Dodaj do ulubionych

Błonia w sobotę

08.09.04, 10:18
Impreza z cyklu "zmagania miast" - robi tvn. G-dz nie bierze udziału, Zielona
Góra z Ciechanowem. Robią tutaj bo fajny teren, czy ktoś ma "kontakty"?!
Dobrze, że coś się dzieje. Potem jakieś tańce dla dorosłych i swawole dla
dzieci. Wieczorkiem koncert Sistars, a jako gwiazda wieczoru Kayah. Na
zakończenie ok.23-cie pokaz sztucznych ogni.
Chyba się wybiorę :))
Pzdr
Obserwuj wątek
    • toja50 Re: Błonia w sobotę 08.09.04, 11:57
      Wiem, wiem, i juz jestem nerwowa, chyba gdzies wybede. Impreza moze i fajna,
      jeno te okolice!!!!!!No, chyba, ze Chetor sie wybierze i bedzie porzadek:-)))
      • naata Re: Błonia w sobotę 08.09.04, 12:39
        Grudziądz zaczyna szaleć i to na wizji? ;-)))
        • parkowy Re: Błonia w sobotę 08.09.04, 20:31
          każda okazja jest dobra dla promocji miasta.Szkoda,że mnie nie będzie.:(
          • toja50 Re: Błonia w sobotę 08.09.04, 21:35
            Cale szczescie, ze ,mnie nie bedzie:-) Moze jak byscie raz byli, to byscie mnie
            rozumieli, chyba, ze lubicie te "swojskie" klimaty.
            • naata Re: Błonia w sobotę 08.09.04, 22:34
              Rozumiem naszą Toję, ale rozumiem tez klimaty, nie tak szybko da się zmienic to
              do czego przyklismy przez wieki? ... moze kiedyś w podręcznikach historii
              będzie pisało... "zmagania mist"- to dziwna forma zabawy w poszukiwaniu
              sponsorów i dotacji na podstawowe potrzeby obywateli, uwarynkowane sprawnościa
              fizyczną, o która trudno było w czasach ogólnej biedy i prawie nieistniejacej
              służby zdrowia ... ;||| No i juz..
              • chetor Re: Błonia w sobotę 09.09.04, 10:09
                Forma pikniku nie jest zła, byle uczestnicy nie nadużywali napojów, a o to
                trudno. Rozumiem niechęć mieszkańców bliskozamieszkujących.
                Pozdrawiam i obiecuję, że nie będę się głośno zachowywał, chociaż towarzystwo
                będzie dość liczne ;-))
                • naata Re: Błonia w sobotę 09.09.04, 12:36
                  he he.. trudno będzie o ciszę, ale takie życie, wesołej zabawy zatem ;)
                  • toja50 Re: Błonia w sobotę 09.09.04, 12:43
                    Wlasnie, Naata, mnie nie chodzi o imprezy, tylko o uczestnikow, no, niektorych
                    oczywiscie hehe Zycze milej, srednioglosnej zabawy :-)))
                    • chetor Re: Błonia w sobotę 09.09.04, 15:23
                      Wyobrażam sobie ten ryk(nie mój), gdy Kayah zaśpiewa "prawy do lewego" ;-)))
                      • naata Re: Błonia w sobotę 09.09.04, 20:51
                        Kayah jest dobra, będzie głośno ;-)))
                        • chetor Re: Błonia w sobotę 10.09.04, 10:30
                          Dobrze, że ToJa wybędzie, to jej za głośno nie będzie ;-)))
                          • naata Re: Błonia w sobotę 10.09.04, 12:47
                            Wykończysz naszą Tojkę, tymi imprezami ;P
                            • chetor Re: Błonia w sobotę 10.09.04, 12:59
                              Jeśli będę "utrudzon" wielce na błoniach to mam blisko ;PPPP
                              • toja50 Re: Błonia w sobotę 10.09.04, 13:03
                                Dzieki wielkie Chetor, widze, ze rozumiesz moje bóle. Jednak pilnu sie bardzo z
                                tym trudzeniem, bo ja jeszcze nie moge przyjmowac gosci, nietety, buuuu, alez
                                to dlugo trwa :-(((
                                • chetor Re: Błonia w sobotę 11.09.04, 11:02
                                  ToJU, żartowałem, przecież nie zwalę się nieuprzedzony, a tym bardziej
                                  "utrudzony" lekko.
                                  Trzymcie się ciepło - ruszam w drogę. Może do jutra, jeśli będzie OK ;PPP
                                  pzdr
                                  • naata Re: Błonia w sobotę 11.09.04, 13:02
                                    Miłej zabawy Chetorku! A utrudźże się i za mnie troszkę ;DDD

Toju, z Twojej wypowiedzi wynika, że znowu??? Biedulka, kuruj się, zyczę
                                    szybkiej poprawy! Pozdrawiam
    • santia Kto wygrał ? 11.09.04, 20:07
      napiszcie proszę ;-))
      • toja50 Re: Kto wygrał ? 11.09.04, 22:20
        Chetor!!!!! mam nadzieje, ze cos nam opowiesz,:-) no pewnie,:-) ze jestesmy
        ciekawi:-)))jakie wrazenia?????????
    • toja50 Re: Błonia w sobotę 11.09.04, 23:35
      Ludzie!!!!!!! jak ten Chetor strzela, o spaniu nie ma mowy. Ciekawe jak On
      jutro bedzie wygladal hehe. Kacyk murowany,a przynajmniej bol uszu. Taka mloda
      dzicz biegala z roznistymi flaszkami po miescie, ruch byl taki, jak juz nie
      pamietam, przejsc dobrze sie nie dalo, a samochodowwwwww. Zeby tak bylo zawsze,
      tylko bez tych butelkowiczow, przewaznie mlodych :-((( No mam nadzieje
      przeczytac wrazenia.
      • naata Re: Błonia w sobotę 11.09.04, 23:47
        Chetor strzela??? Przecież miał tylko muzyki słuchac i sie zbytnio nie
        trudzic ;P O tej porze nasz Chetorek na pewno śpi? ;P Wrażeń będzie zapewne
        wiele ;-)))
        • toja50 Re: Błonia w sobotę 11.09.04, 23:54
          Ciekawe, czy sie podzieli hehe
          • naata Re: Błonia w sobotę 12.09.04, 10:41
            Na pewno się podzieli, nasz Chetorek to solidna Firma ;)) Niech tylko sie
            wyśpi ;)))
            • magikos Re: Błonia w sobotę 12.09.04, 18:32
              Kto pierwszy ten lepszy (bądź trzeźwiejszy) :]]]]
              Imprezka przyciągnęła tłumy ,raczej gwiazdy śpiewające były tego przyczyną. Tak
              a propos wygrał Ciechanów i jedzie na finał do Koszalina .
              Co do gwiazd - najfajniesze to były ................na niebie ,bo niebo było
              bezchmurne i przejrzyste,a te ze sceny to sorry ale Sistars to gwiazda ,ale nie
              na miare koncertów ,owszem publika sie roznbujała ,ale cóż im się dziwić " przy
              takim wyborze podobnych darmowych imprez w naszym mieście", Kayah trochę
              lepeij ,ale też mnie osobiście nie zachwyciła - poza tym Warka wielkie
              oszustwo - 3,50 za 400ml piwa ,gdy puszka 0,5l kosztowała 4 zł i zabrakło ich
              bardzo szybciutko.
              NAjfajniejszy był pokaz sztucznych ogni - to było to na co czekałem najbardziej
              i nie zawiodłem się :]]]]] pozdrawiam - Wasz reporter nadwislański. :]]]]]
              • parkowy Re: Błonia w sobotę 12.09.04, 19:04
                No,wreszcie jakieś konkrety.:) Cenom piwa się nie dziwię.W Szczecinie podczas Dni Morza czy innych masówek,piwo ma cenę astronomiczną.Trzeba wykorzystać okazję.:) Wracając do Grudziądza,więcej tego typu imprez!Całe szczęście,że TVN podoba się atmosfera naszych Błoni,to rokuje na przyszłość.
                • chetor Re: Błonia w sobotę 13.09.04, 10:44
                  Moje przeżycia na Błoniach były krótsze od Magikosowych. Zlądowaliśmy na
                  Błoniach dopiero o zmierzchu, trwał już koncert Sistars. Popołudnie spędzałem w
                  innych rejonach G-dza, w ciekawym towarzystwie, ale też na świeżym powietrzu.
                  Oba występy, były na pewno atrakcją dla G-dza. Dla młodszej generacji Siostry,
                  dla starszej młodzieży Kayah. Magikos słusznie określił koncert Sióstr. Co do
                  Kayah to trochębyłem zawiedziony. Dlaczego? Otóż na tego rodzaju występ powinno
                  dobierać odpowiedni repertuar. Odpowiedzni czyli, jakby nie było, zabawowy.
                  Ludzie przyszli się pobawić, ewntualnie nawet potańczyć. Natomiast po pierwszych
                  3-4 piosenkach widziałem ludzi opuszczających Błonia, bo to co im zaśiewano, to
                  był doabry materiał ale do sali a nie na takiej imprezie. Ja doczekałem samego
                  końca więc u słyszałem parę kawałków, które jednak rozgrzały publikę. NIe moge
                  złego słowa powioedziećo wykonawaczyni. Dawała z siebie baradzo dużó, głos,
                  taniec, rozmówki z publiką było OK.
                  Co do piFka to mało skonsumowałem (na Błoniach). Raz, że musiałem odpuścić
                  sobie, dwa była tylko warka, no i jak wspomnieł Magikos, cena nieciekawa. Puszka
                  2 razy droższa niż w sklepie.
                  Współczuję ToJi z powodu braku ciszy ale pewnie inaczej juz z tam nie będzie.
                  Pokaz ogni sztucznych był fajny.
                  Pzdr
                  • chetor Re: Błonia w sobotę 13.09.04, 11:35
                    Muszę dopisać, że było trochę małolatów pijanych ale żadnych burd nie dojrzałem.
                    Generalnie też jestem za tym, żeby takie koncerty odbywały się trochę wcześniej.
                    Pozdro
                    • toja50 Re: Błonia w sobotę 13.09.04, 11:48
                      Co do Kayach to mam to samo zdanie, za wolno i sentymentalnie jak na impreze,
                      na sali, czy na plycie super, bo ja wlasnie za to ja lubie, no i ta pora.
                      Siostry mnie nie interesuja, nie moja bajka. Pokaz ekstra, widzialam i
                      slyszalam. Za to burdy i rozroby byly na uliczkach i nie tylko, policja szybko
                      reagowala. Natomiast przeklenstwem sa tabuny mlodzikow biegajacych z flaszkami,
                      puszkami i workami, opanowali cale srodmiescie zostawiajac pobojowisko. Ciekawe
                      co rodzice na to. Mnie sie wydaje, ze nikt juz nie reaguje a to postepuje.
                      Szkoda, bo to rozwala kazda impreze. Pozdrawiam
                      • chetor Re: Błonia w sobotę 13.09.04, 12:07
                        KayaH - tak się pisze jej pseudo artystyczne ToJu. Sorry, wybacz, że tak od
                        poniedziałku ...... ;)))

Nie wiem co działo się "na mieście" bo tam nie byłem ale skoro tak mówisz to tak
                        było. Ja na nic "okropnego" nie trafiłem.
                        To jak w końcu z Tobą było?! Byłaś na Błoniach czy nie?! Pogubiłem się ;(
                        • naata Re: Błonia w sobotę 13.09.04, 14:46
                          Czyli, jak wynika z Waszych opisów, było - średnio.
                          KayaH ;-) też lubię, ale macie rację nie wszystkie jej kawałki nadaja sie na
                          festyny gdzie ludziska przebieraja nogami ;-))

Dziękuje pięknie naszym Sprawozdawcom... miłym ;D
                          • chetor Re: Błonia w sobotę 13.09.04, 15:05
                            Muszę jeszcze dodać, że podświetlona wieczorem panorama G-dza wyglądała
                            świetnie, na telebimie toże. Dal nieobecnych dodam także, że fajerwerki odpalane
                            były po drugiej stronie rzeki. Pytanie konkursowe brzmi: Jak nazywa się rzeka?!
                            Na zwycięzcę, czyli pierwszego, który odpisze, czeka znaleziona w krzakach,
                            pełna, nieuszkodzona puszka piwa wiadomego browaru ;-)))
                            • naata Re: Błonia w sobotę 13.09.04, 15:09
                              Wiem!!! Wypijemy wspólnie? he he he
                              • chetor Re: Błonia w sobotę 13.09.04, 15:17
                                naata napisała:

> Wiem!!! Wypijemy wspólnie? he he he

Niestety, to rzeka nie nazwya się "Wiem" - zła odpowiedź ;-)
                                • naata Re: Błonia w sobotę 13.09.04, 15:19
                                  liczę na poprawkę ;-)
                                  • chetor Re: Błonia w sobotę 13.09.04, 15:21
                                    Masz w tej niepowtarzalnej chwili swą ostatnią szansę !!!!
                                    ;-))
                                    • naata Re: Błonia w sobotę 13.09.04, 23:24
                                      No tak znowu się spóźniłam, Chetorek śpi ;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka