trawolta 02.08.05, 10:07 Mam pytanie(może mało lokalne ale jestem ciekaw Waszej opinii): jakie tygodniki czytacie? Bo ja Przekrój - powody: Najsztub, Raczkowski, dużo o kulturze. Uzasadnienia odpowiedzi mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toja50 Re: Tygodniki 02.08.05, 22:09 Lubilam stary Przekroj,moze sentyment, moze krzyzowka, za nowym nie przepadam wlasnie przez Najsztuba szczegolnie, wolalam go w starej wersji i do tego w parze z Zakowskim, jakos osobno mi nie pasuja, a moze to ja sie zmienilam. Wprost czytam juz ostatkiem sil i chyba zakoncze, zbyt nagonkowo aferalny. Przyznam , ze coraz wiecej czytam w komputerku, chociaz codziennej gazetki do sniadanka nie moge sobie odmowic.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aaren Neewseek 02.08.05, 23:50 Niestety .. Krotko zwiezle o wszystkim istotnym .. Reszte znajduje w necie Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Neewseek 03.08.05, 07:29 dlaczego, Aaren, piszesz niestety??? Twoja sprawa co czytasz. Kiedyś "polityka", przekrój", "wprost" i "solidarność" ;]] w nowych czasach ;) do śniadania DzZachodni. Neewsweeka też ale w necie. Wprosta tez w necie, NIE w necie i wiele innych. Od niedawna kupuje FiM ze względu na dobre art. w odcinkach i piszącego tam świetnego pisarza - Andrzeja Rodana.;D Od czasu do czasu kupuję Angorę a prawie stale czytam Rzepę. Dostaję za darmo .;]]] Czasem czytam "Tygodnik Powszechny" ze wzgl. na ks. Bonieckiego, jedynego z nielicznych duchownych, którego szanuję. Ciekawam bardzo Waszych reakcji? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Różniście 03.08.05, 09:49 Regularnie czytam Wprost, chociaż tam też coraz więcej przegięć jak pisze Toja. Przekrój z doskoku, częściej w necie. Tak samo Politykę. Wiadomo - net to potęga i można naczytać się różnistych rzeczy. PS. Naata napisała: dlaczego, Aaren, piszesz niestety??? Twoja sprawa co czytasz. .... .... Ciekawam bardzo Waszych reakcji? ;P ----------------------------------------- Naatuś zastosuj do siebie to co napisałaś do Aarena ;-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dodo66 Rozne i coraz mniej. 03.08.05, 18:54 W zaleznosci od tytulu na okladce lub spisu tresci - to jest dla mnie decydujace przy wyborze tytulu - Polityka, Wprost, Neewseek lub Forum. Bywaja jednak tygodnie bez zakupu tygodnika. Ilosc informacji jakie pobieram z innych mediow kaze mi czasem zastrajkowac i powiedziec : Nie, mam internet, radio informacyjne (TOK FM) i TV, nie musze dodatkowo jeszce czytac na ten lub podobny temat. Gdzies musi byc granica w przyswajaniu sobie informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Fakty i Mity 04.08.05, 09:32 Odpowiedziałem za Naatę. Natomiast Andrzej Rodan - kontrowersyjny(!) pisarz, np. "życie erotyczne papieży". Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Fakty i Mity 04.08.05, 10:11 Dokładnie, tak, Chetorku. Dzięki ;-) Tygodnik należy do byłego księdza, "Jonasza" - Romana Kotlinowskiego. "Życie erotyczne papieży" - jeszcze nie czytałam. Rodan napisał też wiele innych książek. To prawda, czasem szokują, ale to nasze życie i rzeczywistość są reżyserami "szoku". U Rodana, przedstawione i smisznie i straszno, ale bez kosmetyki. Trawolta napisał "ale rozrzut" he he he Oczywiście nie czytam wszystkiego od dechy do dechy. I nie zawsze. Nie miałabym na tyle pieniędzy i miejsca na makulaturę. Ale lubię skonfrontować wypowiedzi, poglądy różnych ludzi, mniej lub bardziej znanych w świecie mediów.Czasami to bardzo ciekawa lektura. TV - oglądam sporadycznie, coraz mniej. Tematy wybieram na miarę swojej pojemności yntelektualnej.;P Lubię ludzi "żywych"- kontrowersyjnych, mądrych i rzetelnych. Nie cierpię fanatyków, megalomanów i usłużnych pismaków. Mówią, że tylko krowa nie zmienia poglądów, ale są egzemplarze, które do krowy porównywać nie wolno. Pozdrówy i kończę bo zaczynam popadać w grafomanię ;DDd Odpowiedz Link Zgłoś
megalomaniac Re: Fakty i Mity 04.08.05, 11:51 nie cierpisz mnie!!! naatooooo.............. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Fakty i Mity 04.08.05, 12:03 HEHEEE ..Megalomańcze! Mimo że nie wiem, kim jesteś, lubię Cię w ciemno ;-DDD Chociażby za to, że TU U NAS jesteś ;P A do tematu chciałabym dorzuciać coś jeszcze; " "Gdzie szukać dziś 'dobrej nowiny'? - pisze prof. Myśliwiec - Człowiek jest spragniony dobrych nowin, ale wydaje się, że nade wszystko pokochał złe. Media tworzą obraz świata, w którym tylko zła wiadomość jest godna uwagi. Jednocześnie rosnąca popularność różnych sekt, wróżbitów i 'proroków' wskazuje, że człowiek, zagubiony w chaosie informacyjnym, rozpaczliwie szuka autorytetu na którym mógłby oprzeć swoje życie. Odpowiedzi na najważniejsze pytania szuka przeważnie poza sobą. Co można mu zaproponować? Prawie wszystko już zostało powiedziane, ale problem polega na tym, że człowiek nie umie dziś korzystać z doświadczenia innych. Dopóki sam nie doświadczy, nie uwierzy. Cierpi z tego powodu i jednostka, i całe społeczeństwo. W makro-skali sprowadza się to do prostego faktu, że człowiek nie potrafi wyciągać z historii wniosków dla siebie. A wystarczyłoby przecież zauważyć, że od tysięcy lat powtarzają się co kilkadziesiąt lat te same nieszczęścia wynikające z ciasnoty ludzkiego myślenia, by nabrać przekonania do tej nauczycielki mądrości życiowej. Archeologia, którą reprezentuję, jest tylko wiernym sługą historii, ale dostarcza coraz to nowych źródeł, uczy pokory wobec faktów, każe dostrzegać ich przyczyny i skutki". więcej w: www.racjonalista.pl/kk.php/s,4300 Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: Fakty i Mity 04.08.05, 23:55 Do Polityki zawsze miałem uprzedzenia podobnie jak do Nie,którego w życiu nie kupiłem.Wprost był moim liderem do czasu pojawienia się Newsweek'a.Podoba mi się Angora ze względu na tygodniowe skrótówki innych gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: OZON 05.08.05, 09:05 Podglądałem w necie, w ręku nie miałem i mieć chyba nie bedę. Odpowiedz Link Zgłoś
dodo66 Re: OZON 05.08.05, 11:04 Jak wyzej Chetor. Zreszta mysle, ze dotychczasowa wersja Ozonu byla wersja beta - wymieniono przeciez niedawno wszystkich naczelnych. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: OZON 05.08.05, 17:53 Ozon mnie nie zachwycil, kupilam tylko dwa razy, wszak to wszystko powielane, Angora i owszem skrotowo ale ploteczkowo, dobre na podroz, moim zdaniem. Przyznaje ,ze coraz mniej czytam w formie gazetowej a wiecej komp.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dodo66 O OZONie na innym forum ... 05.08.05, 18:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=27242145 Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: O OZONie na innym forum ... 05.08.05, 22:12 By móc coś powiedzieć, zajrzałam na stronkę OZON-a, po krótkiej lekturze, nie znalazłam nic porywającego. Jak dla mnie za mało kontrowersyjne ;D Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: O OZONie na innym forum ... 06.08.05, 12:16 Uwielbiam kontrowersje!!! Pozdrawiam ugodowo. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: O OZONie na innym forum ... 06.08.05, 20:53 Ja nabardziej lubię 2 w 1, czyli kontrowersyjną Naatkę ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: O OZONie na innym forum ... 07.08.05, 14:54 "Ludzie nie przestają się bawić dlatego, że się starzeją. Oni się starzeją, ponieważ przestają się bawić." ..jak tu nie być kontrowersyjnym? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: O OZONie na innym forum ... 08.08.05, 09:46 Dzisiaj przeczytałem w necie, że Ozon mocno goni Przekrój. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: O OZONie na innym forum ... 08.08.05, 11:57 To jest raczej niemożliwe. Przekrój, raz lepszy, raz gorszy, ale to znak firmowy, istnieje od zawsze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: O OZONie na innym forum ... 08.08.05, 12:00 Kiedys Fakt przegonil wszystko i co z niego zostalo? jedynie skandale:-( Ozon:-( Odpowiedz Link Zgłoś
trawolta Przekrój 19.08.05, 17:12 Podciagam wątek bo jest ku temu powód - Przekrój sprzedaje legendarną ostanią stronę (tam gdzie kiedyś był Filutek i wiersze Kerna) na reklamę. Smutno mi, ale i tak będę kupował Przekrój bo: 1. Kupowałem kiedyś Wprost, ale za bardzo poszli w tematy gospodarcze i katastroficzną wizję dziejów, no i przestał tam pisać Tym. 2. Kupowałem kiedyś Politykę, ale jest obecnie potwornie nudna (choć i tak mniej nudna od kiedy pozbyli się Zanussiego), dyżurny socjolog Pęczak pisze same banały, Baczyński powinien wpuścić trochę świeżej krwi 3. Kupiłem kiedyś Ozon, ale też jest jakiś taki bezpłciowy - moją opinię chyba podziela większość bo zmienili im szefa sprzedaży, a do którejś ostatniej Pomorskiej dodawano darmowy nr Ozonu - znaczy jadą na rezerwie 4. Newsweek też parę razy kupiłem - bardzo dobre zdjęcia i bardzo skrówe traktowanie wszelkich tematów - artykuł na 3 strony to prawdziwe święto. 5. Nie, FiM, Przegląd - nie żebym był fanatycznym katolikiem, ale gdyby mogli to obwiniliby Kościół nawet za dziurę ozonową. 6. Gość Niedzielny i Niedziela - jak juz wspomniałem do fanatyków nie należę (chociaż Niedziela prowadzi b. interesujący kącik kulinarny - polecam :) Pomyślałem sobie, że jestem winien Wam przedstawienie swojego poglądu nt tygodników - w końcu o to samo was prosiłem. Jeszcze jedno z zupełnie innej beczki - mnie to w zasadzie nie przeszkadza - ale większość aktualnych wątków na forum dotyczy samego forum, takie "metaforum" się z tego robi.... Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Do Trawolty 19.08.05, 20:00 Napisałeś: Jeszcze jedno z zupełnie innej beczki - mnie to w zasadzie nie przeszkadza - ale większość aktualnych wątków na forum dotyczy samego forum, takie "metaforum" się z tego robi.... ---------------------------------- Nie przeszkadza, ale widać(?) ;-) Gdybyś był częściej na forum, a może tak będzie(?!), to wiedziałbyś o pewnym zamieszaniu, które miało miejsce. Mam(y) nadzieję, że to się pomalutku zmienia. Możesz nam w tym pomóc, zapraszam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Tygodniki 19.08.05, 18:02 jak ruszono ten wątek to i ja dodam, że szkoda Przekroju,w/g mnie tylko firma została, próbuję też wszystko co nowe, no teraz nie odrazu od 1 numeru, ale jednak, Ozonu nawet kilka,tylko on taki jakiś niewymierny, Wprost jak ktoś napisał aferalny,czego nie lubię, Newsweek jak odrzutowiec kilka linijek koniec tematu, zatem czytam Politykę,ostatnio słabsza, ale jest w niej drochę dobrego rzemiosła,chociaż wyraźnie się skraca, Ciągle brak dobrego, o szerszych kulturalnych wątkach, ale to chyba jakieś moje skażenie z tym tematem. Pozdrawiam, ładne znowu lato Odpowiedz Link Zgłoś