parkowy 15.07.06, 23:10 Słyszałem o ewakuacji ambasad i obywateli krajów niezamieszanych w konflikt.Jak mają się ewakuować libańczycy?Nie potrafię opowiedzieć się za jakąś stroną toczącej się wojny.Co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnycharakter1 jak to co, parkowy ? 16.07.06, 11:50 Izrael napada na oscienne panstwo (byc moze nie stac go na napad na panstwo nieoscienne?) czch Odpowiedz Link Zgłoś
kirke18 Re: Liban 17.07.06, 08:35 no,no o co chodzi??? Izrael robi naloty, ginie ludność cywilna a tu słyszę o większej liczbie wojsk międzynarodowych do Libanu, żeby "władze mogły opanować sytuację" , ŚNIĘ czy nie umiem połączyć w logiczny ciąg? Kto tu jest stroną? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Liban 17.07.06, 11:12 Ludzie ginąpo obu stronach. Tam już nic nie jest jasne i proste, tam jest pekló na ziemi, z którego nie widać żadnego wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Liban 17.07.06, 16:15 Wielka polityka USA i satelit + fanatyzm religijny i nienawiść Iranu, Syrii muszą być mieszanka wybuchową.Być abo nie być Izraela. Oby nie skończyło się to konfliktem miedzynarodowym... Jak, zwykle, cierpią zwykli ludzie ;( Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek wielka polityka 20.07.06, 13:42 nata coś motasz i stawiasz na równi USA z chołotą . Tylko dlatego możesz pisać cokolwiek chcesz właśnie dzięki USA które zadecydowało o obecnym porządku w europie ! Odpowiedz Link Zgłoś
kirke18 Re: Liban 18.07.06, 08:34 Wojna jest STRASZNA, kiedy byłam w Chorwacji widziałam całe spalone wioski (serbskie), puste, wymarłe. DOmy jak nasze...zobaczyłam wtedy jak blisko nas była wojna, jaka bestia mieszka wśród nas i jak łatwo ją zbudzić... brrrr. Ja to głupia jestem, bo cały czas się dziwię, jak można wywoływać i uczestniczyć w mordach, wojnach skoro jest tak pięknie na świecie i można cudownie żyć w pokoju... Wiem ,wiem...nie wszędzie.Ja jednak mam wielkie szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Liban 19.07.06, 11:23 A mnie wszystko napawa smutkiem i obawa przed przyszloscia nas, naszych dzieci. Nie moge uwierzyc,ze bedzie pieknie na swiecie, bo nie ma zgody, ludzie skacza sobie do oczu lub staja naprzeciwko z bronia w reku. Nawet u nas niby nie widac wojny a ona trwa caly czas i to nam zgotowala jedynie sluszna formacja prawych i sprawiedliwych na swoj tylko znany sposob. To co w swiecie to tez tylko polityka i juz nie wiem kto ma racje:-( Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Liban 20.07.06, 06:10 Nie wiem, ale nie słyszałam by nasi "przedstawiciele" zajęli jakiekolwiek stanowisko w sprawie napaści Izraela na Liban? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Liban 20.07.06, 15:26 Dzisiaj podsluchane na spacerku: po co oni ich przyjmuja:-( jak pojechali niech tam siedza:-( tyle kasy na nich idzie:-( to co,ze wojna, jaka wojna:-( jeszcze tu trzeba ich utrzymac:-( itd w tym tonie jezykiem plugawym i prymitywnym w kolejce przed Caritasem po darmowa zupke:-( Strach i przerazenie,a to mlodzi ludzie,ale... Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Liban 20.07.06, 21:58 Są ludzie i .. taborety, niestety...!!! Zawsze byłam za młodymi, jednak od pewnego czasu, widząc i słuchają niektórych, np.; w sejmie, jestem przerażona.. Jak widać nieuctwo jest zaraźliwe.. Odpowiedz Link Zgłoś