są OK! :) Jeżeli to Twoje to Gratuluję! :) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: A teraz - Piwo z innej beczki. 05.04.04, 22:30 Co tu sie dzieje, jakies m.krzysztofy sie wcinaja, nie znajac tematu. Przeczytaja jeden post i mysla, ze wszystko wiedza, a sowa? jak to sowa hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: A teraz - Piwo z innej beczki. 05.04.04, 22:52 wracając do tematu,zacznie się bryndza dla naszych browarów.Niemcy tylko czekają na maj aby zalać nas ichnim tańszym piwskiem.mają już gotowe nadruki w polskim języku na opakowaniach.Zacznie się piwna wojna.:) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: A teraz - Piwo z innej beczki. 05.04.04, 23:15 Powinnismy sie zmobilizowac i pic tylko nasze. Obawiam sie,ze na piwie sie nie skonczy, ale sami chcielismy:-( Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: A teraz - Piwo z innej beczki. 06.04.04, 08:44 Zadziwiające to jednak słowo PIWO. Zauważcie, takie jedno słówko, a zaraz pojawili się nowi odwiedzający :))) Odpowiedz Link Zgłoś
magikos Re: A teraz - Piwo z innej beczki. 06.04.04, 13:32 Fakt niezaprzeczalny - PIWO magiczne słowo jakem magikos. A Parkoś, nie podważę Twojej opinii o tanim niemieckim piwie, jesteś bliżej wiesz lepiej.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: A teraz - Piwo z innej beczki. 06.04.04, 20:59 magikos napisał: > Fakt niezaprzeczalny - PIWO magiczne słowo jakem magikos. > A Parkoś, nie podważę Twojej opinii o tanim niemieckim piwie, jesteś bliżej > wiesz lepiej.Pozdrawiam. ----------------------------- Nie wiem czy jest się czym podniecać,piwo niemieckie jest trochę inne niż nasze,powinny się uzupełniać.Niemcy preferują raczej piwo typu pilzner,ja wolę nasze strongi.;)pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: A teraz - Piwo z innej beczki. 06.04.04, 22:41 Co za wyrafinowane komentarze hehe, kiedys mieli jedno z beczki i tez bylo dobre. Oj chlopaki, jak Wam nie duzo trzeba, zeby byc zadowolonym. Magiczne slowo PIWO!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: A teraz - Piwo z innej beczki. 07.04.04, 09:20 Proste słowo - a jak cieszy ;-))) Parkoś, to Ty zacząłeś się podniecać zalewem niemieckiego piwa, a teraz uspokajasz, że to się pouzupełnia miadzynarodowo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: A teraz - Piwo z innej beczki. 07.04.04, 14:50 Leper wyrowna i nawarzy swojego, ciekawe kto bedzie pil. Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: A teraz - Piwo z innej beczki. 07.04.04, 21:34 Jak wiecie mam rzut kamieniem do granicy (dosłownie!) nie dziwcie się więc moim wypocinom.Lokalna prasa szuka tematu,a zbliżający się maj dostarcza ich bez liku.Was problemy przygraniczne raczej nie obchodzą u mnie są tematem dnia.:) Odpowiedz Link Zgłoś