Dodaj do ulubionych

CARREFOUR i LEROY MERLIN

02.11.05, 20:41
Kto jest przeciw!!. Prezydent na pewno nie!!
Obserwuj wątek
    • radzisz4 Re: CARREFOUR i LEROY MERLIN 02.11.05, 21:30
      Ja też nie
    • trawolta Re: CARREFOUR i LEROY MERLIN 03.11.05, 08:32
      Ja jestem za!
      • chetor Re: CARREFOUR i LEROY MERLIN 03.11.05, 11:36
        Grudziądz marketowy. Chyba nikt nie przegoni G-dza w ilości marketów. Jak
        naliczyłem, będzie ich w sumie 11 w 100.000(hm) mieście. Co przyciąga tutaj tylu
        handlowców z zachodu?!

Wyliczanka: minimal, real, intermarche(2), kaufland, lidl(2), tesco(2),
        carrefour, liroj merlę.
        • lalli Re: CARREFOUR i LEROY MERLIN 03.11.05, 12:54
          nie kumam - chyba nie można porónywać minimala i reala - tylko jeden z nich to
          hipermarket. a leroy merlin to hipermarket z półki tzw. "dom i ogród" -> to
          chyba nie to samo, co lidl...
          zresztą - nie mam nic przeciwko marketom... za to mam dosyć małychy sklepików,
          w których ceny - gdyby nie sufit, mieszkałyby w chmurach!
          Pozdrawiam
          • baabeczka Re: CARREFOUR i LEROY MERLIN 03.11.05, 19:56
            Grudziadz juz dawno nie ma 100 tys. ostatnio licza jakies 98 tys. wiec tych
            marketow i tak za duzo na to biedne miasto. I jakos dziwnie wszystkie
            usytuowane w jednej czesci miasta. W Owczarkach np marketowa pustynia. Mie
            wszystkie male sklepiki sa drogie, ja uwielbiam kupowanie wlasnie w takich
            malych, za rogiem, wszystko jest swieze, apetyczne i mozna pogadac.
            • naata Re: CARREFOUR i LEROY MERLIN 03.11.05, 22:28
              Gdyby nie to, ze małe sklepiki muszą się jakoś utzrymać przy tak wielkiej
              konkurencji, to i ceny też nie byłyby z "sufitu". Osobiście też nie znam,
              małych sklepików, które windowałyby ceny..Zaopatruję się właśnie małych
              osiedlowych i nie narzekam. Do wielkich ide po większe zakupy mając
              wszystko "pod ręką".
              Miech sobie sa markety, też nie mam nic na przeciw, ale jakaś proporcja musi
              byc zachowana.
              Pzdr.
              • parkowy Re: CARREFOUR i LEROY MERLIN 04.11.05, 10:19
                Nie jestem entuzjastą sklepów wiekopowierzchniowych ,ale to już wszyscy wiedzą.:)Podzielam zdziwienie Chetora,co je tu sprowadza?Czyżby dogłębna analiza przyszłości rozwoju miasta?
                • lalli Re: CARREFOUR i LEROY MERLIN 04.11.05, 11:57
                  wiesz, takie firmy, jak właściciele marketów, to za dużo muszą zainwestować w
                  budowę, żeby robili to bez wcześniejszych "dogłębnych" analiz rynku i jego
                  potencjału, więc może to coś znaczy???
                  • parkowy Re: CARREFOUR i LEROY MERLIN 04.11.05, 19:46
                    Niech nie zmylą Cię koszty budowy kolejnej "szopy".Nawet przy minimalnym ruchu,każdy market po roku wychodzi na swoje.Zauważ również,że nowy inwestor przez parę lat jest zwolniony z opłat na rzecz miasta oraz ma spore ulgi w US.Po minięciu tych paru lat,sprzedaje swoją szopę kolejnej sieci,znów są ulgi i karuzela się kręci.:) Obserwuję to od lat na rynku szczecińskim.
                    • lalli Re: CARREFOUR i LEROY MERLIN 05.11.05, 19:03
                      może jakieś szczegóły, przykłady? bardzo mnie interesuje, czy tak jest w
                      rzeczywistości...
                      • lalli Re: CARREFOUR i LEROY MERLIN 15.11.05, 13:10
                        szkoda, że jednak nie ma szczegółów :-(
    • dodo66 Obydwa markety przydadza sie w G-dzu 05.11.05, 11:00
      1. LM - poniewaz miasto nie posiada hipermarketu budowlanego.
      2. Ch. - poniewaz Real moim zdaniem ma wysokie ceny i maly wybor towarow, i wedlug mnie to najgorsza siec hipermarketow.
      Aby ocenic czy G-dz ma ponadprzecietna ilosc marketow w stosunku do liczby mieszkancow nalezaloby siegnac do danych statystycznych. Mnie niestety nie udalo mi sie ich znalezc.
      • toja50 Re: Obydwa markety przydadza sie w G-dzu 05.11.05, 15:32
        Chociaz ktos wie na 100% co sie przyda w Grudziadzu,i dziwie sie, ze w naszym
        ratuszu nie posiadaja takiej podstawowej wiedzy:-)
        • karolla1000 Re: Obydwa markety przydadza sie w G-dzu 05.11.05, 22:38
          Tak sobie tu wpadłam i czytam ten watek o marketach. Kochani - niezaleznie od wszystkiego to rynek (= konsumenci) decyduje o tym czy czegoś jest za mało czy za dużo. I to jemu nalezu zaufac jako wydajacemu werdykt. Nie chciałabym aby administracyjnie ograniczano mi dostęp i wybór miejsca gdzie mam kupowac. A z drugiej strony fakt, że te francuskie sieci chca przyjśc do naszego miasta świadczy ze zbadali nasz region i maja jakies nadzieje na zyski, co może byc dobra wrożba.
          • ac3 Re: Obydwa markety przydadza sie w G-dzu 05.11.05, 23:16
            tak się jakoś dziwnie składa, że przedwojenny okres rozkwitu Grudziądza nastąpił w czasie liberalizmu gospodarczego i wolnego rynku; świadczy to dobrze o mieszkańcach
            • naata Re: Obydwa markety przydadza sie w G-dzu 09.11.05, 10:00
              Na pytanie, czy rząd powinien ograniczyć budowę hipermarketów, 73 % (z 1000
              pytanych) odpowiedziało - TAK.
              (TVP3)
              • trawolta Re: Obydwa markety przydadza sie w G-dzu 09.11.05, 10:31
                A na pytanie, kto ma zostać prezydentem Polski 55% odpowiedziało że Lech
                Kaczyński. Czasem mam trochę dość rządow większości.
                Osobiście cieszę się z Leroy Merlin - wreszcie porządny market budowlany.
                Natomiast jeszcze 2 Tesco i Auchan - to przekracza już trochę moje granice
                rozumienia grudziądzkiego rynku.
                • toja50 Re: Obydwa markety przydadza sie w G-dzu 09.11.05, 16:00
                  Wlasnie, ta wiekszosc jakas takas, hmmm, tez mi sie nie podoba i tez nie
                  rozumiem analitykow grudziadzkiego rynku, ale moze wiedza lepiej:-) Z jednej
                  strony miasta osiedla a z drugiej domki jednorodzinne, moze to o to chodzi?
                  • dodo66 To co jest mile w zwiazku z marketami w G-dzu .. 13.11.05, 11:06
                    Dla kupujacego - to fakt iz nie trzeba w nich wystawac w kolejkach jak to bywa w innych miastach.
    • toja50 Re: CARREFOUR i LEROY MERLIN 19.11.05, 22:56
      22 listopada otwarcie Tesco na Strzemiecinie, caly dzien cos rozdaja za darmo,
      zapomnialam co, ale na pewno usmiechy:-)
      • chetor Re: CARREFOUR i LEROY MERLIN 20.11.05, 14:25
        23 listopada Galeria Copernicus w Toruniu, w tym "nie dla idiotów". Już widzę
        jaka będzie frekwencja, z G-dza też wycieczki.
        • gologolo Re: CARREFOUR i LEROY MERLIN 25.11.05, 19:31
          A jaka zaje...sta jakość w tych marketach. A dokąd z nich idą pieniążki?
          • naata Re: CARREFOUR i LEROY MERLIN 26.11.05, 12:06
            Witaj Gologolo!
            Dobre pytanie zadałaś/eś. Najczęściej same straty mają ..;>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka