Dodaj do ulubionych

amerykany - 2

26.04.03, 01:12
Może stworzenie kontynuacji starego wątku spowoduje napływ nowych postów
szczególnie dla nas miłych w stylu "m"?
Czytając ten niespodziewany wpis - zaniemówiłem.Poczułem się jakbym siedział
nad jakimś cudownym , ilustrowanym przewodniku po Grudziądzu.Niesamowite!
Wróciły wspomienia...Mieszkałem bardzo krótko w Tarpnie i tam zacząłem
edukację w SP nr 10.Kiedy rodzinka wróciła na łono Parkowej nie chciałem
zaczynać nauki w nowej szkole i dojeżdżałem jedynką od Dworca do Tarpna przez
całe trzy miesiące ,czyli do ukończenia drugiej klasy.Pamiętam z tamtego
okresu opisywaną trasę wzdłuż Trynki.Czasem zmuszony byłem pokonywać ją pieszo
kiedy mój bilet miesięczny wyglądał bardzo nieciekawie (zwykła tekturka i ten
wszechobecny atrament :))Pamiętam konduktorów w tramwajach z metalową ,
chromowaną kasetką bilonu na piersi.Oni musieli dziurkować mój nieszczęsny
bilet... ile musiałem się nasłuchać o jego wyglądzie...Trasa przez Ogród
Botaniczny była konsekwencją powyższego :)Teraz nie żałuję.Częste postoje przy
tabliczkach przed poszczególnymi okazami dendrologicznymi przydały się na
późniejszych lekcjach przyrody.Potem kupionego w cukierni naprzeciw Dworca PKS
amerykana w garść i konsmcja w Pszczółce.:)Resztki śniadania dla łabędzi ijuż
widać domek :)
pzdr
Obserwuj wątek
    • naata Re: amerykany - 2 26.04.03, 09:42
      "Czytając ten niespodziewany wpis - zaniemówiłem.Poczułem się jakbym siedział
      nad jakimś cudownym , ilustrowanym przewodniku po Grudziądzu.Niesamowite!"
      -----------------------------------------------------------------------------

Przyznam, że po Twoim opisie też odnoszę takie wrażenie, ja naprawdę dużo
      zapomniałam i dzięki Wam jestem bogatsza we wspomnienia z mojego dziecinstwa i
      młodości.Dzięki Wam za to serdecznie.
      Wasza naata

• Gość: Krysiaroz Re: amerykany - 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.03, 11:11
        Widze ,ze amerykanow na razie maja dosc,szczegolnie w Iraku.
        • Gość: naata Re: amerykany - 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.03, 11:41
          Gość portalu: Krysiaroz napisał(a):

> Widze ,ze amerykanow na razie maja dosc,szczegolnie w Iraku.
          -------------
          • Gość: Krysiaroz Re: amerykany - 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.03, 11:18
            Parkowy na odwyku, my sie odchudzamy a Chetor nie ma wspomien z Grudziadza,
            chyba?. A ci co obiecali zamilkli wola polityke i juz. Musimy liczyc na siebie .
            • chetor Re: amerykany - 2 30.04.03, 12:24
              Gość portalu: Krysiaroz napisał(a):

> Parkowy na odwyku, my sie odchudzamy a Chetor nie ma wspomien z Grudziadza,
              > chyba?. A ci co obiecali zamilkli wola polityke i juz. Musimy liczyc na
              siebie
              > .

Faktycznie nie jestem stąd ale Grudziądz znam całkiem nieźle. Z racji
              zawodowych a także prywatnych. Gdy piszecie swoje wspomnienia to
              umiem "przenieść" się w te miejsca.
              A Parkowy wsiąkł na dłużej. Chyba znowu czegoś im tam nie ukradli, że nie ma go
              z nami ?!
              pzdr
              • Gość: naata Re: amerykany - 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 14:13
                chetor napisał:

> Gość portalu: Krysiaroz napisał(a):
                >
                > > Parkowy na odwyku, my sie odchudzamy a Chetor nie ma wspomien z Grudziadza
                > ,
                > > chyba?. A ci co obiecali zamilkli wola polityke i juz. Musimy liczyc na
                > siebie
                > > .
                >
                > Faktycznie nie jestem stąd ale Grudziądz znam całkiem nieźle. Z racji
                > zawodowych a także prywatnych. Gdy piszecie swoje wspomnienia to
                > umiem "przenieść" się w te miejsca.
                > A Parkowy wsiąkł na dłużej. Chyba znowu czegoś im tam nie ukradli, że nie ma
                go
                >
                > z nami ?!
                > pzdr
                ---------------

Dla mnie , jak już jestem w Toruniu to tak jakbym w Grudziadzu była hahaha
                Parkowy chyba pity wypisuje co? Odwlekało sie , a teraz ...no do 24-ej hehehe,
                Faktycznie coś nie widać naszego Parkowego ;)))
                pozdr
                • chetor Re: amerykany - 2 30.04.03, 14:50
                  Gość portalu: naata napisał(a):

> Dla mnie , jak już jestem w Toruniu to tak jakbym w Grudziadzu była hahaha
                  > Parkowy chyba pity wypisuje co? Odwlekało sie , a teraz ...no do 24-ej hehehe,
                  > Faktycznie coś nie widać naszego Parkowego ;)))
                  > pozdr

Chyba masz rację, o pitach nie pomyślałem. Stoi biedak w kolejce w urzędzie i
                  nie ma dostępu do netu ;-)
                  pzdr
                  • parkowy Re: amerykany - 2 30.04.03, 15:28
                    Pit-olenie mam dawno za sobą :) ha ha ha jedynie brak sygnału doprowadza mnie do
                    szału :))
                    jeśli chodzi o wspomienia to nasze kochane internautki ,mimo napuszczania innych
                    same o niczym ostatnio nie wspominają ha ha Do roboty!
                    pzdr
    • Gość: Krysiaroz Re: amerykany - 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.03, 11:06
      Parkowy znowu sie zgubil, moze pojechal pomagac gasic rope, ale juz po wiec
      zachaczyl o Grudziadz i odwiedza stare dobre miejsca i marzy o przyjemnych
      czasach, gdzie teraz jestes moze w botaniku tu jest naprawde pieknie zielono az
      sie nie chce wyjsc, nie dziwie Ci sie. Pozdrawiam
      • Gość: parkowy Re: amerykany - 2 IP: 80.48.150.* 05.05.03, 17:44
        Krysiuroz,piersze kroki w Grudziądzu z pewnością skieruję do wiklin!Rodzinka będzie musiała poczekać.Mam nadzieję zrobić Tobie niespodziankę.W wakacje
        MUSZĘ być na wiklinach i już !
        pzdr
        • Gość: naata Re: amerykany - 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.03, 19:49
          Koniecznie daj znać kiedy do G-dza przyjedziesz to może i ja się załapię ;-)))
          • Gość: parkowy Re: amerykany - 2 IP: 80.48.150.* 05.05.03, 21:53
            Nie omieszkam Ciebie również powiadomić .
            • Gość: Krysiaroz Re: amerykany - 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.03, 22:15
              No ciekawa jestem jak Ty sie Naata wywiazesz z tych obietnic, ale moze???
              • Gość: parkowy Re: amerykany - 2 IP: 80.48.150.* 05.05.03, 22:22
                Witaj Krysiuroz !!Naata wywiąże się jak ją zdążyłem poznać.Trzeba będzie dla
                niej załatwić gorącą linię,najlepiej lotniczą :)
                • Gość: Krysiaroz Re: amerykany - 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.03, 23:32
                  Ona nawet riksza przyjedzie a jak nie to na piechote juz tez mysle ja troche
                  poznalam, hehehe niezawodna kobitka.
                  • Gość: naata Re: amerykany - 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.03, 01:58
                    Wpadłam na koniec roboty( księgowosc) aby zobaczyć co tu nowego, a
                    tu ...takie ;)))) ze mnie dworowanie ;), no to nie wytrzymałam i piszę ! choć
                    na oczy nie widzę ale wiedzcie ,że czuuuuuuwam he he he
                    pozdrawiam Was serdecznie i spoko :-) bedę, będę!
                    • chetor Re: amerykany - 2 06.05.03, 09:08
                      Widzę, że zapowiadają się fajne imprezy. Parkowy chyba nabrał ochoty i już nic
                      go nie powstrzyma. A Naata - to już zupełnie odlotowa kobitka, przyleci na
                      pewno ;-))
                      pzdr
                      • naata Re: amerykany - 2 06.05.03, 11:13
                        Ja juz się przygotowywuję : odnowa biologiczna (małe prasowanko !) ;-))), żeby
                        licznika nadto widać nie było he he, no i aby nie straszyć ;-))), zakupy to już
                        nie problem tylko aby pogoda dopisała. Ciekawość mnie zżera ... ;)))))
                        pozdrawiam
                        • chetor Re: amerykany - 2 06.05.03, 11:45
                          naata napisała:

> Ja juz się przygotowywuję : odnowa biologiczna (małe prasowanko !) ;-))),
                          żeby
                          > licznika nadto widać nie było he he, no i aby nie straszyć ;-)))

Nie wpędzaj mnie w kompleksy, dobrze ?!
                          Jak mam się odnowić w tak krótkim czasie ? Nie dam rady nic zrobić z moim
                          mięśniem piwnym ;-((
                          pzdr
                          • Gość: naata Re: amerykany - 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.03, 12:02
                            chetor napisał:

> naata napisała:
                            >
                            > > Ja juz się przygotowywuję : odnowa biologiczna (małe prasowanko !) ;-))),
                            > żeby
                            > > licznika nadto widać nie było he he, no i aby nie straszyć ;-)))
                            >
                            > Nie wpędzaj mnie w kompleksy, dobrze ?!
                            > Jak mam się odnowić w tak krótkim czasie ? Nie dam rady nic zrobić z moim
                            > mięśniem piwnym ;-((
                            > pzdr

Nie przejmuj się "mięsień piwny " jest mi dobrze znany , od 30 lat z widokiem
                            jestem oswojona ;-)))
                            pozdr
                            • parkowy Re: amerykany - 2 06.05.03, 16:18

> chetor napisał:
                              >
                              > > naata napisała:
                              > >
                              > > > Ja juz się przygotowywuję : odnowa biologiczna (małe prasowanko !) ;-
                              > ))),
                              > > żeby
                              > > > licznika nadto widać nie było he he, no i aby nie straszyć ;-)))
                              > >
                              > > Nie wpędzaj mnie w kompleksy, dobrze ?!
                              > > Jak mam się odnowić w tak krótkim czasie ? Nie dam rady nic zrobić z moim
                              > > mięśniem piwnym ;-((
                              > > pzdr
                              >
                              > Nie przejmuj się "mięsień piwny " jest mi dobrze znany , od 30 lat z widokiem
                              > jestem oswojona ;-)))
                              > pozdr
                              ------------------------------------------------------------------------
                              Noooo !Na ciekawe tory ta dysputa zbacza .No no :))
                              • naata Re: amerykany - 2 06.05.03, 17:39
                                No tak..... Big Brother-owo , sobie opowiadamy ha ha ha
                                Parkowy a jak u Ciebie ? ;D ;)))
                                • Gość: Krysiaroz Re: amerykany - 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.03, 20:42
                                  To ja sie lepiej nie odzywam, bo i tak nie zdaze.
                                  • Gość: parkowy Re: amerykany - 2 IP: 80.48.150.* 06.05.03, 22:57
                                    Jak u mnie ? No jakieś solarium trzeba będzie zaliczyć aby nie odbiegać za
                                    bardzo od wodza z fotki na stoliku :-)))
                                    • Gość: naata Re: amerykany - 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.03, 23:26
                                      Solarium jest szkodliwe ,szczególnie dla blondynek he he, a o wodzu nic nie
                                      wiem ;)))
                                      • chetor Re: amerykany - 2 07.05.03, 14:33
                                        Poszła do lasu przypomnieć sobie czy co ?
                                        pzdr
                                    • chetor Re: amerykany - 2 07.05.03, 09:50
                                      Gość portalu: parkowy napisał(a):

> Jak u mnie ? No jakieś solarium trzeba będzie zaliczyć aby nie odbiegać za
                                      > bardzo od wodza z fotki na stoliku :-)))

No tak, Naata zapomniała czyja fotka miała leżeć na stoliczku ;)))
                                      pzdr
                                      • Gość: parkowy Re: amerykany - 2 IP: 80.48.150.* 07.05.03, 20:08
                                        Sam widzisz ,szeryf biega po lesie , tylko my pamiętamy o scenografii :)) he he
                                        Pewnie o banerach też zapomiała ?? :)))))
                                        • naata Re: amerykany - 2 07.05.03, 22:29

> Sam widzisz ,szeryf biega po lesie , tylko my pamiętamy o scenografii :)) he
                                          he
                                          > Pewnie o banerach też zapomiała ?? :)))))
                                          -------------------------
                                          Nie zapomiała , nie , nie ... ale czasami robotę ma w domku ;-)))
                                          Kurcze dzisaj mi upały dały odczuć i znużona jakaś jestem i myśli gdzieś mi
                                          uciekają , ogólnie do .... -py ;)))))
                                          Jutro będzie lepiej !
                                          • Gość: Krysiaroz Re: amerykany - 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.03, 22:55
                                            Ten co jego fotografia ma lezec na stoliku wyjechal na salony brukselskie,
                                            widzieliscie jaka mial mine i byl chyba jeszcze bardziej czerwony, dlatego
                                            Naate lekko przycmilo.
                                            • naata Re: amerykany - 2 07.05.03, 23:54
                                              Faktycznie , chyba solarium zaliczył , bo nie wierzę aby przy krowach albo w
                                              polu coś jeszcze umiał zrobić ... na saluny tera .... ot we łbach sie
                                              poprzewracało! A komentarz był, a co !
                                              pozdr ;-)
                                              • chetor Re: amerykany - 2 08.05.03, 10:25
                                                Na saloony wlazło tego od cholerki, ciężko porozróniać kto zacz. Garnitury mają
                                                od najlepszych (czasami białe skarpety), chyba, że po łyżeczkach w filiżankach
                                                lub po tym co mówi.
                                                Ale czasami jest też odwrotnie - pan a jednak cham !
                                                • Gość: parkowy Re: amerykany - 2 IP: 80.48.150.* 08.05.03, 20:27
                                                  Święta racja waszmościowie :).
                                                  Czasami zastanawiam się co w tej partyji robią ludzie z fakultetami ? Świetny
                                                  pomysł : narobić długów i zamiast spłacania założyć partię .Potem otumanić
                                                  elektorat i salony Brukseli otwarte.
                                                  Minę nasz Leepeer miał nietęgą podczas wejścia :))Diabli wziedzą jak tam
                                                  zachowa się straż parlamentarna kiedy Obronasamychsiebie zechce wejść całą paką
                                                  i drzwiami na salę obrad? No i kogo odwołąćw trubie pilnym ze stanowiska oraz
                                                  wyrzucić na pysk z partii ? ;)Cholera same dylematy .Może nasz wielki wódz
                                                  Obronysamychsiebie zrozumie wreszcie , że polityka dla polityków a macanie kur
                                                  dla niego.
                                                  Optymistycznie mimmo wszystko nastawiony
                                                  parkowy
                                                  sie ma !
                                                  • Gość: naata Re: amerykany - 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.03, 22:20
                                                    Ha ha .. "macanie kur " ... no, na pewno wie jak to się robi,to zdecydowanie
                                                    łatwiejsze niż polityka! :-) Słyszeliście ,że pierwsza dama obronytychsamych,
                                                    kończy maturę ?...... Słyszałam ,że na to konto zada miażdżące pytanie Leszkowi
                                                    II, a mian.: - kiedy, ostatni raz widział się pan z Billingiem ??? ;-)))
                                                    No i co zrobią ? he he he
                                                    pozdr
                                                  • Gość: parkowy Re: amerykany - 2 IP: 80.48.150.* 08.05.03, 22:31

> Ha ha .. "macanie kur " ... no, na pewno wie jak to się robi,to zdecydowanie
                                                    > łatwiejsze niż polityka! :-) Słyszeliście ,że pierwsza dama obronytychsamych,
                                                    > kończy maturę ?...... Słyszałam ,że na to konto zada miażdżące pytanie Leszkowi
                                                    >
                                                    > II, a mian.: - kiedy, ostatni raz widział się pan z Billingiem ??? ;-)))
                                                    > No i co zrobią ? he he he
                                                    > pozdr
                                                    --------------------------------------------------------------------------------
                                                    He he <dobre :))
                                                    Ona biedna musi mieć tą maturę ,bo inaczej jaśnieoderwanysiłaodpługa Pan LePeer
                                                    nie zrobi z niej ministra finansów.Czepia się biduli ...:)))))
                                                  • Gość: naata Re: amerykany - 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 12:38

> Gość portalu: naata napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Ha ha .. "macanie kur " ... no, na pewno wie jak to się robi,to zdecydowan
                                                    > ie
                                                    > > łatwiejsze niż polityka! :-) Słyszeliście ,że pierwsza dama obronytychsamy
                                                    > ch,
                                                    > > kończy maturę ?...... Słyszałam ,że na to konto zada miażdżące pytanie Les
                                                    > zkowi
                                                    > >
                                                    > > II, a mian.: - kiedy, ostatni raz widział się pan z Billingiem ??? ;-)))
                                                    > > No i co zrobią ? he he he
                                                    > > pozdr
                                                    > ------------------------------------------------------------------------------
                                                    -
                                                    > -
                                                    > He he <dobre :))
                                                    > Ona biedna musi mieć tą maturę ,bo inaczej jaśnieoderwanysiłaodpługa Pan
                                                    LePeer
                                                    > nie zrobi z niej ministra finansów.Czepia się biduli ...:)))))
                                                    ------------------------------------------------------------------------------
                                                    Jestem ciekawa jak studia skończy to gdzie będzie chciała ...? na
                                                    primadamę :))))

Parkowy, kurcze to nie żarty ... mamy już dość experymentów no nie ?
                                                    Aż strach pomyśleć co nas jeszcze czeka ???
                                                    Ja jestem co prawda optymistką ale , ale .....
                                                    pozdrówka

• Gość: Krysiaroz Re: amerykany - 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.03, 14:17
                                                    Wlasnie opyymizm tez ma swoje granice chociaz ostatnio coraz go mniej. A swoja
                                                    droga te 300 iles poprawek Peka toz to horror i jeszcze ach wlasciwie szkoda
                                                    nerw.
                                                  • Gość: naata Re: amerykany - 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 18:58
                                                    Krysiuroz to co teraz się dzieje przechodzi juz wszelkie wyobrażenia , jakaś
                                                    choroba ? wirus czy co ? Wierzyć mi się nie chce że to może zakończyć sie czymś
                                                    konstruktywnym.... eeeeech
                                                    pozdr
                                                  • Gość: parkowy Re: amerykany - 2 IP: 80.48.150.* 09.05.03, 20:34
                                                    Kobiety ! Nie wierzę w totalną głupotę naszego narodu.Myślę ,że samoobrona już miała swoje 5 minut.I starczy
                                                    pzdr
                                                  • Gość: naata Re: amerykany - 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 21:36
                                                    Oby tylko sama ...Obrona ale co teraz wyprawia reszta ? Biorą się za łby i to
                                                    ostro , nie będziemy się nudzić ;-o
                                                    pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka