Dodaj do ulubionych

Kto Prezydentem Grudziądza

29.04.06, 21:55
Obecny prezydent Andrzej Wiśniewski
Zalety:
- wizjoner
- ruszył szkolnictwo wyższe, świetny pomysł z adaptacją szpitala na campus akademicki
- dobre pozyskiwanie środków zewnętrznych-drogi
- solanki i wizja aquaparku
- połączenie szpitali
Wady:
- słaby marketing, brak studia radia PiK w Grudziądzu
- słabe pozyskiwanie Inwestorów
- zbyt jednak wolny rozwój szkolnictwa wyższego
- Zarząd Województwa dyskryminuje Grudziądz a Prezydent siedzi cicho

Robert Malinowski
Zalety:
- popierany prze PO
- konkretny, liberalne poglądy ekonomiczne
Wady:
- mało medialny
Obserwuj wątek
    • dodo66 Re: Kto Prezydentem Grudziądza 30.04.06, 08:35
      Mam trudnosci z ta ocena. Bazujac na Twojej, wymienie moim zdaniem najwieksze
      plusy i minusy obecnego prezydenta:
      Zalety:
      - doskonale pozyskiwanie srodkow unijnych (6)
      - nowa koncepcja rozwoju miasta (5)
      Wady:
      - brak osiagniec w redukcji bezrobocia (1)
      - niska aktywnosc na arenie wojewodzkiej (2)
      W podsumowaniu wyszla mi dobra 3. Jednak najwazniejszym problemem miasta jest
      wysokie bezrobocie, a na tym polu w czasie jego kadencji nic sie nie zmienilo!
      Obecny prezydent za bardzo wlasnie oddaje sie tej swojej dalekiej wizji rozwoju
      Gdza jako miasta uzdrowiskowo-akademickiego i zaniedbuje starania o pozyskanie
      inwestorow tworzacych miejsca pracy.

Podsumuje: Dobry prezydenta dla Grudziadza, zly dla jego mieszkancow.

O p. Malinowskim prawie nic nie wiem, odnosze jednak ogolne wrazenie (moge sie
      mylic), ze to za slaba osobowosc do rzadzenie w miescie w tak trudnym i waznym
      dla niego okresie.

• ac3 Re: Kto Prezydentem Grudziądza 30.04.06, 10:23
        > Podsumuje: Dobry prezydenta dla Grudziadza, zly dla jego mieszkancow.
        nie zgadzam się z tym sformułowaniem; przecież Grudziądz to właśnie mieszkańcy, nie mury
    • czarnycharakter dlaczego nie ja ??? 30.04.06, 14:37
      prosze o (tylko) konstruktywne argumenty przeciw !

czch
      • ac3 Re: dlaczego nie ja ??? 30.04.06, 14:56
        dlaczego nie, tylko ogłoś Twój program, co zrobisz a czego nie
        • czarnycharakter perwszy punkt mojego programu: 30.04.06, 17:44
          restauracja kompleksu spichlerzy, tzn:

wykwaterowanie ludzi, restauracja obiektow, stworzenie czesci muzealnej, np.
          zegluga rzeczna od sredniowiecza do dzis + czesci komercyjno-artystycznej, tzn.:
          ekskluzywny maly hotelik z widokiem na Wisle, pracownie artystyczne, kilka
          butikow etc.

czch
          • naata Re: perwszy punkt mojego programu: 30.04.06, 18:59
            Obiecująca kandydatura, Czch.
            Ale w obecnej sytuacji, prawdopodobnie wygra kandydat blisko związany z pis i
            so. No może jeszcze, jakbyś na jakąś świątynie groszem sypnął..???
            • toja50 Re: perwszy punkt mojego programu: 30.04.06, 19:26
              Hehe, nawet ciekawie Czch, tylko kasa pusta. Ja chetnie zaglosowalabym na pania
              vice Malinowska. Ma glowe na karku, no i kobitka:-) ale chyba nie kandyduje,
              szkoda, a moze sie namysli?
          • ac3 Re: perwszy punkt mojego programu: 30.04.06, 20:54
            Czarnycharakter, z całym szacunkiem - to nie jest program na wodza miasta, co najwyżej na kierownika działu inwestycji
            • ac3 UNESCO 30.04.06, 21:12
              natomiast pomysły Czarnegocharakteru (pewnie Chetor mnie poprawi) są bardzo ciekawe, czytałem na
              www.grudziadz.net.pl/grudziadz/index.php?option=com_content&task=view&id=673&Itemid=44
              oto fragment na zachętę:
              Grudziądz leży w połowie drogi między Malborkiem i Toruniem. Obydwa te miasta są na Liście Światowego Dziedzictwa Kulturowego i Naturalnego UNESCO. Czytając opracowania dotyczące czy to Torunia, czy też Malborka, można się dowiedzieć o zastosowanych tam pionierskich rozwiązaniach architektonicznych. Dotyczą one Pałacu Wielkich Mistrzów, Ratusza Staromiejskiego i kościołów toruńskich. W Grudziądzu takie rozwiązania też się znajdują, ale szerzej nie analizowano czasu ich powstania. Ich forma wskazuje, ze mogą być nawet starsze o tych zastosowanych Malborku czy też w Toruniu.

Brak lobbingu aby grudziądzkie spichrza zagospodarować i wpisać na listę UNESCO
            • czarnycharakter rowniez z calym szacunkiem, ac3: 30.04.06, 23:14
              - to byl pierwszy punkt - tylko (i az) tyle. pierwszy punkt to tylko to, co
              najbardziej lezy Ci na watrobie... :-)

czch
              • ac3 Robert Malinowski 08.05.06, 23:08
                jest jeszcze inna zaleta Roberta Malinowskiego - jest bratem jednego z najsłynniejszych grudziądzan - Bronisława Malinowskiego, który rozsławił miasto na całym świecie;
                natomiast brak charyzmy dla mnie jest zaletą....
                • toja50 Re: Robert Malinowski 09.05.06, 09:43
                  No,nie wiem, byl juz kiedys w sejmiku wojewodzkim i zupelnie nie bylo Go widac
                  ani slychac, tak jak nasza pania obecna viceprezydent :-(
                • dodo66 Re: Robert Malinowski 15.05.06, 20:36
                  Ludziom z charyzma latwiej sie przebic i przekonac do siebie innych. A moj brat
                  zupelnie jest do mnie niepodobny:-)))
                  • czarnycharakter tzn. nie mialby szans... :-))) 16.05.06, 10:37
                    czch

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka