15.07.06, 23:10
Słyszałem o ewakuacji ambasad i obywateli krajów niezamieszanych w konflikt.Jak mają się ewakuować libańczycy?Nie potrafię opowiedzieć się za jakąś stroną toczącej się wojny.Co się dzieje?
Obserwuj wątek
    • czarnycharakter1 jak to co, parkowy ? 16.07.06, 11:50
      Izrael napada na oscienne panstwo (byc moze nie stac go na napad na panstwo
      nieoscienne?)

czch
    • kirke18 Re: Liban 17.07.06, 08:35
      no,no o co chodzi??? Izrael robi naloty, ginie ludność cywilna a tu słyszę o
      większej liczbie wojsk międzynarodowych do Libanu, żeby "władze mogły opanować
      sytuację" , ŚNIĘ czy nie umiem połączyć w logiczny ciąg? Kto tu jest stroną?
      • chetor Re: Liban 17.07.06, 11:12
        Ludzie ginąpo obu stronach. Tam już nic nie jest jasne i proste, tam jest pekló
        na ziemi, z którego nie widać żadnego wyjścia.
        • naata Re: Liban 17.07.06, 16:15
          Wielka polityka USA i satelit + fanatyzm religijny i nienawiść Iranu, Syrii
          muszą być mieszanka wybuchową.Być abo nie być Izraela.
          Oby nie skończyło się to konfliktem miedzynarodowym...

Jak, zwykle, cierpią zwykli ludzie ;(
          • mrlusiek wielka polityka 20.07.06, 13:42
            nata coś motasz i stawiasz na równi USA z chołotą . Tylko dlatego możesz pisać
            cokolwiek chcesz właśnie dzięki USA które zadecydowało o obecnym porządku w
            europie !
      • kirke18 Re: Liban 18.07.06, 08:34
        Wojna jest STRASZNA, kiedy byłam w Chorwacji widziałam całe spalone wioski
        (serbskie), puste, wymarłe. DOmy jak nasze...zobaczyłam wtedy jak blisko nas
        była wojna, jaka bestia mieszka wśród nas i jak łatwo ją zbudzić... brrrr. Ja
        to głupia jestem, bo cały czas się dziwię, jak można wywoływać i uczestniczyć w
        mordach, wojnach skoro jest tak pięknie na świecie i można cudownie żyć w
        pokoju... Wiem ,wiem...nie wszędzie.Ja jednak mam wielkie szczęście
        • toja50 Re: Liban 19.07.06, 11:23
          A mnie wszystko napawa smutkiem i obawa przed przyszloscia nas, naszych dzieci.
          Nie moge uwierzyc,ze bedzie pieknie na swiecie, bo nie ma zgody, ludzie skacza
          sobie do oczu lub staja naprzeciwko z bronia w reku. Nawet u nas niby nie widac
          wojny a ona trwa caly czas i to nam zgotowala jedynie sluszna formacja prawych
          i sprawiedliwych na swoj tylko znany sposob. To co w swiecie to tez tylko
          polityka i juz nie wiem kto ma racje:-(
          • kirke18 Re: Liban 19.07.06, 13:29
            No, ja też :-(
            • naata Re: Liban 20.07.06, 06:10
              Nie wiem, ale nie słyszałam by nasi "przedstawiciele" zajęli jakiekolwiek
              stanowisko w sprawie napaści Izraela na Liban?
    • pawel-1231 Re: Liban 20.07.06, 14:39
      wojna straszna rzecz...
      • toja50 Re: Liban 20.07.06, 15:26
        Dzisiaj podsluchane na spacerku: po co oni ich przyjmuja:-( jak pojechali niech
        tam siedza:-( tyle kasy na nich idzie:-( to co,ze wojna, jaka wojna:-( jeszcze
        tu trzeba ich utrzymac:-( itd w tym tonie jezykiem plugawym i prymitywnym w
        kolejce przed Caritasem po darmowa zupke:-( Strach i przerazenie,a to mlodzi
        ludzie,ale...
        • naata Re: Liban 20.07.06, 21:58
          Są ludzie i .. taborety, niestety...!!! Zawsze byłam za młodymi, jednak od
          pewnego czasu, widząc i słuchają niektórych, np.; w sejmie, jestem przerażona..
          Jak widać nieuctwo jest zaraźliwe..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka